'Gevoel dat we achterin nul moesten houden'

SJvanveen, 19-11-2017 om 12:26, 3958 views, Ajax Life | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Daley Sinkgraven stond zaterdagavond voor het eerst sinds zeven maanden in de basis tijdens een Eredivisie-duel. In het historische Avondje NAC (0-8) stond Sinkgraven zowel voor- als achterin 'zijn mannetje' en na afloop sprak de multifunctionalist erover met Ajax Life

'De trainer verwachtte aanvallende impulsen en die kon ik ook vaak genoeg brengen', begon Sinkgraven, die ondanks de monsterscore iets anders vooral belangrijk vond. 'Wij hadden in het veld meer het gevoel dat we achterin de nul gewoon moesten houden. Goed dat we voorin de goals maakten, maar wij wilden geen tegentreffers. Dat zeiden we ook tegen elkaar.' 

Sinkgraven werd vlak voor tijd gewisseld voor Maximilian Wöber. Het was niet per se gepland en de linksback zegt klaar te zijn om negentig minuten te gaan spelen. 'We hebben hier laten zien dat we prima kunnen voetballen. Zoals het in Breda stond, was prima voor mij. Ik heb veel kunnen aanvallen en verdedigend stond ik mijn mannetje. Ik ben fit genoeg om negentig minuten op eredivisieniveau te kunnen spelen.' 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Hopelijk vanaf nu 2 lekkere seizoenen van Daley linksback zonder blessures en gezeik.

Na drie seizoenen wachten op een ingespeelde Boilesen in topvorm is het nu alweer ruim een jaar wachten tot Sinkgraven gewend, topfit, ingespeeld en enigszins ervaren is.
Tijd om weer eens een zekerheidje op LB te hebben staan na al die jaren.

Mediafiguren klagen wel dat Keizer veel wisselt maar het gegoochel met De Ligt, Wöber, Nick, Dijks, Daley op LCV en LB komt vooral door de blessure van de beste optie: Sinkgraven.

Straks nog Wöber ernaast en de verdediging staat eindelijk.
0 0
EVH
Goede speler.
0 0
ajaxmania
Ik bedoel Daley
0 0
ajaxmania
We kunnen in de winterstop Nelom kopen in van Dalen
0 -1
godenzonenssuper
Joop van dalen?
0 0
Wzawzdb1997
lul jij nou slap?
1 0
HarryHarHar
Goede voetballer, een prima Ajax speler!... zuinig op zijn Ajax!.....
2 0
Ar
In potentie de beste linksback van Nederland.
Vooral positioneel sterk, waarin hij met recht vergeleken kan worden met Van Bronckhorst. Die kon ook volgens iedereen niet verdedigen maar werd wel één van de recordinternationals op die plek.
3 0
MennoJerry
Is het niet zo dat je nooit tegentreffers wilt?
1 0
Chesterson93
Is het niet zo dat Ajax nooit wilt verliezen van Utrecht?
1 0
Sampaoli
Zit zo verschrikkelijk veel potentie in veel van onze spelers. Hopelijk kunnen we dit benutten; moet het tactisch wel beter.
2 0
ArnoAjax
Moet je niet altijd het gevoel hebben om de nul te houden!!
2 0
El-Dorado
Vind nogsteeds Sinkgraven veel en veelste weinig brengen. Mag meer aanwezig zijn, meer acties en meer domineren op het veld (hoewel hij totaal geen type is die dat zou doen, ook geen toekomstig leider typ).
1 -1
Dusbaba
Moet hij wel de bal krijgen. Ik heb hem gisteren zo vaak helemaal vrij aan de zijlijn zien staan met een half leeg veld voor hem, maar leek wel of zijn medespelers hem niet zagen of zo. Nog aan hem moeten wennen, kan ook. Geen idee wat de reden was waarom ze hem zo vaak passeerden.
2 0
Koenniiee
Sinkgraven is geen verdediger.

(Sarcasm)
0 0
Dusbaba
In deze wedstrijd was hij iig voor zo'n 80% middenvelder. Wat vind je nu trouwens van 3-4-3 als je het tenminste eens bent dat je de opstelling gister nagenoeg als zodanig kunt beschouwen?
0 0
Pauw
3-4-3 was slecht incidenteel het geval. Sinkgraven heeft maar een keer of 5 echt wat hogerop gestaan. Alle andere keren stond ie nog voor de middenlijn te wachten om vervolgens vaak niet eens de optie voorwaarts ook maar te overwegen.
0 0
Dusbaba
Kijk de wedstrijd nog maar eens terug dan. Grootste gedeelte stond Viergever linksback en Sinkgraven middenveld.
0 0
Pauw
Zou jou hetzelfde willen vragen, maar we gaan het vermoedelijk allebei niet doen :)

Je moet bij 3-4-3 in elk geval wel met balvaste en balverliefde middenvelders spelen. Schone verstopt zich en Ziyech is niet balvast. Dat is waarom het trio Eiting, Nouri en Van de beek (of de Jong) zo succesvol waren. Die konden écht domineren zonder de schijncontrole van het rondspelen in U-vorm nodig te hebben.
0 0