KJH: 'Ontslag Keizer veel impact op selectie'

BVeenstra, 15-01-2018 om 14:20, 14712 views, Het Parool | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Volgens Klaas-Jan Huntelaar heeft het op non-actief stellen van trainer Marcel Keizer veel impact gehad op de selectie van Ajax. De oefenmeester was pas enkele maanden aan het roer als hoofdtrainer van de Amsterdamse club, maar kon al snel zijn koffers pakken.

Toch sloeg het nieuws, vlak voor de kerst, in als een bom bij veel spelers. En dan vooral bij de jongelingen. 'Die jongens hadden al met Keizer bij Jong Ajax gewerkt. Zij hadden een band. En we hebben dit seizoen veel meegemaakt met elkaar: het trieste lot van Abdelhak Nouri. Dat leed deel je samen. Dat maakt de impact van het vertrek van de trainer nog groter', vertelt Huntelaar in gesprek met Het Parool. De spits zelf werd niet betrokken in de beslissing om Keizer de laan uit te sturen. 'Ik ben daar als ervaren speler ook niet in betrokken. Er is mij niets gevraagd. Dit is een keuze van de clubleiding.'

Met Erik ten Hag staat er inmiddels een nieuwe trainer voor de groep, al laat de Haaksbergenaar nog veel bij het oude. 'Dat begrijp ik wel. De tijd om dingen wezenlijk te kunnen veranderen is kort. Twee weken. Dan kijk je vooral naar de aspecten die goed zijn en die houd je zo veel mogelijk intact.'

Aankomende zondag staat De Klassieker tegen Feyenoord op het programma en mogelijk speelt Robin van Persie, die overigens nog niet officieel gepresenteerd is, mee bij de Rotterdammers. 'Het is goed als spelers met zo veel bagage voor de Eredivisie kiezen. Maar het delen van jouw ervaringen, de sturende rol die je kan hebben voor jonge profs, is een extraatje, een bonus. Je moet het altijd zelf nog laten zien op het veld', weet ook Huntelaar, die nog altijd gelooft in de landstitel. 'Het is niet onmogelijk om die vijf punten goed te maken. Maar we moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken.'

