Witschge: 'Excuses? Ik sta achter mijn daden'

BVeenstra, 18-01-2018 om 14:30, 29315 views, Recht Uit Rotterdam | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voorlopig Ajax-assistent-trainer Richard Witschge kan nog altijd niet zijn excuses maken voor het hooghouden in een duel (4-0) met aartsrivaal Feyenoord. De middenvelder hield eind oktober 1997 de bal meerdere keren hoog en voor veel Feyenoord-fans was dit enorm vernederend.

Ajax had die dag geen kind aan Feyenoord, waardoor het op een gegeven moment galleryplay werd in Amsterdam. 'Ja, we stonden weleens vaker voor, toch?', begint Witschge. 'Ik moet nu wel oppassen, want ik zit nu in de staf natuurlijk. Waarom ik dit deed? Ik kreeg hem gewoon rottig meegespeeld door Arveladze, op dijbeenhoogte. Dan moet je hem zo meenemen. En als ik dan in volle sprint ben, ben ik niet te houden', zegt hij met een knipoog tegen verslaggever Harry Vermeegen.

In Rotterdam vindt men het hooghouden van Witschge maar beledigend. 'Dat hoor ik weleens, ja.' Op de vraag of Witschge zijn excuses wil maken, moet hij lang nadenken. Even later zegt hij: 'Het lukt me niet, ik heb last van mijn lippen, haha. Ik sta altijd achter mijn daden', aldus de oefenmeester, die veel vertrouwen heeft in het duel van zondag. 'We moeten ze gewoon opvreten. Gewoon, 3-0. Bij de keel pakken en afmaken. Wie er scoren? Ziyech, Huntelaar en Van de Beek.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ruff Rhythim
Zit die vermeegen nou te werken voor een rotterdams vlogwebsite-je?
0 0
Red Devil
Excuses voor wat dan?
Hij had die bal nog langer hoog moeten houden eigenlijk.
5 0
NouridolbergNeres34
Haha hier hou ik van, prachtvent die Witschge, zegt wat hij denkt. Opvreten die gasten.
5 0
mvdk
Haha hij brengt wel echt Ajax spirit. En waarom zou hij excuses moeten maken? Als wij zondag 3-0 voorstaan mag hij alle spelers laten hooghouden en lummelen met de Feyenoorders. Verneder ze maar hard. Heerlijk toch? Dat is juist mooi!
4 0
Caparzo
Hahaha, moest om je lachten Richard, één van de helden uit mn jeugd.. heel rotjeknor had het schuim op de lippen staan er rolde met hun ogen. Dat we het er nu nog steeds over hebben zegt wel genoeg.. ;-)
6 0
Ozymandias
Het is ongelofelijk leuk om Witschge zo te zien dollen maar wat Witschge over de komende wedstrijd zegt is niet zo verstandig nu hij assistent is. Dat soort dingen kunnen namelijk tegen je worden gebruikt als motivatie. Je moet Ferdinand eens horen over hoe Ferguson dat soort dingen gebruikte om zijn spelers in topwedstrijden te motiveren. Het werkt dus ook in wedstrijden waarvan je zou denken dat de spelers sowieso wel 100% gemotiveerd waren.
3 -2
ambtenaar
Jij denkt serieus dat die gasten daar motivatie nodig hebben als ze tegen Ajax spelen ?
0 0
gi0vanni
Prima dat hij dat aangeeft. Wat de tegenstander er van vindt maakt niet uit. En tegen Feyenoord zeker niet want die hebben zich nog nooit gedragen. Gewoon hopen dat de trainer de spelers nog wat meer traint op druk zetten en afmaken want dan kan het weer 4 - 0 worden.
0 0
Van Reenen
4-0 slechts? Zou mij tegenvallen met zo'n elftal waarbij iedereen kan scoren!
0 0
AFCA.
Dit is toch waarom we allemaal voor Ajax zijn? De bluf, branie en ontzettend veel kwaliteit! Gewoon bij het eerste houden deze klereleijer.
7 0
Ajax#1900
Stiekem hopen we allemaal dat Kluivert ook zo'n soort actie uithaalt zodat heel Nederland verontwaardigd kan gaan doen haha
3 0
MrIvez
Jaa lijkt me heerlijk
1 0
Toskey
Enige excuses die hij kan maken is dat hij niet helemaal tot aan de 16 kwam met hooghouden. Klasbak!
2 -1
atalantanio
Excuses? Het moet niet gekker worden. Dat die Feyenoorders een minderwaardigheidscomplex hebben is hun probleem. Of willen ze ook excuses voor die 1:4 dit seizoen?
5 0
Redrum
Het enige wat ze willen horen is dat zij net zo goed en groot zijn als Ajax, dan houden ze op met zeuren. Maar ja, liegen voelt gewoon niet goed.
0 0
insectenverdelg
Ach, in Rotterdam voelen ze zich nog al snel vernederd en onheus bejegend. Dit is precies waar Ajax voor staat. Amsterdamse bluf en een gezonde dosis Amsterdamse arrogantie. Niks mis mee natuurlijk. Je gaat er soms hard mee op je bek, maar liever dat dan laf of altijd naar andere wijzen.

