BVeenstra, 11-11-2017 om 09:00, 12233 views, El Mundo Deportivo | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Hoe graag men bij FC Barcelona verdediger Matthijs de Ligt van Ajax ook wil overnemen: het lijkt kansloos. Volgens El Mundo Deportivo zouden de Catalanen de mandekker het liefst in de aankomende transferperiode (januari) al willen contracteren, maar Ajax heeft een duidelijk statement gegeven: De Ligt is niet te koop.

Het Spaanse medium meldt dat Ajax aan de sportieve belangen denkt en dat er op financieel gebied geen noodzaak is om spelers te verkopen. Dit bleek ook al toen Ajax hoge biedingen op Kasper Dolberg en Hakim Ziyech weigerde in de zomerse transferperiode. Ajax liet tijdens de aandeelhoudersvergadering vrijdag bovendien weten dat de financiële buffer dermate groot is, dat men ondanks het missen van Europees voetbal de begroting niet hoeft bij te stellen en dat er ook niet per se spelers verkocht hoeven worden.

Ook De Ligt, die in Spanje vergeleken wordt met Gerard Pique, zelf lijkt op dit moment weinig te zien in een overgang naar FC Barcelona. 'Ik geef de voorkeur aan een basisplaats bij Ajax boven een plek op de bank bij FC Barcelona', vertelde hij onlangs in televisieprogramma Peptalk. Mocht Barca er toch in slagen om De Ligt vast te leggen, maakt dat de weg voor oud-Ajacied Thomas Vermaelen vrij om te vertrekken, zo schrijft het medium.

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer