F. De Jong kritisch op optreden Makkelie

JesseTH, 17-12-2017 om 18:40, 9887 views, AT5 | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Frenkie de Jong zag de uitwedstrijd tegen AZ als een open wedstrijd waarin er genoeg te genieten viel. Hij ziet zijn ploeg als de betere van de twee en vond een overwinning dan ook vanzelfsprekend. Het optreden van Danny Makkelie vond de jongeling minder overtuigend.

'Het was voor het publiek leuk', opent De Jong over de open wedstrijd in Alkmaar in een gesprek met AT5. 'We waren dominant aan de bal, maar we hebben ook wel wat weggegeven. Soms waren we wat slordig, maar ik denk dat wij wel beter zijn dan AZ en dus moeten we gewoon winnen.'

Ook de prestatie van scheidsrechter Danny Makkelie kwam ter sprake. 'Ik vond hem niet top fluiten eerlijk gezegd. Er waren veel beslissing in ons nadeel, maar dat voelt misschien ook zo omdat je alles naar jezelf toetrekt. Er waren voor mijn gevoel wel een paar foute beslissingen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hakkietjakkie
In Ajax nadeel vond ik niet. Dat de scheids veel ongelofelijk rare beslissingen naar beide kanten maakte, dat was zeker. Als je niks deed werd er gefloten en als er wel wat gebeurde werd er niet gefloten vaak.
0 0
Van Reenen
Het is Ajax ook al overkomen tegen Pisvee. Daar had een speler van duidelijk een rode kleur moeten zien, maar dat vond de scheidsrechter niet nodig!
0 0
AJAXTHELEGEND
Ja vond ik in de eerste helft ook ,tweede helft veranderde dat gelukkig.
0 0
Mr.P.
"er waren veel beslissing in ons nadeel", heeft hij dat echt zo gezegd?
0 0
Mart42
Aan de andere kant denk ik eindelijk eens een wedstrijd waar 2 teams hun kloten laten zien. Gebeurt niet veel dat een club zich niet ingraaft in de eigen 16 meter tegen Ajax. Ben trots op Ajax dat ze flink gestreden hebben en de punten mee naar mokum nemen.
1 0
gras
Makkelie probeert de nieuwe stijl toe te passen. Namelijk proberen de wedstrijd niet dood te fluiten en meer toe te laten. Op een gegeven moment bereikt de kritiek dat in Nederland niets is toegestaan en in Europa meer, natuurlijk de scheidsrechters ook.

Ik vond het ook matig, maar goed. Zo'n wedstrijd win/verlies je door eigen fouten te maken en zelf vaker te scoren, en niet door een scheids.
0 0
altijdwelwat
Ik denk dat ze bij AZ ook wel wat aan te merken hebben op deze dramatisch scheidsrechter.
0 0
Thymo10
Hij bedoelt hier natuurlijk vooral de inleiding van de 0-1 waar er licht wordt vastgehouden bij hem waardoor hij wel net de bal verliest.
0 0
3*stars*3
Makkelie is een clown en was zelfs politieagent.
Waarschijnlijk werd hij door boeven, met een waarschuwing naar huis gestuurd...

Zag Frenkie vandaag gewoon een paar kopduels winnen van Weghorst.
Wist niet dat hij dat kon.
4 0
gi0vanni
Als de naam Romario je wat zegt dan is niets onmogelijk. Was maar een klein mannetje maar hij had o.a. een fenomenale timing en sprongkracht waardoor hij ook met het hoofd een groot gevaar was.
0 0
3*stars*3
Tuurlijk ken ik Romario....
Maar ik heb Frenkie aardig wat potjes bezig gezien maar wist gewoon niet dat Frenkie kon koppen en laat staan, kopduels van Weghorst (bijna 2m) winnen.
0 0
AjaxCitizen
Je hebt ook nog legendarische verdedigers als Cannavaro en Puyol die kopduels wisten te winnen tegen tegenstanders die groter waren.
1 0
Holleeder87
Is jullie ook wel es opgevallen hoeveel kopduels Schöne wint.
0 0
10Sneijder10
Een paar foute beslissingen?

