Ziyech: 'Maar net of je kritiek meekrijgt'

BVeenstra, 06-12-2017 om 14:25, 5320 views, FOX Sports | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax-middenvelder Hakim Ziyech trekt zich niet al te veel aan van de kritiek op zijn spel. De creatieveling zou volgens analisten veel balverlies lijden en niet in zijn beste vorm verkeren.

'Het is maar net of je het meekrijgt, of niet', begint Ziyech zijn uitleg in gesprek met FOX Sports. 'Ik kijk geen sportprogramma's en dat soort dingen. Het grote deel krijg ik niet eens mee. Of ik het van mij af laat glijden? Ja. Als je je er te veel mee bezig gaat houden, is dat niet goed voor jezelf.'

Wel geeft Ziyech aan dat zijn seizoen tot nu toe wisselvallig is. 'Ik lijd best veel balverlies, daar valt winst te halen. Maar zoals ik altijd al heb gezegd: dat is het risico van mijn spel. Het valt natuurlijk samen met het maken van een juiste keuze of iets langer wachten, daar kan ik winst uithalen. Maar ik weet ook dat ik daar geen hele grote problemen mee heb. Er staat namelijk tegenover dat ik redelijk genoeg kansen creëer voor het team.'

Onder meer Voetbal Inside-analist Johan Derksen liet zich negatief uit over de Marokkaans international. Volgens Derksen moet Ziyech meer laten zien als hij de grote ster van Ajax wil zijn. Ook De Telegraaf was afgelopen maandag kritisch op de spelmaker van Ajax.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA-CBS
Natuurlijk geeft hij elke wedstrijd mooie/belangrijke risicovolle passjes, maar als je een assist geeft en 5 minuten later cruciaal balverlies lijdt dat zorgt voor een tegendoelpunt dan heb je helemaal niets aan die mooie pass. En daarbij verspeelt hij niet alleen risicovolle ballen over een lange afstand, soms komen ballen over 5 meter zelfs niet aan. Heeft gewoon met concentratie te maken.
0 0
A-west
Hij voelt totaal geen druk. Keizer laat hem gewoon staan, ook als hij maar wat aanmoddert.
Keizer weet dat hij een probleem met hem krijgt als hij hem wisselt. Erg zwak.
Het kwalijke is dat Frenkie de Jong voor hem moet wijken.
0 0
TheRiviera
Lijkt me juist dat Schöne zou moeten wijken als ze 4-3-3 spelen en Frenkie staat in de basis. Hij is denk ik met Siem ook de enigste die het zouden accepteren als ze bankzitter zijn.
0 0
Barra
Hij is mede verantwoordelijk voor het slordige en onsamenhangende spel, want geen enkele middenvelder mag zoveel balverlies lijden. Maakt geen fuck uit of er af en toe een geniale bal tussen zit, want dit is echt dodelijk voor een aanvallend team grotendeels voetballend op de helft van de tegenstander.
0 0
koppendicht
Beste man dit seizoen, heb van 'm genoten, ook de tweede helft vorige week, met een briljante bal op Dolberg. Men lult maar wat.
0 -2
Rsv
Deze man gooit er de laatste tijd bewust met de pet naar, dat vind ik wel heel erg kwalijk om te zien. Geeft maar weer aan dat hij absoluut geen goede mentaliteit heeft.
2 0
geronimo
Keizer heeft geen ballen anders had hij hem eruit gehaald in Enschede
0 0
Lazell
Goed dat hij zelf ziet dat er rek zit in het verminderen van het balverlies. Denk dat hij non chalant naar buiten toe is, maar dat hij de kritiek echt wel meekrijgt hoor. En hij doet er ook nog eens wat aan.

Goede interviewer ook met de mooie, open en neutrale vraag "wat zie je zelf als je minpunten". Kunnen we daaruit mooi concluderen hoe hij naar zichzelf kijkt en waar hij aan werkt. Niet zo'n kutvragen die hem direct in een hoek duwen als "je lijdt wel veel balverlies he, hoe komt dat".
1 0
Ruff Rhythim
"Dat is het risico van mijn spel..."

Moet je mee aankomen als je naar een van de grote competities wil gaan. Kan je gelijk je koffers weer pakken...

En daarnaast: Hakim....1 goede actie tegenover 5+ baggeracties kan gewoon niet
3 -1
altijdwelwat
Hij moet gewoon meer balans vinden in de keuzes die hij maakt ! Wanneer wel en wanneer niet ( onnosif) risico. Nu is hij constant op zoek naar een eindpasss of iets beslissends, met als gevolg oneindig veel balverlies en dat wekt irritatie.
2 0
geronimo
Hij leest ook geen Nederlandse kranten?
0 0
afcas
lezen er nog mensen kranten dan?
0 -3
meerzicht
Ja ik
2 0
Dexy
Zijn intentie om altijd maar naar voren te willen passen, kan ik wel waarderen. Dat je meer balverlies lijdt als je meer vooruit passt, is ook logisch.

Maar bij Ziyech zijn het de laatste tijd vaak simpele aannames en korte passjes die mislukken. Ziyech zou eigenlijk meer moeten doseren tussen steken (wat hij als de beste kan) en kort rondtikken in balbezit. Hij wil altijd maar steken, waardoor hij zijn korte passwerk (bal in de ploeg te houden) heeft verwaarloosd in de loop der tijd. Daarin zou hij zich meer moeten verbeteren.

Iniesta wil ook niet de hele tijd steekpasses geven, maar kiest de momenten uit waarop het kan. Pas wanneer Ziyech ook zulke specifieke momenten leert te herkennen, is hij klaar voor een stap hogerop.
1 -1
KlasseLasse
hij trekt zich er niks van aan! wel janken mensen die fluiten zijn geen supporters haha
1 -1
RSM
Hij kan ook alle ballen terug spelen naar de achterste linie maar daar heeft niemand iets aan. Dus ga zo door Ziyech. je doet het goed.
4 -4
GvanderK
Een Ziyech in vorm is geniaal, maar zijn arrogante houding bevalt me nu eenmaal echt niet. Nu speelt hij gewoon slecht en Ajax onwaardig, kan er niks anders van maken.
3 -1
Lagasj
Heel verstandig heer Ziyech.
De schreeuwers laten schreeuwen en gewoon je spel blijven spelen.
1 -6
Rujar
Je zou er juist heel veel van moeten aantrekken.
4 -2
Dennis1964
Van die snor? Echt niet, die denkt nl. dat ie God is op voetbal gebied. Er zijn al genoeg napraters.
2 0
Stiebio
Los van het feit dat hij erg slordig is laatste weken, erger ik mij kapot aan zijn hele houding. Hij heeft de uitstraling dat het hem allemaal geen ene reet interesseert.
10 -2
blessure
Met zo”n houding in het veld en het vele balverlies, kunnen we nog jaren van Ziyech genieten.
Geen enkele buitenlandse club heeft op die manier, interesse.
1 -2
X-RaY
Daar hoeft hij geen programma's voor te kijken, hij weet het zelf donders goed dat hij in een vormdip verkeert.
1 -1