Roy: 'De 3-4-3 straalde in elk geval lef uit'

BVeenstra, 07-12-2017 om 07:15, 3748 views, Algemeen Dagblad | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Voormalig Ajax-aanvaller Bryan Roy is blij met het feit dat Ajax afgelopen zaterdagavond met drie verdedigers speelde tegen FC Twente. De Amsterdammers verloren weliswaar twee dure punten, maar volgens Roy liet het elftal van trainer Marcel Keizer zien wel met durf te spelen.

'De uitvoering en het resultaat waren niet goed', begint hij in gesprek met het Algemeen Dagblad'Maar het straalt in elk geval léf uit en dat wil ik zien. Dat is gewoon wat bij Ajax hoort. Dat is ook de basis voor succes komende zondag. Dat zal dan misschien niet met drie verdedigers zijn, maar het gaat veel meer om de intentie dan om de opstelling op papier.'

Wel keek Roy met verwondering naar Hakim Ziyech. Normaal vindt hij hem de beste speler van Ajax, wat niet wil zeggen dat hij niet aangepakt mag worden als het minder gaat. 'Johan Cruijff gaf als trainer juist altijd de beste spelers op hun flikker en dan volgde de rest ook wel. Cruijff zag het in mij wel zitten, maar denk je dat ik nooit op de bank zat als ik slecht speelde? Mooi wel. Het gaat ook om keuzes durven maken. Frenkie de Jong zou bij mij altijd spelen. Hij symboliseert het lef dat Ajax nodig heeft om nog wat van het seizoen te maken.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BokkieBokstra
Vind ik ook, Ajax speelt zeer aanvallend. Daar valt niets over te zeggen. En vermaak me prima, al je even niet naar het result aatkijkt zoals tegen Twente. Vond het toch een leuke pot.
0 0
klopper
En Siem de Jong inbrengen voor Dolberg is toch gewoon een defensieve wissel?
1 -1
Kibbahimovic
Het aanstellen van Keizer toont ook wat voor lef onze directie heeft
2 0
ajaxinho
En dat moeten we gewoon doorzetten.
Ook tegen PSV!

Het is alleen jammer dat we geen defensievere 6 hebben.
Eentje die de verdedigers rugdekking kan geven.
Zodat de verdedigers niet hoeven te aarzelen om op de man af te gaan.
0 0
3sterrenAjax1
roy moet hoofd opleidingen worden. veel beter dan ouaali. roy is oud voetballer en cruijffiaan. dat is de weg naar succes. dat zien we toch elke keer weer!!
3 -2
EKS
Zeer eens, Roy is zo zwaar onderschat als visionair. Helaas uitgekotst door de leiding, maar velen hadden veel te danken aan Roy als souffleur. Hij zou minstens een hoofdrol in een innovatiecommissie o.i.d. verdienen. Of Hoofd Opleidingen, inderdaad.
0 -1
iammike
Tja als Viergever niet geblesseerd was stond die gewoon voor onze beste speler in Enschede in het veld: Frenkie de Jong, zo eerlijk moeten we ook zijn.
0 0
Joseph
Kunnen we Roy niet voor Spijkerman wisselen, zit er in ieder geval een Ajacied naast Keizer op de bank.
3 0