'Die tien punten voorsprong een lachertje'

BVeenstra, 07-12-2017 om 07:10, 6454 views, Algemeen Dagblad | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Johnny Rep en Gerald Vanenburg vinden de tien punten voorsprong van koploper PSV op nummer drie Ajax niet de juiste verhoudingen weergeven tussen beide ploegen. Volgens de oud-voetballers van Ajax liggen de verschillen dichterbij elkaar. Toch zijn de meningen over de titelstrijd verdeeld.

Zo vindt Rep Ajax enorm wisselvallig en ziet hij het somber in voor het elftal van trainer Marcel Keizer. 'Al geeft die tien punten niet de juiste verhoudingen weer. Zó groot is het kwaliteitsverschil nu ook weer niet. Maar goed, daar heeft Ajax weinig aan', vertelt hij in het Algemeen Dagblad. 'Ik geloof er niet meer in, om eerlijk te zijn. Zeker niet als het zondag misgaat voor Ajax. Daarom moeten ze zich in het begin niet gek laten maken. Kijk, het laatste halfuur kun je alle remmen los gooien, want dan maakt het toch niet meer uit. Een gelijkspel zal bij Ajax voelen als een nederlaag.'

Volgens Vanenburg moet Ajax het veld in met de intentie om de tegenstander te slopen. 'Zoals dat hoort bij Ajax. Dat moet altijd het uitgangspunt zijn. Ook als je niet met tien punten achter staat. Gevaarlijk om counters van PSV om de oren te krijgen? Tsja, elke ploeg met snelle spitsen is gevaarlijk in de omschakeling, maar als Ajax zijnde moet je daar niet van schrikken. Wat moet je dan? Afwachten?', vraagt de Utrechter zich af, waarna hij zijn mening geeft over de stand op de ranglijst. 'Die tien punten voorsprong is natuurlijk een lachertje. Het geeft totaal niet de verhoudingen weer zoals die zijn. Dat gat van PSV is voor een groot deel gewoon geluk. Ik lees overal dat de competitie al min of meer beslist is, maar daar geloof ik helemaal niets van. Als Ajax wint, ligt het wat mij betreft weer open.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Middenweg401
Het is totaal niet zo dat Vanenburg zich altijd negatief over Ajax uit heeft gelaten. Doorgaans alleen maar respectvol zelfs. Ik heb het altijd jammer gevonden dat hij geen techniek trainer is geworden bij ons. Ik denk dat hij er gewoon geen zin in had, mede door de reis afstand.
De tijd van Olsen, Vanenburg , Cruijff, Van Basten en Rijkaard (en even ook nog Lerby) was de mooiste Ajax tijd voor mij.
2 0
ajaxminimax
Dat is ook het idiote aan dit seizoen, normaal denk je dat een ploeg met 10 punten voorsprong veel beter is. Maar deze achterstand komt gewoon puur door Ajax zelf. Het is veels te wisselvallig, mede doordat er een trainer staat die niet geschikt is en daarbij komt dat er een leider wordt gemist op het veld. Het is echt ongelooflijk, een halfjaar geleden stond je er nog zo mooi voor, alles is kapot gemaakt.
0 0
Dexy
Precies. Een paar geleden (in dat seizoen waarin Memphis topscorer werd) kon je nog zeggen dat PSV duidelijk beter was dan de rest, maar dit jaar hangt het van geluk aan elkaar in Eindhoven.
0 0
Redrum
Wel mooi dat de laatste weken toch steeds vaker door verschillende mensen benoemd wordt dat psv helemaal niet zo goed is als de stand doet vermoeden. Waar ze een paar jaar geleden nog met enige regelmaat psv volledig afzogen omdat ze zo volwassen voetbalde lijken de liefhebbers nu wel een beetje klaar te zijn met het 'volwassen' spel van psv. En terecht natuurlijk. Een topclub hoort niet zulk anti-voetbal te spelen en zeker niet in de fucking eredivisie. Cocu is een sympathieke vent, maar het is de grootste lafaard die er rondloopt in Nederland. Helaas komt hij veel te vaak weg met zijn angsthazentactiek en laffe wissels.
1 -1
Ajax4proud
PSV is in vorm net als Feyenoord van vorige seizoen. Een team dat in vorm is en natuurlijk is geluk ook een factor, kan de de sterren van de hemel spelen. Ik verafschuw dat anti voetbal, van kleine clubs zou ik dat totaal begrijpen maar nog steeds verafschuwen. In de Engelse competitie gebeurd het ook, kijk naar Mourinho. Het is een tacktiek om alleen zakelijk te kunnen winnen. Maar het attractief voetbal blijft het mooiste alleen de kans om punten te verspelen is dan ook groot als je veel fouten maakt zoals Ajax dat constant doet dit seizoen.
0 0
Ruff Rhythim
Ik kan er anders niet echt om lachen....
0 0
Ajacied33
Ik had deze teksten niet verwacht van Vanenburg. Heeft ie ruzie bij Psv? Desondanks natuurlijk gelijk met wat Rep en Vanenburg zeggen,de verhoudingen liggen echt niet zoals de ranglijst doet vermoeden
4 0
4xEC1
Precies wat je zegt! Nooit van z'n leven verwacht dat hij dit zou zeggen na eerdere uitspraken van hem over Ajax en ook hoe z'n stemmetje belachelijk gemaakt werd door het Ajax publiek.
1 0
Duif63
Dat was niet het Ajax publiek maar puur JC die hem na zijn vertrek naar Psv belachelijk maakte. Overigens heeft Cruijff daar later wel zijn excuses voor aangeboden.
0 0
w86
Daar denkt Ronald de Boer wel anders over..
1 0
FlyingDutchMan
Als je die hoort praten zou je denken dat hij bij Ajax een zware tijd heeft gehad..
1 -1
Redrum
Tja, Ronald de Boer is wel heel erg objectief. Ik snap niet hoe die vent 6 avonden lang met zijn poffertjesporum over Feyenoord heeft kunnen babbelen met elke keer weer een andere clown naast zich.
2 0
Horrontelli
Vanenburg heeft bij Ajax nogal wat voor zijn kiezen gekregen en bij PSV werd hij omarmd. Best knap dat hij dan zo objectief naar deze situatie kan kijken.
2 0
Duif63
Omdat hij in zijn hart een Ajacied is en geen Psv'er.
0 0