'Staan gelijk in punten, dus een echte topper'

giobelloni, 15-12-2017 om 14:35, 3638 views, Ajax.nl | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Marcel Keizer verwacht dat AZ – Ajax, van aankomende zondag, een leuke wedstrijd zal worden. Dat vertelt de trainer op de laatste persconferentie voor het duel met de Alkmaarders. Beide ploegen strijden zondag om plek twee in de Eredivisie.

In tegenstelling tot de wedstrijden tegen PSV en Excelsior zal Ajax nu wel een aanvallend ingestelde tegenstander tegenover zich krijgen, zo denkt Keizer. 'We staan in punten gelijk, dus het is een echte topper. Ajax en AZ zijn twee teams die van hun voetballende kwaliteiten uitgaan. AZ speelt met veel variatie in de opbouw, backs die hoog staan, druk als team, dus het ziet er gewoon goed uit.'

'Er zitten zeker principes in die wij ook hanteren', vergelijkt de trainer de speelstijlen van beide ploegen. 'Wij proberen ook druk te zetten als team en veel variatie te brengen in de opbouw. Eerst hadden we dat met Daley Sinkgraven, nu hebben we dat met Frenkie de Jong.'

De 48-jarige Badhoevedorper durft dan ook niet te zeggen hoe het spelbeeld eruit zal gaan zien. 'Het kan een hele andere wedstrijd worden dan de afgelopen twee wedstrijden, maar het kan ook zijn dat wij ze terugdringen of dat zij ons terugdringen.' Daarnaast denkt Keizer wel dat AZ een fysiek voordeel heeft. 'Ze hebben toch twee dagen langer rust.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HarryHarHar
Vanaf minuut 1 er vol voor gaan en met z'n allen!.. hoog druk zetten en niet zoals gisteren alleen Ziyech laten jagen, met z'n allen het vuur uit de sloffen spelen dan neem je de drie punten mee naar Amsterdam en doen we 100% mee voor de schaal!..
1 0
jollie18
Hoop dat we deze ook winnend kunnen afsluiten. Zo belangrijk om de laatste potjes van 2017 te winnen. En dan in Januari weer met een fitte selectie aan 2018 beginnen
2 -1
Redrum
Dit is een tering lastig potje waarin Ajax moet laten zien dat zij die schaal naar Mokum gaan brengen.
2 -1
Bobbaasje
Zoals ik gisteren al zei:
AZ is 'met alle respect' géén Barcelona of een Real Madrid ploeg. Gewoon een kleine clubje uit Alkmaar. Ik wordt ook moe van berichten; ''kijk uit voor Weghorst''. Als we serieus daar al bang van worden, kunnen we beter maar mee ophouden. Het is geen Messi.

Wij zijn Ajax, Wij zijn de Beste!

Met deze instelling gaan we van ze winnen.
4 -2
masterrr
Wat een onzin vind ik dit zeg
Dit is nou precies de misplaatste arrogantie wat Ajax zo vaak de das om doet
AZ staat gelijk in punten, speelt echt heel goed voetbal en Ajax mist 4 verdedigers die normaal gesproken in de basis spelen.
Ik vind dit een gevaarlijke pot hoor!
3 -3
DeKenner
Tuurlijk ga je uit van je eigen kracht, maar je moet ook waken voor onderschatting. AZ heeft niet voor niets hetzelfde aantal punten behaald als Ajax. Daarnaast zijn we door de lucht niet op ons sterkst, terwijl de onverzettelijke Weghorst daar juist op zijn best is. Ik ben niet bang voor Weghorst, maar ik hoop wel dat de Ligt er minder lichtzinnig over denkt dan jij.
1 -2
Marcw1972
AZ heeft zeker een fysiek voordeel, twee dagen meer rust gehad. Maar ik.mag toch aannemen dat Ajax daarover bij het opstellen van het competitieprogramma een opmerking heeft gemaakt. Zal de KNVB dan wel weer niks aan gedaan hebben.
0 0
EuforischeRealist
Lijkt me sterk, dan zouden alle wedstrijden weer zondag om half 3 moeten worden gespeeld want anders is er altijd wel iemand ontevreden.

Bovendien denk ik ook dat het wel mee valt. Al weken langs spelen we 1 wedstrijd per week, dan zal 1 week met een drukker programma toch ook moeten lukken?
0 0
Champy
AZ heeft dus 9 van de laatste 10 wedstrijden tegen de traditionele top 3 verloren, en juist 1x tegen ons dan weer gelijk.
Alleen als we sterk beginnen, zie ik ons deze wedstrijd over de streep trekken. Als we weer gaan gokken op de tweede helft wordt het kiele kiele.
2 0
Labrador
Ik hoop een beetje op een heerenveen scenario. Die hadden ook bijna niet verloren voordat ze tegen ons moesten. Bij rust stonden we 0 2 voor en uiteindelijk winnen we met 0 4. Ik zie de defensie zeker als achilleshiel maar ons middenveld en onze aanval is wel beter dan die van AZ. Als die linies de achterhoede ontlasten dan heb ik vertrouwen in een goed resultaat
1 0
Champy
Yup, dus gewoon sterk beginnen. Direct alle hoop wegnemen.
1 0
altijdwelwat
Onderschat hun middenveld niet , is echt heel complementair aan elkaar en naast dat ze goed kunnen voetballen werken ze ook nog eens ontzettend hard. Word nog lastig genoeg , maar reken op een kleine overwinning.
0 0
De Stift
PSV speelt tegen ADO en Vitesse twee keer gelijk, wij winnen van AZ (2-3) en Willem II (3-0) en gaan gewoon als koploper de winter in.
0 -2
Champy
Rekenfoutje?
1 0
SjaakWolfs
Nu moet Ajax het laten zien. Kan het in korte tijd twee toppers winnen? Een kans voor Keizer om de boel in korte tijd weer aardig op de rails te krijgen.
1 0