Dijks: 'Op een gegeven moment heb je schijt'

BVeenstra, 14-12-2017 om 23:25, 8002 views, FOX Sports | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax-verdediger Mitchell Dijks kan er wel om lachen dat hij weer eens mocht opdraven in het eerste elftal van Ajax. De linksback wilde in de zomer vertrekken, bleef uiteindelijk toch, speelde daarna enkele wedstrijden, maar belandde al snel op de tribune.

Totdat Nick Viergever, Daley Sinkgraven en donderdagavond Max Wöber moesten afhaken door blessures. 'En dan sta ik er weer. Dat is de voetbalwereld', vertelt Dijks bij FOX Sports. 'De trainer kwam gisteren (woensdag, red.) naar mij toen en vroeg hoe ik mij voelde. Ik zei dat ik mij goed voelde en toen zat ik bij de selectie.'

Helemaal als een debuut voelde het voor Dijks niet, maar toch was de linksback een beetje zenuwachtig toen hij moest gaan warmlopen. 'Je denkt wel: hoe denken de supporters erover? Wat gaat er gebeuren? Maar ik kreeg een staande ovatie, dat deed me wel goed. Ja, ik ben wel een beetje een cultheld nu. Ik hoop dat ik ook een standbeeld krijg, haha.'

Journalist Jan-Joost van Gangelen geeft vervolgens aan dat Dijks als de brandweer ging. 'Ja, ik heb wel een lekkere wedstrijd gespeeld. Op een gegeven moment heb je schijt. Je bent toch een soort afgeschreven, laat ik maar eens gek doen, haha. Of ik zondag in de basis sta? Ja, ik hoop het. Ik hoop nu op een assistje of een goal, haha.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LezDeBoer
Hahaha mooie vent. Het ga je goed Mitta!
0 0
paulis
mooie gozer en prima back om er bij te hebben!
0 0
Ruff Rhythim
Lekker straat je weet toch?
0 0
JanTa
Zo snel mogelijk verkopen hij is totaal Ajax onwaardig. :-)
0 -1
Bil
Denk niet dat Dijks in de winter mag vertrekken..
0 0
AFCA.
Zetten mij wel even aan het denken door te zeggen dat hij nerveus was hoe de supporters reageren. Hij zei ook dat hij vertrouwen kreeg toen ze gewoon positief waren. Altijd maar de spelers afzeiken gaat ze zeker niet helpen. Gewoon supporten daardoor worden ze beter. Mij zul je geen speler meer horen uitfluiten.
4 0
Peterv13
100% mee eens
0 0
Ajacied0343
Manmanman goede wedstrijd? Stapte werkelijk bij elk duel verkeerd in, helemaal toen kluivert een man de hoek in drong sprinte dijks er gewoon voorbij ipv rugdekking geven, aan de bal heeft hij geen bal vooruit goed gegeven en de enige duels die hij won waren door onkunde van excelsior... aan de andere kant komt zeefuik dr in, die gaat tenminste elk duel aan alsof zn leven dr vanaf hangt. Sorry hoor, maar dijks kan echt niet. Niet eens heerenveen niveau
3 -1
chrisjuhhh
Je leest duidelijk niet wat hij zegt en je heb je mening al klaar staan he ?
0343 klinkt niet als Ajacied .

Spelers afbranden of een normale mening geven zijn 2 verschillende dingen , ongeacht iemand goed of slecht speelt , want voor mij klink dat als 'enkel zwart en wit en grijs bestaat niet '
1 0
Ajacied0343
Dus waar je vandaan komt maakt je meer of minder ajacied? Wat een onzin. Ik heb dijks gister gewoon weer niks gord zien doen en ik vrees voor een afstraffing als dijks tegen de beste speler van Az moet staan zondag
0 0
gras
Blijft een goeie kerel die meer waardering verdient.
3 -1
Truth
Ik vind het een goede kerel die vanwege zijn houding en gedrag waardering verdient, maar zeker niet vanwege zijn prestaties in het veld en dat is toch waar het uiteindelijk om gaat, toch?
2 0
MennoJerry
Zo is het!
0 0
0184AFCA
Als je zondag maar je werk doet. Az is van iets ander kaliber dan Excelsior.
0 0
chrisjuhhh
AZ word groter gemaakt dan ze zijn niet meer en niet minder .
Speel je bij Ajax dan moet je gewoon je stinkende best doen liever iets meer , maar zeker niet minder
0 0
Ajaxvooraltijd
Valt wel mee hoor Excelsior heeft ook een heel goede periode gehad. Bij AZ duurt die periode toevallig wat langer, maar zoveel verschillen ze nu ook weer niet qua niveau.
0 -2
0184AFCA
Az 3e op de ranglijst en excelsior 12e toch enigszins verschil in niveau ;)
2 0
chrisjuhhh
dus jij ben een cijfertje ?
had je al gekeken tegen PSV en Feijenoord de uitslagen ?

