'Blij dat ik weer wedstrijd in de benen heb'

SJvanveen, 19-11-2017 om 09:42, 4616 views, AT5 | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Justin Kluivert heeft geen feest gevierd na de historische uitoverwinning van Ajax bij NAC Breda zaterdagavond. 0-5 voor staan bij rust en een 0-8 eindstand waren cijfers die voor de Amsterdamse club nog niet eerder voorkwamen buitenshuis, maar Kluivert bleef rustig na afloop.

'Ik ga niet feesten. Ik ga lekker slapen, morgen (vandaag) weer uitlopen en dan kijken we wel verder hoe het loopt', zei Kluivert junior in gesprek met AT5. 'Ik denk dat ik al KO lig in de bus. We zijn blij, maar volop muziek in de bus? Dat valt wel mee. Er zal wel een leuke sfeer zijn' vervolgde Kluivert, die eindelijk weer eens in de basis mocht beginnen.

Als linksbuiten verving hij de geblesseerde Amin Younes en hoewel hij niet scoorde, was Kluivert blij met zijn minuten. 'Ik ben blij dat ik zo een wedstrijd weer in de benen heb', stelde het jeugdproduct, die historie naar meer vindt smaken. 'Dat (historie schrijven, red.) wil ik zeker blijven doen.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Met Kluivert zat er eindelijk weer diepte en snelheid in het spel van Ajax
0 0
Kikke
Grootste verademing na Younes, is dat Kluivert spelinzicht heeft. Iets wat je iemand blijkbaar niet kan leren, je hebt het of niet. Neres heeft het ook en Dolberg, die drie trekken gaten voor anderen, spelen snel over en dat nog niet alles lukt, is kwestie van laten staan, waardoor ze beter op elkaar ingespeeld raken. Trouwens Huntelaar, gaf Neres ook vaak mooie dieptepassjes, waardoor hij vaak scoorde..
1 -1
masterrr
Kluivert is fysiek en mentaal nog heel erg licht, zelfs voor Eredivisie begrippen (dat zegt wat), maar brengt wel altijd verrassing in het spel

Ik hoop dat die jongen echt met zichzelf aan de slag gaat, want er zit wel veel in denk ik
1 0
Nabil
Eindelijk een keer voorzetjes vanaf de buitenkant.
1 -1
HarryHarHar
Goed gespeeld Justin!... ik zie je graag op links.. nu Keizer nog!..
1 -1
Toekomst1900
Keizer is wat dat betreft echt een slechte manager! Waarom wissel je Kluivert? Het staat 0-5! Laat die jongen staan, op zoek gaan naar meer assists of zelfs doelpunten. Dat mag Younes ook altijd! Laat die jongen aan zn vertrouwen tanken. Zelfde geldt voor Dolberg. Hij kreeg een paar tikken. Wat een slecht excuus! Ideaal potje was het om Ziyech een keer te wisselen, om Veltman of Viergever er een keer af te halen. Zelfs Neres kon je een keer wisselen..

Ik zeg hiermee niet dat Kluivert heel goed speelde ofzo, maar vond het wel een verademing in de samenwerking met Sinkgraven. Voor hem was er veel meer ruimte om op te komen als met Younes, die de bal bij hem komt halen..
2 -1
Ozymandias
Kluivert werd gewisseld omdat hij duidelijk vermoeid was. Hij kan het fysiek nog niet aan om op Eredivisie niveau een hele wedstrijd te spelen. Dat komt waarschijnlijk deels omdat hij veel loopacties maakt zonder de bal.
2 0
Bensco
Ik heb de wedstrijd ook terug gekeken maar ik vraag me nu toch echt af Justin niet te snel gebracht is door Ajax. Normaal gesproken had hij nu bij jong Ajax gezeten om op niveau te komen maar dit wordt zijn 2e seizoen al bij Ajax 1. Aan de ene kant kan het positief zijn omdat hij gelijk op een hoog niveau getest wordt maar aan de andere kant kan het ook teveel energie kosten om fysiek mee te komen die ten koste gaat van zijn creativiteit. Ik wil dit toch nog even aankijken.
1 0
Chesterson93
Hij kan het aan, maar speelt niet veel wedstrijden. Dat vraagt om een andere inhoud.
1 0
godenzonenssuper
Wat een verademing, een linksbuiten die zonder bal ook wel eens diep gaat.
En niet letterlijk elke bal op de zijlijn in zijn voeten moet hebben.
1 -1
Lekiam
En laat hem nu eens een paar wedstrijden staan, dan kun je het pas vergelijken met younes.
5 -1
Synzo
op basis van gisteren is een basisplaats nog geen uitgemaakte zaak voor hem....
1 0
Chesterson93
Al meer rendement dan Younes in de afgelopen weken had, getuige zijn assist én diversiteit in acties. En nog maar 18.
1 -1
Jornnn
Nou dat lijkt me dus wel. Zelfs als Kluivert slecht speelt, vind ik hem beter dan Younes.
1 -1
KingJames23
Nee hij was niet heel goed maar het is wel lekker dat een buitenspeler diepgang heeft en het veld open trekt voor medespelers. Niet zoals younes altijd in de bal komt en geen ruimte maakt voor medespelers en totaal geen variatie in z'n spel heeft.
2 -1
mas020
Precies! En daarom zou Ajax niet moeten spelen met types als younes, maar gewoon iemand met diepgang op de flanken. Liefst zelfs linkspoot links, rechtdoor rechts
2 0
BobaAjax
Inderdaad, maar zijn assist was wel belangrijk .2-0 was de nekslag al. Hij voetbalt nu simpeler, lijkt wel of hij die opdracht krijgt. Hij kan een 9 scoren maar ook een 4 . Dmv simpel voetballen ga je minder door de ondergrens. Merkt hij dat alles lukt in een wedstrijd zal hij meer kunnen ondernemen.
Voordeel is dat hij de ruimte laat voor de diepgaande middenvelder., waar younes vaak naar binnen trekt .
Ik heb er in ieder geval vertrouwen in dat het een topper gaat worden.
0 0