'In september al opvolgers Keizer gepolst'

JipVR, 02-01-2018 om 19:51, 26945 views, VI | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Volgens Voetbal International had de clubleiding bij Ajax eind september al twijfels bij het functioneren van de toen net aangestelde Marcel Keizer. Al na de thuisnederlaag tegen Vitesse (1-2) zou er naar alternatieven gekeken zijn. 

'Het moment van de boodschap zorgde overal, ook binnen Ajax, voor verbaasde blikken, maar het vertrek van Keizer kwam allerminst als een verrassing. Al sinds de 1-2 nederlaag in het thuisduel met Vitesse, eind september, namen de twijfels vanuit de clubleiding en de rvc flink toe. Er werden al lijntjes gelegd naar mogelijke opvolgers en alle handelingen van de trainer kwamen onder een vergrootglas te liggen', schrijft het medium.

'Ajax gaat niet alleen verder met een nieuwe hoofdtrainer en assistent, maar ook met een nieuwe koers', vervolgt men. 'Bergkamp, tot voor kort door de club nog prominent neergezet als de persoon die de rode draad binnen de club moet bewaken, is niet langer meer gewenst. Het geeft bovenal aan dat Van der Sar, met steun van de rvc, een allesbepalende U-turn heeft gemaakt. De lijn Bergkamp is verleden tijd, de lijn Overmars bepaalt het heden en de nabije toekomst.'

 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mcjc
Als de lijn Cruijff maar wordt voortgezet . Dan is het de vraag of Overmars dat blijft doen.
1 0
baahb
En waarom niet? Eigen jeugd (Kluivert, De Ligt, vd Beek, Nouri, Eiting), aangevuld met buitenlandse toptalenten (Onana, Frenkie, Cerny, Dolberg) en een paar directe versterkingen (Ziyech, Wöber, Neres, Huntelaar). Opleiding gericht op het individu en zo jong mogelijk bij Ajax1 laten aansluiten.

Het enige kritiekpunt is dat sommige aankopen er nog niet direct staan, zoals Neres, Cassiera en Orejuela).
1 0
DavidFerr
Alleen Neres kreeg in het begin weinig kansen zowel onder Bosz als Keizer.
0 0
Ajax68
BLIJ en VERHEUGT,......dat we EINDELIJK een NORMALE koers gaan volgen, want als je ziet en weet dat een bepaalde richting of gedachtengoed NIET functioneert, dan moet je niet langer TWIJFELEN, en een nieuwe en betere , meer prestatieve koers inzetten.
Mét, en ónder bepaalde mensen ( TH ) is gebleken, die prestatiecurve NIET te kunnen inzetten.
Haal ene Wim Jonk óók terug als Hoofd Jeugdopleiding, want die Quaali is en blijft toch ook maar een aanhanger van die Bergkamp, en dat uit zich toch een keertje.
Ene Theo Laseroms als voetbalman is ook weer welkom.
Van de Sar, die de fout van bergkamp heeft ondersteund en goed gekeurd , mag van mij ook nog altijd opstappen.
En laat Mark Netto nu maar eens zijn (verantwoorde) gang gaan met het In- en Verkoop van spelers.
WIJ willen aansluiting bij de Europesche top, dan moeten we daar voortaan naar hándelen, en Jeugd inpassen daar waar mogelijk met perspectief, en de tekortkomingen aanvullen met goede aankopen, en niet omdat het persé eigen jeugd is of moet zijn .
Miskopen moeten ook een achter ons liggend verhaal zijn voortaan, wij willen dit seizoen nog het Kampioenschap
halen, want wat er nu allemaal is gebeurt de laatste jaren, is Ajax ONWAARDIG .
2 -3
Welja
Zijn Bergkamp, Overmars, en van der Sar de enige drie profs die Ajax heeft voortgebracht?

Er moeten alleen oud spelers met meer bestuurlijke ervaring worden neer gezet en/of een betere structuur en taakomschrijving op papier worden gezet.

