Keizer weet niet wanneer Ajax gaat draaien

BvdPloeg, 17-11-2017 om 13:55, 3948 views, Ajax | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Marcel Keizer weet niet hoe Ajax er op dit moment voorstaat, zo laat hij doorschemeren tijdens de wekelijkse persconferentie. De coach zag zijn ploeg vijf keer winnen in de laatste zes wedstrijden, maar de tik tegen FC Utrecht zorgt voor onzekerheid.

Keizer zelf heeft daar geen last van, maar keuzes maakt hij tot dusverre nog niet. 'Het zou intussen weleens kunnen gaan staan', beaamt de oefenmeester, die naar eigen zeggen nog steeds op zoek is naar evenwicht op het middenveld. 'We proberen dat te sturen en te verbeteren.'

Ondanks de vijf zeges op rij voor het debacle tegen Utrecht was Keizer al niet echt te spreken over het spel van Ajax. De coach wil zijn eigen visie meer terugzien. 'We moeten de bal beter naar de juiste posities krijgen en daar is meer beweging voor nodig. We moeten beter gaan voetballen, vaster aan de bal zijn en zoeken naar de juiste balans. Dan kunnen we nog een eind komen. De doelstelling (kampioen worden, red.) is nog steeds hetzelfde. We moeten zorgen dat we meer punten halen dan onze concurrenten.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Wat een vage uitspraken weer...
'we moeten vaster aan de bal zijn', 'we moeten beter voetballen', we moeten de bal beter naar de juiste posities krijgen', 'we moeten zoeken naar de juiste balans'.

Hij zegt nog net niet: 'we moeten gewoon altijd 1 keer meer scoren dan de tegenstander' of andere vage tegelwijsheden waar je als voetballer helemaal niets aan hebt.

Ik heb 'm in het begin van het seizoen het voordeel van de twijfel gegeven, maar we zijn ondertussen al 11 competitiewedstrijden aan de slag en daarnaast nog wat Europese voorrondes en oefenpotten gespeeld. Als je nog steeds niet je vaste elf hebt gevonden en maar blijft wisselen, dan komen er nooit vastigheden. Waarom Wober eruit? Staat gewoon prima te voetballen.

Tijd voor een trainer die zelfvertrouwen heeft, dit uitstraalt op de groep en durft om harde keuzes te maken in z'n basiself en daar dan een periode aan vast te houden. Dit schiet gewoon niet op.
0 0
carel romijn
Het ligt niet aan Keizer iedereen wil wel trainer bij AJAX zijn maar de gene die hem aan gesteld hebben. Die lopen voor de kritiek weg.
0 0
Hammerzeit
Hahaha, deze man babbelt weer veel te veel voorafgaande aan deze wedstrijd. Dat word een zeperd vanavond vrees ik.

Ga nu maar gewoon weg, amateur !
0 0
grannig mokum1
Die Keizer blijft maar sleutelen bij de CV en op dit moment staat ze goed met de Ligt en Wöber, maar nee wöber moet op de bank voor viergever.... Die Keizer moet zo snel mogelijk oprotten!!!!
0 0
Simon1
ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!! ROT OP!!!

Steek alsjeblieft je kop waar het daglicht niet komt en al helemaal niet in de buurt van Ajax!!!!
2 -2
Tscheu
Man man man.
0 0
NouridolbergNeres34
We staan 8 punten achter op psv en dan roept hij na 11 wedstrijden spelen “het zou welleens kunnen gaan staan “. Ongelofelijk deze man. Meneertje ik durf geen keuzes te maken dus stel ik iedere week maar een ander op.

als je meer beweging wilt en spelers die vast zijn aan de bal, dan moet je frenkie een keer gaan opstellen en sinkgraven en niet aankomen met siem ,viergever, en schone.

Wanneer word deze man uit zijn lijden verlost..
2 0
MankeNelis
Tussenjaar, overgangsjaar, tussenpaus geef het een naam. Krijg een beetje deja vu, uitdpraak Co Adriaanse ooit: dit Ajax doet mee om de derde plaats....wij zien u graag terug in 2018...zoiets.
3 -1
Inhartennieren
Wij zijn nog zoekende ??
Nee! Jij bent nog zoekende.
6 0
vader123
Dat klopt. Hij heeft geen idee. Dat zie je wekelijks. Maar kennelijk is dat allemaal prima. De betalende supporter moet het er maar mee doen.
3 0
ST
Weg ermee met deze twijfelaar.
5 0
Mr.P.
iets met spelers uit vorm of niet genoeg rendement hebben in hun aanvallende acties vervangen of een team dat won laten staan ondanks wat de mensen zeggen
0 0
Lagasj
Bla bla bla
Ik wil tenminste die 5 seconden regel terug, luilebol!
Je hebt je geloofwaardigheid allang verloren.
Hoeveel wedstrijden zonder plan moet je nog verliezen voordat die hele TH en jij een flinke schop onder hun kont krijgen?
En wij maar geduldig wachten op iets dat toch niet komt.
3 0
DonAdam
Weet je nog hoe lang het duurde voordat Bosz het op de rails had? Toen zaten we al op 16 Maart en had Ajax al ruim 50!!! duels gespeeld. Saillaint detail, de wedstrijd erop speelde we 1-1 tegen Excelsior.....

Vorig jaar onder Bosz heeft Ajax inclusief oefenduels 65 duels gespeeld, waarvan er maximaal 10% aan te gluren waren, maar inmiddels is deze eeuwige verliezer die de titel verspeelde een godheid geworden bij de fans. Werkelijk waar, het is te absurd voor woorden!

Desalniettemin moet het beter, al word ik scheitziek van de steun aan die man die niets gewonnen heeft. Maar blijf lekker ontkennen dat Ajax onder Bosz bijna 60 slechte wedstrijden heeft gespeeld en de titel verspeelde met de beste selectie. #bordvoorjekop
1 -7
Bil
Je lult enorm lekker Marcel Keizer!
2 0
Web
Ja mee eens, als ik hier de positieve geluiden van iedereen lees, heb ik het idee dat ik heel veel gemist hebt. Ook zoveel wedstrijden die net als nu het aan zien niet waard was, ja ook goede wedstrijden Feyenoord thuis, Schalke thuis. Maar tegen die clubs uit niet om aan te zien, compleet weggespeeld in de Kuip.

