BVeenstra, 11-11-2017 om 08:10, 10312 views, Algemeen Dagblad | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Voormalig Ajax-speler Johan Neeskens is al twintig jaar niet meer bij een wedstrijd van Ajax in de ArenA geweest. Dat laat de clubicoon van de Amsterdamse club weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Toen Neeskens in 1997 assistent-bondscoach was, wilde hij na afloop van een duel van Ajax nog even met enkele internationals spreken. Een steward in de ArenA liet Neeskens echter niet toe, omdat hij niet over de juiste toegangskaart beschikte. Sjaak Swart probeerde destijds nog te bemiddelen, maar zonder resultaat. Toenmalig voorzitter Michael van Praag passeerde eveneens, maar hij stelde zich bijzonder formeel op. 'Sjakie Swart werd boos en zei: "Maar Michael, we gaan hier toch niet moeilijk doen over Johan Neeskens?" Van Praag dacht even na en zei: "Ik zal eens kijken of er toch iets te regelen valt".'

Voor Neeskens zelf was dat de druppel en hij vertrok. 'Ik heb gezegd: "laat maar zitten, ik kom hier nooit meer". En de man uit Heemstede hield woord (alleen bij Oranje en KNVB-evenementen kwam hij in het stadion, maar niet meer bij Ajax), al komt er misschien nog verandering in. Algemeen directeur Edwin van der Sar, die vier jaar met Neeskens samenwerkte bij Oranje, hoorde 'verbijsterd' van het incident en haalde de kou uit de lucht. Het tweetal voerde een goed gesprek met elkaar.

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer