Onana: 'Wil zo graag kampioen worden'

BvdPloeg, 06-12-2017 om 18:20, 3116 views, AT5 | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Andre Onana heeft geen zin om terug te kijken naar de afgelopen weken van Ajax. De Kameroener hoopt zondag van PSV te winnen, om zo de competitie weer een beetje spannend te maken.

Volgens Onana kan dat alleen als de focus vol op Ajax - PSV gaat en niet op andere zaken. 'Ik denk niet dat PSV beter is, wij zijn beter. Ajax is de beste club van Nederland, ook al staan we geen eerste. Het is voetbal, er zijn geen garanties', zo spreekt de doelman bij AT5 vol vertrouwen.

De goalie heeft ook een simpel antwoord op de vraag waarom PSV tien punten los staat. 'Omdat zij winnen en wij niet. En misschien hebben zij wat geluk. Het wordt lastig om kampioen te worden, maar ik geloof in dit team, mijn teamgenoten en mijn trainers. Als we op deze manier doorgaan, komt het uiteindelijk helemaal goed. We moeten met veel balbezit verdedigen en geen fouten maken.'

'Ik ben voor niemand bang van PSV', vervolgt Onana. 'Als wij goed spelen en ervoor vechten en we maken geen fouten, dan wordt het een goede wedstrijd voor ons.' Over een transfer na dit seizoen denkt hij dan ook nog niet na. 'Ik probeer iedere wedstrijd en training mijn best te doen en heb nog een contract. Ik wil kampioen worden en daarna zien we het wel. Moet ik gaan? Dan ga ik, want er komt een dag dat je moet gaan. Ik wil zo graag kampioen worden en Champions League of Europa League spelen. Maar dat kan ook met Ajax, kijk maar naar vorig seizoen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AJAXTHELEGEND
a.s.Zondag tegen psv de nul houden ,en de wereld ziet er weer stukje rooskleuriger uit voor Onana en Ajax.
0 0
X-RaY
Volgend seizoen Onana, of het jaar daarna....of daarna....of daarna...het is even afwachten wat "het bedrijf Ajax" wil.
0 0
zwollie
Moet je nog een jaar wachten onana, dit jaar word niets
0 0
Pauw
“Wij moeten met balbezit verdedigen” is denk ik zo’n beetje de meest waardevolle quote van een Ajacied in de afgelopen 10 jaar.
0 0
Jappindo
Toch zal je minimaal 40% van de wedstrijd de bal niet hebben, lijkt me wel handig als ze dan ook verdedigen.
0 0
Babayaka
Moet ie van de winter naar PSV gaan..
1 -6
Labrador
Dat komt helemaal goed. We doen alles volgens de Ajax filosofie. Daar lopen ze nu ook mee te pronken in China. Daar win je prijzen mee. Wat een circus.
1 0
Red Devil
Daar zou ik dit seizoen maar niet meer op rekenen Onana.
0 0
koppendicht
Het is echt te gek voor woorden geworden dat spelers na 2 seizoenen of zelfs na 1 seizoen weg zijn tegenwoordig. Wanneer gaat de Uefa er eens voor zorgen dat de boel genormaliseerd wordt in het voetbal. De Ligt is misschien al in de winterstop of komende zomer weg en heeft nog niets gepresteerd. Het is volledig uit de klauw gelopen en de lol is eraf.
2 0
Boer Gijs
Wij zijn beter? Wat een stuitende arrogantie! We staan tien !!!!!!!!! punten achter na 14 potjes in een hele matige eredivisie. Dus we zijn helaas niet beter.

Ajax is de beste club van Nedeland, ook al staan we geen eerste? De beste is die kampioen wordt of bovenaan staat. We zijn al 4 !!!! jaar geen kampioen geworden. Ajax is zeker de grootste, mooiste club van Nederland, en ook de rijkste, maar helaas al jarenlang niet de beste.
2 -3
ajax4ever01
Als je kampioen wil worden dan moet je nu een transfer maken want met Ajax lukt dat dit seizoen niet meer
3 0
Stefanaladin
Kan je het beste vertrekken held ;( met deze mensen aan het roer word het niet veel denk komende jaren..
3 0
mickey2602
Als je zo graag met Ajax kampioen wil worden dan zal je minimaal nog 1 seizoen moeten blijven. Want het moet wel heel gek lopen wil Ajax dit jaar nog kampioen worden.
2 0
Heiko
Als we geen andere trainer krijgen volgend seizoen dan winnen we volgend jaar ook niks
2 -1
Babayaka
Dan moet er ook een trainer komen die eerst ja zegt tegen de huidige staf, en dan voor de eerste officiële wedstrijd gespeeld wordt, diezelfde staf buitenspel zet, en ze alleen nog pillion en laat neer zetten en van die training shirtjes laat uitdelen om partijtjes te creeren .
En verder moet die staf zich er vooral niet mee bemoeien.
Pas dan wordt Ajax weer kampioen.
0 0