Ziyech plaatst zich met Marokko voor WK

JesseTH, 11-11-2017 om 20:43, 20771 views, AS | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Marokko heeft zich zaterdagavond, met Hakim Ziyech in de basis, weten te plaatsen voor het WK voetbal van 2018. De Marokkanen hadden aan een punt genoeg tegen Ivoorkust en wisten uiteindelijk zelfs met 0-2 te winnen.

FT | Ivoorkust - Marokko (0-2)

Opstelling Ivoorkust: Gbohouo; Aurier, Deli, Kanon, Fofana; Kessié, Gbamin; Gervinho, Gradel, Zaha; Doumbia.
Wissels Ivoorkust:
Bagayoko, Kalou, Ble, Maiga, Doukouré, Sangaré, Assalé, Konan, A. Traoré, Cornet, I. Traoré.

Opstelling Marokko: 
Munir; Dirar, Benatia, Saiss, Hakimi; El Ahmadi, Boussoufa; N. Amrabat, Ziyech (S. Amrabat 82'), Belhanda (Fajr 90'); Boutaib (Bencharki 75').
Wissels Marokko:
Mendyl, Bono, Fajr, Mahi, Alioui, Bencharki, Boufal, Tagnaouti, Harit, S. Amrabat.

Doelpunten:
0-1 Nabil Dirar (25')
0-2 Mehdi Benatia (30')

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SR83
Man man man, ik dacht serieus dat wij als Ajacieden onderling veel verder waren in dit soort 'discussies'.
Zo lang ik Ajacied ben (sinds ergens eind jaren tachtig) vond ik juist de verbroedering en de mix van onze selecties zo fijn. Het zorgde er bij mij juist voor dat ik wist dat wat voor afkomst dan ook, Fins, Nigeriaans, Nederlands, Surinaams etc etc je met samenwerken ver kunt komen.

Wat ik hier vooral lees is afgunst.
Iedereen noemt het zo makkelijk rellen.
Tijdens welk groot georganiseerd evenement zijn er tegenwoordig geen incidenten?

Laat staan bij een spontaan massaal evenement...
Noem het vooral incidenten. En op de meeste plekken ging het gewoon goed.

Geloof me, ook zonder incidenten zou het negatief benadrukt worden door velen.
"Moet dat nou zo"
"Als ze zo blij zijn met hun land wat doen ze hier dan etc"
"Overlast"

Dus ik heb het idee dat er velen blij zijn met enkele incidenten zodat ze weer wat afgunst kunnen loodsen.

Ik houd het liever simpel: Marokko gefeliciteerd!
1 -3
godenzonenssuper
Wat een treurigheid.
1 0
AIR-S
Ik heb nog NOOIT gezien dat Nederlanders gingen rellen na een plaatsing voor een WK.

En het feit dat Marokkanen dit wil doen is de reden dat veel Nederlanders liever hebben dat dit land zich niet plaatst. Elke keer dat dit land speelt moeten er weer hele politie bataljons opgetrommeld worden, mensen kunnen niet veilig door de binnenstad lopen, weer miljoenen schade. En wie gaat dat betalen? Precies de wel werkende Nederlanders.

Miljoenen schade.... Mensen gewond.... en buiten dat, niemand voelt zich Nederlander die spullen liep te gooien.

Dus ja, Marokko als land. Gefeliciteerd. Maar ik hoop uit veiligheids redenen dat ze na de groepsfase naar huis gaan.
4 0
SR83
En de huldigingen van Ajax zijn niet meer in de binnenstad omdat?

En in 010 is het ook alleen een duikje in de fontein en klaar?

Zeg dan gewoon dat je ze niet kan uitstaan oid maar kom niet met van die excuusvergelijkingen.
0 0
AjacNouri
Wat een tuig eigenlijk de overmaat van de nieuwe generatie marrokanen die in ons land worden geboren en getogen. De oudere generaties marrokanen zijn over het algemeen hele vriendelijke mensen, maar de nieuwe jongeren maken er gewoon elke keer weer een bende van. En dan ook nog verbaasd zijn dat veel mensen een hekel aan marrokanen hebben. Je behoort je gewoon fatsoenlijk te gedragen en niet de boel af te breken. In Nederland en België zijn ze nog steeds te gast. Ze terroriseren de hele samenleving om hun zin te krijgen. Ten koste van de veiligheid van de normale burger.
4 0
Nabil
Leer eerst even Marokkanen goed schrijven en haal alsjeblieft Nouri uit je accountnaam.
Tering zeg, volgens mij typ je, je frustraties hier weg. Met je te gast, wie is te gast ?
Wist niet dat ik als gast ook belastingplicht en verplichtingen had. Ik ben jou niks verschuldigd en jij mij niet. Ik hoef geen verantwoording af te leggen wat anderen doen, dus spreek alsjeblieft geen hele volk aan ( als je Marokkanen tenminste kunt spellen).
0 -2
Deepblue
Neemt niet weg dat het vaak wel tuig is. Twintig jaar geleden ook al trouwens.
2 0
Nabil
Tuurlijk is het tuig, alles en iedereen wat relt is tuig.
Van hooligans die rellen bij een kampioenschap van Ajax tot aan mensen die bewust naar demonstraties gaan om zich tegen de politie te keren.
Maar wat heeft iemands achtergrond ermee te maken.
0 0
A-west
Vanavond bij Studio Voetbal, Hyballa, ex trainer van NEC aan tafel. Wat een verademing. Buiten het feit dat Tom Egberts hier helemaal niets van begrijpt, legt Hyballa haarfijn bloot waar het bij ons aan schort. Deze jongen zou perfect passen bij Ajax als trainer. God man, wat praat hij goed over voetbal. Keizer is hier een lulletje rozewater bij. Een duitser met passie die spelers kan motiveren, op zijn duits. Je kan er om lachen, maar hij zou die ingekakte spelers bij Ajax weer aan de praat krijgen. Geweldige gozer die Hyballa. Die doet het al snel beter dan Keizer. Wel even Bergkamp eruit lazeren, anders wordt het nog niks, wie je er ook voor zet. Zyech zou zo,n trainer nodig hebben.
3 0
Dexy
Hij zei in 3 zinnen meer zinnige dingen over het tactische falen van het Nederlandse voetbal, dan al die honderden zelfbenoemde Nederlandse analisten de afgelopen twee jaar bij elkaar.

Toch maar eens een buitenlander aanstellen als bondscoach? Die lijken objectiever te zijn en beter onze voetbalproblemen te kunnen analyseren dan wijzelf.
1 0
ram
Tuurlijk moeten we dat doen!

Wij zijn zó misplaatst arrogant en onrealistisch dat we dat uitsluiten en ons eigen graf graven.

Ik ben groot voorstander van een coach die niets heeft met de zogenaamde Hollandse School en niet vastzit in 4-3-3. Iemand die onze spelers niet kent maar met een frisse blik gaat bouwen. Iemand die tactisch sterk is en intensiteit en inzet eist.

Het zou mij dan niets verbazen dat ie uitkomt op een 5-3-2 ofzo met een aantal andere spelers dan wat we de laatste tijd gezien hebben.
0 0
ram
Eens, ik zou hem er graag bij hebben. Maar misschien eerder als assistent naast iemand me meer status.
0 -1
masterrr
Natuurlijk mogen Ziyech en consorten zelf kiezen voor Marokko maar in kader van het probleem id samenleving met Marokkaanse jongeren wordt het er allemaal niet beter op zo. Al hoop ik dat deze trots een omgekeerd effect heeft voor ze, dat ze minder trots hoeven te doen op straat voortaan

Marokko heeft verder wel een team met leuke spelers, mentaliteit is vooruitgegaan de laatste jaren.
0 0
A-west
Nu maar hopen dat Zyech een betere instelling vertoont bij Ajax, want tot nu toe was het belazerd.
Wie weet trekt hij de lijn door. Overigens veel soeps was die pot niet van Marokko maar dat terzijde.
En dan heb ik het nog niet over die achterlijke mongolen die weer een halve stad moeten slopen. Komt de ware aard weer naar boven. Ze leren het toch ook nooit. Stelletje mafkezen.
0 0
Hziyech14
Ben ik de enige die dacht toen ik de titel las dat hij dit zelf zij? :/
0 0
gi0vanni
Ja. :D
0 0
Barra
Haha nee maar nu wel
0 0
Barra
Nu niet meer bedoel ik natuurlijk
0 0
Mocrodammerr
Marokko gaat de geschiedenisboeken in als enige land ooit dat zich kwalificeerde voor een wk met 0 tegengoals.
2 -7
ram
Jammer van de minnetjes. Ik vind het wel een leuk feitje. Knap!
0 -2
3*stars*3
Ok...
0 -1
Barra
Ik denk dat het veel “Nederlanders” vooral tegen de borst stoot dat het hier gaat om het rellen van Marokkaanse fans in Nederland, het land wat hun veel heeft gegeven. Ik ben zelf redelijk links ingesteld, maar merk steeds vaker dat ik wel zoiets heb van tot hier en niet verder.
8 0
ram
Ongelooflijk dat de Marokkaanse fans gaan rellen na plaatsing.

Na een uitschakeling ben je al een ontzettende mongool; als je gaat rellen bij euforie ben je echt aflopende zaak. Vraag dan gewoon meteen die euthenasie aan.

Dit heeft overigens niets met racisme te maken. Ik ben links/midden en heb een hekel aan Wilders. Maar de Marokkaanse Nederlanders maken het hem en zijn (potentiële) simpele volgers wel héél makkelijk... Zijn fanbase zal gestegen zijn. En dat doen onze medelanders in dezen toch echt zelf. Met die capuchons voor je domme bakkes.
11 -2
Babayaka
Links midden? Nee Rutte is een lekker type, liegt alles aan elkaar.
1 -1
ram
Jij denkt dat Rutte links/midden is? Goeiedag...
0 0
achterlijn
Ik heb een hekel aan PVV haters (dus Nederland haters zoals jij). Jij noemt PVV volgers ( ik dus) simpel, ik noem jou simpel.

En voor jou korte zienswijze, dit is niet alleen bij het voetballen, deze haat richting Nederland is niet alleen van nu, die is al sinds de 80 er jaren richting Nederlanders (dus het land die hun als gast opvangt sindsdien), dit volk wenst zich sinds hun binnenkomen in ons land niet aan te passen.
Dit volk wil en mag niet meedoen, hun koran laat dat niet toe, dit volk dringt haar levensvorm met hun ideologie op aan de landen die zij als gast zijn binnengekomen, en omdat er nu miljoenen wonen maakt de status van hun het nog steeds niet anders dan dat ze te gast zijn hier.... hun roots horen thuis in Azie en Afrika, zeg maar daar waar hun ouders en voorouders vandaan komen met die middeleeuwse levensvorm en met onderdrukking van de vrouw, homo, jodenhaat etc. etc..

PS. Het zijn geen medelanders... het zijn allochtonen voor de gewone Nederlanders, voor figuren zoals jij met je extreem linkse vrienden zijn het medelanders, net als voor ons de negerzoen altijd negerzoen zal blijven heten zijn het voor Nederland haters als jij nu chocoladezoenen of zoiets, en voor ons zal er ook altijd Zwarte piet zijn en geen neppiet omdat jij en je linkse vrienden dit niet bevalt...pas je aan en dan is er geen probleem. Zie jij racisme in Zwarte Piet, dan is Nederland niet het land voor jou en je vrienden

Ik zou zeggen begin eraan te wennen dat de normale autochtoon zich in steeds grotere vormen niet gaat aanpassen aan meelopers zoals jij en je extreem linkse vrienden zijn... de Nederlander is zich steeds meer aan het verzetten en wil haar eigen vredige land terug die door linkse landverradende politici is weggeven aan de buitenlander.

Veruit het overgrote deel heeft toen (en nu ook nog) deze ongewilde import nooit willen hebben... dat heeft die kleine elite extreem linkse politici gedaan tegen de wil van het overgrote deel van het Nederlandse volk, die extreem linkse politici zijn willens en wetens tegen de wil van de Nederlandse bevolking ingegaan.

En weet je, het is niet ongelooflijk dat dit midden-oosten volk gaat rellen, dit is heel normaal en zeker niet ongelooflijk, dit zal tijdens de WK ook weer hier en overal waar deze mensen als gast zijn binnengekomen weer gebeuren, dit gebeurt zelfs als zij tegen ons Nederlands elftal voetballen en winnen.... figuren als Ziyech, el amadi etc. zijn dan ook geen Nederlanders, zij zijn marokkanen die in een voor hun vreemd land zijn geboren en wonen.
10 -8
ram
Prima; jij mag mij simpel noemen. Verschil is dat jij het bent en ik niet.
"Nederland haters", hahaha! Goeiedag...

Ik 'ken' je al langer van deze site en met jou valt geen normaal gesprek te voeren. Je valt niet te overtuigen dus dat zal ik niet eens proberen.
Je zet jezelf al voldoende weg in het maffe hoekje met de mensenhaat die je verkondigt.

Lekker iedereen over één kam, lekker het land verdelen i.p.v. verbinden. En uiteraard ontwikkeling in de samenleving negeren...

Ik schaam me nog veel meer veeloor Nederlanders zoals jij, dan dat ik pissig ben op de rellende Nederlanders van gister. Ik kan alleen maar vol ongeloof constateren dat er mensen bestaan zoals jij.
1 -2
achterlijn
Hey suffie..... moslims niet mogen is geen mensenhaat.
Ik houd van iedere medemens zoals Chinezen, Negers, Indische mensen, Indianen, christenen, boedhisten etc etc. zolang ze maar geen moslim zijn.

Ik verdelen, ben je blind????... wie verdeelt hier in dit land, wie past zich niet aan, aan ONZE normen, waarden, gebruiken, gewoontes en wetten?

Sinds die niet en nooit aanpassende moslim in mijn land kwam was er helemaal geen onnozele praat nodig van verbinden... wij waren en zijn als niet moslim nog steeds verbonden met elkaar!

Alleen de moslim verbindt niet, die willen haar eigen midden - oosten middeleeuwse, onderdrukkende, levensgewoonte etc. invoeren, hun levenswijze is dat als ze eenmaal met genoeg moslims binnen zijn dan gaan ze gewoon doen wat zij willen en hebben schijt aan het land welke hun opgenomen heeft.

In de jaren 60 waren er een paar moslims hier die kwamen om te werken en pasten zich een beetje aan maar het foute van al degene die toen gekomen zijn en die daarna ook, zij hebben hun kinderen nooit geleerd dat ze als gast hier zijn gekomen en hebben hun kinderen nooit geleerd aan te passen en hebben hun kinderen opgevoed met die koran, en daar bleek dat zij het dus ook niet zo goed voor hebben met Nederland want ook zij wensten zich achteraf gezien niet aan te passen.
In de 70er jaren werden het meer en werd er al langzaam met de eigen gebruiken naar buiten toe getreden.
Iin de 80 er jaren werden het er nog meer en was er al een groot verschil te zien, er werd massaal niet meer aangepast aan ons, ze werden door linkse bange landverradende politici al voorgetrokken en ze begonnen met het moslimleven zoals ze dat in hun ver weg gelegen land gewend waren.

In de jaren 90 waren de (inmiddels met 100.000den) moslims zelfs de meest criminele en sociaal potjes verslindende mens in ons land.
Vanaf ± 2000 waren er al zoveel van die gelukszoekende niet aanpassende moslims wegens economische redenen, en lekker niet hoeven werken naar ons land gekomen, en omdat ze al met zovele waren konden ze eindelijk hun gewilde en met voorbedachte rade onderdrukkende ideologie beginnen op te dringen aan ons want ze vonden we hebben nu genoeg moslims hier om ons midden oosten leven hier te gaan opdringen aan de bestaande autochtone bevolking, en werd begonnen met moskee's en andere niet westerse flauwekul die totaal niet bij ons autochtonen pasten.

Ze hebben zichzelf al met hulp van linkse landverraders tot in onze politiek genesteld.
Over ±40 jaar zijn hier inmiddels zoveel van die midden-oosten moslims dat ze gaan proberen hun middeleeuwse levensgewoontes en mens onderdrukkend, gruwelijk en gewelddadig geloof via de koran hier tot standaard te maken.

Al deze ellende met moslims en het infiltreren in westerse landen is al door vele, vele mensen voorspeld in de jaren 70, maar nee zei links zover komt het niet… maar ja linkse politici staat gelijk aan laf, dom, liegen en bedriegen want dat liegen en bedriegen was in de jaren 70 met o.a. den yul van de pvda en de cda en vvd (op immigratie links) mensen ook al hoor.

De moslim mag zich niet aanpassen en zal dit dus ook nooit doen, zij moeten hun levensmanier, gewoontes waar dan ook ter wereld waar zij zich gaan vestigen invoeren als plicht zoals die in de koran beschreven staat anders zijn het afvallige en als je afvallige bent dan wordt je aangepakt door mensen van dat middeleeuws geloof…….Kortom een moslim is er alleen om anderen hun levenswijze op te dringen en nogmaals geen enkele moslim zal zich aanpassen.

