Zeefuik: 'Zondag mijn kansje pakken'

NielsE, 15-12-2017 om 17:07, 4663 views, NH |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Deyovaisio Zeefuik kijkt met vertrouwen uit richting het duel met AZ aankomende zondag. De jonge vleugelverdediger mag naar verwachting zijn opwachting maken in de basiself van de Amsterdammers door het ontbreken van Max Wöber (blessure) en Joël Veltman (schorsing).

'Waarschijnlijk ga ik minuten maken zondag', lacht Zeefuik in gesprek met NH. 'Ik heb het er nog niet met de trainer over gehad, maar we werken er naartoe. Zondag tegen AZ is een heel mooi moment, omdat er veel verdedigers niet beschikbaar zijn. Ik wil zondag mijn kansje pakken en laten zien dat ik er klaar voor ben.'

Zeefuik gaat verder: 'Nu moet ik het gaan laten zien, en tegen een ploeg als AZ is dat heel mooi. AZ is een mooie club. Ik zou eventueel in het centrum kunnen staan, maar ik sta liever op de rechtsbackpositie. De strijd om het kampioenschap ligt weer helemaal open, we zitten in een lekkere flow. Voor de winterstop moeten we gewoon alles winnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BillSplate
Ik ben benieuwd of hij ooit het juiste niveau zal hebben. Twijfel daar na vandaag nog meer aan.
0 0
Voetbalverstand
Heerlijk typisch Ajax dit. Kom op Zeefuik, zondag vlammen!
0 0
Dexy
Vond hem gisteren eigenlijk voor het eerst echt goed invallen. Hopelijk trekt hij die lijn door tegen AZ.
1 0
kampioen0809
Zeefuik is een meer dan degelijke verdediger maar komt op mij nog wel wat wild over. Zijn ijverigheid kan hem ook nog wel eens tegen gaan werken, vooral tegen een team als AZ waar je geen tot weinig fouten tegen kan maken.

Ik heb er in ieder geval zin in, 3 keer in 7 dagen Ajax...het kan mij niet vaak genoeg.
0 0
bojansuarez
Zeefuik is een beest in verdedigend opzicht maar aan de bal vrij beperkt. Kan echter heel bruikbaar zijn en als hij meer rust in zijn spel krijgt kan t wel wat worden. Is ook echt een jongen van de club en die gun ik wel dat extra kansje. Moet het nu gaan laten zien!
1 0
Dexy
Vorig jaar bij Jong droeg hij ook in aanvallend opzicht af en toe een steentje bij met voorzetten en overlappingen.

Aan de bal is hij nog wel erg druistig, zeker wanneer de tegenstander hoog druk leidt Zeefuik best wel vaak balverlies. Zijn tackle op de bal in de 1v1-duels doet me daarentegen dan weer heel erg denken aan Tete.
0 0
ram
Hmm.. Op mij komt het verdedigend niet sterk over hoor. Aanvallend brengt hij ook niets. Tot zover valt hij me erg tegen. In Jong Ajax vond ik hem redelijk sterk. Hopelijk komt de potentie er nog uit.

Orejuela moet wel erg tegenvallen als ie zo weinig speelt... Toch jammer. Maar misschien moet ie gewoon een jaartje wennen. Laten we het hopen want we hebben echt een sterke basisback nodig.
0 0
rsvh88
Buitenspeler opvreten en de bal meteen afgeven.
0 0
afcas
welkom in 1984.
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik begin dat gezeik op Veltman zo langzamerhand wel een beetje zat te worden onder ieder topic. Veltman heeft de beeldvorming vooral tegen maar is belangrijker voor het team als velen denken.
3 -2
kampioen0809
Eens. Het zal geen verdediger zijn waar men het over 20 jaar nog over heeft, maar doet wel altijd zijn best en staat vaak genoeg zijn mannetje.
0 -1
Redrum
Want, wat doet hij precies zo goed dan?
1 -3
ram
Qua stats (volgens mij zaken als onderscheppingen, tegengoals directe tegenstanders, gewonnen duels, etc.) is hij al jaren een van de beste of dé beste verdedigers van de Eredivisie. Dus hij kan wel wat.

En toch deel ik je mening en vind ik hem zwaar ondermaats. Hij maakt ontzettend veel fouten en draagt aanvallend amper bij. Niet voor niets dat er op zijn leeftijd nog nooit serieuze interesse in hem is geweest en hij nog bij ons zit.
0 0
Nagilahava
Hopelijk wel aanvallender ingesteld dan Veltman!
1 -1
A-west
Ik heb er wel vertrouwen in. Van Veltman wordt je ook niet vrolijk.
0 -4
Redrum
Haha inderdaad, Veltman wordt hier nog steeds aanbeden door sommige self-proclaimed wiseguys, maar het blijft een lachertje natuurlijk. No big shoes to fill here for D. Zeefuik.
1 -5
afcas
haha, dus mensen die een andere mening hebben dan jij zijn direct self-proclaimed wiseguys... aparte gedachtegang.
4 0
Redrum
Nee niet allemaal, maar jij overduidelijk wel.
0 -4
afcas
oei, sterk argument ook. helaas ben ik niet 1 van die mensen die nooit commentaar op veltman heeft. jammer joh...
1 0
Ajaxvooraltijd
Precies mijn gedachte. Maar Veltman heeft de uitstraling van een bankpikkie en dus let men er met een vergrootglas op wat fout gaat.
0 -1
RaynoFischer
Niemand aanbidt Veltman hoor, alleen sommige hebben geen blinde haat jegens hem en kunnen inzien dat hij echt niet ZO slecht is als mensen beweren.
6 0
Ferd
Juist. Veel self proclaimed wiseguys huilen met de wolven in het bos omdat ze een pispaaltje nodig hebben om hun eigen miserabele leventje te vergeten.

