Tete: 'Kon niet uitleggen waarom ik niet speelde'

BvdPloeg, 21-11-2017 om 11:10, 6192 views, FC Afkicken | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Kenny Tete heeft het heel erg naar zijn zin bij Olympique Lyon, zo vertelt hij in gesprek met FC Afkicken. De rechtsback vertrok afgelopen zomer bij Ajax en heeft bij de Franse topclub snel een basisplaats veroverd.

'Het bevalt goed. Het is natuurlijk aanpassen, maar ik heb snel mijn draai kunnen vinden en heb een goede voorbereiding gedraaid. Ik speel veel, krijg het vertrouwen van de trainer en dat betaal ik terug. Ik ben super blij dat ik hier ben. Ik heb een goal en drie assists en ben tevreden. Ik had mezelf dit niet zo voorgesteld, ik wilde eerst proberen mijn plekje te veroveren', aldus een ietwat verbaasde Tete.

De mandekker vertelt lachend dat hij met Bertrand Traoré een goede wisselwerking heeft bij Lyon. 'Eigenlijk hadden we die klik altijd al, maar Traoré stond altijd in de basis en ik zat op de bank. In de paar wedstrijden dat we samen speelden, zag je dat het goed ging en mede omdat hij hierheen ging, ben ik hierheen gegaan. De club volgde mij al langere tijd en ze begrepen niet zo goed waarom ik niet speelde. Ik kon het ook niet zo goed uitleggen. Ze hadden me al die wedstrijden gezien en ik mocht goedkoop weg...'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Het technisch hartinfarct begint steeds meer op een technisch herseninfarct te lijken. Opname is nu meer dan wenselijk!
0 0
4xEC1
Er wordt steeds maar gezegd: "hij wilde zelf niet bijtekenen". Als je je basisplaats kwijtraakt en he voelt geen vertrouwen van de trainer, wat moet je dan? En ik geloof niet dat Tete er met de pet naar gooide en gewoon z'n best deed, maar als er geen perspectief voor je is.... Dan zou ik ook verder kijken. Veltman zit nog steeds bij Ajax en is basisspeler. Tete zou nog steeds bankzitter zijn.
0 0
Cello
Hij kan het niet uitleggen?. Tsjah.... Tete en Veltman ontliepen elkaar niet veel. Verdedigend was Tete wat beter dan Veltman, maar aanvallend gezien was Veltman wat beter.

Dan heb je bij Ajax de ongeschreven regel, al jaren overigens, dat wanneer je niet wil bijtekenen, dat dan gedurende je laatste contractjaar je eigenlijk op de bank terecht komt. Iets wat geen vreemde beweegreden is, want de club gaat dan voorkeur geven aan iemand waarvan ze weten dat ze daar mee doorgaan de komende seizoenen. Daar investeer je dan liever tijd en moeite in.
En Tete weigerde al anderhalf, bijna 2 jaar om te verlengen....en ja dan weet je wat er te wachten staat. Op zichzelf vind ik dat ie dan alsnog 'veel' gespeeld heeft.

Maar roepen, dat je niet weet waarom je niet speelde... dat is bijna een leugen, want als de supporters dat al weten dan weet jij dat zeker!. Tuurlijk....daar kan je het niet mee eens zijn, net als vele supporters daar ook hun vraagtekens bij zetten. Maar de reden is bekend. En dus weet je het.
0 -1
geendagsvlieg
Net alsof Kenny Tete bij Olympique Lyon wel alles speelt. Ik tel 10 basisplaatsen in 17 wedstrijden.
1 -2
Pierre Heno
meer dan 58% dus= heel wat meer dan bij Ajax.
0 0
geendagsvlieg
Daar heb je gelijk in, bij Ajax 17x basis in 56 wedstrijden = 30 procent.

