De Ligt pas voldaan als hij niets meer leert

JesseTH, 17-11-2017 om 20:50, 2498 views, Ziggo Sport | Bekijk ook eens de baby-artikelen van Ajax.

Matthijs de Ligt beseft dat het een utopie is om in deze tijd te denken dat spelers jarenlang bij Ajax blijven spelen, ondanks het feit dat hij wel echt een band voelt met de club. Vorig seizoen beleefde de mandekker dan ook als prachtig en het erop terugkijken maakt hem trots.

'Je speelt in de jeugd en dan is het doel om het eerste te bereiken', begint De Ligt bij Inside Ajax. Het mooiste moment van het afgelopen jaar vindt de verdediger moeilijk te kiezen. 'Het debuut bij het Nederlands elftal is natuurlijk wel iets wat heel mooi is en ook de Europa League finale met Ajax is iets wat me altijd bij zal blijven.' Zelf had hij een seizoen zoals de vorige was niet verwacht. 'Ik had het idee dat ik bij Jong Ajax minuten zou maken en misschien dit jaar in de zomer mee mocht gaan op trainingskamp met het eerste.'

De Ligt heeft pas een voldaan gevoel bij Ajax wanneer hij het gevoel heeft niets meer te kunnen leren en dus is hij nog niet bezig met een transfer. 'Ik heb nog wel genoeg te leren, dus daar zit ik nog wel een eindje van af. Ik heb natuurlijk ook een binding met Ajax. Zoals vroeger, dat jongens tot hun 27ste bij Ajax bleven, dat is bijna onhaalbaar. Dat is de realiteit en het is gewoon zaak voor Ajax en de spelers om een goed plan samen te stellen. Ik denk dat er vanuit de jeugdopleiding ieder jaar wel een paar jongens doorkomen die ook van waarde kunnen zijn bij het eerste elftal.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Zit net het interview te kijken, Wat is het toch een heerlijke, nuchtere Hollandse jongen. Echt een verademing, geen Fifa maar potje kaarten. Heerlijk.
0 0
ST
Met een trainer als Keizer weet je in ieder geval dat hij niets leert. #KeizerOut #Wittezakdoekjes
0 0
FlyingDutchMan
Deze jongen is door Ajax veel te vroeg gebracht, zou nu pas in Jong Ajax moeten ballen.. Geforceerde gedoe omdat ze geen goede transfers achterin maakten..
0 0
ST
Misschien wel.
0 0
Bky
Lol veel te vroeg gebracht?

Uitblinker in bijna alle grote wedstrijden in zijn debuutjaar.
0 0
FlyingDutchMan
Hij heeft een aardig begin gehad inderdaad, sloot aan bij het succes van de Europa League. Zeker voor zijn leeftijd, het kan ook een grote worden. Alleen afgelopen en dit seizoen een basisplaats, komop. Omdat Ajax faalde om een linksback en centrale verdedigers te halen, heeft Matthijs alles gespeeld. Hoeveel fouten heeft hij desondanks niet al gemaakt, dat kan niet op Ajax niveau man. Begrijpelijk want het zijn jeugdige foutjes die eruit moeten, maar daar heb je juist teams als Jong Ajax voor en invalbeurten met het eerste wanneer de wedstrijd dat toelaat. Niet doen alsof Mathijs nu al beter is dan bv Jaap Stam, maar op deze manier vind Matthijs dat hij aan het eind van het seizoen klaar is voor een volgende topclub.. Dat wil je als Ajax toch niet, Matthijs zou nog 5 jaar in het eerste moeten ballen en dat kan makkelijk als je hem gedoceerd brengt en de fouten van te voren laat maken..
0 0
Youri08
In het jaar voordat hij naar Barca ging maakte Frank de Boer nog in iedere wedstrijd een fout zoals Matthijs ze nu maakt. En Frank was absolute top.
0 0
SoAFCA
Als je de ligt om zijn fouten eruit wilt halen. Waarom dan niet ook Veltman, Viergever, Ziyech, Schone etc.
0 0