De Ligt pas voldaan als hij niets meer leert

JesseTH, 17-11-2017 om 20:50, 2992 views, Ziggo Sport | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Matthijs de Ligt beseft dat het een utopie is om in deze tijd te denken dat spelers jarenlang bij Ajax blijven spelen, ondanks het feit dat hij wel echt een band voelt met de club. Vorig seizoen beleefde de mandekker dan ook als prachtig en het erop terugkijken maakt hem trots.

'Je speelt in de jeugd en dan is het doel om het eerste te bereiken', begint De Ligt bij Inside Ajax. Het mooiste moment van het afgelopen jaar vindt de verdediger moeilijk te kiezen. 'Het debuut bij het Nederlands elftal is natuurlijk wel iets wat heel mooi is en ook de Europa League finale met Ajax is iets wat me altijd bij zal blijven.' Zelf had hij een seizoen zoals de vorige was niet verwacht. 'Ik had het idee dat ik bij Jong Ajax minuten zou maken en misschien dit jaar in de zomer mee mocht gaan op trainingskamp met het eerste.'

De Ligt heeft pas een voldaan gevoel bij Ajax wanneer hij het gevoel heeft niets meer te kunnen leren en dus is hij nog niet bezig met een transfer. 'Ik heb nog wel genoeg te leren, dus daar zit ik nog wel een eindje van af. Ik heb natuurlijk ook een binding met Ajax. Zoals vroeger, dat jongens tot hun 27ste bij Ajax bleven, dat is bijna onhaalbaar. Dat is de realiteit en het is gewoon zaak voor Ajax en de spelers om een goed plan samen te stellen. Ik denk dat er vanuit de jeugdopleiding ieder jaar wel een paar jongens doorkomen die ook van waarde kunnen zijn bij het eerste elftal.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Zit net het interview te kijken, Wat is het toch een heerlijke, nuchtere Hollandse jongen. Echt een verademing, geen Fifa maar potje kaarten. Heerlijk.
0 0
ST
Met een trainer als Keizer weet je in ieder geval dat hij niets leert. #KeizerOut #Wittezakdoekjes
0 0
FlyingDutchMan
Deze jongen is door Ajax veel te vroeg gebracht, zou nu pas in Jong Ajax moeten ballen.. Geforceerde gedoe omdat ze geen goede transfers achterin maakten..
0 0
ST
Misschien wel.
0 0