Cambuur uit voor de beker, Groningen uit, PEC uit, Excelsior uit, Roda uit, Twente uit, AZ uit, PSV uit. Willem 11 en Roda thuis. Naïef in de EL finale

Bosz was heilig hier, heeft werkelijk alles goed gedaan, maar 2e achter Feyenoord

Kijk eens naar de selectie van toen, veel beter dan dit jaar. Sanchez, Klaassen, Traore, een Dolberg in top vorm, en het drama Nouri

Je ziet nu bij Dortmund dat toch een geweldig elftal heeft, kijk even van wie hij de punten gepakt heeft in de competitie, allemaal het rechte rijdje. Hij zit in een zware puole in de CL maar de wedstrijden die hij moet winnen, wind hij ook niet.

Bovendien is hij niet ontslagen bij Ajax, hij was niet tevreden over zijn assistenten, net of hij zich daar een moer van aantrekt, Ajax is hem zelfs tegemoet gekomen om Spijkerman naar Jong te doen, nee dat was niet genoeg.
Dan hadden wij Maas er bij gehad, ook zon ja knikker die bij hem in het gereel loopt.

De trein Dortmund kwam langs en de trainer die nooit prijzen wint stapte er op. Een kerel als hij zegt , die kans kan ik niet laten liggen.

En dan zijn er ook nog mensen die zeggen dat Bosz de vuile was niet buiten wilde hangen, maar in het belang van Ajax dacht, hoe naïef kun je zijn.
2 -4
BRAMHOUTEN
Precies dit. Maar ssssssttttt dit mag hier niet gezegd worden hier! Peter schijnt door sommige vergeleken te worden met Cruijff. Hij wordt met de dag beter hier
1 -3
Web
Bram ik maak net als jou zelf wel uit wat ik zeg.
Ik doe niet mee met die Bosz aanbidders.

Meneertje maak nu Dortmund kapot, met zijn ongelooflijke naïeve systeem.

En dan vergelijken met Cruijff, hoe dom kun je zijn

Cruijff heeft als trainer altijd consessies gedaan, hij ruilde Vanenburg in voor Wouters, om evenwicht in de elftal te krijgen.

Cruijff , haalde Stapelton, Hennie Meijer. Danny Blind, Arnold Scholten, Leo van Veen , Wim Jansen geen spelers die overlopen van techniek maar die wel wisten wat WINNEN was.

Het zelfde over Davy Klaassen, wat was Johan gecharmeerd van hem. Davy heeft alleen zelf een inschatting fout gemaakt, hij is een aanjager, juiste moment druk zetten enz, maar niet een middenvelder waar alles omdraait, maar O zo belanrijk in het Ajax systeem. En altijd belangrijke goals maken.
0 -1
geDaante
Bosz speelde nog zeker niet des Cruijffs, maar had al wel belangrijke Cruijffaspecten erin gebracht, met name het drukzetten en het naar voren denken en willen. Durven op te bouwen onder druk, etc. Er was nog te weinig vastigheid en combinatiespel en het spel maken om van echt Cruijffiaans voetbal te spreken. Maar hij was dan ook nog maar met zijn eerste seizoen bezig.
0 0
geDaante
Titel nét verspeelde, maar in tegenstelling tot de concurrenten tot het eind in de Europa League en gewoon in de finale, in zijn eerste seizoen. En hij nam het over van De Boer, met zijn betonvoetbal en angst in de ploeg, en zijn op degelijkheid en middelmatigheid zelf samengestelde selectie. Dat moest Bosz er allemaal uit zien te halen, en recht zien te trekken, in een paar maanden tijd. Daar ga je compleet aan voorbij. Spijkerman en Keizer en co. konden gewoon voortborduren op de basis die Bosz gelegd had. Men zei dat ook te zullen doen, niets is minder waar. Dus houd op met die onzin.

Buiten dat was Bosz ook nog niet alles, het was nét wat teveel op de omschakeling, nét wat te weinig zelf het spel maken en combinatiespel, maar qua voetbal overwegend en resultaten de beste in 20 jaar tijd. De selectie is overigens vrijwel intact gebleven. Alleen Sanchez is een gemis. Traoré wat mij betreft ook wel, maar de meeste Ajaxfans vonden hem veelal maar niks. En Neres doet het ook prima. Klaassen is zwaar overrated, Frenkie is veel beter en van het juiste type.

De huidige selectie heeft wel te maken gehad en nog steeds met het drama rond Nouri. Dat heeft meer impact dan de volgens velen wat minder selectie.

Bosz totaal afrekenen op het net niet halen van de titel, ondanks alle omstandigheden, doet mij vermoeden dat je een korte termijndenkende resultaatsupporter bent.
1 -5
Web
Gewoon door gaan met eindeloze gezwam. Klaassen zou de eerste speler zijn die Cruijff in het elftal zette, Klaassen was de ideale aanjager van Ajax, een kerel die wou WINNEN, wat was Johan geschammeerd van hem, meerdere malen gezegd.

Klaassen maakte zelf een inschatting fout, om weg te gaan, hij past perfect in het voetbal wat Ajax wil spelen, juiste moment diep gaan en heel veel belangrijke goals maken. En nogmaals de wil om te winnen.
0 0
geDaante
Klaassen op 6 inderdaad, dat stelde Cruijff voor, niet als half. En sinds wanneer trek jij wat van Cruijff aan? Je blijft die figuren die hem er keihard bij genaaid hebben gewoon steunen.
0 0
DonAdam
Rond de 60 duels onder Bosz uitermate slecht gespeeld, maar dat tel niet mee. Te bizar voor woorden!

Dat je Klaassen overrated vind, zegt mij genoeg. Hij was vorig jaar, eigenlijk de afgelopen jaren, veruit de beste speler van Ajax en nu de missing link. Niet de meest gepolijste speler, maar een meester in een-keer-raken, meester in het zien van de ruimte en waar de bal komt, meester in het juist moment te kiezen om druk te zetten plus dat aan de hele ploeg mee te delen en dodelijk voor de goal en technisch gewoon goed; de bal springt nooit van zijn voet. Ziyech, waar het grote publiek mee wegloopt is juist het tegenovergestelde. Hij heeft de bal aan een touwtje met zijn weergaloze techniek, waardoor het lijkt dat hij vreselijk goed is, maar hij heeft geen idee wat er om hem heen gebeurt. Maar goed, Ziyech heeft zijn waarde en die wil ik er niet ook bij betrekken. Hij is alleen zonder Klaassen een beetje hulpeloos. De hele wie is er beter: Klaassen of Ziyech discussie legt alleen pijnlijk bloot dat de gemiddelde fan alleen ziet wat iemand met een bal aan de voet kan.

Op FdB terug te komen, die had nooit zo'n prachtige, uitgebalanceerde selectie als Peter Bosz had vorig seizoen, want FdB heeft bij Ajax gezeten tijdens de zware saneringsjaren waarin hij een speler als Duarte terugkreeg voor Chistiaan Eriksen. Tel uit je winst. Qua taktiek scheelt het niet veel. Frank had ook een 3 seconden regel en hij speelde op zijn Cruyffs in 4-3-3 met de punt naar achter, maar hij heeft ook naar LvG gekeken; je weet wel die man die in 95 de CL pakte en in 2014 3e werd op het WK met brandhout. Angst me reet. Je hebt als zo velen een sprookje in je hoofd waarvan de feiten niet kloppen. 60 duels totaal kutvoetbal, terwijl hij elke speler kreeg waarom hij vroeg en de beste selectie sinds jaren had waaruit hij 0 rendement haalde.
1 -3
geDaante
De Boer alleen tegen Milaan en Vitesse, zijn eerste twee wedstrijden goed gespeeld, alsook tegen Barcelona en een handjevol goede wedstrijden in 4-5 jaar, en dan hem wel een hand boven het hoofd houden, zelfs prijzen en mooier maken dan hij is. En dan Bosz zo afbranden, dat is pas bizar! Dat geeft aan dat je gekleurd bent, je verdraait zaken om De Boer mooier neer te zetten, en haalt alles aan om Bosz neer te sabelen. Ben heel benieuwd wie jij bent.

Klaassen is een goede speler bij veel ruimte en goede aanspeelbaarheid, dan kan hij loopacties maken en inderdaad snel kaatsen. Worden de ruimtes kleiner, en worden medespelers wat beter gedekt, kan hij minder kaatsen en loopacties maken, en komen zijn terkortkomingen meteen naar voren. Dan kan hij vrijwel niks meer aan de bal, en wordt hij onzichtbaar en gaat dan vaak in de dekking staan, wetende dat hij in die kleine ruimte met de bal niet overweg kan. Een Ajaxmiddenvelder moet in de basis goed zijn in de kleine ruimte.
De bal sprong zeker wel geregeld van zijn voet, zijn passing zat een goed tempo in, maar niet altijd strak over de grond. Kaatsen deed hij veel maar vaak ook met een hobbeltje.
Ziyech vind ik technisch niet zo bijzonder, totaal andere speler dan Klaassen overigens. Klaassen moet overigens wel snel doorspelen en kaatsen, en het van diepe loopacties hebben, omdat hij nogmaals niet goed is aan de bal in de kleinere ruimte, raakt de bal kwijt als hij in een duel komt. Zo houdt hij het tempo er wel lekker in, maar alleen als er wat ruimte is en het lekker loopt. Hij is totaal afhankelijk van zijn medespelers en teamspel.

Ik heb wat De Boer betreft hieronder ergens al op je gereageerd, dat zal ik niet weer doen. Bosz speelde met De Boers materiaal in de voorbereiding al meer vooruit en beter dan De Boer in die twee jaar daarvoor deed. In plaats van Gudelj had De Boer ook Ziyech of Pröpper kunnen halen, was al een flinke verbetering geweest. De Boer is een nukkige friese verdediger. Zijn spel past daarbij: de nul vooral houden, degelijkheid, geen gekke dingen en geen risico. Accepteer dat gewoon eens. Van Gaal zit ook nog met zijn hoofd in '95, en bijbehorende, totaal verouderde visie. Bij Bayern was het veelal alle ballen naar Robben, bij Nederland 5-3-2, en bij Man U hetzelfde saaie spelletje als De Boer. Toeval? Nee, beiden denken nog even met het spel van '95 te kunnen spelen. Daarvoor zijn de ruimtes te klein geworden, en wordt er tegenwoordig veel meer individuele vrijheid, creativiteit, beweging zonder bal, handigheid en risico gevraagd.
0 0
BaddahBing
Sommige 'Ajacieden' hebben totaal geen benul
van wat voetbalintentie is "hij speelde op zijn Cruyffs in 4-3-3" en schermen dan met resultarten of subjectieve oordelen als zogenaamde statsitieken "Rond de 60 duels onder Bosz uitermate slecht gespeeld".
En doen nou precies wat hun grote idool LvG de journalisten verweet; scorebordjournalistiek en ze hebben het zelf niet eens door.
0 0
BRAMHOUTEN
Ik prijs je betoog maar ik vrees dat je trekt aan een dood paard. Hij draait alle feiten weg en alleen bosz en jonk en gedaante zelf hebben verstand van voetbal.
0 -3
Genant
Frankie prefereerde mikey boven v dijk en Denswil. Wilde sigthorsson als spits. Wilde Siem op middenveld, Janssen als 6. Anita werd linksback . Snapte er niks van joh. Met zijn lange ballen op stormram laatste half jaar. Malloot. I rest my case
2 -1
DonAdam
Mooi anecdotisch verhaal, waarbij je voorbij gaat aan het feit dat Overmars spelers koopt en belangrijker: spelers mochten toen rond de 3-5 miljoen kosten. Daar kan je dus niets voor kopen.
0 -2
BaddahBing
Leuk Sprookje.
Overmars was in den beginne de loopjongen voor FdeB, De Boer en zijn assistenten bepaalden de aankopen. (zie Rapport Ling)
0 0
godenzonenssuper
Jij gaat voorbij aan het feit dat Frank een dikke vinger in de pap had wat betreft aankopen.