Die man heeft meer fout gedaan dan goed.
Scheidsrechters hier in Nederland zijn sowieso allemaal dramatisch. Vroeger hadden we nog wel eens een scheidsrechter die er een beetje bovenuit stak.
Higler, Blom, Makkelie, Nijhuis, Mulder.... enz enz
Allemaal stuk voor stuk niks.
4 0
Boer Gijs
Je kunt er gewoon niet van op aan. Eerste helft floot ie in het nadeel van Ajax. Geen penalty voor ons en wel voor Az. Ik dacht: 2e helft gaat hij het goed maken. En ja hoor; een pingel mee voor duidelijke schwalbe.
1 0
AgeM
Draaide zich vast tussen 3 tegenstanders terwijl hij allang overhad kunnen spelen . vervolgens
schopt hij de man die de bal afpakte . Geel . bedoelde hij dat moment misschien? Zie je ook bij de F jes Maar hij heet ook Frenkie toch?
Wat een misplaatste arrogantie . Vond ik vaker van hem in de wedstrijd . Er lukte te veel niet .teveel risicovolle en ten onrechte harde passing . Ben benieuwd hoe het verder met deze jongen gaat als
hij al zo over het paard getild is. Dat gaat een keer goed mis met balverlies .
0 -31
Remark
Ik geloof dat AgeM niet zo'n Frenkie-fan is.
1 0
AgeM
Jawel hoor , maar niet kritiekloos
0 0
Biss
Zonder risico kom je nergens. Kijk naar bijvoorbeeld Messi, beste voetballer ter wereld. Mensen houden van zijn mooie acties.
Maar als je de statistieken bekijkt lukt 1vs1 vaker niet dan wel.
Zowel dat risico als die harde pass moet je alleen maar aanmoedigen, voor dat soort voetbal komen mensen naar het stadion. Ookal mislukt het vaak.
0 0
AFCACBS1900
Misschien moest Siem zich wat beter aanspeelbaar maken bij die rush waar jij het over hebt. Omdat hij dat niet deed kon Frenkie de bal niet naar voren spelen, wat we bij Ajax graag willen, en bleef hij te lang wachten en verloor ie de bal, wat overigens wel vaker gebeurd doordat ze slecht vrijlopen. Frenkie was weer bijna foutloos vandaag.
0 0
insectenverdelg
Wat een onzin. Heb je zijn pass accurate gezien? En dat terwijl hij juist zoveel vooruit speelt. KOKortom gewoon slecht onderbouwd aan de hand van 1 moment. Overigens wel t punt waar hij iets aan kan werken, beter kiezen wanneer wel en wanneer niet te dribbelen, maat dan alsnog wel hele zure reactie
1 0
godenzonenssuper
Grappenmaker.
1 0
RaynoFischer
Dus als hij misschien op een moment iets teveel wou en hij probeert zijn fout te herstellen is hij over het paard getild?
0 0
10Sneijder10
Nee dat deed hij bewust omdat dat zijn eigen fout was probeerde hij dat te herstellen.
Beetje vreemd dat je deze aanname doet.
2 0
MelleAfca
Jij snapt er niet zoveel van he?
0 0
AgeM
Misschien kan je samen met Frenkie nog wat snoep in de kantine kopen.
0 -10
godenzonenssuper
Ja en jij wat medicatie om tot rust te komen.
1 0
AgeM
Heb ik gedaan ! jouw medicatie !
Begon gelijk te springen bij de samenvatting van Ajax net.
Ik snap nu helemaal waarom Frenkie zo goed is . Ik begrijp nu wat je ziet !
Alleen begon ik ook te springen toen 010 op Tv kwam , das niet goed toch
Gelukkig kwam ik tot rust toen ik Frenkie weer zag spelen . Dat rustige kijken waar de bal heen moet .Balletje onder de voet Het was een baken van rust in zee . En die andere spelers maar rennen en vliegen en corrigeren.
Alleen ben ik bang dat als het allemaal een versnelling hoger gaat internationaal en das al gauw hoor , dat Frenkie verzuipt.
Maar vooralsnog eerst nog wat slikken en snuiven .
Dan begrijp ik de euforie .
Frankie goes to Hollywood ! Mooi liedje voor stadion!
0 0
AgeM
Voor alle Frenkie fans ! Om het heugelijke feit te vieren dat hij al 3 keer in de basis heeft gestaan deelt Frenkie in de voetbalkantine van AFC snoep uit en door hem ondertekende voetbalplaatjes
0 -7
gi0vanni
Fijn dat je dit als eerste weet en dat je zo tevreden bent met snoep en plaatjes.
0 0
insectenverdelg
Mee 3ens. Maa r de pingel was wel redelijk makkelijk gegeven. Wel weer t gevoel dat er spelers met geel werden gespaard.

Maa r al met al goed gespeeld. En vind Neres per week dominanter worden. Jammer dat zn ploeggenoten er niet goed mee omgaan anders had hij wederom 3 assists grhad vandaag.
3 0
Jamlpunit88esAyden
Frenkie toekomst van NL elftal. Lekker hoor! Babel ook weer een hattrick, lekkerrrrr
7 0
Biss
Ik ben ook groot fan van Frenkie's speelstijl. Maar om nu de druk van de toekomst van het NL elftal er op te leggen vind ik niet nodig. Frenkie is een groot talent, maar ook hij zal zich nog moeten ontwikkelen. Dus laat hem maar lekker nog een tijdje bij Ajax voetballen, waar de druk voor een jongen op die leeftijd al groot genoeg is.
Hij hoeft niet de nieuwe Beckenbauer te worden en ook niet het NL elftal te redden van de ondergang. Laat Frenkie maar lekker Frenkie zijn en ons ieder weekend verassen met zijn talent.
2 0
AgeM
En zo is het !
0 -3
godenzonenssuper
Ssst..
0 0