'Ajax laat weten dat De Ligt niet te koop is'

BVeenstra, 11-11-2017 om 09:00, 12230 views, El Mundo Deportivo | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Hoe graag men bij FC Barcelona verdediger Matthijs de Ligt van Ajax ook wil overnemen: het lijkt kansloos. Volgens El Mundo Deportivo zouden de Catalanen de mandekker het liefst in de aankomende transferperiode (januari) al willen contracteren, maar Ajax heeft een duidelijk statement gegeven: De Ligt is niet te koop.

Het Spaanse medium meldt dat Ajax aan de sportieve belangen denkt en dat er op financieel gebied geen noodzaak is om spelers te verkopen. Dit bleek ook al toen Ajax hoge biedingen op Kasper Dolberg en Hakim Ziyech weigerde in de zomerse transferperiode. Ajax liet tijdens de aandeelhoudersvergadering vrijdag bovendien weten dat de financiële buffer dermate groot is, dat men ondanks het missen van Europees voetbal de begroting niet hoeft bij te stellen en dat er ook niet per se spelers verkocht hoeven worden.

Ook De Ligt, die in Spanje vergeleken wordt met Gerard Pique, zelf lijkt op dit moment weinig te zien in een overgang naar FC Barcelona. 'Ik geef de voorkeur aan een basisplaats bij Ajax boven een plek op de bank bij FC Barcelona', vertelde hij onlangs in televisieprogramma Peptalk. Mocht Barca er toch in slagen om De Ligt vast te leggen, maakt dat de weg voor oud-Ajacied Thomas Vermaelen vrij om te vertrekken, zo schrijft het medium.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Mooie deal voor OVERnars: cashen met De Ligt en voor een koopje 'Vermaelen terug haelen'. Misstaat niet tussen Siem en Klaas Jan. Wie volgt?
1 0
NouridolbergNeres34
Hoor net bij Ziggo sport dat barry hulshoff aan heeft gegeven dat de intentie is om tot de zomer te blijven.

Man man de ligt heeft in de zomer dan pas 1,5 seizoen eredivisie gespeeld en een half jaartje europa league, wel de finale maargoed.
In de zomer al verder kijken, lijkt me veel te vroeg hij moet eerst maar eens een paar keer kampioen worden in Amsterdam en uitgroeien tot een speler ala vertonghen achterin.
1 0
Pierre Heno
Welnee...hij heeft groot gelijk! Deze jongen heeft potentie om de Europese top te gaan halen en dan ga je die kans niet lopen verkloten in wedstrijden op kunstgrasvelden die bewust stroef worden gehouden door die miniclubjes die er op spelen en zo puntjes willen sprokkelen. En De Ligt wordt ècht niet beter tegen clubjes als VVV, PEC, Excelsior, Groningen, Heracles en noem ze maar op allemaal. Wegwezen is zijn beste keuze. En dat zal ongetwijfeld ook gelden voor Neres, Ziyech en Frenkie de Jong. Iedereen weet inmiddels wel hoe de club er aan toe is onder de leiding van dit technisch hartinfarct. Wel goed voor Oranje want bij een Europese topclub zal De Ligt snel beter worden en dat is dan weer het voordeel van zijn vertrek. En met het geld dat de club voor hem vangt wordt toch niks gedaan door de huidige clubleiding dus...
2 0
witchmaster11
waarom geloof ik die lui niet o wacht even ze hebben de bonus al binnen
1 -1
The
En over welke bonus heb je het dan?
0 0
Josajacied87
Als je Cillissen tegen de Schotten zag, zie je dat de bank van Barca niet perse een bevordering is.
2 0
klompv
O, jij kijkt nog..............:-)
0 0
Ruff Rhythim
Het is te hopen dat De Ligt blijft beseffen dat nu weggaan naar een club als Barcelona alleen maar schadelijk voor zn ontwikkeling zal zijn.
5 0
AjaxPassion
Nog zo'n jaar meemaken bij Ajax is anders ook niet echt lekker...
3 -2
munser
die gaat weg
0 -4
Ajaciedvooraltijd
Komen we een jaar te laat mee. Had Klaassen en Sanchez lekker behouden. Sukkels
3 -7
RaynoFischer
Wilden beide weg.
Sanchez ging vervelend doen.

Klaassen is niet zo'n groot gemis als je de juiste het vertrouwen geeft, Vd Beek of Frenkie De Jong ipv opa's Lasse en Siem
5 -4
ST
Opa's Schöne en De Jong hebben dot seizoen wedstrijden beslist. Kan je niet van doe andere twee zeggen. Hoewel die natuurlijk meer potentie hebben op de lange termijn.
2 -4
Bjorn
Het standpunt dat wij innemen is prima, maar als spelers eenmaal zelf weg willen en er komt een zak van 40 miljoen, ben je altijd kansloos. Zie Sanchez.

