'Kampioen worden in Eindhoven lijkt me wel wat'

BVeenstra, 18-01-2018 om 10:50, 11393 views, ELF Voetbal | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-doelman André Onana heeft er waardering voor dat directeur spelersbeleid Marc Overmars hem deze transferperiode niet wil verkopen. De goalie heeft zo zijn ambities, maar beseft tegelijkertijd ook dat hij goed zit in Amsterdam.

'Heeft hij dat gezegd?', doelt Onana in gesprek met ELF Voetbal op de woorden van Overmars. 'Een goed teken toch? Dan vindt hij mij in ieder geval een belangrijke speler. Ik denk dat de zaken vrij duidelijk zijn. Ik heb een contract tot 2021. Ik weet niet wat ik er meer over kan zeggen.'

De Kameroener heeft 'natuurlijk' zijn ambities, zo vertelt hij. 'Ik heb zelfs heel veel ambities. De absolute top halen bijvoorbeeld. Maar ik ben nog jong, ik ga niet naar een andere club om op de bank te zien. Voorlopig liggen mijn ambities hier in Amsterdam. Ik wil de beste keeper van Nederland worden, met Ajax de Champions League bereiken en kampioen worden. Ik hoorde dat we in een van de laatste speelronden uit tegen PSV moeten spelen. In Eindhoven kampioen worden, dat lijkt me wel wat.'

Europa League-finale
Onana baalt nog altijd van het vertrek van enkele spelers, maar ook trainer Peter Bosz, bij Ajax. Vorig jaar werd de Europa League-finale gehaald en daarna deed Bosz een belofte. 'De trainer zei: "Andre, er gaat niemand weg. We willen de ploeg bij elkaar houden en mogelijk zelfs verbeteren". Dat klonk mij als muziek in de oren. Zowel binnen als buiten het veld stak de ploeg goed in elkaar.' Uiteindelijk verliet Bosz Ajax alsnog - 'yeah, that's football' - en niet alleen Davy Klaassen vertrok. 'Hij zou sowieso weggaan, dat wisten we allemaal. Het vertrek van Davinson naar Spurs kon ik ook wel begrijpen, maar ik mis hem nog steeds. He was my brother.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MelleAfca
Doe mij maar gewoon in de Johan Cruijff Arena, zodat het doek van Appie weer uitgerold kan worden met een vernieuwde tekst "deze is voor jou"
2 0
gras
Dat zijn teksten die ik graag hoor. Maar dan wel van een Onana, en niet van een babbelaar die elke keer zoiets roept.
2 0
laurakui
Hopelijk heeft hij gelijk en kan Ajax kampioen worden in Eindhoven
1 0
Dexy
Is de laatste tijd weer in uitstekende vorm. Heeft de afgelopen weken een aantal cruciale reddingen verricht, waarvan die op het stiftje van Weghorst toch wel het belangrijkste was.

Ongelofelijk knap hoe Onana op zijn leeftijd eigenlijk al anderhalf jaar achtereen constant en solide staat te keepen.
2 0
UltimateKaos
Toen hij nog bij jong voetbalde was hij alles behalve constant en solide. Hij wisselde geweldige reddingen af met lompe blunders. Sinds hij in het eerste staat is hij inderdaad constant en solide.

Ik had het niet aan zien komen.
1 0
Dexy
Inderdaad, vooral in zijn beginperiode bij Jong maakte hij regelmatig blunders. Tweede jaar bij Jong wisselde hij goede reddingen af met mindere momenten. Vanaf zijn Eredivisie-debuut is hij eigenlijk direct constant geworden.
0 0
Red Devil
Kampioen worden bij 010 in die badkuip is pas mooi maar helaas gaat dat niet dit seizoen.
We zijn een keer kampioen geworden daar toen Excelsior-Ajax 2-2 daar werd gespeeld.
Wat een zooitje was dat toen voor tijdens en na de wedstrijd.
Echt Old School.
0 0
Juichtoon
Ik was erbij ;-)
0 0
Labrador
Als dat gebeurt... Man man.
Of in Rotterdam tegen Excelsior. Ach. Als we maar kampioen worden. Hoe waar en wanneer maakt mij niets uit
1 0
Budapest
Ik acht het behoorlijk cruciaal voor Ajax dat Onana nog minstens een seizoen hierna blijft. Van Leer kan een goede keeper worden, maar ligt er nu bijna het hele jaar uit en moet dus komend jaar qua niveau aanhaken. De talenten daarachter zijn nog niet rijp genoeg, en een vervanger wordt ook moeilijk te halen (zeker ook omdat je een plan hebt met de andere keepers).

Als Onana na dit seizoen vertrekt voorzie ik een probleem in komend seizoen. Blijft hij nog een jaar, dan komt het wel goed. Dan eerst Van Leer en daarna waarschijnlijk Kotarski of El Maach.
0 0
Redrum
Als we dit jaar kampioen worden zal dat niet in Eindhoven gebeuren. Waarschijnlijk pas laatste speeldag.
0 0
OKP-AFCA
Uit bij Excelsior op dat kleine schijt veld...

Nee, we zullen het daarvoor al binnen moeten hebben.
0 0
chrisjuhhh
Dit was ook een van de reden om Bande eerder te laten overkomen .
Maar de Ligt en Tagliafico praten veel met hem Ziyech ook trouwens .
0 0
OKP-AFCA
Je bent al de beste keeper in Nederland, maar des te beter dat je dit zelf nog niet vindt.
5 0
RaynoFischer
Hij heeft nog wel eens momenten waar je zoiets hebt van, doe ff Rustaahg... :p
Maar over het algemeen is hij idd al de beste, vorig jaar ging het tussen hem en Jones maar die faalt dit jaar best wel
2 0
Redrum
Jones had net als de rest van de selectie het jaar van zijn leven afgelopen seizoen. Nu is ook hij weer terug op het niveau waar hij normaal op zit.
2 0
Ajacied33
Zo gaan die dingen Onana. Kampioen worden zal lastig worden,maar klinkt heerlijk als we in Ehv dat kunnen bewerkstelligen..
6 0
RaynoFischer
Beetje het Ajax - Twente alleen dan uit ipv. thuis ;)
1 0