De Jong sprak over positie in nieuw contract

JesseTH, 17-12-2017 om 21:49, 8954 views, Metro | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Frenkie de Jong is, ondanks het feit dat hij al meerdere malen uitgesproken heeft het liefst op het middenveld te spelen, blij met de rol die hij op dit moment kan vervullen bij Ajax. Het talent legt veel risico in zijn spel en dat weet hij zelf als geen ander.

'Ik probeer altijd te voetballen en een meerderheid te creëren, of dat nou op het middenveld is of waar ik nu speel', spreekt De Jong vol zelfvertrouwen in een interview met Metro. 'Als ik achterin de bal krijg, denk ik in ieder geval nooit dat ik die moet ik wegschieten of een veilige pass moet geven. Er wordt gezegd dat ik veel risico neem, maar het gaat heel vaak goed.'

In de eerste helft verloor de middenvelder de bal na een van hem bekende dribbel en uit de nasleep daarvan viel de tegengoal. De speler zelf claimt dat hij werd vastgehouden. 'Daar was ik heel boos over. Ik dribbel vaak en scheidsrechters hebben daar soms een beetje genoeg van. Als ik dan wordt vastgehouden denken ze: "nu ben ik even klaar met die De Jong en zijn gedribbel." Daar baal ik van, want ze moeten gewoon objectief kijken. Als je de beelden terugziet is het gewoon een overtreding.'

Ondanks het feit dat zijn naam momenteel veel genoemd wordt in de media, blijft de creatieveling down-to-earth. 'Alle vergelijkingen die mensen maken met bijvoorbeeld Frank Rijkaard vind ik leuk hoor, dat lees ik heel graag, maar daar ben ik natuurlijk nog lang niet aan toe.' Met een transfer is hij dan ook nog niet bezig. 'Nee, want ik ga binnenkort bijtekenen. En ja, we hebben het in mijn nieuwe contract inderdaad gehad over het feit dat ik een middenvelder ben.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Frenkie goes to Hollywood !
0 0
Babayaka
Hij heeft gelijk, maar hier denkt men altijd dat dribbelende spelers de tribune ingeschopt ,mogen worden.
0 0
Ajax27
Frenkie Frenkie Frenkie.... de scheidsrechter heeft af en toe genoeg van je gedribbel hahaha. Ik ben fan van m maar alstublieft, hou op met dit gejank. Je was indirect gewoon verantwoordelijk voor de tegengoal. Achterin ontstonden er flinke gaten doordat je constant te ver naar voren stond. Met een dergelijke tegenstander moet je meer verdedigen, daar ligt nog niet je sterke kant. Niet erg want van dit soort wedstrijden leer je ook. Maar ga niet lopen janken over dat de scheids je gedribbel liever niet ziet.
0 -2
VoorMokum
Als je Frenkie hier van gaat beschuldigen moet je bij Keizer zijn, die zet hem op deze plek neer. Frenkie is nog altijd geen verdediger.
0 0
Beachboy
Hij heeft wel een punt over die scheidsrechters. Die lijken te denken, als je gaat lopen met de bal dan neem je zelf dat risico. I.m.o. zouden scheidsrechters dit soort spelers juist moeten beschermen. Onwaarschijnlijk hoeveel overtredingen er gemaakt worden uit een soort frustratie dat ie er zo doorheen loopt. Ze moeten idd gewoon fluiten als ie beetgepakt wordt.
3 0
Rsv
Wees nou gewoon blij met je unieke positie man
1 -4
godenzonenssuper
Dat bepaald hij zelf wel.
6 0
RaynoFischer
Het wordt ook constant aangehaald bij hem erover doorgezeurd door de media...
Zo'n groot probleem vindt hij het zelf niet
2 0
didierajax020
Even stemmen boys: http://www.voetbalinside.nl/spelerweek
1 0
AFC Ajax
heb ziyech gestemt
4 -1
FlyingDutchMan
Staat zijn positie in zijn contract? Gij zult in nood ook nog keepen!¡!
2 0
3*stars*3
Logisch want je gaat toch wat jaartjes tekenen en dan wil je natuurlijk wel weten hoe laat het is.
Maar op den duur is dit prima voor zijn ontwikkeling want hij gaat een completere speler worden.

Moest trouwens wel lachen om 'Nu ben ik even klaar met die De Jong en zijn gedribbel'.

