Zeefuik: 'Twente had Frenkie meer vastgezet'

JesseTH, 03-12-2017 om 11:40, 6508 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Deyovaisio Zeefuik, zaterdagavond invaller tijdens het gelijkspel tegen FC Twente, is teleurgesteld over het verschil in niveau tussen de eerste en de tweede helft en weet dat met name aan de manier waarop Frenkie de Jong gedekt werd.

'In de eerste helft ging het goed. We speelden ze eigenlijk gewoon weg', begint Zeefuik tegenover Ajax Life. 'En ja, in de tweede helft ging het wat minder. Dat kwam volgens mij doordat Twente Frenkie meer vast had gezet. Hij was voor rust onze spelmaker. Daardoor konden we in de tweede helft minder goed voetballen.' In de tweede helft blonk de verdediger uit met twee uiterst felle tackles. 'Die tackles moest ik maken om hun counter eruit te halen. Sowieso laat ik met zulke acties zien dat er niemand langs mag komen en dat we als team fel moeten spelen.'

De jongeling kijkt naar de 2-2 van Simon Thesker. 'Ik kwam naar binnen. We spelen achterin met drie man, dus dan moet je het goed dicht houden aan de binnenkant. De bal ging over me heen. Ik draaide me om en gleed even weg. Daardoor stond hij helemaal vrij. Ik ging er nog wel naar toe maar was net te laat om hem te kunnen blokken', verklaart hij realistisch. Hij ziet ook dat er volgende week hoe dan ook gewonnen moet worden van PSV. 'Het is vervelend dat we hier gelijk hebben gespeeld. We moeten nu blijven winnen en mogen geen punten meer verspelen. Ik heb nog steeds geloof in de titel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
komopajax777
Wat een praatjes die Zeefuik.Tegen Roda deed hij het erg goed maar tegen Twente bakte hij er weinig van.De tweede en de derde goal waren mede zijn schuld.Bij de treffer van Thesker blokt hij de bal niet en bij de derde gaat hij slecht het luchtduel aan met de zeker niet lange Boere.In beide gevallen mist hij de meedogenloosheid, de absolute wil om te winnen.
0 0
Freddy Al
Laten we nu niet Zeefuik verantwoordelijk maken voor het puntverlies,hij heeft ook wel wat pech;op het moment dat hij er in komt staan we te verdedigen met maar 3 spelers en is de linksback een rechtsback.
Dat is niet lekker,vorige week had hij dat akkefietje met zijn lenzen, ook al niet fijn en belangrijk is dat hij er niet in komt met een op elkaar ingespeelde verdediging .
Er zal van de week echt aandacht moeten zijn voor de verdediging anders ga je tegen die gluiperds uit Eindhoven de brug op.
0 0
Truth
dat mediatraining praatje over geloof hebben in de titel ken ik onderhand ook uit m'n hoofd. Ze moeten dat geloof eens gaan uitdragen op het veld in plaats van voor de camera. Slappe verwende rot ventjes
4 0
FUBAR
Zeefuik kost je gewoon punten. Klaar. net zo'n slaapkop als Riedewald.
2 0
Joseph
Keizer en co. kost5en je de punten, die zet Zeefuik neer als centrale verdediger en Veltman op links.
5 0
Knalpot
Supporters die niet achter hun club gaan staan kosten je ook punten.
0 -2
Ajaxbrl
Verkopen aan MVV die gast en Ziyech er bij!
1 -6
JanTa
Frenkie liep er een beetje verloren bij door Ziyech die totaal niet in de wedstrijd zat maar wel alle ballen wilde hebben en ook kreeg. Hem neem ik niets kwalijk maar wel Keizer die iedere week weer met andere fantasieopstelling komt waar niemand nog iets van begrijpt.
2 0
talent020
ik denk meer dat het uitvallen van Wober hier mee te maken had, er verdween daarmee een goede kopper en doordat Veltman naar links moest en Zeefuik op rechts werden we in onze laatste linie erg zwak en kwetsbaar,