En Volgens mij kost Sinkgraven bijna 9 miljoen en druiloor Gudelj 6,5.
1 0
DonAdam
Nou nee, Sinkgraven was 7 miljoen en Gudelj 6. In principe veel geld, maar op voetbal gebied niet en slechts de helft wat Bosz aan spelers mocht besteden.

Dat waren uitzonderingen; V.d Hoorn, Duarte, Sana, etc kostten rond de 3 miljoen.

FdB had zeker een dikke vinger in de pap, maar je moest met het geld wat Ajax te besteden had heel goed zoeken naar krenten in de pap. Dat was met de transferbudgetten schier onmogelijk. Uitzonderingen zoals Sanchez daargelaten. Het elk jaar minder worden van de selectie door de sanering tot 2016 wordt ook veel te weinig bij stilgestaan, vind ik.
0 -2
BaddahBing
Lieg niet Sana kostte 300.000 !
0 0
Koenniiee
Volgens mij heb je nog aardig wat inzicht in het spelletje ansich, maar kom op.. Frank wilde zelf zijn elftal inrichten met energie, duelkracht, defensieve backs als Tete met Dijks, sterke spitsen voorin of zelfs op de flank.

En dan zo tekeer gaan tegen mensen die inderdaad Bosz bedanken voor het afgelopen jaar. We waren eindelijk weer trots op Ajax. En leuk al dat opnoemen van simpele wedstrijdjes, maar kijk pakweg Ajax - AZ terug (wat ik gedaan heb) en je ziet een heerlijke felheid met druk op de bal, voetballers waar je voor naar het stadion gaat, lekker voetbal. Maar dat is bv. al een pot die niemand meer noemt.

Nou, als dat al een pot is waar niemand het meer over heeft. Dan kom heel snel terug, Bosz. Want dan was ‘ie goed bezig.
0 0
BRAMHOUTEN
Klopt die wedstrijd was inderdaad een schitterende wedstrijd! Maar jij kan toch ook niet ontkennen dat er vorig jaar ook genoeg wedstrijden waren die echt niet goed waren, en dat het voor de winterstop ook gewoon niet goed was? Keizer wordt hier vaak neer gezet als een kluns en ze beginnen over afbraak voetbal, maar ook bij keizer is de intentie om offensief te spelen. Dat zie jij gelukkig ook maar de meeste hier niet
0 0
Koenniiee
Die waren er, maar die ondergrens lag niet zo laag als de periode onder Frank de Boer of nu. Of laten we in elk geval zeggen: die ondergrens lag niet continu (voor langere periode) zo laag.

Daarnaast was het zeker op het begin matig, halverwege kwam het ietsje los, daarna wel goed. Maar vergeet niet dat je met name zag dat het plan van Bosz goed werkte tegen andere aanvallende en dynamische ploegen. Tel daarbij op dat we in de eerste seizoenshelft (toen het plan nog niet lekker liep) wedstrijden als AZ-uit en SC Heerenveen-uit hadden (zonder even het totale speelschema erop na te slaan).

Zo zonde dat we daar niet meer van gezien hebben. Maar zeker, Keizer heeft diezelfde intentie en toeschrijven aan zijn assistenten geloof ik niet zo in. Daarvoor zie ik teveel overeenkomsten met vorig seizoen JA. Los van de balvastheid dankzij andere type spelers.
0 0
Leo252
Het draait mij voor de ogen dit lamme Ajax te zien spelen met een Keizer die de spelers niet kan motiveren. Als ik zie hoe de meeste spelers tegen Utrecht een ongeïnspireerde indruk maakten dan vraag ik mij (helaas) oprecht af hoe Keizer dit Ajax goed op de rit kan krijgen. Als hij nu nog niet weet hoe (slecht) Ajax ervoor staat dan zegt mij dat genoeg.
3 0
HarryHarHar
Begin nu eerst eens met het mentale plaatje want de winnaarsmentaliteit straat er nu niet echt af bij deze selectie, daar waar ze onder Bosz op het laatst het gras opvraten, hoog druk zetten en de 5 seconde regel heilig verklaren, en die niet voldoet, gelijk wisselen en ze worden vanzelf zo scherp als een mes,, hoe moeilijk kan het zijn
2 -1
Web
Heeft puur te maken dat je Sanchez en Klaassen niet meer hebt, dat zijn WINNAARS
Al die verhalen hiernonder grote onzin.
0 0
Koenniiee
Bosz kon ze niet meer winnaarsmentaliteit bijbrengen. Bosz had een plan dat werkt, da's een verschil. Maar dan lijkt het misschien dat de spelers er meer zin in hebben, winnaarsmentaliteit hebben, maar dat is niet. Die willen net zo graag als nu.
1 0
geDaante
Precies, het ligt er ook aan hoe je ze het veld in stuurt.

De Boer deed dat met angst, geen fouten maken, geen balverlies lijden, de nul houden, geen risico, etc. Dan krijg je apathisch, voorzichtig traag spel zonder beweging en spelers die daar dus geen enkele drive beleving in kunnen leggen.

Stuur je ze het veld in met de opdracht meer te scoren dan de tegenstander, aan te vallen, druk te zetten, tempo te maken en risico te nemen, dan kunnen ze tempo en plezier maken, en er drive en beleving in leggen.

Zo simpel is het. Dat geleuter over de slechte mentaliteit van nederlandse spelers is dan ook meer een heel klein beetje waar, het kan inderdaad beter. Maar het ligt vooral bij de laffe, behoudende coaches met al hun A4-tjes aan instructies en die van angst uitgaan.
0 0
DonAdam
Eerste goede wedstrijd vorige seizoen: Kopenhagen thuis op 16 maart.