Zou typisch gedachte kunnen zijn van die engnek Nijhuis.
7 0
ajax4ever01
Mocht kluivert weggekaapt worden dan Babel ophalen
0 -1
AJAIXIXIXI
Ajax had Babel al voor dat hij naar Turkije ging moeten ophalen toen bood hij zichzelf zo goed als aan.. dom dat ze dat niet gedaan hebben.
5 -1
Ajax#1900
Beetje makkelijk omdat nu te roepen. Hij doet het ook gewoon beter dan verwacht. Heeft hiervoor maar een handjevol wedstrijden gespeeld in de woestijn...
2 -2
altijdwelwat
En toch was hij vandaag regelmatig zeer slordig in de opbouw , het is ook gewoon een pure middenvelder. Voor nood situaties kan het maar ik zie hem liever in een iets later stadium aan de bal.
1 -1
insectenverdelg
Vraag is waar blijft t nieuwe contract van Kluivert....
5 0
godenzonenssuper
Railoa.
2 0
RaynoFischer
Hoop dat 't goedkomt, maar ik vrees met Raiola
Ook zijn vader is niet echt van 't lang blijven.
Hoop dat Justin verstandig blijft
4 0
Middenweg401
Ondanks Railoa's babbels en trucjes zal Kluivert toch wel slim genoeg zijn om te begrijpen dat hij momenteen zou verzuipen in Italië?
1 -1
RaynoFischer
Is wel te hopen dat hij zich niet gek laat maken ;)
1 0
insectenverdelg
Ik heb er ook weinig vertrouwen in. Heb zelfs t gevoel dat zowel Overmars als Raiola niet eens meer serieus de onderhandelingen in gaan.
2 0
3*stars*3
Die 2 moeten gewoon om de tafel gaan zitten.
Ja ik weet, die Raiola is een rat maar als je privéoorlog gaat uitvechten achter de rug van spelers, is Ajax op den duur de verliezer.
Want Kluivert is niet de laatste Ajacied, die hij gaat begeleiden.

Aan de andere kant, spelers zijn geen slaafjes van Raiola en als Kluivert wilt vertrekken zegt dat genoeg over hem en blijkbaar heeft Patrick er dan ook geen problemen mee.
2 0
insectenverdelg
Máár Raiola blijft ze ook wel lekker oppikken op de toekomst. Alleen brengt ze graag weg. Kijk Máár hoe t ging met Kishna, tete, bout etc. Allemaal wachten met tekenen en als ze verlengen is t altijd máár voot 2 jaar. Zat Malen ook niet bij hem Overigens?
0 0
3*stars*3
Over zaakwaarnemers gesproken, Rob Jansen zit nu bij Rondo.

Droom van v Ginkel was Ajax zegt ie net.
1 0
RaynoFischer
Nouja eerst mocht hij niet van Vitesse en Chelsea
Toen hij later de kans kreeg wou hij niet naar de Eredivisie, maar ff later wel naar die boeren ....
0 0
3*stars*3
Klopt maar toch opvallend dat zijn zaakwaarnemer het zo naar buiten brengt.
Ach maar PSV is toch een zielloos clubje en die fans vinden alles best, zolang ze maar kampioen worden.
1 0
insectenverdelg
Zie t en wisten we. Rob Jansen is imo wel iets minder rat dan Raiola, maar zit er ook wel soms heel erg zelf ingenomen bij. Even do eren hoe de wereld van se grote clubs werkt.
0 0
3*stars*3
Malen zit ook bij hem.
Kishna tekende maar Frank had hem niet nodig.
Tete en Bouy was idd een smerig spelletje.

Maar er moet echt aan een oplossing gezocht worden want zoals ik zei, er zullen wel meer (jeugd)spelers bij hem aansluiten.

Weet je trouwens waar Bouy speelt? Segunda division en gehuurd van een Championship club (Leeds).
0 0
FlyingDutchMan
Maar nog steeds heeft Bouy geen spijt van zijn keuze, hij denkt het alsnog te gaan redden bij Juventus. Dat was zijn tekst toen hij bij Zwolle actief was, whahaha
0 0
insectenverdelg
Zowel Kishna als tete hebben hun jeugdcontract verlengd. Maar beide deden dat met 2 jaar. Wat zeee ongebruikelijk is. Meestal worden ze 4 jaar langer vast gelegd.

En misschien heeft de Boer Kishna niet geheel goed aangepakt. Maar Kishna was mss wel de meest technische speler dat moment in selectie. Alleen dacht ook een basisboek te kunnen eisen. Raiola zet zo'n jongen nooit met zn pootjes terug op de grond. Ook Tete niet. Heb het gevoel Raiola twijfel altijd aanpakt om de speler gelijk weg te laten gaan ipv ze een spiegel voor te houden.

En ja Bouy, eeuwig zonde. Had bij Ajax zulke mooie dingen kunnen doen.
0 0
AFCA1510
We hebben goud in handen met deze gast. Heerlijk dat ie een krabbel gaat zetten.
4 0