Onana: 'Transfer afdwingen tussen de palen'

NielsE, 16-12-2017 om 09:00, 6945 views, Ajax Life | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Mocht André Onana Ajax op een gegeven moment verlaten, dan past hij voor een route als dat Jasper Cillessen hem nam. De oud-Ajacied verkaste naar FC Barcelona, waar hij meestal op de bank moet plaatsnemen.

Voor een doelman is het belangrijk om de goede club te kiezen, anders dreigt een lange periode op de bank. 'Het is heel lastig om de eerste keeper eruit te spelen, dat is zeker waar. Hier bij Ajax speel ik wel altijd, ik doe rustig aan dan zien we wel. Ik weet echt niet of er iets speelt. Ik weet alleen dat ik speler van Ajax ben en altijd klaar moet zijn. Ik kan een transfer alleen maar afdwingen tussen de palen.'

Onana past zoals eerder gezegd voor een scenario á la Cillessen. 'Nee, voor Jasper is de situatie anders. Hoe oud is Jasper? 28 nu. Dat scheelt zeven jaar. Ik ben pas 21 jaar en wil spelen. Dat heeft voor mij de prioriteit. Als ik vertrek bij Ajax wil ik ergens anders wel speeltijd.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Morrissey
Blijf nog een paar jaar Dappere Strijder !
0 0
Hans Kraay Jr.
Blijft gewoon jammer dat Ajax niet op een niveau weet te komen waar het de beste spelers voor langere tijd aan de club kan binden.

Ajax kan helaas die jongens het financiële en sportieve niet bieden dat het buitenland helaas wel kan.
2 0
Jornnn
Komt door het falende beleid van de KNVB. Hoeveel clubs hebben we in het betaald voetbal die totaal geen rol spelen of het achterland niet hebben om te groeien?

Een eredivisie met 12 teams en een Bene Cup met 12 teams zal het aantal wedstrijden met teams met een hogere begroting verhogen waardoor het op sportief vlak ook langer interessant blijft om je hier te ontwikkelen.

Het begint bij geld, maar dit is niet leidend. Zeker voor spelers onder de 25 jaar.
0 -1
RusselWestbrook
Het komt doordat Ajax in Nederland voetbalt. Daar kan de KNVB vrij weinig aan doen. Behalve dan Ajax uitschrijven bij de KNVB en zeggen dat ze maar naar de DFB moeten ofzo.

Zou ik aanmoedigen, Ajax in de Duitse competitie. Wordt iedereen beter van, ook de Bundesliga. PSV en Feyenoord ook nog mee. De Nederlandse top op hoger niveau voetballen en de Bundesliga er zes EC1/CL winsten bij. Iedereen blij. (met uitzondering van de 3 clubs die plaats moeten maken :p)
1 0
Hans Kraay Jr.
Klopt.

Maar als we puur naar Ajax kijken dan hadden wij ook al met kop en schouders boven de eredivisie uit moeten stijgen.

Maar tot op de dag van vandaag moeten we maar hopen dat we dit seizoen kampioen worden. En doen we dus gewoon maar mee met de rest.

Als je ieder jaar structureel kampioen wordt, speel je ieder jaar in Europa.

Ieder jaar kampioen en ieder jaar spelen in Europa betekend structureel meer inkomsten.

Waardoor je spelers beter contracten kan aanbieden en op sportief niveau interessant blijft omdat je mee doet in de CL of de EL en dit kan ongeacht de agenda van de KNVB.

Puur kijkend naar Ajax hadden we al veel verder moeten zijn. Dit heeft er ook mee te maken dat je personeel/spelers op waarde inschat.

Blijf het onverstandig vinden dat je prijskaartjes om spelers gaat hangen. Hiermee geef je andere clubs het idee dat speler haalbaar zijn en naar de speler toe geef je het idee dat hij vervangbaar is(wat ze ook zijn, maar dat hoef je niet te laten merken).
1 0
Ferd
Leuke theorie, maar kijk naar Schotland. Het niveau holt daar achteruit en daar gebeurd precies wat jij omschrijft met Celtic in de Ajax rol
0 -1
Hans Kraay Jr.
Tja nu holt het nu niveau in de eredivisie achteruit en doet Ajax lekker mee.
0 0
afcajacied00
Celtic en Rangers zijn altijd al heel groot geweest ja, maar ik heb liever de eredivisie dan 2 teams en misschien Aberdeen die strijden om de titel en de rest die altijd verliest. Nu hebben we nog een aantal grote kanshebbers en leuke meevoetballende teams. Dat maakt de competitie ook wel aantrekkelijk
0 0
RSM
Als ze een keer diep in de buidel tasten voor een aantal goede spelers voor de eerste halen, zal dit zijn werking hebben naar de rest van de elftallen er onder.
0 0
ST
Prima keeper. Soms wat onrustig maar hij nog jong. Hoop dat we hem nog een jaar of 2 kunnen behouden maar vermoed dat hij van de zomer weg is.
1 0
johnd
Vind hem de laatste weken wat onrustig
3 0
RaynoFischer
Voor de mensen die para worden, in het stuk klinkt het heel anders dan de titel alleen ;)
2 0
insectenverdelg
Yup. Een daarnaast is hij voor een keeper met 21 jaar nog zo jong. Die komt er wel.
1 0