Speculeren: wie wordt opvolger van Keizer?

BVeenstra, 21-12-2017 om 17:45, 16148 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nu Ajax hoofdtrainer Marcel Keizer en diens assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp op non-actief heeft gesteld, is het gespeculeer over de nieuwe hoofdtrainer begonnen. Keert er een trainer terug bij de Amsterdamse club of kiest men voor een geheel nieuwe naam? Ajax Showtime zet enkele mogelijkheden op een rij. Onderaan het bericht kunt u stemmen op onze poll!

Peter Bosz
Vorig seizoen kende Peter Bosz, ondanks het feit dat hij geen prijzen won, een uiterst succesvol jaar bij Ajax. De trainer werd op één punt na geen kampioen, hij haalde de Europa League-finale, maar bovenal: er werd, bij vlagen, weer goed gevoetbald bij Ajax en het publiek stond weer op de banken. Dat hij na een conflict met enkele beleidsbepalers vertrok, werd door menigeen dan ook betreurd. Echter, nu Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp zijn vertrokken, lijkt de deur weer op een kier te staan.

Frank de Boer
Enkele weken geleden liet Frank de Boer nog weten open te staan om ooit nog eens trainer te worden bij Ajax. Dat kan nu sneller gebeuren dan verwacht. In vijfenhalf jaar bij Ajax won hij vier landstitels, waarna hij koos voor een buitenlands avontuur. Bij zowel Internazionale als Crystal Palace bleef succes uit, waardoor hij nu vrij man is. Wel zou Swansea City ook geïnteresseerd zijn in de trainer, zo meldde Sky Sports.

Ronald Koeman
Ook Ronald Koeman zou een optie kunnen zijn. De trainer was tussen 2001 en 2005 ook al trainer bij Ajax en won toen in 2002 en 2004 het landskampioenschap. Bovendien bereikte hij in 2003 de kwartfinale van de Champions League. Nadat Koeman geen succes kende bij Benfica en Valencia in het buitenland slaagde hij vervolgens wel bij Feyenoord. Het leverde hem een 'transfer' op naar Southampton, waar hij het voortreffelijk deed. Ook bij Everton deed hij het goed in zijn eerste seizoen, maar in het tweede jaar ging het behoorlijk minder. Recentelijk werd hij ontslagen, waardoor Koeman nu een vrij man is. Aan de andere kant lonkt het bondscoachschap ook voor de oud-verdediger.

John van 't Schip
John van 't Schip was in het verleden al eens één officiële wedstrijd trainer van Ajax. In 2009, toen Marco van Basten een wedstrijd voor het einde van het seizoen opstapte, stond Van 't Schip voor één duel aan het roer van de Amsterdamse club. Er werd met 1-0 gewonnen van FC Twente. Daarna was hij trainer in Mexico en Australië, waarna hij sinds de zomer trainer is van PEC Zwolle. Met de club uit Overijssel doet hij het voortreffelijk. In de Eredivisie staat het op een knappe vierde plaats en vooralsnog werd er pas twee keer verloren.

Henk ten Cate
Wil Ajax een trainer aanstellen die gelouterd is en boven de groep zal staan, doet het er goed aan om Henk ten Cate aan te trekken als nieuwe trainer. De oefenmeester was al eens eerder hoofdtrainer van de Amsterdamse club. Destijds moest hij het landskampioenschap op één doelpunt na missen. Sindsdien was Ten Cate trainer van clubs in voornamelijk het Midden-Oosten. Op dit moment is hij trainer van Al-Jazira. Met die club werd hij landskampioen en onlangs werd men vierde op het WK voor clubs.

Louis van Gaal
Of Louis van Gaal überhaupt ooit nog trainer wordt, is de grote vraag. Feit is wel dat de trainer in het verleden al vaak bewezen heeft goed om te kunnen gaan met een zeer jonge spelersgroep. Wat dat betreft, zou hij weleens de ideale kandidaat kunnen zijn. Bovendien is Van Gaal een trainer die boven de groep zal staan.