De geschiedenis en feiten van het 1400 jarig bestaan van de moslim bewijzen dat waar moslims in grote getale zich gaan vestigen uiteindelijk oorlog komt!!
Die komt in ons westen 100% dus zeker ook.
Overal ter wereld waar veel moslims leven is trouwens ook nu ellende, oorlog en onderdrukking van mensen, er is geen vrijheid, vrijheid hadden we hier wel totdat die moslim in ons land kwam, nu zijn ze hier en de vrijheid die wij hadden opgebouwd voor vrouwen, homo,s joden en andersdenkenden etc. worden ook weer afgebroken door de komst van die moslim.
Een moslim kan niet in vrede leven!
als ze het al zouden willen... (wat ik niet denk anders deed je afstand van die onderdrukkend gewelddadig ideologie en koran, maar ja dan zijn ze afvallige en worden ze gestraft door de medemoslim).... dan wordt hun dat verboden.... over vredelievend en vrijheid gesproken!


Wat ook zorgwekkend is, is dat zij dat leven van haat, geweld en onderdrukking (schijnbaar) ontvluchten naar onze landen en het hier toch weer willen invoeren.... dus dan kan je zeggen ze ontvluchten dat leven niet, ze willen in het westen infitreren om te proberen de gehele wereld tot moslimland te maken.
1 -1
ram
Ik noem het mensenhaat omdat jij een hele groep mensen haat, zonder enige reden. De meest zuivere puur van racisme; ik hoop dat je er trots op bent. En ga nu niet zeggen "ik houd van iedere medemens", want dat doe je gewoon niet. Jij oordeelt namelijk niet per mens. En "negers" zeggen en niets van ophef rondom Zwarte Piet begrijpen, is natuurlijk ook een klein signaal.

Ik ben niet blind. Jij bent niet op de hoogte van het gebruik van bepaalde termen. De term "verdelen" wordt gebruikt als tegenhanger van "verbinden". Alle partijen, van links tot rechts (uiteraard links meer dan rechts) proberen te verbinden. En daarmee wordt bedoelt, ik moet je alles uitleggen, het proberenn samen te brengen van bevolkingsgroepen. Zorgen voor een samenleving die 'werkt'.

Jouw grote held Wilders doet, als enige partij, aan "verdelen". Hetgeen wat alle racisten doen: roepen: "wij zijn goed, en zij zijn slecht". Wilders doet het, vele andere rechts-extremistische leiders hebben het gedaan...

Je leeft in een hele rare wereld. Je kunt "onze normen en waarden" wel in hoofdletters schrijven, en roepen dat "niet-moslims nog steeds verbonden zijn met elkaar", maar dan sla de plank mis. Ik kan mij verbonden voelen met een moslim. En ik zal mij totaal niet verbonden voelen met jou (naast wat verbondenheid via Ajax). Dat wil ik ook niet. Jij staat véél verder van mij weg dan menig moslim. Dat geldt ook voor normen en waarden. Dat is ook zo'n loze kreet. Het is bijvoorbeeld totaal geen "waarden" van mij om hele bevolkingsgroepen uit te sluiten. En die waarde weegt voor mij véél zwaarder dan het wel of niet bekend zijn met boerenkool. Of wat dan ook.

Verder lees ik met stijgende verbazing je 'historisch perspectief'. "De moslim" en "linkse landverraders". Ongelooflijk... Het is zó duidelijk dat je on-ge-loof-lijk bang gemaakt bent door Wilders en/of je omgeving. In een ver verleden deed onze buurman dat met "De Jood"... Besef je door die vergelijking enigszins dat je op een fout pad zit?

Ik denk dat niemand kan ontkennen dat er heel veel verkeerd is gegaan wat betreft integratie. Dat is zo. En links zal daarin ook fouten gemaakt hebben. Rechts ook. Maar ga niet doen of je dan landverrader bent. Gastarbeiders waren niet in staat zich perfect aan te passen. Klopt. Al is perfect aanpassen nooit nodig geweest hoor, vind ik. Ik vind het juist mooi dat we nu Roti en Kebab kunnen kopen op iedere straathoek; om maar wat te noemen. En Nederlanders zijn ook niet goed omgaan met integratie. En nog niet. Allochtonen worden met de nek aangekeken, wat uiteraard niet helpt en nooit geholpen heeft. Maar mensen zoals jij verwachten ook wel erg veel hoor...

Ook praat jij over vele duizenden alsof het één debiel ISIS-mannetje is. Wel eens in de Arena gekeken? 53.000 supporters van Ajax. Kun je dat over één kam scheren? Lijkt me niet he... daar zitten hele verschillende mensen. Dat geldt ook voor "De moslim". Ik ga niet ontkennen dat een groter gedeelte crimineel is. Maar ook dat komt weer, deels, omdat ze niet dezelfde kansen krijgen als de witte Nederlander. En dat is dan weer de schuld van die witte Nederlander. Met andere woorden: het is niet allemaal zo zwart/wit als jij alles schetst. En je maakt jezelf totaal belachelijk door net te doen alsof alle moslims uit zijn op een moslimstaat in Nederland. Hou toch op man... Achterlijk gelul! 99% van de moslims wil dat niet. En van de 1% zal 1% daadwerkelijk geweld gebruiken tegen de Nederlandse staat. Geen onderbouwde cijfers maar ergens in die richting is reëel.

Feit is dat er, over de hele wereld, heel veel verschillende groepen mensen samenleven. Daarom is verbinden zo belangrijk. Je kunt wel loze bullshit roepen als "grenzen dicht" maar dat kan niet en is zinloos. Punt. We moeten samenleven. Dat is realisme. En met realisme komt beleid wat daadwerkelijk uitvoerbaar en menselijk is. Oplossingen dus. Heb jij ooit één haalbare oplossing gehoord van Wilders? Ik niet. Het is alleen maar dom roeptoeteren met één doel: mensen zoals jij bang maken zodat ze op je stemmen. En dan?
0 -1
3*stars*3
Mee eens en er was al lange tijd problemen rond en met Marokkanen maar vooral die groep in Brussel maakt het bont.
De oudere Marokkanen/moslims schamen zich al lange tijd voor zulke idioten want een grote groep van de jeugd is echt naar de klote en verpest het voor de oudere.

Nee en kom niet aan met Wilders en wijzen naar NL hooligans en andere shit want ik vond het juist mooi dat Marokko zich weer eens kon plaatsen maar dat het zo ''gevierd'' zou worden, had niemand denk ik verwacht.
Vooral niet gedoe in Brussel, waar een groepje met voorbedachte rade los ging...
2 -1
achterlijn
Het zijn toch echt de kinderen van die oudere marokkanen, zij hebben de opvoeding en het niet aanpassen aan het land welke hun opnam toch echt doorgegeven aan hun kinderen.... de ouders zijn de hoofdschuldige, zei hebben hun kinderen geleerd om niet mee te doen en door te gaan met leven volgens die gewelddadige onderdrukkende koran.

Die ouderen schamen zich echt niet hoor, al wil jij dit ons proberen te laten doen geloven
5 -2
3*stars*3
Ik ken een aantal Marokkanen/moslims en die schamen zich echt wel voor die jongeren.
Want juist die jongeren komen al een lange tijd vervelend in het nieuws.

Maar denk jij nou echt niet dat die ouderen zich niet weer schamen, na gebeurtenissen van gisteren en andere shit van straattuig etc?
Ik heb het trouwens over Marokkanen/Moslims en geloof mij, die schamen zich echt wel als het maandag op werk, WEER gaat over Marokkanen.
3 -1
Len nart
Waren er ook in Nederland rellen? had nog alleen van rellen in Brussel gehoord
0 0
AjaxDaniel
In Amsterdam West is iemand doodgestoken en in Den Haag werd er vernield.
4 0
Nabil
Steekpartij had niks te maken met wat er op Mercatorplein gebeurden.
Zelf vind ik het beschamend dat er dingen gesloopt worden, als er wat te vieren valt.
1 -1
Mocrodammerr
"wie had dat gedacht? van licht getint in opsporing verzocht naar Nederlands getint met wk in aantocht" # tellfort
1 -9
Mocrodammerr
marco van basten "hoe dom kan je zijn voor marokko te kiezen als je voor nederland kan kiezen".. sorry jongens, leedvermaak is soms wel lache
3 -8
godenzonenssuper
Misschien krijgt pannenkoek op de langere termijn wel gelijk.
2 0
Mocrodammerr
yoo fawaka. aan dat wie weet gedoe heb je niks.
0 -5
Habalaski
Heerlijk om zo'n soapserie als hieronder te lezen op de zondagochtend.
0 0
GrandMasterFlex
Nu al overal wanorde... gezellig zo'n 1e WK deelname :s
3 -1
geronimo
In zo'n groep had zelfs Nederland met 2 vingers in de neus geplaatst
8 -3
Mocrodammerr
mogguuuhh allemaal. Regenachtige dag maar wat maakt het uit. Ik wil namens de marokkaanse voetbalfans de groeten doen aan Marco van Basten.
5 -12
ram
Kun je ook namens hen uitleggen waarom het nodig is om te gaan rellen?
1 0
Mocrodammerr
Ik ben totaal niet blij met de rellen en ik keur het absoluut af. In amsterdam viel het allemaal mee. Maar vaak genoeg festiviteiten meegemaakt met Ajax of Oranje waarbij alles en iedereen kapot werd getrapt. Ik vind het dan ronduit zeer hypocriet van de witte germaan om verontwaardigd te reageren bij rellen waarbij marokkaanse supporters betrokken zijn.
0 -3
ram
Hoe weet je dat ik witte Germaan ben? Jammer trouwens, dat je ons zo moet verdelen. Lijkt me niet nodig.

