JipVR, 30-12-2017 om 19:00, 45917 views, TyCSports | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Nicolás Tagliafico, verdediger van Independiente en naar verluidt spoedig tekenend bij Ajax, is door de lezers van TyC Sports verkozen tot de beste verdediger van de Argentijnse competitie van het jaar 2017.

Recent werd bekend dat de linksback, die ook centraal in de verdediging uit de voeten kan, spoedig een contract voor vierenhalfjaar zal gaan tekenen in Amsterdam. Daarmee hoopt Marc Overmars de problematiek omtrent Ajax' linksbenige verdedigers op te lossen. Daley Sinkgraven, Max Wöber en Nick Viergever waren niet fit aan het einde van de eerste seizoenshelft en daarom stond Mitchell Dijks geposteerd op de linksbackpositie.

Gedurende het lopende seizoen in Argentinië speelde Tagliafico negen competitiewedstrijden voor Independiente, waarin hij geen doelpunt en geen assist wist te forceren. De 25-jarige verdediger maakte verder al zijn interlanddebuut. Bondscoach Jorge Sampaoli gunde hem in de oefenwedstrijd tegen Brazilië op 9 juni 2017 38 minuten speeltijd. Verder dan dat kwam zijn interlandloopbaan nog niet.

Nicolás Tagliafico, elegido por los usuarios de https://t.co/dF4H5wuxzg como el mejor defensor lateral del fútbol argentino en 2017, dejó su agradecimiento. pic.twitter.com/j0IJJv8IAd

— TyC Sports (@TyCSports) 29 december 2017

Update - 19.01 uur (30 december 2017)
Eerder werd al bekend dat Nicolás Tagliafico tot beste verdediger van de Argentijnse competitie werd verkozen en nu is de speler ook door Independiente verkozen tot beste speler van 2017. De aanvoerder van de Argentijnse club werd met 57 procent van de stemmen gekozen. 

El mejor del Rey@nico_taglia fue elegido como el #JugadorQuilmes del año con el 57% de los votos.

¡Grande, capitán!#TodoRojo 🔴 pic.twitter.com/kUIAJQhG3k

— C. A. Independiente (@Independiente) 30 december 2017

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer