SJvanveen, 31-12-2017 om 13:55, 13684 views, Voetbal International | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Martijn Krabbendam van Voetbal International denkt dat er met de komst van Erik ten Hag naar Ajax een vleugje Louis van Gaal terugkeert in Amsterdam. De nieuwe oefenmeester van de Amsterdammers heeft meer weg van de succescoach uit de jaren negentig dan bijvoorbeeld Johan Cruijff, zo schrijft de journalist. 

De clubwatcher schrijft over de aanwezigheid van Ten Hag in het Ajax-stadion tijdens het eerbetoon aan Cruijff vlak na zijn overlijden. Het deed Ten Hag de ogen openen. Als Twentenaar met een verleden bij rivaal PSV zag hij in hoe ook Ajax een warme club kon zijn. 'Dat Johan Cruijff er postuum mede voor heeft gezorgd dat Erik ten Hag nu de inderdaad de nieuwe trainer wordt, is op z'n minst opvallend', begint Krabbendam.

Krabbendam die doelt op de verschillen tussen El Salvador en Ten Hag. 'Erik ten Hag is in denken en doen eerder een tegenhanger van Cruijff die altijd met wit speelde. Hij bewondert meer diens ultieme tegenpool en vijand: Louis van Gaal. Ajax’ nieuwe coach is een man van structuur en processen, van hard werken en het totale mens-principe.' 

Van Gaal
Diezelfde Van Gaal heeft naar verluidt instemmend gereageerd op de komst van Ten Hag, zo schrijft VI. 'Ook Van Gaal was wel geïntrigeerd geraakt door de trainer van FC Utrecht, omdat hij aan de manier waarop die ploeg speelt de hand van de coach kon herkennen.' 

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer