De Ligt: 'Heb altijd wel muziek om mij heen'

BartVeenstra, 13-01-2018 om 09:05, 5380 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt durft zichzelf best een muziekliefhebber te noemen. De jongeling heeft een enorm brede smaak, zo blijkt uit een vraaggesprek met Ajax.nl. Zo luistert hij hiphop, Nederlandstalig, maar ook de muziek uit de film Pirates of the Caribbean.

'Thuis luister ik vanuit de box, maar eigenlijk heb ik altijd wel muziek om mij heen. Mij zal je echter niet zo snel met zo'n grote koptelefoon op zien. Dan ben je zo afgesloten van de wereld en dat wil ik niet', vertelt De Ligt, die als klein kind veel luisterde naar bijvoorbeeld Michael Jackson. Tegenwoordig is daar hiphop bijgekomen. 'Bij Ajax ben ik met rap in contact gekomen door de verschillende nationaliteiten binnen de selectie. Dan ga je je ervoor interesseren. Zelf heb ik ook de top 50 playlist op m’n telefoon.'

Het beste nummer ooit vindt De Ligt Bitter Sweet Symphony van The Verve en afgelopen jaar luisterde hij het vaakst naar Mask Off van Future. Voor een wedstrijd luistert De Ligt graag naar de soundtrack van Pirates of the Caribbean. 'Ik ben daar ooit mee begonnen toen ik in de A1 zat en ik voel me daar lekker bij en geconcentreerd.'

Toch bepaalt De Ligt de muziek in de kleedkamer niet. Dit seizoen zet aanvoerder Joël Veltman vaak de muziek aan, maar vorig seizoen had Ajax een Afrikaanse dj. 'Traoré was vorig jaar de dj met Afrikaanse muziek. Eerst dachten we "wat is dat voor poppenkast", maar toen vonden we het wel lekker en omdat we in Europa zo ver kwamen, werd het ook een soort bijgeloof.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Middenweg401
Huntelaar heeft wel een goede muzieksmaak volgens mij. Sowieso een jongen die zich verdiept in muziek, geschiedenis en ik denk zelfs tot op zekere hoogte cultuur. Ik benijd deze generatie niet bepaald om de muziek waar ze mee opgroeien (als ze niet verder kijken).
1 0
Bertus2002
Doe Maar en Oasis zijn topbands.
0 0
atalantanio
Wat hadden ze op staan voor Vitesse? Freddy Breck?
0 0
AFCAsphere
Ik herken dat van het luisteren naar soundtracks van films en games. Ik luister zelf regelmatig naar de soundtrack van Blade and Soul (Aziatisch) en The Witcher 3 (Oost-Europees).

Als jullie je willen voorbereiden op de Klassieker, dan zou ik je aanraden te luisteren naar de soundtrack van '300: Rise of a Nation', en dan voornamelijk de nummers 'Marathon', 'Greeks Are Winning' en 'End Credits'. Deze soundtrack is overigens gemaakt door Ajacied JunkieXL :-)
0 0
Lane 8
Pff ik leerde vroeger met de soundtrack van LOTR, elke paragraaf die ik las voelde alsof ik een orc had onthoofd. Tevens, de OST van Skyrim (met The Streets of Whiterun als favoriet) en ook The awesome mix vol. 1 van Guardians of the Galaxy of the Galaxy is fantastisch (lekker foute 80's muziek).
0 0
trodat4030
Lotr haha, ik heb dat met een andere fantasy boeken reeks (al heb jij het waarschijnlijk over de film muziek). The wheel of time van Robert Jordan (imo nog epischer dan Lotr). Elk jaar in de zomermaanden lees ik die serie opnieuw en daar trek ik ruim 2 maanden voor uit (15 boeken, ruim 11.000 pagina's) en dat leest heerlijk weg met de muziek van Robert Barry die een soundtrack maakte toen hij zelf de serie las. Heerlijk sfeertje om bij te lezen (wat overigens mijn oudste verslaving (en gezondste) is ;))..
0 0
chloorbestendig
Zullen ze af en toe Vertonghen's klassieker "het zijn maar kutkakkerlakken" nog eens draaien?
0 0
Ajax#1900
Jazeker, ook de recente cover door Nick Viergever
0 0
AFCA-B93
Haha leuk dat stukje over Bertje! Dat bijgeloof kan ik me heel goed voorstellen. Denk ook wel dat ze zich dat voor altijd zullen herinneren
1 0