Jordi Cruijff
Zelf speelde Jordi Cruijff alleen in de jeugdopleiding van Ajax, maar gezien het verleden van zijn vader Johan Cruijff is het niet uitgesloten dat Jordi Cruijff ooit iets gaat doen bij Ajax. Op dit moment is hij trainer van Maccabi Tel Aviv, waarmee hij op vier punten afstand staat van de koploper.

Michael Laudrup
Directeur spelersbeleid Marc Overmars had Michael Laudrup afgelopen zomer al willen aanstellen als nieuwe trainer van Ajax en mogelijk gaat hij nu opnieuw een poging wagen. Er is echter wel één grote maar in het verhaal. Via zij zijn zaakwaarnemer liet Laudrup afgelopen zomer nog weten dat hij vanwege de belastingaffaire rondom zijn persoon en Ajax niet wilde terugkeren bij de Amsterdamse club.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Showtime Poll
Wie moet Keizer opvolgen? 55% Peter Bosz
7% Frank de Boer
0% Ronald Koeman
11% John van 't Schip
0% Henk ten Cate
7% Louis van Gaal
4% Jordi Cruijff
4% Michael Laudrup
13% Iemand anders, laat het weten in de reacties!
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pinpanter
Te weinig genoemd: PAtrick Kluivert. Zowel als speler en als trainer geschoold door van Gaal. Bereikte hoopgevende resultaten.
Daarbij, Aron Winter is overgebleven. Wordt niet als optie genoed en ook niet in enige rol rond de Willem II .....
0 0
Middenweg401
Rijkaard wil niet, Van Gaal is met pensioen, Bosz kan alleen maar af gaan, Ten Hag mist de uitstraling, Koeman wil oranje, Ten Cate is te weinig Ajax en ik zie de link niet met Overmars en Vd Sar, Jordi wil zeker niet.
Het wordt (tromgeroffel) Johnny van 't Schip.
Het leuke is: hij was tijdens zijn trainers periode altijd (samen met Van Basten) de oogappel van Johan.
0 0
Ozymandias
Ik zou een technische staf met Tuchel als hoofdtrainer, Hyballa en Pastoor als assistenten en Moniz als technisch trainer persoonlijk ideaal vinden. Tuchel is tactisch een van de beste trainers ter wereld en zou bij Ajax zeker attractief voetbal naastreven. Hyballa en Pastoor vind ik beide talentvolle trainers die duidelijk over een bepaalde tactische intelligentie beschikken. Moniz is ongeschikt voor een rol als hoofdtrainer maar is een trainer die spelers individueel beter kan maken. Al met al denk ik dat dit de ideale technische staf zou zijn om Ajax te laten aansluiten bij de subtop van Europa.
0 0
KevinDurant
Waarschijnlijk Seedorf
0 -1
hakkietjakkie
Ik zou zelf graag Laudrup zien komen. En in een ideale wereld zou Jonk teruggehaalt worden en de plek van Bergkamp innemen.

In een nog idealere wereld zou ik Keizer dan de rol van Spijkerman geven.
Vind namelijk dat Keizer vooral veel pech heeft gehad en denk dat hij nog een mooie rol binnen Ajax zou kunnen vervullen. Maar is natuurlijk niet realistisch.

Misschien Danny Blind als assistent ipv Spijkerman?
0 -1
Ozymandias
Waarom zie je graag Laudrup komen? Hij is bij geen enkele club echt geslaagd als hoofdtrainer en bij Swansea werd hij ontslagen omdat hij lui was. Hij kwam daar elke dag als laatste op de club en was als eerste weer vertrokken. Op een gegeven moment zijn de assistenten naar de directie gestapt omdat ze vonden dat Laudrup geen goed voorbeeld voor de spelers was en dat ze daarom niet hard genoeg trainde. Imagine that, ze vonden dat Laudrup (een van de beste voetballers ooit) geen goed voorbeeld voor de spelers was. Dan moet hij er wel echt geheel met de pet naar hebben gegooid.
0 0
Roesie46
Op de eerste plaats zet ik Bosz. Verder zie ik geen Nederlandse trainer die het spel van Ajax beter gaat maken.
Even heel out of the box: Luis Enrique... heeft Overmars daar nog contact mee, haha. Ik zag net op transfermarkt dat hij vrij is en speelt graag 4-3-3 en haalde uit 181 wedstrijden 2.41 punten per wedstrijd. Daarbij zegt hij zelf dat hij voor alles open staat. Ff bellen kan geen kwaad.
0 -1
NouridolbergNeres34
Tuchel is mijn nummer 1, anders misschien laudrup. En haal jonk maar weer terug voor de jeugd.
0 0
KlaasJanServie
Bosz-Jonk-Cruijff
0 0
BRAMHOUTEN
Van Gaal samen met kluivert en litmanen
0 -1
Viggen
Persoonlijk zou ik Jordi Cruijff wel supervet vinden... van Gaal overigens ook maar... die beide gevallen zijn vooral op basis van sentiment... gvd.... onze branie moet terug, moet weer terecht worden... we moeten verdomme weer WEL penalties winnen tegen kansloos spelende teams.... we hebben vaker de "Veltman tegen PSV" instelling nodig.... slopen gvd, WIJ zijn fucking Ajax! en we zijn er gvd nog trots op ook. Doodziek van al het gesodemieter maar nog steeds o zo trots!!
0 0
GeleenAjax
Menzo is toch ook vrij?
0 -2
JordyAjacied
Bosz - Krüze - Jonk - Winter
1 0
ST
Ik zeg doen
0 0
JordyAjacied
Bisz - Krüze - Jonk - Winter
0 0
witchmaster11
Nee het wordt of Ter Hag of Schipers en dan zie ik toch graag keizer als assistent die heeft hier niet om gevraagd die wilde zelf eerst 2 jaar in de luwte maar kreeg de kans niet k.t bergkamp en consorten
0 0
Bram410
Doe maar:

Hoofdtrainer: Bosz
Assistenten: Krüzen, Litmanen en Winter(?)
Hoofdjeugdopleiding: Jonk
Plekje Bergkamp: Jordi Cruijf
0 -1
PuurGeluk
Alles wat geen Nederlands spreekt moet starten in Jong. Ook trainers...Niet meteen het roer helemaal omgooien;)
0 0
Erik1966
Bosz zou wel een stuntje zijn. Is nog niet veel eerder vertoont. Jordy Cruijff erbij halen. zijn we weer op de goede weg. Anders Schippie ook mooi
2 0
SvenGeurtsen
Zeker waar!
0 0
Bjorn
Het wordt Bosz of Frank.
1 -1
PetrusKeizer
1. Bernd Schuster
2. van t Schip
3. Reiziger
0 -2
Lagasj
Bosz natuurlijk
Jonk terug als hoofd jeugdopleidingen.
3 0
Middenweg401
Ik geloof er helemaal niks van dat Bosz terug durft te komen. Die is veel te bang om vorig jaar niet te evenaren.
Maar ik hoop het wel natuurlijk.
2 0
AFCAHOOLIGAN
Dat heb ik dus ook, maar niet dat ie niet durft, maar stel je voor dat het niks wordt en dan?
0 0
AjaciedRK
Bosz zn villa in Vinkeveen is uit de verkoop gehaald :D
2 0
didierajax020
Haha is dit een grap?

