Keizer: 'Geen spijt van gewijzigde basis'

BVeenstra, 18-11-2017 om 08:10, 5712 views, Algemeen Dagblad | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax-trainer Marcel Keizer heeft er geen spijt van dat hij zijn basisopstelling voor het thuisduel met FC Utrecht behoorlijk had gewijzigd. In die wedstrijd begonnen niet Donny van de Beek en Klaas-Jan Huntelaar vanaf het begin, maar koos de oefenmeester voor Siem de Jong en Kasper Dolberg. Ajax verloor uiteindelijk met 1-2.

'Nee, geen spijt. We hebben die keuzes weloverwogen gemaakt. Omdat we nog op zoek zijn naar de juiste samenstelling', vertelt Keizer tegenover het Algemeen Dagblad. 'Dan probeer je ook een keer iets anders uit, omdat je vooraf denkt dat het daar beter van wordt.'

Ook tegen NAC Breda zaterdagavond zal Keizer zijn opstelling hoogstwaarschijnlijk gaan wijzigen. 'Ik verwijt het mezelf niet dat er nog geen vaste formatie staat. Er was in het begin van het seizoen geen vaste selectie en dus geen vaste opstelling. We zijn nu zo'n twee maanden verder. Soms gaat het sneller, soms duurt het langer.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Welja
In dat geval: Out!
0 0
aniel.rambharos
Onzin om over een exit van Schöne en Viergever te praten. Viergever die meestal een voldoende scoort. Wekenlang speel je met: Onana, Veltman, de Ligt, Wöber, Viergever, Schöne, Ziyech, v.d Beek, Neres, Huntelaar, Youness. Resultaten waren goed, het voetbal niet. Ik zou 1 mutatie doen en dat is Kluivert voor Youness en dit weken laten staan. Zo krijgen de jongens vertrouwen met een vaste opstelling. En het is een lul verhaal van Keizer om Youness vanwege zijn fysieke verdedigende acties te laten staan. Kluivert kan dat ook. Is brutaal in de duels als je hem dat leert. Het kan!. Ik heb zelf een elftal onder mijn hoede. Daarin speelt een jongen die 16 is, slank is, nog groeiende in zijn fysiek. Maar als je ziet hoe hij z'n minder fysieke lichaam gebruikt tegen fysiek sterkere jongens, redelijk veel duels wint/westrijd, snel en wendbaar is, ben ik er trots op. Dus Keizer: niet lullen!. Als een amateur van mij het kan, moet Kluivert het helemaal kunnen.
0 -1
ArnoAjax
Keizer, Wanneer ga je weg???!!!
2 0
Boer Gijs
Wij hebben wel spijt van gewijzigede trainersstaf (niet persoonlijk bedoeld)
1 0
Bil
Laat deze man aub stoppen met interviews geven.
Gister was het weer Ping Pong momenten tijdens het wekelijkse pers moment.
Hij kijkt nooit de camera in!
3 0
rsvh88
Hahahaha zo hinderlijk joh
0 0
Babayaka
Slechtste trainer ooit, en mag nog tot in de ttreuren blijven zitten ook. pffffff
1 0
talent020
heeft ook nogeens weinig zelfreflectie, Keizer maakt geen al te beste beurt op dit moment...
1 0
Joseph
Overweeg dan eens om je beste spelers op te stellen. Het is ook echt een stel idioten waar Ajax op dit moment aan vast zit.
Viergever, Younes, Schone het zijn maar liefst 3 spelers die niks anders hebben dan een leeftijd van boven de 23, waardoor ze opgesteld worden. Hoe ga je in hemelsnaam progressie maken als je hier aan vast blijft houden?!
1 0
Lagasj
WE dit en WE dat.
8 punten achter en uitgeschakeld in de EL, klootzak !
4 0
Robinjo1988
Zwakkeling. Geef gewoon je fout toe dan heb je tenminste ballen.