Zolang Mathijs zelf wil blijven is er niets aan de hand. Verandert dit, dan is het snel over.
0 -3
de-Ajacied
De Ligt kwijtraken zou een grote verzwakking zijn en Vermaelen terugkrijgen zou een ramp zijn.
9 0
DeWijsneus
Sorry hoor maar alles boven de 40 miljoen gelijk accepteren. Ik zie zeker de potentie maar ik zie hem nooit die potentie behalen bij Ajax 1. Zodra hij maar enigsinds stabiel is, is ie weg.
0 -12
ajaxrulesz
Het probleem is alleen dat ajax dat geld lekker oppot en dan sidoel doorschuift.
3 -1
zuidzuid
Mwaa oppotten? Gister bekend gemaakt dat er een nieuw stadionnetje komt.
0 -2
ajaxrulesz
Heb liever dat ze dat geld eens investeren in kwaliteitsaankopen, bovendien kost dat stadionnetje geen 160 miljoen wat inmiddels in kas zit. Ajax moet eens zorgen dat ze minder afhankelijk gaan worden uit opbrengsten uit spelersverkopen en andere dingen aanboren waaruit ze structureel geld kunnen genereren.
2 0
RusselWestbrook
Zoals de 25 miljoen euro aan beleggingen die afgelopen jaar (geloof ik) aangekocht zijn?
0 0
Bensco
Zoals een mini stadion bouwen waar je extra inkomsten mee kan generen?
0 0
AjaxPassion
Hoe zie jij dat extra inkomsten genereren? (Meetbaar)
0 0
Bensco
Ik denk dat het antwoord al gegeven is ;)
0 0
AjaxPassion
Ik denk het niet ;P

Dat gaat namelijk geen structurele respectievelijke inkomstenbron worden ; )
0 0
Bensco
Het probleem met sportclubs is dat het uitermate moeilijk is om een stabiele stroom van inkomsten te kunnen creëren. Bijna al je inkomsten zijn gekoppeld aan sportieve successen. Boek je succes verkoop je meer merchandise, tickets, zijn je spelers meer waard etc. Zo’n ministadion zal ongetwijfeld voor meer inkomsten gaan zorgen. Jong Ajax boekt immers succes en de toernooien voor de jeugd lopen ook steeds beter. Dat blijkt wel uit het feit dat ABN AMRO al bereid was om een aparte sponsoring te doen voor alleen de jeugd. Ik zie dit wel zitten. Dit maakt van de toekomst echt jeugdcomplex wat mee kan komen met de rest.
0 0
ajaxrulesz
Merchandising,sponsoring(vettere vissen), Beneliga competitie opzetten etc.
0 0
AjaxPassion
Dat zijn idd andere goede opties, maar niet m.b.t. een ministadion ; )
0 0
RusselWestbrook
Kaartverkoop.
0 0
AjaxPassion
Bij Jong?
1. Dat wordt al gedaan en
2. Als ze die prijzen gaan verhogen gaan er wss ook minder supporters komen, die er toch al niet beister veel zijn (het blijft ten slotte een 2e team)
3. Dat gaat het verschil niet maken.
0 0
zuidzuid
Grond wordt in NL nooit minder waard. Dat is 1.

Maar laat hier alleen Jong Ajax, de dames en de A1 spelen dan blijft t ook nog gewoon goed onderhouden.

Vraag wat meer entree voor Jong Ajax.

Los hiervan. Ben allang blij dat VdSar leert van zn fouten en het uitspreekt.
1 0
AjaxPassion
Grond is inderdaad een goede investering, maar niet een om he inkomsten (en daarbij begroting) op te schroeven.

Die entree bij Jong Ajax gaat je ook niet verder helpen, aangezien het een 2e team is waar niet beister veel aandacht voor is.

Vind niet dat Ed leert van zijn fouten, het gaat al jaren hetzelfde (met onderbreking van 1 jaar).
0 0
zuidzuid
Het voetbal van Jong is leuker. Geef dan korting aan hele scholen of elftallen.

Vd sar heeft nu aangegeven dat ze 2 weken na afloop van t seizoen de selectie klaar willen hebben en sneller gaan handelen bij transfers. Die Richarlison doet t niet verkeerd daar
0 0
melvin druncte
makkelijke spierballentaal, hij wil ook echt niet
1 -3
RaynoFischer
Ja Dolberg wou ook niet weg, goed toch.
Zeiken om het zeiken.
1 -1
mgtow
100 miljoen + Vermaelen.
0 -8
Michels
Wat moeten we in godsnaam met Vermaelen?!
0 0