Er is blijkbaar van begin af aan geen duidelijk onderling geweest over details van plan Cruijff of hoe dat tot stand had moeten komen.
0 -1
Benijax
Als we nu een ding niet moeten doen is Ajax nog verder volstoppen met ex-voetballers in bestuursfuncties. Dat heeft Ajax geen mallemoer geholpen de laatste 20 jaar.
2 0
Duif63
Klopt, Theo van Duijvenbode was een ex-voetballer met bestuurlijke ervaring en het gevolg was dat de RvC iedere gewenste aankoop 6 keer tegen het licht hield voor er toestemming tot aankoop werd gegeven. En meestal waren we dan te laat...
1 0
Ozymandias
Meestal? Noem behalve Richarlison nog eens een paar voorbeelden van transfers waarbij Ajax te laat kwam doordat de RvC "iedere gewenste aankoop 6 keer tegen het licht hield"?
0 0
Pheadrus
Ten Hag was gekozen tot beste trainer van seizoen 2016 / 2017. De beste spelers en trainers moeten bij Ajax zitten. Ze hadden in Augustus meteen voor Ten Hag moeten gaan.

De beste spelers staan in de basis. Als een speler niets toe voegt wordt hij verkocht. Dat moet ook voor de trainer gelden. Het is alleen dramatischer als een trainer wordt ontslagen.
1 -1
geendagsvlieg
Peter Bosz heeft vorig seizoen de Rinus Michels Award gekregen. Ten Hag was de gelukkige het seizoen daarvoor.
0 0
Ajacied33
Waarom hadden ze voor Ten Hag moeten gaan dan in augustus? Die man heeft ook nog alles te bewijzen he. Ze hadden Keizer nooit moeten aanstellen. En nu ze hem de laan uitgestuurd hebben had je weer betere opties,maar goed,het is geschiedenis nu. Laten we Ten Hag ,waar ik niet onder de indruk van ben ,maar de kans geven
0 -2
Bocarra
Keizer had nooit aangesteld mogen worden als hoofdcoach van Ajax. Er had toen een ervaren coach moeten worden aangesteld.
3 -4
Toekomst1900
Overmars negeert veel journalisten. Komt hem momenteel in de media ‘duur’ te staan. Ben blij dat ie stoïcijns doorgaat!
4 -2
Pheadrus
Ik word nu nerveus als de leiding nu helemaal in handen is van Van de Sar en Overmars.
Ik heb de hele zomer het concept van het TH lopen verdedigen. Ex-top voetballers die de club leiden. Maar uiteindelijk krijgen ze in dit geval onderling onenigheid en barst het TH uit elkaar. Ik hoop toch dat er opnieuw iemand, bijvoorbeeld Jonk, toegevoegd wordt aan het TH.
1 -6
Ozymandias
Het lijkt me nu wel duidelijk dat zo'n technisch hart niet werkt. Als mannen als Vd Sar, Overmars, Bergkamp en Jonk (die elkaar door en door kennen en lang met elkaar hebben samengespeeld) al ruzie krijgen doordat de taken niet duidelijk zijn vastgelegd lijkt het me dat geen enkele samenstelling van oud-Ajacieden het wel zou kunnen. Met Vd Sar als algemeen directeur en Overmars als technisch directeur is de de taakverdeling nu duidelijk. Vd Sar wordt ondersteund door Geelen, Slop en Arisz en Overmars door Veldmate, Ouaali en Ten Hag.
2 0
Bjorn
Ik vind dat Overmars een eerlijke kans verdient met zijn gedachten. Laat hem maar aantonen dat hij het wel kan waarmaken.
4 -3
petwes
Overmars maakt het altijd al waar, financieel en zakelijk scherp, begrijpt de voetbal wereld, en is ook nog goed qua technische zaken. Niet veel clubs met zo een sterke man binnen de organisatie.
0 0
Pierre Heno
E.e.a. speelde reeds sedert eind augustus j.l.
2 0
Ajacied33
In de tekst staat eind september he
0 0
BokkieBokstra
Eind augustus? Je zou toch denken dat Ajax op dat moment heel iets anders aan het hoofd had. Ik vind het nogal wat, terwijl het team nog midden in verwerking van het drama met Nouri zit dat men al bezig is Keizer eruit werken. Dat is hard.
2 -3
Pierre Heno
DAn weet je meteen hoe het er daar aan toe gaat. Ik weet het uit zeer betrouwbare bron. En FC Utrecht ( Van Seumeren) kwam daar vlak voor de Kerst ook achter.