Witsche is wat betreft de Ajax mentaliteit ook 1 van de spelers die op en top Ajacied is. Echt een Ansterdams straatschoffie en dat eigenlijk nooit kwijt geraakt.

mooi blijft altijd de foto van Oranje in 96 van de kabel. Daarin zat iedereen te klagen dat zwart en wit zo verdeeld was. Maar Witsche zat aan de tafel met de surinamers. Waarom? Omdat die veel meer de amsterdamse straat mentaliteit uitstraalde dan jongens bergkmap, de goey en Joeri mulde.r

Kijk maar goed naar deze foto van overigens een zeer interessante aflevering van andere tijden sport.

https://www.vpro.nl/speel~NPS_1100869~ek-1996-het-conflict~.html
2 0
Redrum
Dat zeg je goed allemaal. Witschge is daarom ook de perfecte man om toe te voegen aan de staf. Dit zou zomaar allemaal eens goed kunnen gaan uitpakken voor Ajax.
1 0
insectenverdelg
Mits er een klik is met ten Hag en ook wel een beetje Schreuder ben ik t daar helemaal mee eens. Je moe t alleen niet forceren zoals vorig jaar bij Bosz en Spijkerman. Dat heeft geen zin
0 0
Maxwell_5
Prachtig. Net als toen een staande ovatie voor deze man.
4 0
Babayaka
Wtf hoezo excuses? Wie verzint deze onzin.
Schitterend moment. Van Persie wel eens excuses aangeboden voor de duw in de rug bij chivu waarna die ook nog scoort? Heeft de scheids daar excuses voor aangeboden?
Heeft naaihuis wel eens excuses aangeboden voor zijn blunder bij onana vorig jaar? Koste Ajax uiteindelijk de titel ook nog.
3 0
insectenverdelg
Verder doe je alles binnen de regels. t mooiste is een vernedering met voetbal op het veld. En daar hoort dit bij. Zeker als het de rivaal is.

ipv excuses vind ik het juist een historisch punt uit de klassieker dat iedereen jaren later nog bij blijft. Sportgeschiedenis geschreven op een positieve manier.
3 0
Babayaka
Ik hoop zo dat Ajax Feijenoord wegspeeld en dat iemand zon zelfde soort actie doet.

Vonden ze die goal van vdvaart ook beledigend zeker, want voetbal hoort tegenwoordig oer oer en oer saai te zijn.
0 0
Michels
Zouden ze zich niet drukker moeten maken om de 4-0 dan om het hooghouden van de bal?
1 0
Ajax68
Waarom excuseren ?
Bij Feyenoord zouden ze al blij zijn, als ook maar iemand dit ook kon, om lopend die bal 12 keer omhoog te houden.
Dit gebeurde in het midden van de strijd, en zie ik zeker niet als belediging naar Feyenoord toe bedoeld, want op een gegeven moment ligt die bal gewoon lekker op je slof, en dan doe je dat wel eens, zonder bijbedoelingen.
3 0
Sterretje73
Zou mooi zijn als hij komende wedstrijd ff achteloos een balletje hoog gaat houden aan de zijlijn :-p
9 0
AFCAHOOLIGAN
Het zal nog mooier zijn als bijvoorbeeld Kluivert of Neres er elf van maakt ipv 10
2 0
BrandjeXL
Dit is waarom wij Ajax zijn. Heerlijk!!
2 0
ajax4ever01
Die gast moet je gewoon bij de staf hebben. Hij kan veel op die jonge gasten overbrengen hoe het hoort in topwedstrijden.
4 0
flodder
zielige mannetjes.
0 -5
Mart42
Kan je het niet gewoon net voor de wedstrijd even de bal een keer of 9 hooghouden? Dan zit de sfeer er meteen in.
6 0
Babayaka
Ik zou het doen.
1 0
Redrum
Hahaha prachtige kerel, ik hoop echt dat hij bij de staf wordt gevoegd definitief.
2 0
Suarez16_
Weergaloze actie van Richard, maar die goal van Dani in de wedstrijd. Oh oh oh oh wat was dat lekker een doelpunt. Zijn lobjes waren op 1 of andere manier veel stijlvoller dan wiens lobje dan ook.
2 0