Ik baal net zo hard van witte hooligans. Alleen vind ik het nu misschien wel extra jammer omdat het extreem rechts extra minutie geeft. That's all.

En ik ben oprecht benieuwd waarom feestende mensen onherkenbaar in beeld willen. Ik vind het heel apart.
0 0
Mocrodammerr
Ik wil niemand verdelen man. ik wens iedereen het allerbeste. onherkenbaar in beeld heb ik geen idee. in marokko vechten ze bijna voor een plekje vóór de camera.. YouTube staat er vol van. feestende mocros in marokko die chillen met verslaggever en camera. hier is het anders. snap het ook niet.
0 0
ram
Begin dan ook niet over "Witte Germaan".. daarmee insinueer je nogal wat namelijk. Maar okay, het is je vergeven.

Maar jammer dat jij het niet snapt. Ik ben oprecht benieuwd hoe het komt dat veel Marokkaanse jongeren zich 'zo' gedragen. En regelmatig misdragen.

Al denk ik dat ik het ergens wel weet. Heel kort gezegd: eerdere generatie ouders corrigeren hun kinderen te weinig, zijn te weinig geïntegreerd én Marokkaanse Nederlanders zijn/worden achtergesteld door autochtone Nederlanders waardoor een soort haat/achterdocht is ontstaan.
0 0
3*stars*3
Tja, de ''witte germaan''.
Laten wij het er maar ophouden dat een grote groep Marrokaanse JONGEREN, al een lange tijd onder een vergrootglas liggen maar dat ze het dan toch weer verpesten.

Nogmaals jongeren want de oudere Marokkanen en moslims, schamen zich al een lange tijd voor zulke gasten.
Vergelijking met oranje en Ajacieden snap ik niet.
Nederlanders die wonen in; Marokko, Griekenland, Spanje en op de Antillen etc rellen toch ook niet, na een succes van NL?

Ik was tijdens WK 2014 op vakantie op Curacao en we hadden een topmiddag, toen NL-Spanje vernederde.
Waren daar honderden/duizend Nederlanders en iedereen keek samen naar de wedstrijd en ging daarna lekker feesten of relaxen.
Kon mij geen aanhoudingen herinneren, laat staan rellen.
1 0
AFCARSCA
De 'witte Germaan' reageert ook vol afschuw op rellen van Ajacieden en feyenoorders hoor. Of ben je de media berichten na de huldiging op het Museumplein vergeten? Grappig trouwens, dat witte Germaan.
1 0
Mocrodammerr
Ja dat heb ik van Prem Radakishun. hij noemt de nederlander een witte germaan haha.
0 -2
BokkieBokstra
Dit is flauw, geen kwaad woord over van Basten. Omdat hij iets over Ziyech gezegd heeft. Moet Ziyech ook maar tegen kunnen. Voor de rest mooie prestatie van Marokko, ze hebben een lichting goede voetballers. WK koorts, wat is dat ook alweer?
0 0
Mocrodammerr
ik vind het niet flauw ondat MvB ziyech helemaal had afgebrand nadat hij zijn keus had gemaakt voor Marokko. MvB heeft zn werk gewoon niet goed gedaan. Populariteit van ziyech in marokko is ongekend.
1 -4
BokkieBokstra
Ik kan me herinneren hoe dat ging en het interview met Ziyech toen hij besloot om mee te doen met 2 oefenwedstrijden van Marokko. Hij wist niet dat hiermee de keus definitief was. Dat vond ik toen ook heel suf dat hij dat niet wist. Ziyech was verbaasd. Dat het nu een slimme keus is, dat is wat anders. Ben benieuwd hoe hij gisteren speelde. Die wedstrijd had natuurlijk ook rechtstreeks op de NOS uitgezonden moeten worden. Of op Ziggo.
0 -1
Lane 8
Gefeliciteerd man! Aub niet naar beneden scrollen, scheelt je weer een hoop ergenis.
2 -1
Mocrodammerr
hahah..bedankt kerel. ik heb de hele topic bijgewoond vanaf begin. De reacties raken mij persoonlijk niet. Enkel jammer dat het is omgetoverd van een voetbaltopic naar politiek gebrul. Ach ja..iedereen mag zeggen wat hij/zij wilt.
1 -9
Mung
Hahaha gefeliciteerd ouwe
3 -6
Mocrodammerr
thanks ouwe.
1 -6
Babayaka
Heeft ie toch de goede keus gemaakt. En blind ook.
Die wist gewoon dat als zyech voor Nederland zou spelen nooit een WK zou halen. Blind heeft dus prima geacteerd hierin.
0 -1
Bobbaasje
Ze kunnen nooit eens op een normale manier hun feestje vieren. Altijd weer geweld, ramen intikken, onschuldige mensen in elkaar trappen, winkeliers beroven, auto's in de fik steken.

In België en Frankrijk ging het er ook leuk aan toe.

Off: Weer iemand onthoofd in Parijs vanwege Marokkaanse gemeenschap.
8 -1
wladimir
Als Ajax kampioen wordt zijn er ook schermutselingen.
3 -6
achterlijn
Ja maar dat zijn Nederlanders.. die in hun eigen land rotzooien en dat is dan ook een Nederlands probleem.

Hier betreft het buitenlandse allochtonen en in dit geval marokannen die in een ander land dan de hunne rellen, dit hoort een marokkaans probleem te zijn in marokko en niet in ons land, als hun het zo goed voor hebben met marokko dan laat ze daar gaan vieren en niet hier..... dit zelfde volk viert ook feest als marokko van Nederland zou winnen, dit volk heeft niks met Nederland
2 -4
BokkieBokstra
Jazeker! Het beeld staat me nog voor ogen, mannen met beeldschermen in de handen bij het plunderen van een bank aan het Leidseplein. Toen Amsterdam nog leuke cafe's had en je overal mocht roken.
1 0
PuurGeluk
Vroeger...
0 0
Barra
Mooi voor Ziyech, ben wel benieuwd of hij zich kan onderscheiden op een WK. Wel zonde dat het op sommige plekken weer uit de hand is gelopen en ze zichzelf geen eer aan doen. Het is vooral vervelend omdat ze de overwinning van hun eigen land in een ander land vieren en daar dan gaan rellen.
2 0
luiszwaaris
Lekker man ah sahbi, Ziyech wahed topscoorder worden dan voor ishen 80 mill zbit gaan wollah
0 -9
18-3-1900
Soms schaam ik mij echt om Ajacied te zijn. Wat een haat en hersenloos gebral hier. Gefeliciteerd Marokko, volkomen terecht geplaatst.
4 -12
ambtenaar
Jezus gast, ga je schamen voor je politiek correctheid.
Hele steden worden gesloopt, auto's worden in de fik gestoken en agenten worden in elkaar geslagen.
En dan ga jij je schamen voor mensen die er zich er aan storen en er iets van zeggen.
15 -2
Lane 8
Er zijn nog nooit blanke voetbal-hooligans geweest die hele binnensteden hebben gesloopt inderdaad /s (die /s is nodig, want het gebeurt elke week, maar nu het Marokkanen betreft staat iedereen op zn achterste benen).
1 -7
ambtenaar
Hou op joh, toen Amsterdam gesloopt werd, sprak men er ook schande van. Toen Feyenoord Rome sloopte werd er ook schande van gesproken.
6 -1
Lane 8
Ik zeg ook niet dat het niet erg is, sterker, je moet echt een tweecijferig iq en een micropenis hebben wil je je vreugde uiten door dingen te gaan slopen. Ik kan me er dus echt kapot aan ergeren omdat ze het doen, maar ik heb het gevoel dat jullie je er nog extra aan ergeren omdat het Marokkaanse jongeren betreft (kan het mid hebben).
2 -4
maikelklaassen
hopen dat hij 4x scoort, kan ie voor 50 miljoen de deur uit
0 0
RusselWestbrook
Nederland is super tolerant, echt waar.