AZ - Feijenoord 0-4 ,1 oktober 2017
0 0
Sjaakie
Niet zijn kwaliteiten, maar al dat gezeur over Dijks is Ajax onwaardig, En dat jarenlange getob met Zinkgraver: niet om aan te zien. Weg daar mee. Mitch echter is een prima opkomende linksback die er gewoon bijna altijd staat en zijn werk doet. Erbij houden en duidelijkheid geven over zijn rol.
Succes tegen AZ!
1 -1
Ewald
Ajacieden sta is achter je spelers. Zo veel negatieve reacties. Is gewoon een Ajax speler punt. Wel of geen speler die Ajax wel/ niet waardig is, hij speelt in onze mooie Ajaxshirt dus geeef hem op zn minst vertrouwen. Is een top gast en juist dit soort spelers hebben de steun hard nodig, om boven hun zelf uit te steigen. Ik zeg wie het laaste lacht...
6 0
Ajaxvooraltijd
Lacht het laatst ;-) Ben het wel met je eens.
1 0
GvanderK
Liever 11 gasten met zijn mentaliteit dan 1 arrogante zak. Echter niet goed genoeg voor Ajax, maar dat weten we.
1 0
Ajacied33
Sympathieke vent,maar Ajax onwaardig natuurlijk. Ik hoop dat hij Alireza zondag kan uitschakelen en als het ff niet loopt op het veld hij geen schijt heeft natuurlijk..
0 0
Bjorn
Goede en oprechte jongen die nooit een slecht woord over Ajax zal spreken.

Echter, niet goed genoeg op het veld.
8 0
iammike
Weinig andere keus tegen AZ. Ik denk als je hem 1 taak geeft: Jahanbaksh uitschakelen (daarmee bedoel ik niet hem het ziekenhuis in trappen), kan die best wel nuttig zijn.
2 0
afcas
als dat hem lukt zonder een rode kaart te pakken klaag ik niet. ben zelf niet zo een fan van mensen het ziekenhuis intrappen, maar ben bang dat dijks hem niet 90 minuten af kan stoppen...
0 -2
Boer Gijs
Stond goed z'n mannetje vanavond. Knap ingevallen.
7 -3
Leviathan
Ja zo slecht was het ook niet totaal geen ritme ook natuurlijk
0 0
mistermiyagi
Prima speler, heeft soms zijn momenten van klasse.
Soms speelt hij als de brandweer en komt niemand langs deze sterke en snelle gozer.

Tegen AZ kan hij het laten zien..
5 -3
Ajax27
We hebben nix aan hem als speler maar wat een gouden gast. Niets dan respect voor deze gast. Loopt niet te klagen, weet dat ie tekort komt, accepteert zn rol en staat er toch maar weer ff. Ik hoop dat ie in de winter naar een leuke club kan. Subtop Nederland of wellicht een middenmoter in Turkije ofzo. Lekker in het zonnetje ballen, lekker wat geld opstrijken en gewoon genieten. Succes Dijks!
8 -1
ovdw
Ik heb respect voor Dijks. Nooit klagen, plus dat het me niet makkelijk lijkt om te voetballen in een stadion waarvan je weet en voelt dat 50.000 man jou niet zien zitten. Ik ben geen fan van de voetballer Dijks, maar ik support hem absoluut.
11 -1
Tinus
Gelukkig kreeg hij een duidelijk applaus toen hij het veld in kwam.
9 0
Suarez16_
Wat een drama achterin. Je had voor het seizoen begon niet eens 2 echte backs en dan ben je ook nog niet eens dubbelzet achterin. In de winter mogen er echt 2 verdedigers bij komen. Zeker aangezien Dijks en Viergever 100 procent weg zijn dan.
1 0
Kesjax
Leuk interview, maar Dijks kan natuurlijk echt niet meer. In winterstop direct verkopen en goede vervanger kopen.
4 0
Onpartijdig
haha een lekkere wedstrijd gespeeld...
3 -1
AjaxBaggio
Moet wel lullig voor die jongen zijn.
Loopt er een beetje bij voor spek en bonen.
De fans zien het niet in hem zitten.

Dus groot gelijk dat hij schijt heeft. Nu maar hopen dat hij zondag de wedstrijd van zijn leven speelt. Wellicht komt er in de winterstop een mooie club voor hem.

Blijft een goede gozer. Is alleen niet goed genoeg!
2 0
Toekomst1900
Haha, eigenlijk geweldig toch? Wat moet ie dan? Ik kan er niks van, ging weer slecht.. mooie kerel die Dijks! Hoop dat ie in de winter een mooi clubje kan scoren!
2 0
Redrum
Oh boy..
0 0