Edit: Staat nog gewoon te koop.
https://www.funda.nl/koop/vinkeveen/huis-49244028-baambrugse-zuwe-122/?_sp=7f20241a-892b-4bc0-b38e-d0d12cac67d2.1513876347031
0 0
ajaxminimax
Hoe weet je dat?
0 0
Pauw
Wie wordt de opvolger van Bergkamp?
0 0
PeterVKV
die functie kan vervallen want was speciaal bedacht voor Bergkamp. Wel een nieuwe hoofd jeugdopleiding lijkt me want Ouali is een zetbaasje van Bergkamp. Net als Keizer trouwens. Dat blijkt nu wel.
3 -2
Ozymandias
Ouaali is een zetbaasje van Bergkamp? Ouaali werkte met Jonk samen bij Volendam en werd toen door Jonk naar Ajax gehaald en later door Jonk zelfs hoofd van de bovenbouw gemaakt. Ook is Ouaali nog steeds bevriend met Jonk en het lijkt me dus sterk dat hij het zetbaasje van Bergkamp is.
0 0
BGB
1. van ‘t Schip
2. Bosz
3. van Gaal
0 -1
Ajax#1900
Lijkt mij wel enigzins realistisch, maar heb natuurlijk liever Bosz weer terug. Koeman na 3 jaar Feyenoord is ook niet handig, maar is verder geen slechte trainer.
0 0
Mözil
Ronald de Boer verspreekt zich eventjes bij Fox! Zei net: Ajax mooiste club van Nederland.. uhmm.. grootste club
5 0
Rsv
Aub geen Bosz, Frank of Ronald.
0 -3
Dominatoor
1. Bosz
2. V. Gaal
3. Jonk
1 -1
MSwertz92
Peter Bosz, John van 't Schip en Wim Jonk. Overmars wou ook geen keizer, hij had gelijk. Overmars wou Laudrup, is dat een optie ? Ik weet eerlijk gezegt niks van de prestaties van Laudrup als coach / voetbalvisie.
1 0
Moozz03
Redelijk oncreatief lijstje? Zet Tuchel, preudhomme en Bielsa er ook maar bij? Hoop dat Ajax verder kijkt dan de Nederlandse velden en een paar oud trainers...
2 0
ajaxrulesz
-tuchel
-urs fischer
-Sami Hyypiä
-bruno labbadia
0 0
Robinjo1988
Bosz of Schippie. Met een van die gasten krijgen we weer mooi voetbal te zien. Laudrup is een grote naam maar of hij geschikt is weet ik niet.
0 0
didierajax020
Even een vraagje tussendoor, mocht Van Bronckhorst na dit seizoen vertrekken, zou Bosz daar dan aan de slag gaan mits hij niet bij ons zit als hij wordt gevraagd? Speculeren.. FR12 heeft behoorlijke hoop. Ik moet er niet aan denken.
0 0
BGB
Heeft al gewerkt bij Feyenoord en is daar toen verketterd. Kortom, lijkt me niet aannemelijk. Ik denk dat Fräser de opvolger van Gio gaat worden
1 0
Ajaxvooraltijd
Jonk of in een andere functie, maar hij moet terug komen en afmaken waar hij mee begonnen is.
1 0
Ozymandias
1. Tuchel
2. Bosz
3. Ten Hag

Vanhaezebrouck zou ideaal zijn geweest maar die is pas net bij Anderlecht aan de slag gegaan. Tuchel zou een geweldige hoofdtrainer voor Ajax zijn met een enorm tactisch vermogen. Ik vraag me alleen af of Ajax aan zijn salariseisen kan voldoen. Bosz terughalen zou ik ook prachtig vinden maar ik weet niet of hij daar zelf zin in heeft. Ten Hag lijkt me de meest haalbare van deze drie en zou ik ook niet ontevreden mee zijn. Ten Hag is tactisch goed en niet bang vernieuwingen door te voeren.
2 0
Suarez16_
Guardiola.
5 0
M.Olsen
Wordt van gaal of bosz
0 0
didierajax020
Team Bosz.
3 0
Quattroporte
Tuchel
0 -1