3 0
John1234
Ben benieuwd of het wat is.
Off topic: Meulensteen is ontslagen in India. Wat voor de jeugdopleiding?
0 -3
Ozymandias
Dat zou een goede assistent voor Ten Hag zijn. Een echte veldtrainer met een enorme bak ervaring.
0 -3
maus_afca
Nog niks nieuws over die Argentijn? Wordt toch geen Richarlison verhaal he...
1 -2
Pheadrus
Die Romero is net zo oud als onze Danilo (beide 1999). Romero is bestemd voor PSV 1 en onze Danilo speelt nog maar met zijn 1,74 m in de O19 (als hij niet geblesseerd is). Hebben we de verkeerde gehaald?
0 0
FlyingDutchMan
Totaal andere type spelers en status met prijs, meer verschillen dan overeenkomsten tussen deze twee. Die boeren hebben Neres /Lozano achtig bedrag ervoor neergelegd, Ajax prijs voor een mogelijk talent dat kan doorbreken.
1 0
DavidFerr
Ja, zit alleen maar 8 miljoen verschil tussen ;-)
1 0
AgeM
Het regelen van transfers is een(zeker niet onbelangrijk ) onderdeel van technisch beleid.
Er komen echter nog meer dingen bij kijken .(zoals jeugdopleiding etc etc )
Door Overmars zo naar de voorgrond te halen ga je voorbij aan het totaalplaatje wat Ajax de club maakt die het sinds 6 jaar weer is . en waar we eigenlijk behoorlijk van genoten hebben de afgelopen jaren .(Eigenlijk sinds Cruyff meekeek ).
Ook financieel staat Ajax er een stuk beter voor mede door de bemoeienis van Johan
Het lijkt er op dat er verkeerde krachten binnen Ajax loskomen iedere keer als het de goed kant op gaat..
ik ben echter bang dat de zaak nu volledig scheef getrokken wordt door vol te gaan voor transfers .
Ajax is volgens mij een voetbalclub en geen handelshuis waar spelers als aandelen verhandeld worden .
Er lopen nu teveel mensen rond met dollartekens in hun ogen , die zien de ware toedracht van de club niet meer . En waarom mensen van de club houden .
In Engeland is dit al enige tijd aan de gang , daar worden zieke bedragen voor voetballers betaald ,die internationaal nog niks hebben laten zien.
Nederland is hier waarschijnlijk toch te klein voor , Het is echt een provinciale competitie met verkeerde accenten . En daardoor steeds ongeloofwaardiger zowel de uitslagen als de arbiters .
Vooral het idiote kampioenschap van Rotterdam waar iedereen solidair was met als hoofdact Dirk Kuyt . O wat gunde men het hem .
Maar o wat een schade heeft dat het internationale voetbalimago van Nederland toegebracht.
We waren het lachertje in de CL .Om over het nederland elftal maar te zwijgen .
Die Rotterdams dominantie van onder de maat ,ook bij de KNVB , gaat ons nog verder opbreken.
Behalve Ajax , die hield dit nog enigszins overeind met een finaleplaats in EL
Maar ipv dit succes uit te bouwen werd na deze prestatie snel het tafelzilver verkocht door Overmars .

En nu krijgt Overmars de vrijbrief om spelers uit het buitenland te halen voor de "toekomst" Die straks de ontwikkeling van jonge talenten in de weg gaan zitten .
De toekomst : Is dat niet die prachtige plek waar al dat jonge talent heeft mogen voetballen ?
5 -6
DavidFerr
Ik ben het volledig met jouw eens dat opleiden de rode draad bij Ajax moet zijn. En inderdaad lopen er nu in 019 best veel buitenlandse spelers rond. Dat is gedaan omdat er uit die lichting al een paar spelers waren doorgebroken en een aantal vroeg naar het buitenland waren vertrokken en wat overbleef was een vrij matige lichting. Als zij het niet hadden gedaan zou je het risico lopen dat er 1 a 2 jaar geen of weinig talent door zou breken. Ik hoop wel dat dit een tijdelijke oplossing is en dat het niet structureel zo wordt dat bijna de helft van de selectie uit buitenlandse talenten bestaat.

