Van der Vaart over debuut: 'Een zweetaanval'

JesseTH, 14-01-2018 om 22:38, 12094 views, SBS 6 | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Rafael van der Vaart heeft als kind, ondanks zijn grote talent als voetballer, nooit van de daken willen schreeuwen dat hij actief was in de jeugd van Ajax. De middenvelder spreekt erover in het programma Klasgenoten.

De nummer tien zorgde na schooltijd altijd dat hij zo snel mogelijk in het Ajax-busje verdween met zijn spullen. 'Ik was altijd heel bescheiden. Ik vond het mooi wat ik op dat moment bereikt had, maar ik wilde niet dat de hele school dat meekreeg', zo vertelt Van der Vaart, waarna hij vertelt over zijn begin bij Ajax. Een avontuur waaraan hij met zijn beste vriend begon.

'Toen we tien waren zijn we samen naar Ajax gegaan, naar de talentendagen', begint hij. 'Mijn vader had ons ingeschreven. Op een gegeven momenten waren we zo ver dat we twee weken mee mochten trainen en na die twee weken werd je in een kleedkamer gestopt. Dan zat ik te wachten, keek ik om me heen en dacht ik: ik zit wel bij de goede spelers. Toen zeiden ze tegen me: “Deze kleedkamer mag blijven.”'

John van 't Schip speelde een belangrijke rol in zijn tijd in de Ajaxjeugd en Van der Vaart omschrijft hem dan ook als een geweldige kerel. 'Ik kreeg hem als trainer in de D1 en er was meteen een klik. Het helpt natuurlijk mee als een trainer vertrouwen in je heeft. Hij nam me daarna van de D1 mee naar de A1 en toen hij naar het eerste ging, nam hij me ook mee. Ik trainde nog met de A1 en toen zei hij eens na de training: “Je gaat morgen met het eerste mee en je staat in de basis.” Toen kreeg ik een zweetaanval en moest ik aan de bak. Een dag later was het mijn debuut en daar is het eigenlijk echt begonnen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Van 't Schip heeft zich flink omhoog gewerkt.

Het zou mooi zijn als we hem konden klaarstomen voor het eerste van Ajax.

Er moet eens een plan zijn bij het aanstellen van een coach.
0 0
Ajaxtrouw
Wat is het nut van dit bericht over deze schromelijk overgewaardeerde speler?
1 -10
niquedegraaff
Niks geen overgewaardeerde speler!! Ga je mond wassen!
0 0
Ajaxtrouw
Hij heeft een paar mooie jaren gehad maar is eigenlijk vijf jaar al helemaal klaar.
0 0
Web
Overgewaardeerde speler. De beste speler na het tijdperk. Rijkaard van Basten.
0 -2
Ellende
Ok je kan ook overdrijven
0 0
stefanzob
Overgewaardeerde speler?!??! Ga je schamen!

Bij Real gespeeld, bij HSV aanvoerder en zeer belangrijk in de goede jaren, bij Tottenham wordt hij nog steeds toegezongen als hij in het stadion is, meer dan 100 interlands en bij Ajax echt een paar seizoen de belangrijkste speler geweest.
3 0
ajaxminimax
Omdat het een grote voetballer geweest is, die bij Ajax begonnen is? Beetje meer respect is op zijn plaats voor deze voetballer!
1 0
Tpes
Haha zegt de BNN-er
0 0
ovdw
Van de D1 meegenomen naar de A1?! Dat is wel een flinke stap...
0 0
FlyingDutchMan
Zo goed dat hij 5 jaar heeft overgeslagen :p
0 0
mvdk
Raf is gewoon verziekt door Sylvie. Vanaf het moment dat hij met haar ging ging het bergafwaards. Later had hij nog wel een opleving waarna hij naar Real en Tottenham ging, maar toen ze eenmaal dagelijks in De Telegraaf stonden en hij later ook nog met die andere batmuts ging, was het klaar. Zonder al die negatieve aandacht had het echt anders kunnen lopen. Wat een talent was Van ser Vaart!
4 0
DavidAFCA
Op den duur werd het een Zweedaanval.
8 0
Champy
vreetaanval.
2 -2
Bobbaasje
Bij Real Madrid en Midtjylland nooit een vaste basisspeler geweest. Bij Betis kwam hij niet eens in het stuk voor. Dus het is Ajax HSV en Tottenham speelde Raf goed.

Ga gewoon lekker met Sneijder in de zand bak spelen bij Al-Gharafa.
1 -4
FlyingDutchMan
Wesley zijn carriere hield ook op @ Galatasaray oftewel met Yolanthe zo'n beetje, maar verder zijn vrouwen niet slecht voor je xD
1 0
Suarez16_
''Bij Real geen basisspeler geweest''. Heeft in 2 jaar tijd 72 duels gespeeld waarin hij 12 keer scoorde. Dat komt neer op 36 duels in 1 seizoen. Ga na dat Real vaak met het B-elftal in de beker speelt en dat alleen La Liga en de CL tellen dan heeft hij 70 duels gespeeld van de nou wat zou zijn (?) 90-96 duels? Dat is ongeveer 75-80 procent van de wedstrijden. Dan kun je toch niet spreken van wissel? Want bij Real rouleren ze veel en hij zal vast nog wel is een enkelblessure hebben opgelopen van 6 weken. Als je in 2 jaar bij Real in ongeveer 4 op de 5 duels mee doet dan heb je het volgens mij prima gedaan.
8 0
Maxwell5
Dit dus. Alleen jammer dat ie nooit echt bereidt was om het maximale uit zichzelf te willen halen. Heeft altijd alleen op z'n talent geteerd....helaas.
1 0
Babayaka
Heeft ie meer bereikt dan vele anderen
Ajax hsv en Hottentot. En nu gelukkig in Denemarken. IPV tussen al die hoofddoeken en tullebanden in een zandbak spelen.
0 0
Ajax27
Is goed Wikipedia supporter. De wat oudere mensen hier in dit topic weten hoe ontzettend goed ie is geweest, hoeveel hij heeft betekent voor Ajax en het Nederlands elftal. vd Vaart verdient echt wel respect. Weinig spelers die ooit daarna aan het niveau van hem zijn gekomen bij Ajax op het middenveld.
4 0
Rolleman
Amen.
0 0
ajax_janneman
Ah joh. Nu woont hij daar lekker met Tes. Ik kan me ergere dingen bedenken
0 0
Babayaka
Tes? Estavana denk ik
1 0
Rolleman
en wat wil je ermee zeggen? hij heeft alsnog een super mooie carrière gehad.
1 0
ajaxminimax
Juist. Een carriere waar heelveel mensen van dromen. Vind ook dat er soms ook belachelijk over hem wordt gepraat
0 0
ajaxminimax
Niet iedereen kiest voor een hele grote zak geld...
0 0