Zeefuik: 'Sfeer binnen het team lekker'

NielsE, 15-12-2017 om 22:30, 4716 views, Ajax Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Deyovaisio Zeefuik heeft in gesprek met Ajax Inside teruggeblikt op zijn start bij Ajax, daarnaast blikte de jongeling vooruit op het aanstaande duel tegen AZ waar Zeefuik waarschijnlijk in de basis zal starten. Het product van de jeugdopleiding van Ajax is tevreden over zijn prestaties in Ajax 1, maar beseft ook dat het nog beter kan. 

'Het was een mooie week, de sfeer binnen het team is lekker', begint Zeefuik. 'Als het lekker gaat is het op de club ook een stuk leuker.' Zeefuik start zondag waarschijnlijk in de basis tegen AZ. 'Ja, eigenlijk weten we wel zeker dat ik speel tegen AZ. Ik ben er klaar voor, het zou niet gek moeten zijn want ik kan het niveau aan. De trainer heeft nog niet gezegd dat ik speel, maar dat zal morgen denk ik wel komen.'

De jonge vleugelverdediger heeft veel steun aan zijn familie. 'Toen ik een fout maakte tegen Twente, praatte ik met mijn broer. Hij steunde mij en hij zei dat ik al die vervelende berichten niet moest lezen. Ik weet zelf dat ik het aankan, en de kritiek doet mij niet zo veel.' Zeefuik gaat vervolgens verder over zijn debuut vorig seizoen. 'Mijn debuut kwam eigenlijk uit het niets. Ik moest gewoon gelijk mijn ding doen, en kon geen steekjes laten vallen.'

De weg naar Ajax 1 was erg lang voor de mandekker. 'In de jeugd heb ik zelfs nog even in de B2 en de A2 gespeeld. Jongens om mij heen kregen toen allemaal contracten, en ik niet. Mijn vader heeft mij toen heel erg gesteund. Hij zei dat ik in mijzelf moest blijven geloven en dat de goede jongens uiteindelijk altijd boven komen drijven. En toen kwam het gelukkig uiteindelijk toch tot een contract.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Suarez16_
Snap dus niet waarom Orejuela geen kans krijgt. Het is nou niet zo dat Zeefuik "zeer stabiel en rustig" overkomt in zijn minuten. Volgens Keizer was de reden "taal", maar Neres en Sanchez spreken ook geen Engels en die doen het toch ook goed? Ik zou voor Zondag altijd Orejuela kiezen. Die heeft +- 60 profwedstrijden in de benen. Altijd een stuk beter dan een speler met 5 wedstrijden (waarvan 4 inval). Hij is ook gescout door Veldmate dus hij zal er vast wel wat van kunnen.
0 -4
Bensco
Orejuela komt tekort. De zeldzame wedstrijden dat hij mag spelen weet hij nauwelijks te overtuigen of iets van een potentiële topper te laten zien. En de taal kan niet de grootste reden zijn want Reiziger spreekt ook Spaans en die selecteert hem ook nauwelijks.
1 0
jaripettersson
Je argumentatie is erg zwak, bang en oerconservatief; niet des Ajax. Zeefuik is vaker te zien geweest dan die 5 wedstrijden en dan had je ook kunnen zien dat hij een aanwinst is voor Ajax 1. Maar het moet zoals iedere keer weer eerst afgebrand worden en daarna in de armen gesloten.
2 0
Suarez16_
Bij Jong Ajax vond ik hem verre van overtuigend. Geeft vaak zat een oerdomme penalty of vrije trappen weg in combinatie met een (rode) kaart.
0 -1
Ajax4life16
Ja dat is dus gewoon niet waar. Hij speelt eigenlijk altijd heel stabiel en sterk rechts in het centrum en héél af en toe maakt hij een foutje.
0 0
Middenweg401
Uiteraard gaat het puur om die wisselvalligheid/ matig presteren, voor zover ik heb gezien, bij Jong (en trainingen wellicht) t.o.v. Zeefuik's prestaties die Keizer goed heeft kunnen volgen vorig jaar. Zo ingewikkeld is dat niet.
0 0
FlyingDutchMan
Denk dat Orejuela ook pech heeft gehad, verschillende keren al. In begin toen moest hij eerst met Jong minuten maken, daarbij had hij al diverse pijntjes. Daardoor miste hij ook wedstrijdritme, wat hem bijvoorbeeld nu ook van speeltijd weerhoudt. Hij is fit als iedereen compleet is, da's jammer. Juist nu is hij benodigd, maar heeft hij te weinig wedstrijden in de benen. Dat hij in Jong wisselvallig speelde, helpt dan ook niet mee in deze fase van de competitie..
1 0