Lees dit topic maar als bewijs.
3 -14
SjaakWolfs
Als mensen binnensteden afbreken en de politie aanvallen dan moet je dat altijd afkeuren. Maar blijf vooral hangen in die eindeloze 'tolerantie', dan komt alles vanzelf goed.
10 -1
RusselWestbrook
Die lui die dat doen moet je gewoon oppakken en gepast straffen.
1 -4
Deepblue
is niet zo tolerant van je...
2 0
Babayaka
Wist niet dat we tolerant moesten zijn, aan figuren die alles slopen .
8 0
ambtenaar
Marokkanen zijn echt een heel leuk volk, echt waar.

Lees de nieuwsberichten maar als bewijs.

Hele steden worden gesloopt en jij begint over de tolerantie van Nederlanders, echt krankzinnig.
11 -3
AmsterdamWest
"Lees de nieuwsberichten maar als BEWIJS"


Hahaha, daar heb je weer zo een boertje die alles via de media moet vernemen en buitenlanders alleen kent van de tv omdat ze in jou dorpje allemaal blank zijn. Of hebben de Marokkanen je gepest vroeger en probeer je nu na 30 jaar je gram te halen? Lekker alles geloven want je krijgt voorgeschoteld, ze hebben jou duidelijk ook gebrainwasht. Maar laten we niet over kindermisbruik praten want dat is pas krankzinnig!! Nieuwsberichten hé...
0 -8
ambtenaar
Was meer een reactie op Russel, omdat hij een simpele dooddoener plaats en dit was de simpele tegenreactie.
Blijkbaar heb je dat niet begrepen, zal het er volgende keer bij vermelden.
Verder een leuk verhaal van je, hoop dat je wat emoties kwijt ben.
4 0
behangdelul
Grappig, het meest gehoorde tegenargument is kindermisbruik. Maar wel een religie aanhangen waar de grote leider het prima vond met minderjarigen en zelfs nichtjes etc aan te leggen...zucht
4 0
SjaakWolfs
Wat in de Westerse cultuur als pedoseksualiteit en een ernstig zedendelict wordt beschouwd is in islamitische landen een doodnormale zaak, en niet eens strafbaar.
"In Morocco, child marriage is a common practice. Over 41,000 marriages every year involve child brides.[100] Before 2003, child marriages did not require a court or state's approval. In 2003, Morocco passed the family law (Moudawana) that raised minimum age of marriage for girls from 14 to 18, with the exception that underage girls may marry with the permission of the government recognized official/court and girl's guardian. Over the 10 years preceding 2008, requests for child marriages have been predominantly approved by Morocco's Ministry for Social Development, and have increased (~ 29% of all marriages)"
I rest my case.
3 0
Litmanen85
Blij dat ik weer in de provincie woon.. Man hier wil je toch geen deel van zijn... Nederland anno 2017, helemaal naar de klote door dit import volk. Over een paar jaar lekker emigreren, hele kankerzooi hier kan me gestolen worden.
12 -4
3*stars*3
Nederland anno 2017? Ha, hier viel het echt mee vergeleken met Brussel.
0 -1
AmsterdamWest
Litmanen95,

Jou soort provincie boertjes zien we liever ook niet hier. Die zijn we ook spuugzat. Lekker oprotten en emigreren hebben we van jou ook geen last. Flikker.
0 -3
Pep
Jij kan me gestolen worden met je rascistische gelul! Voor mensen als jij is er geen plaats bij AJAX ! Jij bent geen Ajacied je bent een smerige rascist en bekrompen polder boertje. Optiefen hier !
3 -15
SjaakWolfs
Problemen signaleren en feiten benoemen heeft niets te maken racisme. Het is inmiddels zo vaak gezeik geweest met Marokkaanse Nederlanders (deze benaming zal ook wel racisme zijn) dat je ze als groep verantwoordelijk kunt houden voor het wangedrag. De gemeenschap (met al z'n belangenverenigingen en vertegenwoordigers) spreekt zich zelden tot nooit uit tegen dergelijke misdragingen, en ouders laten hun kroost ongestoord de straat opgaan om de boel af te breken. Het is een ernstig gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel naar de maatschappij toe (die wel mag opdraaien voor allerlei uitkeringen en voorzieningen) en een ernstig tekort schietende opvoeding. Met een kleine groep 'rotte appels' heeft het al lang niets meer te maken..
9 -1
RusselWestbrook
Het is inmiddels zo vaak gezeik geweest met Nederlandse pedofielen dat we Nederlanders als groep wel verantwoordelijk kunnen houden.

Klinkt gek hè? Doe maar gewoon niet. Je hebt altijd te maken met individuen. De meeste Marokkaanse Nederlanders zaten gisteren ook gewoon thuis op de bank. Moeten die dan naar buiten gaan en zeggen dat ze op moeten houden ofzo? Doe het lekker zelf zou ik zeggen.
3 -9
SjaakWolfs
Zoveel domheid kan ik niet tegenop. Alle cijfers wijzen uit dat er een groot probleem is met criminaliteit en wangedrag onder jonge mannen met een Marokkaanse achtergrond. We hebben het dan niet over enkele tientallen, maar vele duizenden. Dat er onder blanke Nederlandse kerels pedoseksuelen te vinden zijn, dat verandert daar helemaal niets aan. Totaal onzinnige vergelijking ook, maar je moet wat.
5 -1
RusselWestbrook
En dus moet de hele Marokkaanse gemeenschap aangepakt worden voor het gedrag van een fractie van de jongeren?

Ik zie het verschil met mijn vergelijking niet.
1 -6
Mocrodammerr
Laten we hierover ophouden joh. je wint er niks mee. waar het op neerkomt is dat iedereen moet worden aangepakt die de fout ingaat ongeacht afkomst
0 0
Topteam
Je doet nu precies hetzelfde maar dan op kleine schaal smerige hypocriet! Maak jij uit wie er wel en niet welkom zijn? Jij geeft geen ruimte voor een ander standpunt. Naïeve bekrompen linkse ziel! (En ja ik doe het ook)
5 -1
18-3-1900
Tuurlijk is er ruimte voor andere standpunten. Graag zelfs. Maar niet voor racistische standpunten.
1 -4
Ajacied33
Mooi gezegd en zo is het maar net!
0 -4
afcas
oei
0 0
witchmaster11
ondertussen slopen ze nu den haag , in maroko durven die gasten niet
11 0
BokkieBokstra
Dat heb je soms als er wat gevierd wordt.
0 -3
GrandMasterFlex
Nee dat heb je niet, maar alleen hier. Doen ze dit in Marokko, dan waren ze al lang opgepakt en gestraft.
2 0
Mocrodammerr
Ik heb Marokkaanse nieuws gevolgd. geen incidenten gemeld. enkel festiviteiten en irritante toeterende autos. maar in marokko moet je het ook niet in je hoofd halen om iets te flikken. ze maken je af.
2 0
BokkieBokstra
Dat klopt, maar dat heb je met dit soort gevier blijkbaar moet dat op stront uitlopen. Niet leuk, maar kan me van Ajax ook nog wel vieringen herinneren. Het is geen reclame, dat is zeker al denk ik dat in het geval van de Marokkaanse Nederlanders dat niet zoveel uitmaakt. Jarenlang stemmingmakerij poets je niet zomaar weg.
0 -1
Deepblue
jarenlang overlast poets je inderdaad niet zomaar weg
0 0
Pierre Heno
Hier de opleiding volgen met alle bijkomende privileges en dan via je dubbele paspoort kiezen voor het nationaal elftal van Marokko. Zo zie je precies hoe de verhoudingen liggen. Veel spelers kunnen zich nu zo in de kijker spelen. Ziyech zal na dit WK ongetwijfeld verkassen naar een Europese (sub)topclub. Hier in de kleredivisie valt weinig meer beter te worden en zakt de motivatie na elke wedstrijd op kunstgras. Je kunt hem bijna geen ongelijk geven toch?!
2 -5
FlyingDutchMan
Niks, de echte topclubs hebben toch geen trek in zo'n vrije trappen gemiddelde van Hakim.
2 0
ajaxrulesz
die instelling valt te rechtvaardigen enkel als je bovenaan staat. als je als club ziijnde 8 punten achterstaat op de nr 1 houd je die praat voor je van ik wordt niet genoeg uitgedaagd.irritatie werkt dat op bij de trouwe supporters
1 0
ajaxrulesz
felicitaties aan hakim en sofyan!!.
5 -3
MFox
Ze hebben zich weer behoorlijk misdragen in Nederland en België vanavond. Ik kan alleen maar hopen dat ze loodzwaar loten en na de poulefase exit zijn.
13 -3
Ajacied33
Overdrijven is ook een vak. Hoe dan ook zijn ze nog altijd netter dan het Feyenoord en ADO legioen. En dat zijn als ik het goed heb allemaal pure blanke Nederlanders.
2 -10
behangdelul
Blank? Racist! Zitten ook andere kleuren bij gap...nooit gehoord van de rellennegers? Maar zoals ze gisteren in Brussel hebben huisgehouden deden zelfs 010 supporters niet. Maar goed het is wel bekend dat er in die gemeenschap geen relativerend noch zelfreinigend vermogen zit. Wie corrigeert wie in die gemeenschap?
3 -2
AmsterdamWest
Als jij nou niet zo lafjes bent en je grote bek ook durft te openen wanneer je die gemeenschap voor je neus hebt dan heb je recht van spreken. In plaats van achter je scherm de behangdelul uit te hangen. Want kennelijk ben je te laf dat je hier komt vragen wie ze moet corrigeren. Dat durft niemand omdat men laf en bang is. Is algemeen bekend.