Profiteer nu van MEGA-kortingen in de Ajax-webshop!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MickS
Wanneer Ajax daadwerkelijk nummer 34 aan het eind van dit seizoen mag bijschrijven kan ik in ieder geval één ding wel zeggen over alle - en met name de jonge - spelers die er eind vorig seizoen al bij waren: die zijn niet meer gek te krijgen. Zo'n enorme tragedie én 3 trainers in nog geen jaar tijd. Dat doorstaan en de titel pakken is een prestatie die ik simpelweg uniek zal vinden.
2 -1
atalantanio
Ze hebben gewoon te weinig laten zien onder Keizer, zo simpel is het. Of je kunt het omdraaien en zeggen dat Keizer er te weinig uitgehaald heeft. Maar uiteindelijk is er dan altijd iemand verantwoordelijk. Snap niet dat er nog steeds zo’n drama van gemaakt wordt, het zijn toch professionals? Of zitten ze ook nog te snikken om Frank de Boer of Peter Bosz?
3 -6
Pierre Heno
De selectie waar Keizer het me moest doen is nu ook niet bepaald 'top' te noemen. Geen Sanchez, geen Traoré, geen Klaasen. Dan wordt het moeilijk. Tel daar nog de mentale dreun van het drama rond Nouri op en e ziet de omstandigheden waaronder Keizer moest presteren. Gelukkig is de kleredivisie niet bepaald van de hoogste voetbalkwaliteit en daarom doen we nog steeds mee. Nu is het aan Ten Hag. Zo gaat dat in het voetbal.
1 0
BokkieBokstra
Dat is wel een hele gevoelloze reacties. Deze selectie heeft een hoop meegemaakt, een traumatische gebeurtenis met voetbalmaatje Nouri, daar gaat tijd overheen. Iedere trainer daar duurde het even voor dat het ging lopen, de Boer, Bosz. En nu ook Keizer. Maar nee, Ajax had al na twee maanden besloten Keizer eruit te gooien. Keizer was ook onderdeel van die verwerking, dat je daar als directie zo mee om gaat dat zegt iets over de mensen Overmars en van der Sar. Ik zou denken, Ajax ging weer goed voetballen, achterstand werd teruggebracht en de lach was er weer. Wat wil je nog meer in deze situatie?
3 -2
Nouwske
Niet uitgeschakeld worden voor de beker, door een club die 16de staat
0 0
afcas
beter dan uitgeschakeld te worden voor de beker door een club die een divisie lager speelt zoals gebeurde onder de veelal verafgode peter bosz vorig seizoen.
1 0
BokkieBokstra
Verliezen hoort er ook bij en zeker in de beker. Maar heb de wedstrijd gezien en Ajax speelde prima en was veel beter. Maar 0 1 was krap en komt Twente via een ketser op 1 1. Dit was een gezocht moment door de directie om Keizer te lozen. Het was al maanden daarvoor besloten. Ik vind het een vieze rattenstreek.
4 -1
4-3-3
P'cies, de droevige gebeurtenis met Nouri heeft op alle spelers (en vooral op de jongere spelers) een enorme impact gehad. Het is echt heel naar om dat bij iemand op z'n bord te leggen. Maar goed dat vd Sar zijn lot heeft verbonden aan dat van Ten Hag. Dat betekent dat er tenminste goed beargumenteerd gedumpt gaat worden in de zomer en niet zomaar lafjes met een vingertje gewezen gaat worden.
2 0
grannig mokum1
Het is niet de 5ptn inhalen, het MOET alle westrijden gewonnen worden en hopen dat pisvee op z n minst 5 punten laat liggen anders is einde is einde verhaal.....
0 -3
Ajax#1900
Dit is altijd zo'n onzin he, je weet zelf ook wel dat we niet alles gaan winnen. PSV ook niet natuurlijk. Of heb je bij een fabrikant van ontbijtkoek gewerkt? ;)
4 0
ajaxinho
Op dat gebied was Frank de Boer een geweldige trainer.

Hij had veel spelers waarvan je wist dat ze goed konden voetballen,
maar waaraan je twijfelde of ze mentaal wel top waren.

Vertonghen was een van de weinige zekerheidjes.
3 0
mvdk
Als Ajax van Psv wint en Psv 1 keer meer verliest dan Ajax, is Ajax kampioen. De rest van de clubs gaan flink punten verspelen en reken ik niet mee.
1 -1
Redrum
Als je zelf alles wint hoeft PSV verder maar 1 keer gelijk te spelen.
1 0
mvdk
Dan ben je ook kampioen inderdaad. Maar toch liever een punt los aan op doelsaldo:p. Mijn hart heeft al genoeg te voorduren gehad.
1 0
Djabber
Nee joh, heerlijk op doelsaldo kampioen worden. Die lampies hebben al te vaak geluk gehad.
4 0
ajaxinho
Bij Feyenoord gaat dat bijna altijd mis, ervaren spelers halen.
VHooijdonk en Kuyt waren hoge uitzonderingen.
Zij wonnen prijzen.

Hopelijk lukt het Huntelaar ook.
1 0
Ajaxtrouw
Van wedstrijd tot wedstrijd bekijken Klaas???? Je moet de eerste twee winnen anders is het over!
1 -4
Godenzoon24
En dus moet je toch iedere wedstrijd ( wedstrijd per wedstrijd) winnen wijsneus.
3 0
Ferd
Nee hoor, als zowel Ajax als psv verliest is er niet veranderd
0 0
stefanzob
Dat bedoelt KJH dus. Eerst maar even Feyenoord en dan Utrecht winnen. Wedstrijd voor wedstrijd. En niet daaroverheen kijken.
3 0
mvdk
Dus moeten we het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Iedere wedstrijd is een finale.
0 0
KlasseLasse
idd
0 0