Heitinga: 'Is een pittig half jaar geweest'

JipVR, 16-12-2017 om 16:11, 4619 views, Ajax.nl | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag ADO Den Haag met 2-3 opzij gezet en is zodoende geplaatst voor de kampioenspoule. John Heitinga is blij met de prestaties van zijn ploeg, maar merkt dat sommige jongens toe zijn aan vakantie.

'We waren zeker niet tevreden. Na 10 minuten kwamen we te veel in duels', zegt de keuzeheer tegen Ajax.nl'De wissels hebben het goed ingevuld. Dat we winnen, is nu het belangrijkste. Je merkt nu aan de jongens dat het een pittig half jaar is geweest. Nu krijgen ze vakantie en daarna gaat het écht beginnen voor ons. In de kampioenspoule en in de UEFA Youth League.'

Met de drie punten tegen ADO op zak, eindigt de ploeg van Heitinga op nummer 1 in de competitie met 10 punten voorsprong op PSV. 'Dat is een compliment naar de jongens. We hebben 11 duels gespeeld, waarvan maar 2 gelijk en hebben een straatlengte voorsprong.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Champy
Altijd leuk als jullie een artikel kopiëren en er zelf fouten aan toevoegen. Het moet ook origineel blijven.
1 0
Ozymandias
Persoonlijk was ik niet gerust over de aanstelling van Heitinga als trainer van de A1. Ik moet zeggen dat ik nu (een half jaar later) daar een stuk beter gevoel over heeft. Hij heeft in relatief korte tijd van een selectie vol nieuwelingen een echt team gemaakt. Natuurlijk ben ik het niet met al zijn keuzes eens maar ik ben het nog nooit 100% met een trainer eens geweest. De vraag is nu of aan het einde van het seizoen de spelers invididueel een goede ontwikkeling door hebben gemaakt.
4 0
FlyingDutchMan
Na de oorwassing vs die boeren voor de Supercup, heeft Johnny van het vreemdelingenlegioen toch een aardige ploeg gemaakt met nette resultaten. Ondanks een aantal vervelende blessures toch sterk gepresenteerd, met een aantal aardige talenten. Nu Jensen nog wat meer minuten in plaats van zo'n houthakker op het middenveld en dan komt het helemaal goed!
1 0
Champy
Ik heb het gevoel dat die wedstrijd qua uitslag gewoon een incident was.

Ondertussen hebben we ongeveer 20 wedstrijden gespeeld en hebben we nou verbetering gezien in die wedstrijden? De resultaten zijn constant te noemen tegen heel matige tegenstanders, en vooral de laatste 2 maanden hebben we heel matige wedstrijden gezien.

Ik vind dit al jaren een matige lichting, en het is ook niet de buitenlandse spelers echt kwaliteiten hebben waar ik het warm van krijg. Voor dit krijgt Heitinga natuurlijk geen blaam. Ik kan nu eigenlijk al besluiten dat Heitinga geen revolutionaire trainer is en wordt. Het is weer heel behouden, en alles is gestoeld op goede resultaten. Zeer treurige ontwikkeling waar we niet beter van worden. Dit is gewoon de nieuwe Orlando Trustful.
3 0
Sunstridr
Ja als jij uit een lichting 4-7 spelers haalt dan woord bijna elke lichting matig... (Kees de Boer, Millen Baars, Daishan Redan, Juan Familio-Castillo, Francesco Antonucci, Donyall Malen, en Anderson Lopez).

Over Heitinga wil ik nog een jaar of twee wachten.
1 -1
Champy
Baars en De Boer hebben sws al weinig gespeeld de laatste tijd in de B.
De enige speler die je echt mist is Redan. Malen zou al in JA zitten. Castillo vind en vond ik zo'n overschatte speler.
0 0
Ozymandias
Ik heb Castillo en Redan vorige week zien tegen tegen de o18 van Tottenham en beide maakte een goede indruk. De uitblinker van de wedstrijd was Gallagher (Chelsea o18) en bij Tottenham maakte de spits (weet niet meer hoe hij heet) een goede indruk.
0 0
Ozymandias
Qua positiespel vind ik wel dat de A1 beter is geworden het afgelopen halve seizoen.
0 0
Champy
Ik vond ze beter spelen in de periode sept-okt. Daarna is het eigenlijk blijven stilstaan/achteruitgegaan.
1 0