19 Maart: Excelsior - Ajax 1-1. Geweldig, dat plan!

Ik kan maar 4 wedstrijden bedenken waar Plan Bosz gewerkt heeft: Kopenhagen thuis, Feyenoord thuis, Schalke thuis en Lyon thuis. Misschien mis ik er nog een of twee, maar meer zal het niet zijn. Een vrij schamel aantal op 65 duels waarbij plan Bosz werkte. Ajax was onder Bosz sowieso nimmer constant, zoals Ajax bv onder FdB met middenveld Eriksen/de Jong/Anita wel periodes constant was. Als ze dan een keer goed speelden, was het de wedstrijd erop weer weg.

Ondertussen moet keizer het doen zonder Sanchez en Klaassen. Ga daar maar aanstaan.

Ik zeg hiermee niet dat Keizer een topcoach is, maar dat de gemiddelde Ajacied Bosz onterecht op een voetstuk heeft geplaatst.
1 -3
Web
Ik had het idee dat ik er alleen zo over dagt ( niet dat hij mij wat uitmaakte ) maar er zijn er meer die het door hebben.
0 0
MelleAfca
Bosz wordt op een voetstuk geplaatst omdat hij ons het Ajax gevoel heeft teruggegeven. En dat krijg je niet door statistisch 4,5 of 6 wedstrijden te analyseren. Dat is een gevoel, een gevoel dat onbeschrijfelijk is. Ik was voor het eerst weer trots op Ajax.
En ja dat heeft een tijdje geduurd, maar na 4 jaar betonvoetbal van De Boer misschien ook niet meer dan normaal. Daarom is het argument "ja bij Bosz duurde het ook even", complete onzin, want Bosz moest beginnen vanuit vrijwel het nulpunt. Keizer kreeg een voor Ajax voorgeschoteld, waar vrij weinig aan hoefde te gebeuren behalve drie nieuwe spelers in te passen, namelijk Wober, Frenkie en Neres, "toevallig" de beste van dit seizoen.
0 0
Bil
Ga lekker naar een PSV site.

Je lult enorm slap.
0 0
Genant
De Boer vermoordde beste middenveld van laatste 15 jaar : de Zeeuw, Anita, eriksen.
De Zeeuw moest en Anita werd ook geofferd. Frankie wilde Siem plus Theo op middenveld en sigthorsson als spits. I rest my case
0 0
geDaante
De Boer hanteerde een laf tactiekje met Eriksen als aangever, en De Jong als loper, super voorspelbaar saai voetbal, maar wel effectief, in de eredivisie althans, in Europa viel men steeds keihard door de mand.

Het gaat om de intentie. Bosz wilde spectaculair voetbal, vrijwel alleen naar voren denken en handelen, en volle druk. Wat hij liet zien, ookal ging dat nog vaak zat inderdaad niet goed, of verviel men in meer afwachten dan drukzetten (bij Europese uitwedstrijden vooral (angst in de ploeg?)), was meer des Ajax dan al die ex-coaches van Ajax die hem voor gingen in de laatste twee decennia.

Ik vind het al knap dat die bovengrens zó hoog kon zijn in zijn eerste seizoen. Stel je voor als hij door had kunnen selecteren, in de zomerstop verder had kunnen sleutelen, en goed voorbereid nu wél meteen goed aan het seizoen had kunnen beginnen? Dan had Ajax er heel wat beter voorgestaan dan nu het geval is.
0 -1
DonAdam
Je ziet aan je post dat je niet eens doorhebt wat goed voetbal is, en dat je stronteigenwijs bent. Omdat Ajax failliet was, had Frank voorin brandhout, maar ondanks dat presteerde hij optimaal.

In Europa speelde Ajax in de CL en had steeds uitermate zware lotingen, waarin desondanks veel punten gescoord werden; vergelijk dat maar eens met Feyenoord dit seizoen. Vaak zat Ajax zelfs tegen de 2e plaats in de poule aan te schurken, terwijl er 2 of 3 clubs van de absolute top bijzaten. Dikke pech dus. Die clubs waren van een heel ander kaliber dan die we vorig seizoen tegenkwamen; ook United in de finale had niet zon goede ploeg. Real Madrid sloeg ons inderdaad in alle hoeken, maar daartegen kan Ajax gewoon niets. Die konden Barcelona al hebben en wisten precies hoe Ajax, wat een Barca light is, aan te pakken. Daar ben je sowieso altijd kansloos tegen door onze manier van spelen.

Hoe dan ook, ga eens die wedstrijden tegen PSV terugkijken(Eriksen en de Jong vs Strootman en van Bommel) en ga daarna nog maar eens met droge ogen beweren dat de ploegen van FdB geen druk naar voren zetten....

FdB moest ook elk jaar opnieuw bouwen met minder materiaal, terwijl bij Bosz alles kon. FdB wilde ook zo snel mogelijk naar voren, maar steeds minder van zijn spelers beheersten de basisvaardigheden om de bal snel rond te laten gaan, waardoor het voor de leek leek alsof FdB achterin rond wilde spelen. Het spijt me om te moeten zeggen, maar uit al je post is te zien dat jij zo' n leek bent.
0 -1
BaddahBing
Hahaha volgens mij haat je Bosz vanwege zijn 010 verleden of zit jouw kop nog in LVG of zijn adepts FdeB's hol. Wat het ook is je maakt jezelf als zelfbestempelde voetbalkenner ongelooflijk belachelijk.
0 0
BRAMHOUTEN
Volgens mij maak jij jezelf volkomen belachelijk met deze reactie
0 0
BaddahBing
Jij hebt wel vaker moeite met een mening vormen op basis van feitelijke informatie, dus wat jij ervan vindt is niet relevant Bram.
0 0
geDaante
Wat een onzin schrijf je allemaal. De Boer niet naar voren wilde? Al die jaren vrijwel nooit gezien. Uitermate zware lotingen? Volgens mij verloor Ajax ook kansloos van Molde, Boekarest en meer van dat soort clubjes, en dat door laf en behoudend te spelen. Een paar wedstrijdjes in al die jaren eruit pikken (tegen PSV en een keer tegen Barcelona), is niet bepaald representatief vind je wel?
Tegen Barcelona speelde hij eindelijk eens met het idee van niets te verliezen te hebben, toen liet hij eindelijk eens de teugels vieren, om daarna in de EL tegen mindere clubjes weer behoudend te doen omdat daar zogenaamd wel weer wat te verliezen viel; meteen weer balletje breed en behoudend. En verliezen...

De Boer heeft allerlei spelers gehaald, ook voor miljoenen, en dat waren vrijwel allemaal brekers, lopers of middelmatige, degelijke spelers. 'Betrouwbaar' zoals hij ze zou noemen, oftewel brave, degelijke, middelmatige spelers. Toen hij geen enkele creatieve technische middenvelder meer had, haalde hij geen creatieveling, maar Gudelj, omdat hij 'gif' nodig had op het middenveld. Met een middenveld van Gudelj, Bazoer en Klaassen als gevolg. Om maar een voorbeeld te noemen.

Altijd ook consolideren, ook tegen kleine clubjes. Na een voorsprong meteen weer de rem erop en de voorsprong verdedigen, met vaak de deksel op de neus.

De Boer kon ieder jaar voortborduren op zijn visie, de laatste jaren met vrijwel dezelfde selectie, omdat geen enkele club zijn middelmatige aankopen wilde. Verbetering in het spel? Nee, geen enkele. Met Trustful erbij werd het spel anders, meer en sneller de lange bal naar voren. Net iets spectaculairder, maar nog steeds haaks op de Ajaxfilosofie.

De Boer wilde ook snel naar voren... Waarom reageer ik eigenlijk? Je bent volledig gekleurd, omdat je De Boer zelf bent, of hem heel erg hoog hebt zitten als persoon.
Als ze dat al zouden missen, dan selecteer je door op spelers die dat wel kunnen, en haal je geen Gudelj, om maar iets te noemen. Ga je niet voor een type Poulsen. De Boer heeft in al zijn jaren bij Ajax niet voor zo goed mogelijk positie- en combinatiespel gekozen, maar voor effectieve tactiekjes. Ten tijde van Eriksen en De Jong, vooral de bal naar Eriksen, die dan op de lopende De Jong (die door zo diep te staan en te gaan de opbouw en het combinatiespel vrijwel onmogelijk maakte). Later spelen in de U-vorm, dus balletjes breed en terug, en langs de flanken via de back, en weer terug, en de halven veel te diep bijna tegen de 16 aan, dus onaanspeelbaar. Alles om maar het drukke middenveld te mijden en echt voetballen met wat risico te mijden.

En ik ben zo'n leek? Haha, houd toch op.
0 0
Bil
Daaaaag
0 0
talent020
wanneer gat deze man toch weg? of laat hem eerst assistent zijn, sowieso moet die Brinkhuis hem in bescherming nemen voor media interviews want die zijn echt tenenkrommend...
0 0
14ajax1974
Als hij het al niet weet dan is het klaar pannenkoek !
1 0
gras
Ik heb geen hekel aan deze kerel, ik denk dat het ook echt een goeie vent is, maar ik kan er niets aan doen: hij komt hulpeloos over.

Er zit geen gif in, alsof hij verdwaald is. Zou hij die spelers wel een beetje aanpakken? Kunnen mensen die trainingen niet bekijken daar wat over zeggen? Wie weet praten we allemaal vanuit onze onderbuik, en die laat zich voornamelijk door oppervlakkigheden als interviews en resultaten leiden.

Maar het zijn louter cliche's.
4 0
geDaante
Toch noemt hij veel zogenaamde cliché's die onder Nederlandse coaches onterecht geen cliché's zijn. Hij noemt toch veel Cruijffiaanse dingen, goede dingen, die ik bij andere nederlandse coaches nooit hoor, zoals het centraal willen opbouwen, centraal willen spelen en van daaruit uitwaaieren, combinatiespel willen spelen, vooral op het middenveld, naar voren denken en handelen, etc.

Alleen zie je wat hij predikt nog maar nauwelijks terug op het veld, en ik blijf erbij dat die Spijkerman en co. veel invloed hebben, dat zie je wel aan het uitwijken van middenvelders naar de flanken, de aankoop van Siem de Jong en hem weer zo diep laten staan en spelen, net als onder De Boer.
3 0
Bensco
Hij moet zsm vastigheden gaan creëeren en zijn eigen hand naar het elftal gaan zetten. We zijn bijna aan het einde van de eerste helft van het seizoen en je ziet nog steeds niet wat hij nu wil met dit elftal. Ik vrees dat het ook een beetje te laat is voor Keizer. Des te langer hij wacht des te moeilijker het wordt om grip op de situatie te houden of überhaupt te krijgen. Het is dus afwachten wanneer hij weer op zijn bek gaat en hij het veld kan ruimen voor een andere trainer.
0 0
RaynoFischer
Ik heb geen hekel aan de persoon Keizer ken hem niet persoonlijk, maar ik vind de trainer Keizer een ongeschikte slappe zak

En ja een trainer wordt ook beoordeeld op hoe hij overkomt en zeker op resultaten.
1 0
geDaante
Als je dat allemaal wil, die bal sneller bij de juiste posities krijgen, sneller rond laten gaan, vaster zijn, beter en sneller combinatiespel op het middenveld, waarom zet je Siem de Jong er dan in!!!!! Die staat gewoon veelal naast de spits te hangen en loert alleen maar op diepe loopactietjes. Slecht aanspeelbaar van achteruit en door de andere middenvelders, dus slecht voor de opbouw en het combinatiespel.

Hij zegt altijd prima dingen maar in de praktijk lijkt hij tegenstrijdige keuzes te maken, heel vreemd.
3 -1
Bil
Keizer heeft een bord voor zijn hoofd.

Belachelijke pers momentjes van hem.
Hij zet zich zelf alleen maar voor lul.
2 0
Ruff Rhythim
AH !!! Hij is eruit hoor !!

"Het moet beter...."


Nou...we kunnen rustig gaan slapen mensen, top !
3 0
RaynoFischer
Wanneer jij en je vriendjes Hennie en Dennis opgerot zijn
4 -1
thepower1990
Onderhand weet je niet meer of je om deze man moet huilen of er maar gewoon smakelijk om moet lachen. Hij is na Jan Wouters toch echt wel de slechtste trainer die ik me ooit bij Ajax kan herinneren. Deze man is werkelijk in elke vezel Ajax onwaardig.
En voor het geval Keizer het nog niet doorheeft, Ajax draait al een jaartje of 4 heel soepel in een vicieuze cirkel van met afstand de meeste financiële mogelijkheden hebben en overal naast grijpen.
4 0
Toekomst1900
Hahaha. Man man! Echt om te huilen.

Zelf is hij niet onzeker? Nee, zo oog je ook voor de camera!

Ajax moet meer zijn eigen visie nastreven? Dan moet je bij de directie aankloppen en zeggen dat je net als Bosz geremd wordt door assistenten! Want als je Siem de Jong en Klaas Jan Huntelaar opstelt, dan hoef je niet veel beweging te verwachten. Ja, pas als ze kans zien voor de goal! Met onze aanvallend ingestelde backs (sarcasm) zal er ook niet heel veel beweging zonder bal in het spel komen! Stel de beste spelers op, en laat dit 3-4x staan, en negeer je assistentjes!

Onana; Veltman, De Ligt, Wober, Sinkgraven; Donny, Frenkie, Ziyech; Neres, Dolberg en Kluivert.
1 -1
Koenniiee
Ik snap iedereen wel met een middenveld van Ziyech - Frenkie - Donny, omdat dan je beste spelers spelen. Maar bv. Bosz had daar nooit zijn middenveld van gemaakt. Bosz is veel meer bezig met het defensieve aspect dan men denkt en dan moet je zeker geen middenvelders opstellen (3!) die alleen maar denken aan 'waar ligt de vrije ruimte zodat ik aanspeelbaar ben', als je wilt domineren (een tegenstander op zijn eigen helft houden).

Aanspeelbaar zijn is leuk, maar Busquets loopt daar ook niet ineens voor naar de zijlijn. Frenkie, Ziyech, Donny (wie dan ook als CVM) wel. Het gaat om betrouwbaarheid, blijft hij op zijn positie spelen om van daaruit counters eruit te halen door goed te positioneren, 'waar gaat de afvallende bal vallen', 'naar wie speelt men vaak de eerste bal', geen gekke dingen doen op die plek, etc.
2 -1
geDaante
Dat heeft weinig met die spelers te maken, dat naar de zijlijn lopen, dat is puur instructie. Dat uitwijken naar de zijlijn is typisch zo'n De Boer aspect, die dan toentertijd ook heel duidelijk deed tegen PSV, om het drukke middenveld te ontlopen, wat hij in al zijn tactieken en al zijn jaren bij Ajax deed. Zo'n diepe Siem de Jong, is ook puur De Boerdenken. Waarschijnlijk allemaal vanuit het knarretje van Spijkerman ontstaan.

Ziyech was toch ook basisspeler onder Bosz? En Donny heeft onder Jonk al geleerd die 5-secondenregel toe te passen, of 3 seconden zelfs.

Aanspeelbaarheid bij kort combinatiespel moet inderdaad inhouden dat spelers enigszins binnen een bepaalde radius van hun positie blijven, en korte versnellinkjes maken of op het juiste moment wegstappen van hun tegenstander om ingespeeld te worden. Dat kan je Ziyech, Frenkie en Donny ook opleggen, en daarop trainen, dat is een keuze. Overigens vraagt dat wel om heel veel techniek en handelingssnelheid, maar zeker voor eredivisiebegrippen hebben ze dat voldoende.

Overigens ben ik geen fan van Ziyech. Het liefst zou ik op termijn Sinkgraven - Van de Beek - Frenkie zien.

Verder moeten alle middenvelders in mijn ogen juist wél als eerste denken aan aanspeelbaar zijn, zodat degene aan de bal meerdere opties heeft, en dus onvoorspelbaarder kan zijn, en makkelijker de bal kwijt kan. Hoe meer afspeelmogelijkheden, des te groter de kans dat de bal bij een medespeler aankomt, meer afwisseling en verrassing, en des te beter het combinatiespel.
1 0
Koenniiee
Dat je het kan trainen, absoluut. Dat zag je onder Bosz. Maar jij en ik weten heus dat Keizer dat niet gaat toestaan. We zetten allemaal vraagtekens bij zijn assistenten, maar bij het Jong Ajax van Keizer mocht men ook al de vrije ruimte aan de zijkanten opzoeken. Dat is niets nieuws. Net als de uiterst zwakke defensieve organisatie, nog zo'n overeenkomst van vorig seizoen en nu. Daarom mogen (en moeten) we terecht vraagtekens zijn bij het functioneren van Keizer, een deel van zijn voetbalvisie.

Aanspeelbaarheid is prima, maar dat wil niet zeggen dat de CVM maar continu diep moet lopen, uitwijken naar de zijkant. Gewoon de vrijheid opzoeken van half-space naar half-space en that's it. Dan weer wat uitzakken, dan weer ietsje dieper. Maar bovenal als betrouwbare pion fungeren om de restverdediging kloppend te houden en de ballijn naar de spitsen eruit te halen. Als dat onvoldoende gebeurd en staat, kun je telkens 80 meter terug, achter de counter aan. Ik heb een hekel aan Busquets, maar is toch wel de ideale CVM voor mij.

Ik zie het liefst Frenkie - Blind/Anita - Donny, volgend seizoen. Europees voetbal halen zodat je Eiting ook minuten kunt laten maken. Maar goed, dat is een ideaalscenario en ik betrap mezelf er laatste jaren op dat Ajax weinig keuzes maakt (al is het maar de keuze om een bepaalde positie te versterken) die ik verwacht of hoop.
1 0
gras
Mwah. Bosz stelde Vejnovic op als 6 en die jongen kan even goed verdedigen als frenkie. Niet dus.

Heeft hem bij Heracles zelfs als 4 neergezet. Wat ik geniaal vond, vanwege de directe, uitstekende dieptepassing over de grond van Vejnovic, die enorm onderschat wordt.