Bij Lyon inmiddels 10x op 18 wedstrijden.
0 0
Robinjo1988
Als ik Veltman zag spelen snapte ik het ook niet.
2 -2
ajaxinho
Simpel: Pak de bal af voordat de tegenstander de bal heeft.
1 -1
Rinus M.
Zo’n reactie zegt genoeg. Heeft nog steeds niet door dat zelfkritiek een belangrijke voorwaarde is voor het behalen van de (echte) top. Eigenlijk heeft Ajax nog prima gevangen voor Tete.
1 -5
Lagasj
Tete en Veltman zijn beiden te ligt voor Ajax.
1 -3
Dastaan
Omdat Veltman natuurlijk de ideale schoonzoon is voor elke trainer. Daarnaast doet Veltman natuurlijk ook veel taken erbij voor de trainer zoals grasmaaien vaatwasser vullen en legen, de vuil buiten gooien in de container. Tete is een veel betere rechtsback, zo is het maar weer eens dat er voetbal kennis van niks loopt bij Ajax. Gelukkig is Tete een Nederlandse voetballer wat voor de toekomst van Oranje erg nodig is.
5 -7
Aeter
Schei toch uit. Tete weet donders goed waarom, omdat hij zelf niet wilde bijtekenen. Hij heeft nog geluk gehad met al zijn speeltijd, want de regel is niet tekenen is niet spelen, dus hij mag in zijn handjes klappen, want als hij het hele jaar volgens de regel op de bank had gezeten, had Lyon echt niet aangeklopt hoor. Ondankbare hond, zonder Ajax was je nergens terecht gekomen.
5 -3
De_Realist
Je gaat toch niet bijtekenen als je al het hele seizoen op de bank zit achter een incapabele rechtsback zoals Veltman. Doe even normaal man, ik geef Tete groot gelijk dat hij niet bijtekende. Onder Frank de Boer kreeg Veltman al de voorkeur, en onder Bosz ook, onder on het mom van "Veltman draagt aanvallend meer bij" wat echt totale onzin is.

Veltman was een lievelingetje bij Frank en ook bij Bosz.
2 0
gras
Vaak met je eens, nu niet. Ik vind Tete een topverdediger en een leuke kerel. Dat Bosz Veltman de voorkeur gaf was een blamage.
2 -2
Tinus
Tete betere verdediger idd, maar verder alles tikkie terug. Veltman verspeelt misschien wel eens een bal, maar durft tenminste in te spelen. En ver door te dekken. Verder heb ik tete ook vrijwel nooit kunnen betrappen op een goede voorzet, dus die kun je tegen elkaar wegstrepen.
1 -2
De_Realist
De aanvallende rushes van Veltman zijn matig, wilt te vaak de bal in de voeten hebben terwijl hij gewoon de diepte in moet rennen achter de bal aan. Ik zie dat, zijn medespelers zien dat, maar op een of andere manier anticipeert Veltman zelden op een bal die in de diepte voor hem zal worden gespeeld waar de ruimte ligt ipv in zijn voeten wat de snelheid van het spel er uit haalt.

Daarnaast heeft hij nauwelijks voorzetten, en als hij wel een voorzet geeft dan is het meestal zeer matig. Hoeveel assists heeft hij nou op zijn naam staan als "aanvallende" rechtsback? Verdedigend is Veltman ook matig, in Nederland komt hij daar gelukkig vaak mee weg.

Tete is verdedigend sterk, en je merkt ook dat hij bij Lyon aanvallender steeds beter gaat draaien.

Veltman in een Mickey Mouse ligue bij Ajax: 1 goal 1 assist in 1500 minuten in alle competities.

Tete in Ligue 1 bij Lyon: 1 goal 3 assists in 900 minuten in alle competities.

