Vier jeugdspelers van Ajax halen MBO-diploma

giobelloni, 15-12-2017 om 13:45, 5233 views, Ajax.nl | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Jasper ter Heide, Azor Matusiwa, Mees de Wit en Nick Plomper zijn geslaagd voor hun MBO niveau 3-opleiding. Dat meldt Ajax vrijdag op haar officiële site. De spelers volgden de afgelopen twee jaar lessen om uiteindelijk de titel 'professioneel voetballer' te krijgen.

Bram Aarts, coördinator van College van de Toekomst, legt uit wat zo’n opleiding inhoudt. 'Ze krijgen lessen van trainers, fysiotherapeuten en medewerkers van de media-afdeling van Ajax. Op die manier worden ze opgeleid tot totale atleten, die compleet de taal van de voetballer spreken. Daarnaast lopen de studenten intern stage bij Ajax.'

Volgens Plomper is de opleiding een goede voorbereiding op het leven als profvoetballer. 'Door deze opleiding wordt er veel meer rekening gehouden met het voetbal. Als we bijvoorbeeld met het team naar het buitenland gaan, wordt het schoolrooster afgestemd met de trainingen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
donpedroh
Boeiend mbo
0 0
ajax2004
Allemaal leuk en ardig maar hoe kun je zoiets een MBO titel geven. Klinkt eerder naar vbo niveau. Heb op de mavo moeilijkere stages gelopen.

edit: dit is kritiek op het mbo systeem, niet op deze jongens.
0 0
AFCJE
* mbo-diploma ;)
0 0
Jappindo
professioneel voetballer sinds wanneer is dat een opleiding. Gewoon een contractje verdienen dan ben je pas een professioneel voetballer. Gefeliciteerd wel!
1 0
Ajax#1900
Ik hoop dat we hierdoor niet nog meer eenheidsworsten krijgen in het voetbal, daar hebben we er meer dan genoeg van.
1 0