Koster: 'Bij vrouwenvoetbal hoort andere aanpak'

BVeenstra, 07-12-2017 om 07:30, 2724 views, De Telegraaf | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Daphne Koster is maar wat blij met haar nieuwe functie bij Ajax. Nadat ze na het afgelopen seizoen een punt zette achter haar persoonlijke voetbalcarrière, werd ze onlangs aangesteld als nieuwe manager vrouwenvoetbal bij de Amsterdamse club. 'Dit is een heel andere rol dan die ik gewend was bij Ajax', vertelt zij in gesprek met De Telegraaf.

'Als speler was ik al van nature betrokken bij wat er binnen de club gebeurt. Maar in deze functie heb ik meer de mogelijkheid om daadwerkelijk wat neer te zetten', vertelt Koster, die het vrouwenvoetbal en mannenvoetbal binnen de club als één geheel ziet. 'Maar je moet met de vrouwen wel anders omgaan dan dat je doet met de mannen. We zitten in een andere ontwikkelingsfase en daarbij hoort een andere aanpak. Ik wil een aanspreekpunt zijn voor de speelsters en streef ernaar constant zichtbaar te zijn binnen Ajax. Daarom ben ik fulltime met de club bezig.'

Koster legt uit dat ze goed overweg kan met trainer Benno Nihom, maar dat hij de man is om de keuzes op het veld te maken en de tactiek te bepalen. 'Dat is zijn terrein. Mijn taak ligt meer op het beleid en visie. Maar ik zit nog in mijn inwerkperiode en wil stap voor stap bekijken welke kansen er nog meer voor me inzitten. Ik ben heel blij dat Ajax me deze kans heeft geboden. Die heb ik met beide handen aangegrepen. In deze functie kan ik nog steeds mijn passie volgen en ik voel het als een voorrecht dat ik hier bij de club mag rondlopen', aldus Koster, die tenslotte aangeeft geen ambities te hebben om uiteindelijk ook trainer te worden.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pinballmagic
Ik krijg altijd het gevoel dat ik bij vrouwenvoetbal naar een slomotion zit te kijken
Misschien omdat ze nog volop in ontwikkeling zijn.
Voorlopig nog hard trainen en niet te hoog van de toren blazen
1 0
afcas
het gaat ook allemaal veel trager. mocht de o16 met unuvar en hansen aantreden zouden de dames vn het nl elftal ruim verliezen. zonder die 2 misschien al wel.
0 0