Maar Veltman is aanvallend beter hoor.
1 0
Tinus
Je hebt een erg beperkte kijk op wat aanvallend voetbal allemaal betekent. Een rush over de flanken is daarbij idd een graadmeter. Maar het inspelen van een middenvelder is dat ook, net als hoog durven doordekken om direct weer de aanval over te kunnen nemen. Je gaat volledig voorbij aan de rol van Veltman daarbij. Je hoort mij niet roepen dat Veltman geen tekortkomingen heeft, maar liever een rush of voorzet minder dan al die balletjes terug op de keeper.
0 0
AjaxPassion
Ik denk dat dat niet om maar 1 reden was. Het contract is een reden, de rust van Veltman en ervaring zijn redenen (naast de nieuwe Sanchez en later de Ligt een nieuwe tactiek) en daarbij zijn het tactische en voetballende inzicht en vermogen van Veltman nog een reden waarom Bosz voor Veltman koos. Ook had Tete de pech dat hij tijdens zijn vele basisplaatsen in het begin niks liet zijn en dat het op een gegeven moment gewoon goed stond.
1 0
Restored
Tete is idd aanvallend waardeloos maar onze aanvoerder die al 4 jaar in Ajax 1 speelt kan ook nog steeds geen voorzet geven... tegen een dramatisch NAC heeft Veltman aanvallend helemaal niets klaargespeeld, het is gewoon een centrale verdediger die uit pure armoede op de back positie staat.
2 -1
AjaxPassion
Dat is zeker waar. Maar heel veel mensen snappen niet dat je dat niet hem, maar de Technische staf en vooral het TH moet aanrekenen.
0 0
munser
Het is mij volledig ontgaan waardoor Tete zijn krediet bij de supporters is verloren. Is toch altijd een geode en betrouwbare back geweest, zeker verdedigend. In ieder geval een betere back dan Veltman.
2 0
Aeter
Omdat hij zelf niet wilde bijtekenen en verongelijkt ging doen, terwijl de regel duidelijk was, niet tekenen is niet spelen. Zijn zaakwaarnemer Raiola zal hier ook zijn dikke pizzahanden aan hebben gebrand.
0 -2
De_Realist
De regel is niet spelen is niet bijtekenen. Je gaat toch niet bijtekenen voor de bank man, doe even normaal.

Groot gelijk dat Tete dan lekker vertrekt, bij Ajax krijgt lievelingetje Veltman toch steeds de voorkeur.
1 0
munser
als dat al zo zou zijn, oke. Maar ik lees veel kritiek op zijn kwaliteit als speler, daar verbaas ik me over.

Wat betreft het bijtekenen, volgens mij een kip en ei verhaal. Niet bijtekenen omdat je niet speelt, of niet spelen omdat je niet bijtekent?
0 0
Ferd
De contractverlenging lag al op tafel en werd al afgehouden door team Tete toen hij nog basisspeler was.

En kritiek op zijn voetballende onvermogen is terecht, aan de bal is hij gewoon een tweede Dijks.
0 -2
RusselWestbrook
Ik help je wel even Kenny:

Aan het begin van het seizoen, toen je nog gewoon in de basis stond deed je werkelijk waar alles fout. Aan de bal een ramp, zonder bal hopeloos verloren. Kon niks met de ruimte in je rug en je dekte niet door.

Later in het seizoen werd weer pijnlijk duidelijk hoe slecht je met een bal aan de voet deed. Hele wedstrijden nooit naar de goede kant open draaien en iedereen in de problemen brengen door vervolgens een kutpass naar achteren te geven.

