De Ligt lacht: 'We zijn nooit weg geweest hoor'

BvdPloeg, 15-12-2017 om 08:05, 4285 views, AT5 | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Matthijs de Ligt snapt dat de fans graag hetzelfde voetbal van Ajax hadden gezien als afgelopen zondag tegen PSV, maar de verdediger benadrukt dat dit tegen Excelsior lastig was. De tegenstander stond compact en zakte ver in.

'Het is moeilijk. In de eerste helft hebben we veel de bal en spelen we de bal rond, maar na die 1-0 moet je eigenlijk doorpakken. Daar hebben we kansen genoeg voor gehad in de eerste helft. Na die 1-1 hebben we gezegd dat we geduld moesten blijven houden en dat we de bal rond moesten blijven spelen. Uiteindelijk werden zij vermoeid. Excelsior is een ploeg die compact staat. Vorig jaar wonnen we maar met 1-0 en nu met 3-1, dus dat is een compliment aan hen', aldus De Ligt bij AT5.

De mandekker, die blij is met het feit dat Ajax in een week tijd vijf punten is ingelopen op PSV, kan weer hopen op de titel. 'We zijn nooit weg geweest in onze ogen hoor, maar in vergelijking met een week geleden is het lekker dat we er nu zo voor staan.' Dat de Johan Cruijff ArenA niet zo kolkte als zondag, snapt hij ten slotte wel. 'Tegen PSV was het echt een do or die-wedstrijd, dat merkte je ook wel aan het publiek. De fans gaven ons nu ook goed steun, maar het is toch wat anders dan PSV. Het belangrijkste was om de drie punten mee te nemen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RaynoFischer
Fysiek niet, maar mentaal wel wat meer dan logisch was
Straalt de laatste weken eindelijk weer plezier vanaf :)
2 0
NegentigMinutenLang
Toch zat de sfeer er deze wedstrijd een stuk beter in dan de wedstrijden voor Feyenoord - Ajax.
1 0