'Afgelopen half jaar stond in teken van één man'

BvdPloeg, 15-12-2017 om 14:33, 5046 views, Ajax | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Marcel Keizer heeft het tijdens de wekelijkse persconferentie liever niet over de hoogtepunten van het afgelopen half jaar. De coach genoot soms best van zijn ploeg, maar het drama rond Abdelhak Nouri hangt als een schaduw over die prestaties heen.

'Er waren niet heel veel hoogtepunten. Feyenoord-uit en de laatste wedstrijden, zoals we spelen, daar ben ik blij mee. Maar dit afgelopen half jaar staat voor mij alleen maar in het teken van één man', verwijst Keizer naar Nouri, die ernstige en blijvende hersenschade opliep in de voorbereiding op het seizoen.

Keizer is heel erg blij met de reactie die zijn selectie heeft gegeven. 'Je moet sowieso door, dat is mentaal sterk. En als je dan wint van Feyenoord en PSV, dan ben je ook mentaal sterk. Het is nu wat positiever en dat is logisch, omdat je op vijf punten staat. De power en passie die mijn spelers brachten tegen PSV waren geweldig om te zien. Ik hoop dat we dat zondag weer kunnen brengen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
dierbaarroodenwit
Een ieder die wel eens een zwaar verlies te verduren heeft gehad weet dat het onheilspellende, onbestemde intens verdrietige gevoel niet met een paar maanden weg is. De scherpe randjes
zijn er misschien wel af, maar ergens diep van binnen zit dat gevoel nog steeds. En het sluipt vaak
weer naar de oppervlakte om daar in alle hevigheid weer toe te slaan.

Dat zal voor Marcel Keizer en zijn selectie niet anders zijn. Des te knapper dat hij, ondanks alle kritiek die er op hem is zich zo goed staande houdt. En meer dan dat; hij weigert de handdoek in de ring te gooien en geef niet op. Wat een karakter en wat een veerkracht. Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen. Dat geldt ook voor de manier waarop hij en bijvoorbeeld Donny zich uitspreken over de dramatische gebeurtenissen rond Abdelhak. Echt en met gevoel. En dat in de harde machocultuur die voetbal is.

En dan zijn er nog de spelers die in stilte lijden. Soms zie je nog steeds het verdriet op het gezicht van Hakim, Lasse en Frenkie. Als er ooit een moment is geweest dat ik een Ajax selectie en hun coach een kampioenschap heb gegund dan is het nu wel. Wat een klasse, wat een kerels.
5 0
Ferd
Dit weegt nog lang door, wat denk je wat voor emotie er los zal komen mocht Ajax nog kampioen worden en nummer 34 wint voor Appie.
0 0
MisterAFCA
Amen!!!
1 0
PeterVKV
Zoals je Keizer daar ziet stond ik ook voor de tv. Waar blijft gvd die defibrilator? Waarom duurt het allemaal zo lang? Tien minuten daarvoor, bij het nemen van een vrije trap vanaf rechts, viel mij op dat Appie heel hoog opgetrokken schouders had. Of had hij dat altijd al? Ik wist het niet en heb er ook geen verstand van. Maar toen hij in slow motion neer ging en ik zijn lippen zag trillen voelde ik dat het helemaal mis zat. En kon er met mijn verstand niet bij dat alles zo lang moest duren. Maar daar mag je het blijkbaar niet over hebben. Want niemand praat daarover. Tot weer zoiets gebeurt.
0 0
IDJosh
Pfff moest dat nou deze foto... breekt m'n hart gewoon weer van
8 0
Jaridebeste
Heb hetzelfde.....maar deze foto zegt wel alles.
6 0