O'Brien: 'Litmanen de ultieme Nederlander'

ArthurV, 02-01-2018 om 15:40, 11212 views, Ajax.nl | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Oud-Ajacieden Jari Litmanen en John O'Brien hebben op de website van Ajax teruggeblikt op het trainingskamp van dertien jaar geleden. Net als nu het geval zal zijn streek de toenmalige selectie van Ajax neer in de Algarve.

Litmanen kan zich het trainingskamp van toen nog erg goed herinneren. 'Het was begin januari 2004 en ik was aanvoerder van onze – in mijn ogen – jonge ploeg. Helaas bleek dit mijn laatste half jaar bij Ajax te zijn en het was dus ook mijn laatste trainingskamp bij Ajax.' De Fin laat weten dat hij destijds erg goed kon opschieten met John O'Brien en Tomas Galásek. 'Wij waren iets ouder dan de meeste andere spelers. Wij hadden het leuk met de hele groep, maar zeker met zijn drieën.'

'Wij waren buitenlanders, maar woonden allemaal al jaren in Nederland', vervolgt Litmanen. 'Wij hadden onze eigen leuke humor. Ik zeg altijd: ''slechte humor is ook humor.''' O'Brien laat weten in Litmanen, ondankt zijn Finse nationaliteit, de ultieme Nederlander te herkennen. 'Nuchter en normaal. Als je hem kent, dan kan je hem niet als voetbalgod zien. Wel dacht je op het voetbalveld vaak: ''Wow! He just did that?!'''

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Als Jari argentijns of portugees of braziliaans was geweest, was het in die tijd de beste voetballer allertijden genoemd. Zeker in zijn periode bij ajax. Daarna begonnen jammer genoeg de blessures
0 0
Figo
Wat heb ik toch jarenlang genoten van Jari in De Meer en in de ArenA. Op zn best bij Ajax. Bergkamp was top, Sneijder en Raffie ook, maar Jari de beste. Hopelijk krijgt ie nog eens een functie bij Ajax.
0 0
Dastaan
Jari Litmanen zo iemand als voetballer maak je niet meer...fantastische icoon en een groot voorbeeld voor de maatschappij!
1 0
DeKenner
Ik denk dat het gros op dit forum Litmanen niet bewust heeft meegemaakt, maar wat een baas was dat zeg. Heeft heel veel mooie en belangrijke goals gemaakt. Enorm geliefd. Het kan haast niet anders dan dat hij nog een keer thuis komt.
6 0
FlyingDutchMan
Jari, Jari! We worden kampioen!!
1 0
ajaxmachtig
Maat dat zong niemand. Het was 'Kluivert Kluivert we worden kampioen' of 'Litmanen oohoo, Litmanen oohoohoo'.
0 0
Labrador
John o Brien. Man ik wordt oud haha.
1 0
gras
Allebei nuchtere, leuke gasten. Wel een beetje buitenbeentjes wat dat betreft, zeker bij Ajax. Daar is de branie meestal wel erg aanwezig.

Zou nu een moord doen voor een back als O'Brien, terwijl hij echt geen top was. Jari was een fenomeen. Een van de eerste allround, wereldklasse middenvelders die ongeëvenaard tussen de linies kon spelen.
4 0
chrisjuhhh
Deze man zeer welkom als jeugd trainer of als assistent 1e
2 0
Ozymandias
Hij heeft nog geen ervaring als trainer dus ik zou hem laten beginnen als techniektrainer bij het eerste, Jong Ajax en de bovenbouw van de jeugdopleiding.
3 -1
chrisjuhhh
Dat zeg ik ;)
0 0
Suarez16_
Misschien wil Jari gewoon lekker in Finland blijven wonen en lekker genieten van al zijn verdiende geld. Niet elke voetballer heeft die ambitie om nog de voetballerij in te gaan waarvoor die in een ander land moet gaan wonen.
3 -1
Ozymandias
Hij heeft al meerdere keren gezegd dat hij graag ooit weer bij Ajax aan de slag wil gaan. Een keertje (een jaar of twee geleden) heeft hij gezegd dat hij Bergkamp wel op zou willen volgen zoals hij Bergkamp ook als voetballer bij Ajax op heeft gevolgd. Of Litmanen er zelf nu al zin in heeft weet ik natuurlijk niet maar ik zou een poging wagen.
1 0
Suarez16_
Zou inderdaad mooi zijn. Zo'n clublegende is altijd welkom.
2 0
Lane 8
Zeiden we dat ook niet over Dennis Bergkamp?
1 0
chrisjuhhh
Litmanen is socialer en enorm intelligent .
0 0
Ozymandias
En ik ben nog steeds blij dat Bergkamp terug is gekomen. Ajax staat er een stuk beter voor dan voor de Fluwelen Revolutie die zonder Begkamp nooit was geslaagd. De jeugdopleiding is duidelijk verbeterd, Ajax heeft een finale van de Europa League gehaald, ze zijn in zeven jaar tijd vier keer kampioen geworden, etc..
2 0