Houd alsjeblieft de eer aan jezelf en ga!
1 0
Restored
Jammer dat we jou niet kunnen wisselen Keizer, jouw gegoochel met de opstelling heeft ons al 8 punten gekost..
3 -1
ST
Ik ben nog nooit zo klaar geweest met een trainer als met Keizer. Hij snapt er echt geen kut van. In werkelijk niks zie ik hem van topniveau zijn of er potentie in tonen. Communicatief erg warrig en onrustig. Tactisch zwak en wispelturig. Slecht presterende spelers elke keer maar opstellen en goed presterende ineens ernaast zetten. Vlak voor de winterstop niks opgeschoten zijn tov begin van de competitie. Ervaren spelers spreken weinig positief over hem terwijl ze wel genoeg spelen. Moet ik nog even doorgaan? Een nieuwe trainer met ruggengraat is harder nodig dan nieuwe spelers. Witte zakdoekjes aub!
8 -1
MankeNelis
Met de steeds dikker wordende Winter en Spijkerpoepertje naast zich dit soort one liners eruit gooien. Vervolgens als Marty Feldman om jezelf heenkijken. Het gaat langzaam aan op een comedy reeks lijken.
2 -1
Ruff Rhythim
We zijn nu zo'n 2 maanden verder....?

Ah lekker... het is pas september dus....
Tijd voor een lekker pilsje op een terras ergens lekker aan het water in mn tshirt en korte broek en zonnebril op...
1 0
NouridolbergNeres34
Die uitspraken van hem worden met de dag steeds verbazingwekkender. We zijn geen amateurclub keizer!
4 0
Mung
En zo worden we als fans voor het lapje gehouden. Mismanagement, incapabele staf, loze beloften en mensen die weigeren verantwoordelijkheid te nemen. Weg seizoen, weg titel. Te bizar voor woorden.
4 0
PJK54
Als een TH na 11 wedstrijden en ik weet niet hoeveel uren training nog niet weet welke spelers in de basis horen wordt het tijd voor een grote schoonmaak.

Ik maak hieruit op dat Keizer de "buikspreekpop" van een paar figuren is, die blijven als het fout gaat lekker uit de wind natuurlijk, en dit wel moet roepen helaas toont het aan dat hij te licht is voor deze taak en vroeg of laat toch het veld gaat ruimen voor een ervaren man.
4 0
ajakkes1
volgens mij krijg je vaste patronen door het spelen met de zelfde spelers in de basis zo krijg je nooit een eenheid.
7 0
Joseph
Behalve als je voor je vaste patronen blijft kiezen voor Viergever, Schone en Younes. Dan heb je altijd 3 spelers in je team die zorgen dat je niet beter gaat voetballen.
1 0
fanforeffer
Je hoeft geen spijt te hebben, als je er maar van leert ! een midden veld met Schone ,Zyech en Siem kan niet ,nooit niet. Naast Zyech moet je werkers opstellen,Siem en Schone zijn dat niet.
1 0
blessure
Absoluut waar.
Ik zou het liefst Ziyech op 10 zien en 2 verdedigende middenvelders er achter.
Ziyech moet zich uitsluitend met de aanval bemoeien en vooral niet meeverdedigen.
In die opstelling, voetbalt hij in zijn kracht.
En je wordt niet zo snel overlopen.
Begrijp overigens niet, dat Keizer Wober uit het elftal laat.
Als je Sinkgraven laat spelen, laat dan Viergever er uit.
0 0
GeleenAjax
Ga er maar vanuit dat het bij jou 12 maanden duurt Marcel en dan zijn er nóg geen vastigheden. De betere spelers walgen dan dermate van je gehussel, dat ze (willen) vertrekken...
Ik hoop maar dat je de tijd niet krijgt om onze club zover kapot te maken...
4 0
noahdepoah
Tussen zeggen en hebben zit een wereld van verschil. Tuurlijk heb je spijt. En morgen weer omdat je vanavond met schone en viergever en zonder Frankie de jong en wober hebt gespeeld. En dan kan je experimenteren verder wat je wilt want dan is het gat elf punten.
2 0
grannig mokum1
Je ziet maar die Keizer verstopt zich elke keer achter zijn excuses ja we hebben de juiste samenstelling nog niet en hij praat steeds met we dit we dat, jij bent toch de hoofdtrainer dus dan ben je ook de eindverantwoordelijk voor alle beslissingen en niet we.... Een grote Miet is hij
2 0
MSwertz92
Waarom is het WE keizer ? Beslissen Hennie en Aaron nou echt met jou mee ?
1 0
kaashaas
Als hij spijt betuigd kan hij wel inpakken..
0 0
DS
Als iemand geen spijt heb van zijn eigen verkeerde keuzes word het zoiezo niks.
2 0
zuidzuid
We hebben....meerdere hoofdcoaches dus? Beslis zelf s wat trekpop
1 0
Johan1
Zak hooi.
2 0