BVeenstra, 01-01-2018 om 13:35, 22346 views, Telekom Sport | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Voormalig Ajax-verdediger Cristian Chivu mocht in zijn periode bij Ajax niet voetballen op blauwe voetbalschoenen. Dat vertelt de Roemeense oud-verdediger in gesprek met TelekomSport.

'Na mijn eerste jaar bij Ajax werd ik verkozen tot talent van het jaar en daarna deed ik mee aan het EK met Roemenië', begint hij zijn anekdote. 'Toen ik terugkwam bij Ajax was er een coach die moeilijk deed over de voetbalschoenen die ik aan had op het trainingsveld. Hij vertelde me dat dit niet het nationale team van Roemenië is, maar Ajax', zal Chivu wellicht doelen op toenmalig Ajax-trainer Co Adriaanse.

'Ik had een paar blauwe voetbalschoenen. Maar bij Ajax waren alleen zwarte voetbalschoenen toegestaan. Toch ging ik richting het trainingsveld met blauwe schoenen, waarop de trainer mij terugstuurde naar de kleedkamer', aldus Chivu, die veel leerde bij Ajax. 'Ik respecteerde de discipline bij Ajax. Voor een jonge speler is Ajax is de ideale club om te leren wat respect, discipline en regels zijn in het voetbal, ongeacht wat jouw naam is', besluit de Roemeen. Tegenwoordig is het bij Ajax wel toegestaan om gekleurde voetbalschoenen te dragen.


Nourdin Boukhari, Zlatan Ibrahimovic, Andy van der Meyde en Cristian Chivu tijdens een training van Ajax. Inderdaad, allen op zwarte schoenen.

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer