Siem de Jong: 'Ik voeg wat toe aan het elftal'

giobelloni, 15-12-2017 om 09:20, 5811 views, Goal.com | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Siem de Jong vindt dat hij echt wat aan het elftal toevoegt. Dat vertelt hij in gesprek met Goal.com. De 28-jarige middenvelder begon donderdagavond, vanwege een schorsing van Lasse Schöne, in de basis.

De Jong was gelijk belangrijk, want na een kwart wedstrijd wist hij, op aangeven van David Neres, de score te openen. 'Ik kwam vaak voor het doel, heb gescoord en was ook nog een keer dichtbij. De trainer weet dat ik gevaarlijk ben in de zestien', aldus de middenvelder, die zich wel kan vinden in het nieuwe systeem van Marcel Keizer. 'Ik kan nu bijna bij elke voorzet in het strafschopgebied zijn en dat is wat ik uiteindelijk wil.'

Helaas moest de Achterhoeker, vanwege een blessure, het veld voortijdig verlaten. 'In de eerste helft kreeg ik een trap op mijn knie en die spier verkrampte. Ik zakte een beetje weg, maar het is niet dat het kapot is of zo. Toen ik daarna de trap af liep, voelde ik het wel even, maar ik ga ervan uit dat ik dit weekend weer kan spelen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oempaloempa
Hoe vaak was Siem ook alweer kampioen met Ajax?
0 -2
koppendicht
zeefuik kan er niks van, kan me niet voorstellen dat orejuela slechter is.
1 -1
De Stift
Gewoon een prima speler om in de selectie te hebben. Heeft in de 8 wedstrijden (2 x basis) toch alweer 4 doelpunten in het mandje liggen. Niet de meest technische speler, maar wel slim met een neusje voor de goal. Perfecte 12de man.
1 0
trodat4030
Siem is geen middenvelder. Siem is een spits die zichzelf middenvelder noemt, das heel wat anders..
1 0
geDaante
Helaas ziet Ajax dat soort types toch echt als middenvelder, met in de jeugd ook Dani de Wit en Ekkelenkamp. Dit foefje met die lopende middenvelder de 16 in om meer man in de 16 te hebben bij voorzetten, is ontstaan onder De Boer, en men blijkt er fan van helaas.

Men kijkt daarbij totaal niet wat het voor negatieve gevolgen voor de opbouw en het algehele combinatiespel heeft, en op het in stelling brengen van je werkelijke voorwaartsen, die zo een aangever/bediener minder hebben, en geregeld in de weg gelopen worden.
0 0
Champy
Gewoon de opvolger van Huntelaar op de bank.
0 0
3*stars*3
Voor de pot zei ik dat hij sowieso zou gaan scoren en had er zelf geld opgezet maar voor het veldspel, hebben we niet veel aan Siem.

Tegen Excelsior kan misschien nog maar tegen Utrecht en in topduels... Prima om voor verwarring te zorgen in de slotfase, door zijn looplijnen en tegen een uitgeput team maar aub niet als basisklant.
2 -1
Ozymandias
Siem is een geweldige persoon om er als wisselspeler bij te hebben. Hij werkt hard en kan een wedstrijd openbreken wanneer Ajax er door middel van combinatievoetbal niet doorheen kan komen. Ik vind alleen dat zelfs als er meerdere blessures zijn Siem niet in de basis hoort te staan. Ik had gisteren bijvoorbeeld veel liever Eiting in de basis gezien.
2 0
ajaxiscruijff
Siem is absoluut een aanwinst: scorend vermogen, altijd in het teambelang denkend, goed inzicht. Past perfect in een 3-4-3. Hij was gisteren nog niet top, kan zeker beter, maar daar heeft hij wedstrijdritme voor nodig. Ik hoop dan ook dat hij in de basis staat zondag tegen AZ.
4 -4
3*stars*3
In de basis voor wie?
0 -1
ajaxiscruijff
Een keer voor van de Beek. Die was echt niet goed gisteren. Op zich ook logisch, want is nog jong en dus erg wisselvallig. Ik vind het onzin dat van de Beek meteen vaste basisspeler moet zijn. De enige jongeling die opvallend stabiel presteert, is Matthijs de Ligt.
0 -2
geDaante
Na één keer een mindere wedstrijd ga je iemand niet er meteen uithalen, zeker niet voor iemand die vrijwel niks kan op het middenveld, en dus maar louter de 16 inrent. Siem heeft niks bij Ajax te zoeken, is een spits, of een zeer opportunistische middenvelder die past in opportunistisch spel waarbij veel ruimte is en de ploeg niet op aanvallend combinatiespel speelt.
0 -1
Tiemen_S
Talenten in vorm zijn geweldig, maar met zo'n Siem haal je je ondergrens constant omhoog. Prima als wissel of basis wanneer de vorm / schorsing / blessure van anderen daarom vraagt. En een topvent.
1 -5
geDaante
Ondergrens omhoog? Je niveau van je combinatiespel, het opbouwen en het aanvalsspel wordt meteen minder met Siem de Jong, omdat hij zich niet als middenvelder gedraagt, maar als schaduwspits, en zeer beperkt handelt. Hij handelt zo, omdat hij voetballend op het middenveld tekort komt. Op deze manier heeft nog enige waarde bij Ajax, alleen als invaller/pinchhitter. Maar ook in zulke gevallen zie ik hem liever niet in het eerste.
0 0
Tiemen_S
Ben het met je eens dat ie beter als invaller/pinchhitter is hoor, maar heb dus iets meer vertrouwen in zijn vaardigheden dan jij. Heeft misschien niet zo'n verfijnde techniek, maar heeft wel prima oog voor medespelers en maakt rustige (als in niet paniekerige) keuzes naar mijn mening.
We hoeven het niet altijd eens te zijn! Cheers!
0 0
RusselWestbrook
Siem is alleen ok als noodverband als er gescoord moet worden. Zou nooit mogen starten als middenvelder.
2 -3
AJAXTHELEGEND
Siem is gewoon een aanwinst en toegevoegde waarde ,blij dat hij terug is.
9 -5
Sampaoli
In 3-4-3 kan Siem gewoon prima. Speelde een degelijke wedstrijd. Kan er erg slecht tegen dat hier zoveel op Siem afgegeven wordt, terwijl onze talenten buiten schot blijven. vd Beek en Kluivert waren gister echt verschrikkelijk matig, maar we wijzen met zijn allen naar Veltman en S. de Jong. Totaal geen objectiviteit meer.
5 -5
Turbo
Veltman speelde dan ook ruk. Siem De Jong is qua veldspel structureel slecht en killing voor je spel. Kluivertje was matig maar had zn dreiging, en speelt de laatste weken gewoon prima. Niet zo vreemd dat een speler van 18 iets minder streng beoordeeld wordt ivm iemand van 28? Heb je de kritieken op Kluivert gelezen begin dit seizoen? Siem heeft zich gewoon weer lopen verstoppen. Zoals altijd.

De talenten zijn over t algemeen onze lichtpunten. De "ervaring" zakt bijna continu door het ijs. Ook gisteren weer. Van de Beek's slechte spel werd overigens volop benoemd. Mist handelingssnelheid en voetenwerk om in de drukte te spelen.
1 -1
RusselWestbrook
Deed weer amper mee, bedoel je toch?

Stond in balbezit weer 80% van de tijd in de 16 meter niet aanspeelbaar te zijn. First touch bij tijden om te janken en compleet Ajax onwaardig. Slechte passing.

Als spits is ie nog redelijk en zo speelt hij dan ook. Alleen staat ie op het middenveld.
1 -2
ajax1forever
Russel, wij kunnen jou niet meer serieus nemen, ben jij toch ook zo'n fan van Veltman?
1 0
RusselWestbrook
Nee, ik zie liever een andere rechtsback die retesterk is aan de bal en de hele wedstrijd de hele flank over kan vliegen.

Maar wel fijn dat je even inhoudelijk op mijn post in gaat en niet totaal ergens anders over begint. Snap ik ook wel, want alles wat ik zei is gewoon 100% de waarheid.
0 0
Suarez16_
Van de Beek vond ik wel aardig spelen. Kluivert speelde niet best inderdaad, maar kwam wel zijn man 4 of 5 keer voorbij wat resulteerde in een gevaarlijke voorzet of schot. Al meer dan Younes dit seizoen.
2 0
Sampaoli
Meningen verschillen maar ik vond Donny echt heel matig. Veel balverlies en onoplettendheid, onnodig risicoloos, draaicirkel van een vrachtwagen. Totaal niet van genoten, maar dat kan ook aan zijn nieuwe positie liggen.
2 -3
Bjorn
Siem brengt voetballend gewoon heel weinig, maar scorend vermogen kun je hem niet ontzeggen. Ook in afjagen verzaakt hij niet.
2 -2
AIR-S
Tja, is nu eigenlijk al van enorme waarden....Heeft voor overwinningen op Willem 2 en Excelsior gezorgd
4 -5
Bjorn
1-3 tegen Feyenoord waardoor het gespeeld was.
4 -4
Turbo
De goal was prima binnen geschoten, maar was verder totaal niet aanspeelbaar, stond continu stil en de momenten dat hij wél aan de bal kwam maakte hij verkeerde keuzes (verzuimt Kluivert 1op1 te zetten) of was het balverlies. In niks een Ajax speler.
6 -6
Schöne82
Maar wat blij met Siem. Bracht precies wat er van hem verwacht werd bij het gemis van Schone; namelijk rust en overzicht. Ervaring dus. Fijn om erbij te hebben.
5 -6
Bobbaasje
Brengt ervaring in een nog altijd zeer jong team. Siem scoort makkelijk, iets wat tot nu toe wat moeizaam gaat. En het is een harde werker.
5 -4
Leviathan
T lijkt soms moeizaam maar toch al 49 goals gemaakt..
3 -1
Heiko
gewoon prima gespeeld gisteren. Ik vraag me af of Eiting het beter had gedaan.
4 -3
geDaante
Prima gespeeld? Omdat ie een goaltje heeft meegepikt? Niet zo moeilijk, op de penaltystip gaan staan is standaard voetbalboekje handelen.

Verder totaal onzichtbaar, zoals we van hem gewend zijn, alleen maar bezig met diepgaan, verder niet.
0 0
KlasseLasse
vond wel mooi na de 3-1 iedereen speelde naar eiting maar hij durfde niet te schieten
0 -1
RaynoFischer
Speelde niet erg slecht en is gewoon belangrijk met zijn goal, maar ben blij dat Lasse weer terug is :)
4 -1
Redrum
Tja, Siem maakt wel gewoon weer die belangrijke eerste goal. Sommigen noemen het een intikkertje, maar zo'n bal is toch nog lastiger dan het lijkt hoor. Voetballend voegt hij helaas toch weinig toe nog.
5 -2
ajax1forever
Hij staat tenminste op de goede plaats.
1 0
brullie
tja en Dolberg doet dat niet....
0 0
KlasseLasse
klopt wat je zegt! gisteren kregen we een oaar intikkers maar gingen er niet in van siem wel hoop dat ze beseffen dat alles weer mogenlijk is
0 -1