Maar wel juichen als een buitenlander gescoord heeft hé? Hypocriete lul!!
0 -2
ram
Huh? Wat? Geen woorden voor deze post.

Mag je niets afkeuren tegenwoordig? Dus je mag online niet zeggen dat je tegen massamoord bent als je niet het lef hebt om voor een massamoordende militie te gaan staan en "foei" te zeggen.
Een beetje verstandig mens doet dat niet hoor..

Ook je laatste alinea is belachelijk. Behangdelul heeft het over zelfreinigend vermogen. Dat heeft niet met racisme of juichen voor een buitenlander te maken. Het is een constatering. En een redelijk juiste constatering...
2 0
behangdelul
Oh maar jij doet nu alsof ik niks met buitenlanders heb...racist! Ik heb alleen niks met die 80% van de Marokkaanse jonger tussen 12-35 die niks opheeft met gezag, schijt heeft aan dit land en in aanraking is met de politie. Maar waarom moet dat direct weer in hun gezicht gezegd worden? Omdat er dan geweld kan worden toegepast? 1 op 1 met dat soort lui lukt toch nooit en daar zou ik niet voor weg lopen...sneu figuur
2 0
fanforeffer
En wij maar degenererend doen over IJsland en Marrokko ! Zij gaan ,Wij niet ! Wij zijn de verkeerde weg ingeslagen, maar weten dat zelf nog niet. KNVB wordt wakker,BOBO's wordt wakker.
3 -15
ram
Ik snap al deze minnetjes niet. Lijkt me feitelijk redelijk correct.
0 0
PJK54
Wat kan de KNVB hier aan doen dan? Ligt het niet aan deze generatie voetballers? die vinden zich zo verschrikkelijk goed dat ze een ander geen plek in Oranje gunnen. Nee dit Oranje moet hand in eigen boezem steken.
0 -1
iammike
Leuk voor Marokko en de Marokkaanse Nederlanders dat ze er bij zijn komende zomer!
4 -6
Litmanen85
Marokkaanse Nederlanders... hahahahahaaaaa Of je bent Marokkaan en je rot lekker op , of je bent Nederlander en je draagt hier bij en je past je aan.
5 -4
AmsterdamWest
Gelukkig is het niet aan jou om te bepalen wie zich hier aanpast vuile lafaard. Gelukkig heb je kunnen zien dat ze er de komende eeuw nog zitten en ik hoop oprecht dat je vaker last van ze zult krijgen. Ga lekker nu maar alvast kapot van binnen want die haat naar Marokkanen zit diepgeworteld bij jullie, laat staan als het WK begint hahahahaha!
0 -2
18-3-1900
Wordt je daar nou gelukkig van? Alles zwart of wit zien? Nuance is nog niet verboden hoor, probeer het eens toe te passen
2 -2
Deepblue
Leuk voor hem.
Omdat hij een ajax-speler is begrijp ik dat het hier staat. Vind alleen niet nodig om dit zo breed in het nederlandse nieuws (NOS journaal, etc) uit te meten. Zo van, we hebben we er niet alleen vaak last van - maar soms bouwen ze ook een feestje. Of iets dergelijks.
2 0
SnakeDoc
Dat volk weer de straat op. Net zo erg als Turken.
14 -3
Ajacied33
Zolang we maar niet zo erg worden als jij vind ik alles goed..
2 -3
Pierre Heno
Je hebt Klik Turken en Toeter Turken. Bestaat er eigenlijk ook een leuke naam voor toeterende Marokkanen ?
0 0
vijfennegentig
Alleen al om mensen zoals jou ga ik het ze gunnen, je moet niet haten man, het is terecht afgedwongen! En ja ik ben Nederlands.

Voor mijn Mocro kameraden: Succes boys!
1 -13
Ajacied33
Dankjewel man,sportief. Als ik de reacties hier lees en besef dat het allemaal Ajacieden zijn (ga ik vanuit) dan schaam ik me gewoon man. Ben zeer blij met onze kwalificatie voor het WK,en praat kleine relletjes hier en daar zeker niet goed. Helaas gebeuren dat soort dingen altijd,ook bij blanke Hollandse 'fans.'
0 0
Jajijdaar
En terecht, laat ze lekker.
1 -9
Litmanen85
Enig idee wat deze bevolkingsgroep ons aan poen kost ieder jaar?
0 -1
KlasseLasse
ja of niet laat ze lekker feest vieren
0 -10
SnakeDoc
Noem je dat feest vieren? De politie moest alweer in actie komen om de boel schoon te vegen, lekker de hulpverleners bekogelen met vuurwerk, leuk man.
7 -1
WijZijnAjaxWijZijnDeRijkste
gezellig hier!
3 -3
Sjoff
Tuut!! Tuut! Tuut! Tuut! Tuut!
3 -4
BvD27
Dat zijn de Turken
4 0
FlyingDutchMan
Groetjes van Ruud
0 0
Hziyech14
Ik ben hier wel blij mee,
Hij heeft aangegeven weg te willen in de zomer dus dan kan hij bij een goed wk 10 mil meer opleveren.
3 -3
Mocrodammerr
verdomme. openbaar vervoer omgeleid ivm feestende mocros in damsco.
4 -5
swing
altijd weer die agressie.
4 -2
FlyingDutchMan
Achteraan sluiten in de polonaise toch??
0 0
Mocrodammerr
ben vrij nuchter wat dat betreft. over tot orde van de dag.
0 -2
FlyingDutchMan
Dat waren sommige kakkerlakken bij het afgelopen kampioenschap ook, maar als je een gemiddelde van 1x in de 20 jaar hebt ;)
3 0
Mocrodammerr
Hoe zou Marco van Barsten (vatjem??) zich voelen nadat hij ziyech volledig afbrande tijdens de persconferentie? en nu is hij bezig om van voetbal- hockey te maken
11 -3
BokkieBokstra
Daar moet Ziyech maar tegenkunnen, kritiek van van Basten.
0 0
godenzonenssuper
Hoop dat hij zich schaamt.
Maar dat moest hij zowieso al doen vanwege zijn houding en frustraties richting Cruijff.
7 -1
FlyingDutchMan
Dat zeker!
4 -1
FlyingDutchMan
Denk niet dat de grote Marco van Basten wakker ligt van de interland carrière van een Hakim Ziyech. Die is te druk met lobbyen voor een bal in te schieten, in plaats van een ingooi..
6 0
godenzonenssuper
Ik gun het ze wel.
Voor het eerst in 20 jaar erbij, ziek.
1 -4
FlyingDutchMan
Leuk voor ze inderdaad, keer wat anders op zo'n toernooi
0 -1
Bobbaasje
Is Tunesië nu ook geplaatst?
0 0
3*stars*3
Yup, hadden aan een gelijkspel genoeg.
Maar wat een saai ploeg is dat zeg.
Zag ze tijdens Africa cup en vielen echt tegen.
Jammer dat Algerije niet gaat, want daar lopen wel leuke spelers rond met; Brahimi, Feghouli, Mahrez, Ghezal etc.
0 -1
FlyingDutchMan
Niks gezegd :p
0 0
FlyingDutchMan
Die spelers zijn van Algerije, tenzij ze zijn genaturaliseerd naar Tunesië ;)
0 0
3*stars*3
Ow haha, je dacht dat Mahrez enzo Tunesiërs waren?
0 -1
FlyingDutchMan
Nee, dacht dat jij die Algerijnse spelers bij Tunesië had weggezet haha. Zouden ze wel willen denk ;)
0 0
3*stars*3
Haha zouden ze zeker willen.
Maar blijkbaar heeft Algerije nu probleem, wat Marokko lange tijd had en dat was gewoon geen hecht team.

