Cillessen: 'Zie De Ligt wel bij Barca spelen'

JipVR, 16-01-2018 om 19:02, 7974 views, Mundo Deportivo | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Matthijs de Ligt geniet al een tijdje interesse van FC Barcelona en volgens Jasper Cillessen zou de Ajacied niet misstaan bij de Catalaanse grootmacht. Dat vertelt de tweede keeper van Barca aan Mundo Deportivo

Verschillende media hebben het achttienjarige talent al aan FC Barcelona gekoppeld. De club zou de ontwikkeling van De Ligt nauwlettend in de gaten houden om hem in de toekomst wellicht naar Spanje te halen. Cillessen gelooft dat de mandekker daar zou slagen. 'Hij heeft ondanks zijn leeftijd al een sterke mentaliteit. Hij is een geweldige kerel die ook mindere momenten heeft meegemaakt. Daarvan heeft hij geleerd.'

'Of ik hem voor Barcelona zie spelen? Natuurlijk. Hij heeft alle kwaliteiten om een van de beste verdedigers te worden die er zijn. Ik vind hem een typische Ajax-speler. Dat is volgens mij ook waarom mensen denken dat hij hier zou kunnen spelen', aldus Cillessen.

Cillessen maakte in 2011 de overstap van NEC naar Ajax, waar hij tussen 2011 en 2016 uitgroeide tot vaste keeper. Toen hij medio 2016 een aanbieding kreeg van Barcelona, kon hij deze niet weerstaan. Sindsdien geldt André Onana (afkomstig van FC Barcelona) als eerste sluitpost bij de Amsterdammers. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Blijft nog ff paar jaren bij Ajax, om naar zo 'n groot club tegaan moet je zeker een groot bagage meenemen, aan ervaring, status, en dat heeft de ligt nog niet,
0 0
NouriVandeBeek
Als je zo jong bent heb je als CV bij de absolute top nog niet heel veel te zoeken. Op je 21e bij de subtop spelen bij pakweg Man United als CV is al bijzonder.

Matthijs moet gewoon de tijd nemen en dan kijken waar het schip strand. Geen stappen overslaan.
7 -1
Ajaxtrouw
Dat laatste hoop je vooral. Maar wij gaan goede jongens steeds sneller kwijt raken
0 0
Daniii
Ik snapte nooit waarom FC Barcelona Vertonghen nooit gehaald heeft, nu lopen ze al tijden te sukkelen met verschillende verdedigers op die plek terwijl Vertonghen er toch goed zou passen en er jaren zou hebben kunne spelen.
2 0
AFCA1510
Barca zou beter is een echte bikkel halen voor achterin ipv verdedigers met vooral opbouwende kwaliteiten. Die hebben ze al genoeg. Gewoon een kopsterke verdediger waar je echt bang van wordt, dat hebben ze nodig.
1 -2
HZMKK
Net of Vertonghen geen bikkel is.... Je hebt er duidelijk geen kijk op!
6 -1
AFCA1510
Vertonghen is een uitstekende verdediger, maar geen speler die er fysiek bovenuit steekt. Vooral positioneel sterk, maar geen atletisch exceptionele speler.
1 -2
grannig mokum1
Precies en zo is dat, jij heeft duidelijk geen kijk op
0 -3
AFCA1510
Haha snel op je pik getrapt, kan ik wel om lachen. Waarom denk je dat Barca achter Koulibaly, Sanchez aanzat, en nu die Mina heeft binnengehaald? Dat zijn slopers, kiezelharde verdedigers. Daar hebben ze er gewoon geen van. Solide/intelligente verdedigers als vertonghen hebben ze op dit moment helaas genoeg rondlopen met Vermaelen en Pique. Barca heeft sinds puyol geen echte stabiele verdediging meer gehad mede door het ontbreken van een sloperstype, naast Pique. Vandaar mijn standpunt. Misschien eens beargumenteren ipv te zeiken dat iemand er geen kijk op heeft.
2 0
El Toro
Volledig met je eens. Iedere club wil een allround verdediger natuurlijk, maar je ziet duidelijk dat Barca het geld dat ze willen investeren in spelers uitgeeft aan creatieve jongens voorin. Een Vertonghen in deze op hol geslagen markt kost al gauw 70 miljoen, en de kracht van Vertonghen ligt niet in het aanvallende kopduel of de verdedigende 1 tegen 1 op dat niveau. Een verdediger bij Barca moet in eerste instantie de boel dicht houden, verdedigend en aanvallend de kopduels winnen en de bal vervolgens bij de juiste kleur op het middenveld inleveren. Die kunnen er dan wat leuks mee doen. Voetballende kwaliteiten zijn belangrijk, maar staan wel op de tweede plaats.
0 0
AjaxRobEnschede
Dit is precies de reden waarom Plan Cruijff niet helemaal klopt en Marc meer moet kopen. Grote talenten zullen voor hun 20-ste, misschien al op hun 18-de verkocht worden. De eigen jeugdopleiding kan dat niet meer trekken, daarom moeten we meer kopen. Nu heb je kluivert, cerny en voor je het weet is er 1 geblesseerd of al verkocht voordat ze echt doorgebroken zijn. Sanchez was ook niet te houden. Oftewel je moet 3, 4 top talenten per positie hebben, en we hebben daar geld voor dus blijven scouten en kopen. Maar altijd de jeugd de kans geven en geen oude lullen kopen
2 -2
DJMokum
Het wordt echt een opgave om vd zomer de boel bij elkaar te houden...als marc dat nu wel een keer weet te doen, dan wordt 2018/2019 een top seizoen!!
3 -2
D4nny
De vraag is of Cillissen zichzelf ook bij Barca ziet spelen.


Sorry, te gemakkelijk en goedkoop! :-)
4 -1
KingJames23
Ja morgen tegen espanyol
0 -1
kampioen0809
Ook niet echt grappig, als je het mij vraagt.
1 -2
D4nny
Gelukkig vroeg ik het jou niet ;-)
1 -2
NouridolbergNeres34
Over een jaar of 2/3 voorlopig moet hij lekker in Amsterdam blijven en zich verder ontwikkelen. Een paar keer kampioen worden en vertrekken als een grote meneer, misschien wel als aanvoerder dan.
9 -1
FlyingDutchMan
Inderdaad! Paar jaar alles spelen en winnen, dan kom je als een serieuze international binnen wandelen!
3 -1
amthree
Er is weer een gerucht dat spurs de ligt wil voor 50 miljoen euro.
1 -1
AjaxDaniel
Fucking Spurs, ze hoeven geen eens scouts in te huren, het enige wat ze doen is Ajax talenten kopen.
1 -1
Van Reenen
Allemaal leuk en aardig, maar de enige die beslist is Matthijs de Ligt en geen Hotemetoteclub uit Engeland.
Dus neem alles met korreltje zout en wind je niet op. Matthijs gaat naar Barca t.z.t.
2 -1