Verder doen wij het al hartstikke goed met onze jeugdopleiding. Op Ziggosport lieten zij daar pas wat statistieken over zien. Dit gaat over het aantal spelers die uit de jeugd komen en die de laatste 5 jaar minimaal 30 basisplaatsen hebben gehad.

Ajax = 21
Feyenoord = 10
PSV = 5
AZ = 5

Hopelijk dat een aantal van onze talenten weer wereldtop worden.

Ps. Cruijf was niet tegen aankopen maar alleen tegen breedteaankopen. Ik denk dat Cruijf aankopen als Ziyech, Neres en Frenkie de Jong alleen maar toe zou juichen.
8 -1
Pheadrus
Meer dan Fey, PSV en AZ samen!
2 0
Vlieske
Helemaal mee eens. Dit is een slechte zaak.
3 -2
DavidFerr
Overmars moest in het begin nog leren en heeft toen veel (breedte) aankopen gedaan die weinig aan Ajax hebben toegevoegd. Maar de laatste jaren heeft Overmars het heel goed gedaan. De in mijn ogen al geslaagde aankopen (en transfervrij) onder Overmars vanaf 2014.

Wober
Huntelaar
van Leer
Neres
Ziyech
Sanchez
Frenkie de Jong
Dolberg
Milik
Younes
Onana

Hebben jullie nog toevoegingen?
Ben ik nog iemand vergeten?
4 -1
Pheadrus
Traore niet te vergeten…
1 -1
gras
Dit zijn grotendeels geslaagde aankopen inderdaad. Maar zet daar dan tegen af de lijst die jij niet noemt en met wie Frank de Boer het moest doen:

Sana
Hoesen
Cuenca
Poulsen
Moisander
Van der Hoorn
Dijks
Boerrigter
Bojan
Sinkgraven (erg hoge transfersom en gehaald als linkermiddenvelder)
Zimling
Westermann
Zivkovic
Schone
Viergever

Sommige waren echt lachwekkend. Zimling voor de beste man van Ajax en van de eredivisie (Blind), terwijl er zat tijd was zijn vertrek na een ijzersterk WK te zien aankomen en daarop te anticiperen. Maar nee, Overmars gaf aan dat niemand zou weggaan en liet zich compleet verrassen.

Zivko die een pure counterspits was. Ik postte toen hij nog bij grun speelde dat hij totaal geen spits was die met de rug naar de goal kon spelen, geen aanspeelpunt was en ruimte nodig had.

VdHoorn, Westermann: idem.

Na het aantrekken van de nieuwe hoofdscout is het wel erg verbeterd. En jeugdtalenten werden altijd al losgeweekt, zoals Frenkie de Jong, Dolberg etc.

Als Overmars zich alleen bezig houdt met transfers: prima. Maar hij moet andere zaken aan anderen laten. Maar dan zit je weer met vdSar die totaal geen visie heeft en daardoor volledig tegenstrijdige beslissingen neemt: Jonk weg, Bergkamp de cultuurbewaker. Bosz op voorspraak van Bergkamp erin om goed voetbal te spelen, Bosz eruit omdat die niet boter met de assistenten waaronder Bergkamp, geen Keizer want te weinig ervaring, wel Keizer want Bergkamp en Van Wijk zijn voor, Keizer eruit want Overmars wil een andere koers gaan varen, terwijl Keizer zich net aan het manifesteren is.

Geen visie bij de AD.
4 -11
baahb
Over Overmars: de jeugdaankopen zijn geweldig. Ze vullen de de gaten in de jeugdopleiding op en zijn ook écht aantoonbaar beter dan onze eigen talenten op die positie. Dat kan je niet afdoen met 'dat is altijd al zo geweest'. Het enige waar ik kritisch op ben, zijn de directe versterkingen. Maar om Overmars daarop af te rekenen vind ik wat kort door de bocht.