Je had niets te zoeken in het Ajax van Bosz
2 -5
JesperOlsen74
Heb je het nu over Veltman of Tete.........? ;)
1 -1
RusselWestbrook
Gaat over Kenny Veltman inderdaad.
2 -3
Web
Blijf het jammer vinden, alhoewel ik Veltman onder Keizer beter vind dan vorig seizoen.
1 -2
Joseph
Is ook logisch, onder Keizer spelen we niet Europees.
1 0
Sampaoli
Blijft maar lullen deze vent. Vooralsnog doet hij het prima bij Lyon, maar we moeten niet gaan overdrijven hoor. Toen hij bij Oranje speelde was hij nog steeds de Kenny Tete die wij kennen, slecht gepositioneerd en vrijwel alle ballen terug op de centrale verdediger of de keeper. Ik wens hem oprecht al het beste en hoop dat hij zich goed ontwikkelt, maar moet ophouden met het zeuren over vorig seizoen. Veltman deed het statistisch gezien beter en paste beter in het spel van Bosz, klaar.
8 -5
Michelangelo
Helaas zien de meeste alleen zijn indrukwekkende slidings (om zijn eigen fouten te herstellen).
4 -4
Koenniiee
En dan keihard juichen inderdaad. Maar een Veltman die voorcheckt krijgt dat niet. Wat logisch is, maar effect van het voorchecken is zelfs veel groter dan een bal over de zijlijn sliden.
1 -4
ajaxajaxajax
Heel erg jammer dat hij weg is, hij is echt een stuk beter dan die pannenkoek met die aanvoerdersband om......
6 -7
Michelangelo
die pannenkoek haalt anders wel altijd een ruime voldoende. Hij speelt misschien niet op de meest attractieve manier, maar is wel de beste rb die ajax in jaren heeft gehad. Enige minpuntje van veltman is dat hij regelmatig domme gele kaarten pakt.
5 -6
Aeter
Veltman is geforceerd in de backpositie, wat hem helemaal niet ligt. Ik vind het knap dat hij het toch zo goed doet op die positie, terwijl hij veel beter is centraal met onderscheppingen, passlijnen eruit halen en ook zijn best aardige dieptepass komt beter tot zijn recht vanuit het centrum. Ik pleit dan ook voor de Ligt en Veltman centraal, Viergever op de bank en Sinkgraven op links, gooi op rechts die Orejuela maar eens voor de leeuwen, wordt tijd om te kijken wat ie nou echt kan in een wedstrijd, Roda lijkt me een prima team om dit uit te proberen, want die zijn werkelijk waar nog slechter dan NAC.
1 0
Ajax#1900
Dat is wel een goede optie. Maar we weten beide dat Keizer dat nooit aan durft, zo voorspelbaar. Wober moet eigenlijk ook spelen trouwens.
0 0
munser
HAHAHAHA
2 -8
Chesterson93
HAHAHAHA.
3 -8
Joseph
Er zit nogal een verschil in Velmtan op eredivisie niveau, of Veltman Europees. Tete zat altijd minimaal 2 punten boven Veltman als het niveau omhoog ging.
8 -3
Suarez16_
Omdat je niet goed genoeg was.
5 -5
Hans Kraay Jr.
Doet het dit seizoen tot nog toe aanvallend beter dan Veltman.

Veltman: 1 goal, 0 assists.

Tete: 1 goal, 3 assists.

En dat in een zwaardere competitie en nog Europees actief ook.
5 -1
Joseph
Deed het aanvallend altijd al beter, maar op de een of andere manier is men gaan denken dat Veltman aanvallend beter was.
3 -3
trodat4030
Hij was aanvallend niet slechter, hij was téchnisch slechter. Tete had soms 4 balcontacten nodig om een simpele pass van Onana of een CV onder controle te krijgen en dat vertraagde het spel enorm. Verder vind ik hem veel twijfelen, durft niet goed vooruit te passen als ie nog op eigen helft staat. Pas als hij rond de 16 vd tegenstander is, durft hij vooruit te voetballen, dan geeft ie een voorzet of gaat ie een combinatie aan, maar om van eigen helft af te komen had je weinig aan m. Althans, dat is mijn mening.
0 0
Geoffajax06
Precies goed uitgelegd zo, zeker omdat Bosz altijd opbouwde via de backs kwam dit duidelijk naar voren en daarom is er toen voor Veltman gekozen
0 -1
Koenniiee
Aanvallend is Tete actiever, voetballend is Veltman veel beter en defensief zit er weinig tussen. Veltman leest het spel véél beter, Kenny kan (en moét) wat meer herstellen dankzij zijn snelheid.
5 -2
Ajax27
Kijk, een verstandige inhoudelijke reactie. Helemaal mee eens.
4 -2