Algerije was tijdens WK 2014 echt goed en maakte het Duitsland erg moeilijk in de 1/8e finale.
Maarja, 3jaar later kan alles zo omkeren.
Wij kunnen als Nederlanders ook meepraten over 3 jaar later....
0 0
FlyingDutchMan
Mjaahaa over 3 jaar, als Cillessen wereldkeeper van het jaar is bij Barcelona, Nathan Ake de leider achterin,, Van Ginkel de motor van Oranje en Luuk De Jong alles erin schiet! Hmm
0 0
NouriVandeBeek
Ik gun het ze. Die emotie bij de mensen is mooi om te zien. Ze willen echt naar het WK en hebben ook nog eens een redelijk team.
5 -8
Hziyech14
Ik wil ook echt naar het wk.
2 0
NouriVandeBeek
Je gaat ook Hakim. Besef
1 -1
FlyingDutchMan
Haha laat het bezinken xD
0 0
Mocrodammerr
We komen eraaaan!!!!
9 -12
BokkieBokstra
Gefeliciteerd, je hebt wat om naar uit te kijken. Ik ga lekker achterover ontspannen kijken zonder oranje tompoucen en wuppies.
0 0
Ruff Rhythim
Congratz man!
2 -2
Mocrodammerr
cheers cheers!
1 -3
gras
Feli gozert!
3 -3
Mocrodammerr
dank je wel man.
1 -3
FlyingDutchMan
Gefeliciteerd, drink ze vanavond!
1 -2
Mocrodammerr
thanks gap. komt helemaal goed.
1 -3
3*stars*3
Gefeliciteerd kerel, ga je ook naar Rusland?
Denk dat Marokko daar wel veel support heeft met al die Marokkanen in NL, België en Frankrijk.
0 -5
Mocrodammerr
thanks thanks. ik heb geen idee. is best een dure grap en ver weg.
2 -5
AmsterdamWest
Bro, is ongeveer 3 uur reizen van Amsterdam naar Moskou. En Rusland is groot dus de steden liggen wel flinke afstand van elkaar.

Ik ga zeker overwegen om te gaan, is net als met die kakkerlakken die 1x in de 18 jaar kampioen worden. Dit
0 0
Mocrodammerr
ik vind het gezelliger in een marokkaans theehuis. was het dichter bij huis geweest, had ik het zeker overwogen.
0 0
Fredschuit1
Nederlands voetbal ligt dieper in de put dan ooit tevoren! CL 0 punten, grootste 2 clubs van NL doen niet eens mee, Degene die in de EL punten kan scoren is fucking Vitesse, NL wederom niet op een eindtoernooi. Dat kleine landje dat vroeger iedereens hart veroverde met totaal voetbal is ingehaald door landen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden maar toch doen mensen alsof we nog steeds bij de top horen. Vreemd..
5 -1
Suarez16_
Ziyech geeft de trainer een high five. Deden ze een paar maanden geleden maar zo makkelijk.
1 -1
Suarez16_
Goaltje voor de spanning zou niet verkeerd zijn.
0 0
Suarez16_
Die keepers wat een drama.
0 0
Mocrodammerr
it aint over till the fat lady sings. nog 45 focuss
3 -2
AjaxDaniel
Jezus heeft iedereen hier azijn gezopen ofzo? Wat een haat.
4 -11
Bobbaasje
Ik gun het Marokko wel, maar er wordt nu al geroepen dat ze naar het WK gaan voor de titel.

Hallo!? Dit is Ivoorkust waar je 0-2 voor staat. Argentinië, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal ect. is toch wel een andere verhaal. Realistisch blijven aub, maar voor de rest veel geluk en maak er een mooi toernooi van in Rusland.
4 -7
Ruff Rhythim
Nounou wat erg zeg...

Weet je hoe vaak Nederland liep te roepen dat ze de titel pakken als ze een eindtoernooi halen?

Elk eindtoernooi vriend. Sinds de jaren 70..
0 -6
Bobbaasje
Laatste 2 WK's wel dicht in de buurt gekomen.
1 0
Ruff Rhythim
Ja, en de laatste 2 eindtoernooien niet...
0 -4
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Je gaat me toch niet vertellen dat dit ergens op lijkt of wel dan?
3 -1
AjaxDaniel
Geen idee, ik heb betere dingen te doen met mijn tijd.
2 -3
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Waarom reageer je dan op dit topic als je iets beters te doen hebt? Als dit het Nederlands elftal schreeuwde hier iedereen moord en brand dat het schandalig was
1 -4
AjaxDaniel
Sorry mannetje, wist niet dat ik mijzelf moet verantwoorden voor alles wat ik doe. Als ik zulke toxic comments zie mag ik mijn mening uiten daarover, we leven hier niet in Saoedi-Arabië.
5 -2
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Je ventileert je mening op basis van niet kijken. Apart.
1 -3
AjaxDaniel
Ik ventileer mijn mening over de comments die ik wel degelijk heb gelezen. Waar in mijn comment praat ik over het voetbal zelf? Toontje lager mag wel, maat.
1 0
prsyt
Ik heb een opmerking gemaakt over het speelveld, ben ik ook een azijnzeiker? hahaha
0 0
AjaxDaniel
Nee hoor, maar dat massaal downvoten van comments die het Marokko gunnen gaat ook een beetje ver vind je niet?
3 -6
Fredschuit1
Erger me er echt kapot aan..
1 -8
Mocrodammerr
rust.. dit is geen wedstrijd voor goed voetbal..dit is strijden
2 -2
Bobbaasje
Waar is Marouane Chamakh trouwens gebleven? Dat was toch wel mijn oog appeltje bij Bordeaux 'des tijds' in Frankrijk.
0 0
Fredschuit1
Jammer dat hij het niet bij Arsenal heeft kunnen waarmaken. Geen flauw idee waar hij nu speelt..
0 0
Bobbaasje
De Marokkaanse Adriano, die waarschijnlijk de nachtleven heeft gekozen.
0 -1
prsyt
Ik dacht dat Oranje problemen had hahaha
2 -5
MFox
Jammer dit hoor. Als je twee ploegen als kiespijn kan missen op een eindtoernooi zijn het Turkije en Marokko wel.
9 -2
Bobbaasje
Dat wordt weer ruiten sneuvelen bij de winkeliers, toeteren op straat en praten alsof de Marokkanen het voetbal hebben uitgebracht dan de Nederlanders.
8 -3
AmsterdamWest
Sterkte boertjes, doet natuurlijk heel veel pijn om Marokko in het WK te zien schitteren en Nederland niet. Echt heel veel sterkte de komende tijd!! Marokko wél, Nederland NIET!!
0 0
Bobbaasje
Hoeveel ton kan Ajax verwachten in de zomer voor Ziyech?
1 -1
Suarez16_
Wel een hele slechte wedstrijd trouwens. Verdedigend staan beide teams heel matig en 3x naar mekaar over spelen zie je ook amper.
1 0
Onpartijdig
Eens, beetje hotseknotse voetbal, maarja het zal de fans van Marokko op dit moment niet heel veel boeien, haha.
2 -1
Mocrodammerr
veld is dramatisch. zeeerr hobbelig.
2 -1
Onpartijdig
Eens, maarja 0-2, dat is het enige dat telt.
2 -1
Onpartijdig
2-0! uit de hoekschop die volgt uit de vrije trap van Ziyech wordt gescoord, wat Ivoorkust daar doet is me een raadsel.
1 -2
Mocrodammerr
jajajajajajajajajajajajajajajajajaja
6 -8
Suarez16_
Gefeliciteerd!
1 -6
Bobbaasje
Zo de tv ken uit hoor.

