'Vertrek De Jong grootste litteken in 5 jaar'

BVeenstra, 23-12-2017 om 08:50, 24083 views, Brabants Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Bij Willem II kijkt men met een ietwat jaloerse blik naar de enorme ontwikkeling die Frenkie de Jong doormaakt bij Ajax. De middenvelder stond tot voor kort onder contract bij de Tilburgers, maar volgens algemeen directeur Berry van Gool kreeg hij daar geen echte kans.

'Het grootste litteken in vijf jaar Willem II', noemt Van Gool het vertrek van De Jong bij Willem II. 'Ik baalde er enorm van dat hij nagenoeg geen speeltijd kreeg in het eerste. Frenkie is het grootste talent dat hier ooit heeft rondgelopen. Ik ben voetballiefhebber. Zulke spelers wil je in het shirt van het eerste elftal op het veld zien. Maar het klikte niet tussen hem en trainer Jurgen Streppel. Ik ben geen trainer.'

Jan van Loon, voormalig hoofdjeugdopleiding bij Willem II, kon al snel zien dat De Jong enorm talentvol was. 'Frenkie was kleiner dan de rest en had best moeite om fysiek staande te blijven. Daardoor moest hij proberen slimmer te zijn. Het dwong hem de bal goed aan te nemen, anders werd hij van de bal gezet. Dat heeft zeker meegeholpen van hem de klasse-speler te maken die hij nu nog altijd is.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijd
Streppel is zo anti Ajax dat hij hem daarom gewoon niet de kans gaf. Dat was toch wel te merken? Behalve als Ajax hem een baan aangeboden had, dan was het different koek.
1 -5
AFCAsphere
Dit is één van de meest kortzichtige en slechts geinformeerde opmerkingen die ik hier heb gelezen. Streppel soliciteerde in de media nog naar een baan bij Ajax.
5 0
3*stars*3
Streppel anti Ajax?
Nooit wat van gemerkt en ik denk dat Streppel dacht dat hij gewoon, koste wat het kost, ging voor handhaving met Willem II.
Als Frenkie bij een voetballende ploeg als Heerenveen zou zitten, was het different biscuit.
2 0
FissaDeGekste
Onzinverhaal dit. Frenkie brak al heel jong door en speelde een half seizoen alles. Nadat Ajax hem kocht en nog een jaar bij Willem II stalde kreeg hij opeens geen minuten meer van Streppel, waardoor hij in December al definitief naar AJax overkwam in plaats van in de zomer.
0 -7
RusselWestbrook
Haha.
2 0
Foetsie
Hij is bij Willem II 1x ingevallen...
2 0
Pauw
Kan me voorstellen dat je Frenkie een beetje irritant onafhankelijk en eigenwijs over vi d komen, maar dat is toch niet onoverkomelijk?

Ik ben Streppel dankbaar voor z’n onvermogen.
1 0
insectenverdelg
T grootste talent ooit? Nu doe je Dijks tekort.
4 0
AFCsince98
Ja of misschien Van Dijk? Komt ook van Willem 2 vandaan.
0 0
MisterAFCA
Heerlijke reactie man :-)
0 0
Ferd
Komt niet uit de Willem II opleiding he, Locadia wel
1 0
JesusZoonVanGod
Fantastisch om te zien dat na Frenkie ook Schuurs voor Ajax heeft gekozen. 2 Nederlandse toptalenten waar ook PSV nadrukkelijk achteraan zat. En dit mensen, onderstreept weer eens wat de grootste en machtigste club van het land is.
12 -1
Dwergje48
Omdat er toevallig 2 talenten naar Ajax gaan? Sorry, maar volgens mij gaan er ook genoeg (top)talenten van kleinere clubs naar PSV of Feyenoord hoor.

Ik vind het geweldig dat we deze spelers binnen hebben, maar we moeten niet doen alsof wij de enige club zijn waar jong talent naar toe vertrekt.
0 -5
3*stars*3
Toevallig hele grote talenten.

Kan jij een paar hele grote talenten opnoemen, die afgelopen jaren kozen voor een stap naar Eindhoven of Rotterdam, ipv Amsterdam?
2 0
behangdelul
Malen :(
0 -2
3*stars*3
Maar Ajax zag het niet zitten om hem terug te nemen en prima.
Hij doet het momenteel lekker in Jong PSV maar hek is van de dam, als Ajax vertrokken jeugdspelers terugneemt.

Dat Eindhovense kutclubje, blijft ze maar met open armen opwachten.
Zo geven ze ook direct een signaal af, naar die talenten.
Want als je niet slaagt in jeugdopleiding van een PL club, staan wij klaar.

Let maar op, binnen een paar jaar halen ze ook: Kongolo en/of Redan/Dilrosun/Chong etc.
1 0
DeKenner
Die kon niet meer naar Ajax toch? Kan me niet herinneren dat we die terug wilden..
1 0
JesusZoonVanGod
Er zal best jong talent naar die 2 andere clubs gaan, dat zal ik niet ontkennen. De Jong en Schuurs zijn toch echter wel van een hogere categorie dan alleen jong talent. Dat zijn spelers die barsten van het talent en waarvan je ziet dat ze de potentie hebben om de top te halen (mits ze niet geblesseerd raken). Dit zijn het type spelers waar elke Nederlandse club van begint te watertanden en waar om gevochten wordt. En ja, WIJ zijn degene die dit soort spelers ook daadwerkelijk kunnen halen.

Frenkie en Schuurs komen uit Limburg en Brabant en dan lijkt PSV een logische optie. Maar toch krijgen ze het in Eindhoven niet voor elkaar om deze jongens binnen te halen. Dat is echt geen geld kwestie en dat zegt dus genoeg.
2 0