Zeefuik neem ik die 2-3 niet kwalijk, was gewoon een mooie goal, maar bij die 3-3 laat hij die Boere( niet bepaald de grootste) erg makkelijk dat duel winnen, zie in hem geen Ajax 1 materiaal
5 -2
Ajax4proud
Je zag ook duidelijk na die wissel dat het achterin zwakker werd. Maar er zijn ook duidelijk andere redenen dat deze wedstrijd gewoon is weg gegeven.
0 0
Persian07
Bakt er niks van en is verder ook 1.72 ofzo.....veel te klein voor een verdediger.....
0 -1
AJAIXIXIXI
Ik denk dat je tegen psv gewoon 433 moet spelen met iemand die echt een linksback is zoals: Dijks, Dankerlui of Savastano. Ben er totaal geen fan van maar anders ga je met wöber, De Ligt én Veltman uit positie spelen en dat is al helemaal niks.
3 0
Rsv
Ongelukkig bij de laatste twee treffers.
0 0
Duif63
Onkundig is een betere omschrijving
2 -1
ST
Elke keer als hij invalt ontstaan er tegentreffers via zijn directe tegenstander. Dat is geen toeval. Leuk dat goed kan tackelen, maar Ajax 1 vraagt meer dan een goede tackle. Pure armoede dat zo'n jongen mag invallen.
3 -1
Persian07
Is verder ook maar 1.72 ofzo....veel te klein voor een verdediger.....
1 -1
Bjorn
Alles behalve klaar voor Ajax 1.

Aantal sterke ingrepen maar hij is nog enorm onzeker en zenuwachtig. Ook keer op keer onnodige overtredingen.
1 -1
AFCA-CBS
Leer eens verdedigen, die 3-3 was nooit gevallen als je dat duel goed was aangegaan.
Weet niet wat het is met deze jongen, maar zodra hij in de basis staat gaat alles mis bij Ajax.
5 -1
Siemmie
Nou nee. Lag meer aan het feit dat Wöber eruit moest en daardoor Zeefuik erin kwam en Veltman linksback werd. Met dezelfde verdediging als in de eerste helft, had je de wedstrijd gewonnen.
3 0
Boer Gijs
'Ik heb nog steeds geloof in de titel.' Ja en ik geloof nog in Sinterklaas. Man, we delen nog meer cadeaus uit dan de Sint.
3 0
vak114
Die Zeefuik toch,die kan er echt geen pepernoot van.
Brengt zoveel onrust,totaal ongeschikt voor Ajax,mist echt alles wat een Ajax speler zou moeten hebben.

Jürgen Colin 2.0 !!
4 -1
jariafca020
Toen Zeefuik erin kwam was alle organisatie weg. Onruststoker.
2 -1
BRAMHOUTEN
Eens ik vind hem niveau Dijks op rechts. Hoort niet in Ajax 1
3 -2
ST
Ik vind Dijks meer een zekerheid dan hem.
2 -1
HsvHoek
Die gelooft ook nog in sprookjes pffff
0 0
NouriVandeBeek
Frenkie beste Ajacied gisteren. 1 keer balverlies geleden gisteren en dat met risico in zijn spel.
3 -3
MankeNelis
Zweefduik, Dolberg en nog een paar bij Ajax die wegglijden. Dan heb je als prof verkeerde pinnen onder je gouden schoenen. Dan kom je steeds te laat oelewapper. Lekker bezig mannen.
3 -1
Red Devil
De dames vinden de kleur van hun schoentjes belangrijker dan goede pinnen.
3 0
BRAMHOUTEN
Precies. Ouderwetsen pinnen zie je niet meer.
0 0
KlasseLasse
LOSERS
4 -1
Marcao
Verhuur/verkoop maar. Waarom staat Tete niet op zijn plaats....?
0 -1
Knalpot
Zat niet bij de selectie.
0 0
ST
Een regelrechte schande
0 0
Navayo
zeefuik kan beter eerst zelf in de spiegel kijken dan Frenkie opnoemen...
eerste helft ging t idd beter maar toen zat hij op de bank
3 -1