Is Veltman geweldig? Zeker niet.
Is Veltman zo slecht als zij claimen? Zeker niet
Is Veltman beter dan Tete, Zeefuik en Orejuela? Zeker wel!
4 -1
Ajax4life16
Alles klopt alleen Tete en Veltman kan je niet vergelijken. 2 totaal verschillende backs
0 0
RSM
Daarom is Tete door Lyon opgekocht.
0 0
Redrum
Die mensen zijn er ook ja, maar sommigen doen net alsof wij onze handjes dicht mogen knijpen met zo'n rechtsback.
1 -3
Ozymandias
Noem mij één persoon hier op AS die doet alsof wij onze handjes dicht mogen knijpen met Veltman als rechtsback.
3 0
Redrum
Meerdere personen hier, ik ga ze niet allemaal opnoemen. Je hebt hier meerdere gasten die zich hevig verzetten tegen de Veltman-critici. Dan zijn er twee opties: ze vinden Veltman daadwerkelijk geschikt voor Ajax of ze willen gewoon graag online discussies voeren (om wat voor duistere reden dan ook). Ik kan gewoon niet geloven dat er Ajaxfans zijn die niet in deze eeuw zijn geboren die serieus content zijn met Veltman.
1 -3
Ozymandias
Als er meerdere personen hier zijn kan je er vast wel eentje noemen. Ik vind Veltman trouwens ook geschikt voor Ajax maar dat was niet wat je zei. Je zei dat ze hem vereren en vinden dat we in onze handen moeten knijpen dat hij bij Ajax speelt.
0 0
Ozymandias
Ik durf te wedden dat er letterlijk niemand hier op AS is die Veltman aanbid. Wel zijn er mensen (waaronder ik) die opmerken dat hij een solide seizoen speelt.
2 0
Redrum
Haha inderdaad, Veltman wordt hier nog steeds aanbeden door sommige self-proclaimed wiseguys, maar het blijft een lachertje natuurlijk. No big shoes to fill here for D. Zeefuik.
0 -3
Mikenick
Dat jij het niet in Veltman ziet zitten, betekent niet dat hij niet belangrijk is voor Ajax. Veltman is geschikt voor Ajax maar daar houdt het ook wel bij op. Vult zijn rol goed in en wordt steeds stabieler. Verder is het ook gewoon een Ajacied in hart en nieren die dat eeuwige gezeik niet verdiend. Sta eens achter de spelers in plaats van ze tot de grond toe af te branden. Maar dat is soms al te veel gevraagd voor sommige lui..

Grappig ook dat Veltman een heleboel wedstrijden achter elkaar gewoon goed speelt inclusief tegen PSV en dat hij dan op een gele kaart van gisteren wordt afgerekend.

Maar goed je zal mij wel een 'Veltmanaanbidder' noemen of iets dergelijks. Dat zijn namelijk al die mensen die niet mee willen doen aan het afbranden van eigen spelers.
0 0
Redrum
Haha inderdaad, Veltman wordt hier nog steeds aanbeden door sommige self-proclaimed wiseguys, maar het blijft een lachertje natuurlijk. No big shoes to fill here for D. Zeefuik.
0 -2
Pauw
Als je maar niet overkookt van enthousiasme.
0 -1
Bjorn
Ik heb nog geen vertrouwen in die jongen. Veel te onrustig en staat heel vaak verkeerd gepositioneerd. Zijn felheid is wel een grote pre. Staat zijn mannetje.
1 -2
Ozymandias
Inderdaad, zijn positionering (wanneer er een verdediger mee naar voren is gegaan en hij samen met twee andere spelers de restverdediging op zich moet nemen) moet verbeteren voordat hij klaar is voor een vaste basisplaats.
1 -1
mistermiyagi
Zeefuik heeft hij nog genoeg tijd om dit uit zijn spel te krijgen.
1 -1
Bjorn
Zeker. Maar er moet ook nu gepresteerd worden. Dan kunnen dit soort jongens je wel punten kosten.
0 -1
FlyingDutchMan
Ik wel! Lekker fel, snel en kan als de beste zijn mannetje uitschakelen. Heeft alleen nog af en toe slaapmomenten, die moeten eruit!
4 0
3*stars*3
Hopelijk laat hij het zien.
Zijn felheid en snelheid bevalt mij wel.
2 0
MankeNelis
Zet je tanden er maar in Zeefuik. Ff laten voelen dat je er staat. De eerste duels er stevig op klappen, dan zijn ze snel uitgeklepperd die irritante kaaskleppers.
2 0
afca87
Nee
0 -3
RaynoFischer
Ben benieuwd, viel gister prima in moet ik eerlijk zijn, waarbij hij tegen Twente door de mand viel en tegen PSV was het niet best.
0 -1
Ajax#1900
Dat wordt dus een zware pot tegen AZ. Bij een beetje tegenstand zie je toch dat zeefuik er nog lang niet is.
1 -1
JesusZoonVanGod
VI meldt dat de schade aan de knie van Wöber meevalt! Godzijdank.
2 0
3*stars*3
Zie jouw reactie nu pas en heb mijn reactie aangepast.
Officiële twitter kanaal kwam net met update.
Gelukkig is er ''beperkte schade''.
0 0