Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ylätupa moest wennen: 'In begin vaak uitgeput'

BartVeenstra, 13-12-2017 om 12:25, 6837 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor de Finse jeugdspeler Saku Ylätupa is de omschakeling van het Finse voetbal naar het Nederlandse voetbal behoorlijk. De aanvaller, die ook als middenvelder kan spelen, is zeer te spreken over Ajax, al moest hij in het begin wel even wennen aan zijn nieuwe leven.

Ylätupa spreekt op Ajax.nl vol lof over de trainingsfaciliteiten, de trainers en de accommodatie. 'Het is fantastisch. Voor mij is het prachtig om het allemaal te zien en er onderdeel van te zijn', vertelt de Fin, die moest wennen aan de lange dagen op de club. 'Tijdens de eerste maanden in Nederland was ik vaak uitgeput door de hoge intensiteit. Ik viel na trainingen soms in slaap, want ik was in Finland een dagelijkse training van 10:00 uur tot 11:30 uur gewend. Dan zat de dag erop en gingen we naar huis', aldus Ylätupa, die nu van 09.00 uur tot vaak 19.00 uur van huis is om te voetballen, leren (de Nederlandse taal) en eten met teamgenoten bij Ajax. 'Ik merk dat ik gewend raak aan de lange dagen, dus dat gaat al een stuk beter.'

Voor Ylätupa was er als Fin geen enorme cultuurschok, al denkt hij wel dat voor veel mensen de Finse taal als Chinees is. 'Ik probeerde laatst Kaj Sierhuis een paar woordjes te leren. Dat ging niet makkelijk, haha', grapt hij, waarna in zijn blog schrijft dat het voor Dean Solomons, Leo Thethani (beiden Zuid-Afrika) en Danilo Pereira (Brazilië) een stuk lastiger is. 'Qua cultuur en klimaat is dat totaal anders. Verder heeft het ook geholpen dat ik alleen in Noord-Finland heb gewoond. Daar ben ik mentaal sterker van geworden', vervolgt Ylätupa, die samen met Mateusz Gorski en Pereira bij een gastgezin in Almere woont. 'Waar eerder ook Christian Eriksen zijn tijd bij Ajax heeft doorgebracht. Dat ik samenwoon met twee teamgenoten van Ajax O19 helpt enorm, want we kunnen altijd met elkaar praten of dingen doen. Soms gaan we met Szabolcs Schön of Sebastian Pasquali naar Amsterdam om te chillen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Loopt toch op dit moment een hoop talent rond bij Ajax. Blijft interessant om dit soort jongens in de gaten te houden. Ajax is sinds de oprichting volgens mij elk jaar in de knock-outfase van de Youth League beland. Zo slecht is het dus ook weer niet gesteld met onze jeugdopleiding.
5 0
Champy
Nee, in het eerste jaar lagen we eruit in de poulefase.

En je legt nogal graag de link tussen presteren in de YL en staat vd opleiding.
1 0
3*stars*3
Wat is er met die Jensen?
Geblesseerd of valt hij nog wat tegen?
2 0
La Bomba
Jensen valt erg tegen en snap niet waarom er zoveel geld voor uitgegeven is.
1 -3
RaynoFischer
Prima voorbereiding, maar na de 1ste officiële wedstrijd een blessure.
Moest daarna duidelijk inkomen, laatste weken weer beter idd ;)
0 0
BartVeenstra
Speelt de laatste tijd wel steeds vaker. Afgelopen zaterdag scoorde hij, als basisspeler, bijvoorbeeld nog twee keer tegen FC Groningen O19.
3 0
3*stars*3
Ok thanks.
Ik las weinig over Jensen en als ik keek, speelde Ekkelenkamp.

Maar ik begrijp sowieso dat we geduld moeten hebben met zulke jonge gasten.
Benieuwd naar de ontwikkeling van deze jongens.
1 0