felicitatie voor de Marokkaanse gemeenschap.
1 -2
3*stars*3
Ja dit is gespeeld.
0 -2
Onpartijdig
oef Ziyech met een geniepige vrije trap, slim bedacht.
1 -3
Suarez16_
En uit de hoekschop een goal.
0 -2
Onpartijdig
Toch belangrijk, vind Ivoorkust ook nog niet zo denderend.. spelen echt puur op de snelheid van de spelers voorin maar ik mis voor de rest iets van een tactiek.
0 -2
Suarez16_
Lijkt inderdaad nergens op, maar goed zolang je het WK maar haalt natuurlijk.
0 -2
prsyt
Dat veld is kurkdroog hahah
0 -2
Suarez16_
0-2 Marokko naar het WK.
3 -4
swing
come on Ivoorkust
3 -1
Bobbaasje
Kin omhoog en nu voor de 2-1 gaan Ivoorkust.
6 -1
Fredschuit1
Want heb je zulke warme banden met Ivoorkust dan?
2 -4
Bobbaasje
Ik mag toch wel een voorkeur hebben met Ivoorkust? Een vrouwelijke collega is van Ivoriaanse afkomst, ik gun dat vrouwtje wel een WK ticket.
3 -2
Fredschuit1
Tuurlijk. Maar krijg meer het idee dat je het vooral Marokko niet gunt.. Terwijl daar o.a. een Ajacied voetbalt. Kan me vergissen.
0 -6
terminator10
1-0 Marokko dirar assist ziyech
4 -4
Mocrodammerr
goooaaaaaalllllll!!!!
5 -5
Onpartijdig
Marokko 1-0!! volgens mij was het meer bedoelt als voorzet die in het netje beland, maar goed, wat boeit het.
1 -1
3*stars*3
Fout keepertje maar leuk voor Marokko.
0 -1
Onpartijdig
Hij reageert enorm traag ja, maar die spits van Marokko kon bijna koppen, daar gokte de keeper op volgens mij. Zag er niet heel sterk uit inderdaad.
0 -1
Suarez16_
0-1 Marokko. Lucky goal, maar dat maakt niks uit.
3 -2
Suarez16_
Assist Ziyech.
0 -1
Suarez16_
Veltman zou bij de verdediging van Marokko op Beckenbauer lijken. Dat lijkt helemaal nergens op.
3 -1
Bobbaasje
Jammer dat de gebroeders Kolo en Yaya er niet meer bij zijn.
1 0
Onpartijdig
Oef Gervinho met een grote kans zeg, schiet hem wild over na eerste goede aanname
0 0
terminator10
altijd over of tegen de muur
0 0
Suarez16_
Zul je zien dat hij ze hier er wel intrapt terwijl hij er bij Ajax al 100 heeft gemist.
0 0
3*stars*3
47 ;-)
0 0
terminator10
ziyech en vrije trappen xd
1 0
Stone020island
Zou leuk zijn voor al m'n marokkaanse vrienden dat ze het halen. Hopelijk kan ik dan denemarken en marokko steunen volgend jaar!
1 -4
Onpartijdig
Huh? als dat een vrije trap is voor Marokko dan moet je ook rood trekken? want dan is het een doorgebroken speler.
0 0
Fredschuit1
Waar kijk je?
0 0
Onpartijdig
streampje, je mist nog weinig aan de wedstrijd. Prima kans voor ivoorkust net, Marokko heeft alleen paar vrije trappen op prima plekken gehad.
0 0
Fredschuit1
Toch niet met Ziyech achter de bal? ;)
0 0
Fredschuit1
Toch vreemd dat Boussoufa Ajax 1 nooit heeft gehaalt. Al was dat ook rond de periode Sneijder, VDV.
0 0
Bobbaasje
Doe mij de oranje Ivorianen maar, hebben we ook geen getoeter op straat, want ik ben al Oost-Indisch doof geworden van het WK in Zuid-Afrika van die vuvuzela's.
3 -3
prsyt
Ivoorkust heeft geen verkeerd team.
2 -1
Fredschuit1
Zeker niet, maar ook niet die lichting van 2006. Met Drogba, Broertjes Toure en Kalou, kone, Gervinho etc..
1 -1
3*stars*3
Gervinho en Kalou spelen nog wel.
Verder zijn Zaha en Cornet ook leuke aanvallers en die Doumbia blijft een gevaarlijke spits.

Wel veel ervaring ingeleverd en blijft apart dat Kanon een basisklant is...
1 0
Fredschuit1
Bovenste 2 al aardig op leeftijd dan toch? Is dat die Doumbia die in rusland/oekraine heeft gespeelt? Las net hieronder dat ie nu bij Sporting speelt.. Zaha ex MUFC? Of een ander?
0 0
3*stars*3
Yup Doumbia ex CSKA.
Zaha speelde idd voor United en zelfs Engelse (jeugd)team.

Kalou en Gervinho zijn -32
0 0
Fredschuit1
Zaha stond te boek als groot talent. Net zoal wellbeck ( schrijf het vast niet goed en te lui om te googlen). Beide halen niet het maximale eruit.
0 0
prsyt
Die nu voor Palace speelt, denk ik. Toch? Goede speler is dat.
0 0
Onpartijdig
Wat gebeurt er trouwens als Marokko verliest? Is het dan ook definitief gelijk uitschakeld voor het halen van het WK of is er dan nog een andere mogelijkheid?
0 0
3*stars*3
Laatste pot en Marokko heeft genoeg aan 1 punt.
0 0
Onpartijdig
Maar als ze nu verliezen is het ook gelijk over dus? Spannende wedstrijd dan ja, haha.
0 0
Fredschuit1
Zullen toch ook wel een play offs hebben met de beste nummers 2 van Afrika..?
0 0
Onpartijdig
Eigenlijk bizar dat Marokko al zo lang niet op een WK heeft gestaan, dan klagen wij wel eens als Nederland zijnde (terecht) dat het niet loopt maar voor veel Marokkanen (of mensen met Marokkaanse roots) is dit wel echt een gigantische wedstrijd.

Zou leuk zijn voor Ziyech als hij belangrijk kan zijn.
2 0
Mocrodammerr
spanning is killing!! zit in een gezellige cafe.. iedereen aan de waterpijppie en koffie. yallaaahhhh lets goooo
4 -6
Fredschuit1
Niet eens munt thee? Mijn favo combie;)
0 0
Mocrodammerr
sowieso man..sowiesooo!
0 0
Suarez16_
Succes he.
0 0
Lane 8
Succes man! Hoeveel was de eerste wedstrijd geworden precies?
2 0
Mocrodammerr
thanks gap. 0-0 .. voor de afrika cup wonnen we 1-0
0 0
Onpartijdig
Een jaar geleden (12 november 2016) hebben ze 0-0 tegen Ivoorkust gespeeld, volgens mij deed Ziyech toen nog niet mee vanwege de onenigheden met zijn coach.
0 0
terminator10
miss die hakimi huren of kopen aangezien hij wisselspeler is in madrid en dan heb je meteen een goede linksback(kan ook rechtsback) en is nog maar 19.
0 -1
Mocrodammerr
hij is basisspeler
0 0
terminator10
alleen laatste 2cl wedstrijden door blessure van nacho daarvoor alleen maar op de bank
0 0
Mocrodammerr
neen, hij speelt al veeel langer.
0 0
Ajax#1900
Toch zal hij aan genoeg wedstrijden komen hoor. Zeker een stuk of 20. Als ze hem al verhuren doen ze dat wel binnen Spanje.
0 0
geronimo
Laat Ivoorkust dit maar winnen
4 -3
Ajax#1900
Je zou toch verwachten dat ze zon wedstrijd ergens uitzenden op Eurosport of Ziggo.
1 -1
Suarez16_
Benieuwd of amrabat nog een assist gaat geven aan Ivoorkust vanavond ;). On: Gun Ziyech het WK. Maar denk dat Ivoorkust sterker is.
2 -1
Ajax#1900
Ik ben nou niet echt een Ivoorkust kenner, maar heb het idee dat ze met hetzelfde probleem zitten als wij in NL. Namelijk een generatie topspelers die met pensioen is gegaan zonder waardige opvolgers.
1 0
Suarez16_
Ze hebben wel een paar goede spelers hoor in de (sub)top van Europa. Kessie van AC Milan, Aurier van Spurs, Bailly van ManU, Zaha van CP, Doumbia van Sporting, Seri van Nice, bony van Swansea en ze hebben ook nog Gervinho en kalou. Yaya Toure was gestopt dacht ik, maar als je dat vergelijkt met Marokko scheelt het wel een slok op de borrel. Wat hebben die? Ziyech, tannane, amrabat (2x), el ahmadi, Sais, Dirar, Hakimi, Benatia, Boutaib, Belhanda, Boussouffa, mahi, Fajr en Banoune.
2 0
Ajax#1900
Hmm op zich een aardig elftal, maar weinig spelers die hun ploeg bij de hand nemen. Toch vooral dienende spelers, zon Toure was een en al leider natuurlijk.
0 0
FlyingDutchMan
Is het lijstje namen van Ivoorkust indrukwekkender.
0 -1
Fredschuit1
Gun het Marokko en de Nederlandse Marrokanen. Suc6!

Is het trouwens ergens live te volgen?
5 -6
Mocrodammerr
nos doet live blog maar nergens een registratie
1 -2
Fredschuit1
Ok, Dat is Jammer. Had de wedstrijd graag live gezien. 94 voor het laatst op een WK toch? Met superster Hadji.
0 0
Mocrodammerr
nee dat was 98. we waren zo goed als door.. opeens won noorwegen uit het niets van brazilie waardoor we in poulefase waren uitgeschakeld.
0 0
gi0vanni
Neem aan dat je het niet over het WK had want in 98 kwam Nederland tot de halve finale. Of heb je het over Marokko?
0 0
FlyingDutchMan
Ik mis Driss Benzekri xD
0 0
Mocrodammerr
niet vloeken aub haha.. ontopic: ziyech zuivere pingel ontnomen. only in africa
0 0
aanval86
ja in Ivoorkust
0 0