Bosz wil vooral druk, niet zozeer controlerend vermogen. Zie Schone op 6. Met vdbeek stond dat veel beter. Dat moet Keizer eens doen.
0 -1
Koenniiee
Maar jij weet ook dat Bosz speelde met een middenveld dat niet mocht zwerven. Dat was verboden zelfs, één van zijn principes. Of je nou met Donny of Lasse als '6' speelt, beide krijgen het zeer moeilijk als de ruimtes zo groot worden omdat de rest aan het zwerven is. Er zit namelijk weinig verschil in snelheid en verdedigende kwaliteiten bij beide.
2 0
Toekomst1900
Ik had het gevoel dat de keren dat Donny er vorig jaar op 6 steeds in kwam voor Schone, dat er juist meer vastigheid in het spel van Ajax kwam! Ik zou inderdaad Donny als 6 gebruiken.

Dat Bosz meer verdedigender bezig was, klopt denk ik vooral omdat het verdedigend (lees het hele elftal) beter stond! Nu heb je het gevoel dat Ajax heel aanvallend wilt voetballen, maar niemand weet wat hij moet doen als Pietje naar links gaat of Klaasje naar rechts. Hierdoor ontstaat er zovaak ruimte voor de tegenstander, en hebben wij aan Onana ons huidige puntenaantal bereikt!
3 0
Koenniiee
Zeker. Ben het alleen maar eens met je reactie. In Europa moest men in grotere ruimtes verdedigen en dan had Schone het lastig, kon een fitte Donny het goed invullen daarna. Toch zit er weinig verschil in defensief opzicht en snelheid tussen beide.

Vergeet niet dat Donny onder Keizer ook een tijd de CVM was, maar hij kon niet overtuigen. Leverde tegen Rosenborg zo een bal (en tegendoelpunt) in, bijvoorbeeld.
1 0
Toekomst1900
Ik weet ook niet of we naar de Donny moeten kijken van begin dit seizoen. Toen scoorde hij 2x, maar dat was het enige goede die periode. Verder lukte niet veel. Die jongen heeft het echt zwaar (gehad) met Appie!
0 0
Dexy
In principe zou Eiting op termijn wel uitermate geschikt kunnen zijn voor op 6. Dat is nou een speler die niet veel van zijn positie af loopt.
2 -1
trodat4030
Moet je toch nog eens goed kijken waar Donny loopt als hij CVM speelt. Die blijft wel in positie hoor. Heeft daarnaast de meeste duelkracht van alle middenvelders en een goed oog voor voorchecking bij balverlies. Alleen is dat wat lastig te zien als ie steeds maar AM blijft spelen of zelfs bankt voor een 2e spits (Siem).
0 0
Leviathan
Sinkgraven als CVM, want die heeft bewezen toch best aardig een bal kunnen afpakken is fel en speelt vooruit. Wat wil je nog meer van een cvm?
1 -1
Koenniiee
Heeft alleen als mankement dat hij niet zo vast is in zijn actie, wil nog wel eens een bal van zijn voet springen en dat is niet lekker als CVM. Maar lijkt mij het proberen waard.
0 0
Red Devil
Laat ze eerst maar eens met de juiste mentaliteit het veld in gaan ipv elke keer slap aan een wedstrijd te beginnen.
Bloed,zweet en tranen willen we zien.
3 0
Koenniiee
Want jij hebt gezien dat onze spelers er totaal geen zin in hebben? Of expres de kaas van het brood laten eten voor 50.000 man en heel voetbal kijkend Nederland?
0 -1
Suarez16_
Als je ziet hoe ze na 5 minuten al 0-3 achter hadden kunnen staan tegen utrecht dan zou je wel zeggen dat ze geen zin hebben of die 1ste helft tegen vitesse dat iedereen een beetje in looppas zat uit te rusten. Ze zullen het niet EXPRES doen, maar ik zie ze alleen voetballen als het warm onder de voeten wordt. Zie ze zelden een wedstrijd in gaan met het idee:"Vanaf minuut 1 er op en minimaal 5-0 winnen voor de supporters."
1 0
Koenniiee
Ik vind zulke dingen te makkelijk. Als een speler te laat is met een tackle of defensieve actie dan kan dat net zo goed liggen aan een tegenstander die even slim een shirtje vasthoudt, een medespeler die te ver uit positie loopt of een vlieg in iemands oog. Niet omdat iemand geen goede mentaliteit heeft.

Daarom kan ik slecht tegen die 'mentaliteit'-reacties. Die gasten hebben er echt wel zin in. Willen er echt elke pot vol voor gaan. Maar als een trainer niet het juiste plan uitstippelt, een ploeggenoot houdt zich niet aan het plan, et cetera, kan voldoende zijn om ervoor te zorgen dat een heel team niet goed druk zet, iedereen te laat komt en een stadion mokt over 'mentaliteit', bijvoorbeeld.

Maar ik kan het sommige niet kwalijk nemen. Het is ook de Nederlandse journalistiek. Dino's. Alleen maar roepen hoe goed het vroeger was en in de tussentijd niet mee-evolueren met het voetbal van nu. Waardoor men niet ziet wat er mis gaat en dan maar roept 'dat ze niet werken voor hun geld'.

Ik zag pas nog op AjaxTV dat filmpje met Neeskens. Joh, wat een tempo zat erin daar en wat een heerlijke verdedigende acties (sarcasm). Dramatisch.
0 0
Leviathan
Al hadden kunnen staan. Doorgaans kan Ajax ook elke wedstrijd 10 goals maken maar als en had kunnen koop je niets voor. Ajax had de wedstrijd tegen utrecht ook prima kunnen winnen als Younes niet die enorme kans miste en vervolgens de fout inging bij de 1-2. Dat is niet gebeurd dusja
0 0
MelleAfca
Hahaha die titel ook, prachtig.
0 0
Inhartennieren
Wat n lulpraatjes
0 0
didierajax020
'Keizer weet niet wanneer Ajax gaat draaien'. Gap, zorg ervoor dat je dat weet. Slijp er een vaste speelwijze in, werk met een (relatief) vast team en geef wat meer vertrouwen, en vooral..

Spreek zelf wat meer vertrouwen uit, de uitspraak 'Keizer weet niet wanneer Ajax gaat draaien' is bizar slecht.
1 0
JanTa
Zolang jij aan het roer zit zal het niet snel gebeuren dat Ajax gaat draaien.
2 0