Voorzie ook je duurzame auto van een verzekering!

giobelloni, 17-01-2018 om 15:15, 4607 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Dat voetballers houden van snelle wagens met sportieve designs en boordevol franjes, dat wist je vast al. Toch zijn er ook voetballers die het over de andere boeg gooien en auto's verkiezen die een stuk duurzamer zijn. Ajax Showtime ging op zoek naar vier voetballers die zelf zeggen oprecht gekozen te hebben voor een duurzaam model. Maar lang niet ieder model is even duurzaam als de voetballers zelf durven te beweren.

Thomas Buffel: laat de Porsche maar in de garage staan
Thomas Buffel, de Belgische voetballer die onder meer uitkwam voor Feyenoord, weet de zaken sterk te relativeren. Hij kiest steeds voor auto's waarbij veiligheid en duurzaamheid een belangrijke rol spelen en wisselt ook af tussen benzine- (Nissan Infinity) en dieselmodellen (Mercedes E-klasse Coupé). Maar toch heeft hij nog steeds een Porsche Cabrio in zijn garage staan waarvan hij zegt zelf dat hij die niet meer gebruikt. Sterker nog, de autoverzekering is opgezegd en de wagen staat volledig stil. Dat geeft aan dat hij niet van plan is de auto in de toekomst nog te gebruiken, want zoals bekend is het wettelijk verplicht om een verzekering af te sluiten voor een auto.

Spelers Leicester City: BMW i8 Hybride
Toen Leicester City kampioen werd in de Premier League, kregen alle spelers een BMW i8 Hybride cadeau. Onder andere Wayne Rooney reed eerder al rond met deze wagen. Niet gek aangezien deze wagen een emissie van slechts 49 gram/km en een topsnelheid van 250 km/u heeft.

Cristiano Ronaldo: La Ferrari Hybrid, duurzaam?
Cristiano Ronaldo is een echte autofreak en misschien niet het beste voorbeeld van een duurzame rijder, maar ook de Portugese superster weet hoe belangrijk het is om zijn auto's te voorzien van een goede autoverzekering. Ooit propageerde hij nog dat hij over een duurzaam en hybride model beschikte. Blijkbaar had hij het over de exclusieve La Ferrari Hybrid. Toegegeven, het was de eerste hybridewagen van Ferrari, maar duurzaam zouden we hem zeker niet durven noemen. Integendeel: met zijn maximale snelheid van meer dan 350 km/u heeft deze wagen een uitstoot van ruim 330 gram/km. 

Zlatan Ibrahimovic: Volvo V90
Het wagenpark van Zlatan Ibrahimovic doet een tikkeltje denken aan dat van onze Portugese vriend. Naast zijn sportieve wagens kiest Ibracadabra echter ook voor de duurzamere Volvo V90. Geen verrassing, aangezien de Zweed enkele keren te zien was in de commercials van het automerk. De Volvo V90 is een door en door Scandinavische wagen met een erg luxueuze uitstraling en een emissie van slechts 46 gram/kilometer.  Wie zei dat voetballers alleen kiezen voor snelle wagens met hoge emissiewaarden?

  • Bekijk ook
Delen!
Tags

Het is niet toegestaan te reageren op dit artikel.