Overmars heeft de selectie nooit naar de eigen hand kunnen zetten door de democratie van het TH. Nu het TH adviserend is geworden en men een beleidswijziging heeft gedaan om sneller te anticiperen op het vertrekken van spelers (nondeju wat heeft dat lang geduurd), wordt Overmars niet meer gehinderd door het TH en de RvC en kan je Overmars pas écht beoordelen. Tot nu toe gaat het aardig met Tagliafico, Bandé en Schuurs.

Sterk stuk over vd Sar trouwens! Die heeft weer eens bewezen de functie niet aan te kunnen.
0 0
Ozymandias
Veel van de spelers die jij noemt waren de keuzes van De Boer. Zo wilde De Boer dat Vd Hoorn kwam terwijl Jonk en Bergkamp meer zagen in Van Dijk. Ook wilde De Boer bijvoorbeeld dat Zimling kwam (na een gesprek met Olsen). Ik begrijp trouwens niet wat Schone en Viergever (basisspelers in het Ajax was vorig jaar de finale van de Europa League haalde) in deze lijst doen. Dat zijn namelijk goede transfers gebleken.
7 0
DavidFerr
Die lijst toont precies aan wat ik bedoel. Jouw lijst zijn voornamelijk aankopen tussen 2012 en 2014 toen Overmars er pas zat. Mijn lijst zijn alleen aankopen vanaf 2014 dus in mijn ogen heeft hij de laatste jaren veel geleerd op transfergebied.
0 0
Raikkonen94
Denk dat Overmars ook wel die macht verdient. Hij haalde Bosz binnen en maakte zich hard voor zijn aanblijven toen Dortmund kwam en was tevens tegen de komst van Keizer. Verder is, op een paar uitzonderingen na, zijn aan- en verkoopbeleid best acceptabel te noemen naar mijn mening.
8 -2
Ozymandias
Vreemd dat al deze "journalisten" hier dan pas sinds kort vanaf weten. Hebben ze dan sinds September geslapen?
4 -2
Panama
Als Marc niks zegt, weet de journalist ook niks he.
2 -2
Ferd
Marc heeft nog steeds niets gezegd, dus waarom weten ze het nu dan wel?
0 0
Panama
Tegen de journalist nu dus blijkbaar wel.. dacht je dat ze dit nu zomaar uit het niets in een keer weten?
En misschien hebben ze het wel al eerder in het seizoen gehoord, maar wordt het nu pas gepubliceerd. Blijven mediapartners van Ajax he Vi & telegraaf.
Nu toch ook weer met het nieuws van tagliafico.. “bronnen binnen de club melden” er is maar 1 bron die er over gaat en er vanaf weet met dit soort zaken, en dat is Marc.
0 -2
Ozymandias
Als je denkt dat er maar één persoon binnen Ajax is die hiervan af weet begrijp je totaal niet wat er allemaal komt kijken bij zo'n onderhandeling. Er zullen waarschijnlijk meer dan één advocaat bezig zijn met deze transfer en daarnaast waarschijnlijk nog wat administratieve mensen (een vertaler bijvoorbeeld). Verder worden Vd Sar, Slop en de RvC als het goed is ook bij elke stap op de hoogte gehouden.
1 0
Panama
Jep, alleen als het zoals nu van vi/telegraaf komt kun je ervan uitgaan dat het rechtstreeks door ajax(marc/perschef) gecommuniceerd is, want aangezien je zo goed ingelicht bent je ook weet dat alle externe partijen(dus ook je vertaler) contracten ondertekenen met hierin een zwijgplicht met gekoppelde (enorme) boete. Als zoiets dus zou uitlekken wordt dit door telegraaf/vi direct gecheckt bij de persafdeling van Ajax. Deze 2 hebben namelijk wel belang om eerste nieuwspartner te blijven.
1 0
Ozymandias
Hoezo?
0 0