Neeskens komt al twintig jaar niet bij Ajax

BVeenstra, 11-11-2017 om 08:10, 10311 views, Algemeen Dagblad | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Voormalig Ajax-speler Johan Neeskens is al twintig jaar niet meer bij een wedstrijd van Ajax in de ArenA geweest. Dat laat de clubicoon van de Amsterdamse club weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Toen Neeskens in 1997 assistent-bondscoach was, wilde hij na afloop van een duel van Ajax nog even met enkele internationals spreken. Een steward in de ArenA liet Neeskens echter niet toe, omdat hij niet over de juiste toegangskaart beschikte. Sjaak Swart probeerde destijds nog te bemiddelen, maar zonder resultaat. Toenmalig voorzitter Michael van Praag passeerde eveneens, maar hij stelde zich bijzonder formeel op. 'Sjakie Swart werd boos en zei: "Maar Michael, we gaan hier toch niet moeilijk doen over Johan Neeskens?" Van Praag dacht even na en zei: "Ik zal eens kijken of er toch iets te regelen valt".'

Voor Neeskens zelf was dat de druppel en hij vertrok. 'Ik heb gezegd: "laat maar zitten, ik kom hier nooit meer". En de man uit Heemstede hield woord (alleen bij Oranje en KNVB-evenementen kwam hij in het stadion, maar niet meer bij Ajax), al komt er misschien nog verandering in. Algemeen directeur Edwin van der Sar, die vier jaar met Neeskens samenwerkte bij Oranje, hoorde 'verbijsterd' van het incident en haalde de kou uit de lucht. Het tweetal voerde een goed gesprek met elkaar.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Limburgse Ajacied
Het zegt heel veel over niet alleen de cultuur bij Ajax maar in zijn totaliteit in NL. Wij hebben hier gewoon geen respect voor de helden van weleer... in landen als Duitsland, Italië, Spanje of Engeland zou dit nooit gebeurd zijn. Om het over de VS maar niet te hebben... beetje triest wel. Mensen hoeven hun bekendheid ook niet te mis- / gebruiken om dingen voor elkaar te krijgen maar dit gaat helemaal nergens over.
1 -1
Mung
Sinds wanneer is de koude Ajax cultuur representatief voor de rest van de Nederland? Niet om mijn ‘vrienden’ uit 010 en Eindhoven te verdedigen maar daar het er wel anders aan toe.
0 -1
Mung
Ironisch. IJskonijn flappie haalt kou uit de lucht. Verhaal zal wel uit de context zijn getrokken maar illustreert wel de zakelijke cultuur binnen Ajax. Sinds Kales en van Praag de club in de uitverkoop hebben gedaan is het nooit meer goed gekomen.
0 -1
Pierre Heno
Het zegt alles over de cultuur bij Ajax. En die stewards zijn doorgaans ook niet de slimste en die zal ook 'denken' dat wanneer hij JN wèl toelaat zonder geldig toegangsbewijs hij meteen de zwarte Piet eh de Spaanse Edelman krijgt toegeschoven. Meest waarschijnlijke is echter dat die steward geen flauw idee had wie Johan Neeskens was. En dat is eigenlijk nog het meest treurige van dit hele verhaal. Steward zijn in de Arena maar je hebt geen flauw benul va de club geschiedenis en de iconen van de club. Ontslag is dan eigenlijk toch maar het beste!
0 -1
Finidi en Nwanko
Volgens mij heb je over het hoofd gezien dat Van Praag hem ook niet binnen wilde laten..... Dat is veel erger.
3 -1
shachalnur
Van Praag zat fout.zoals gebruikelijk.

Als van Praag eenmaal klaar is met z'n werk ,is er van het Nederlands voetbal niets meer over.

Wel 'ns afgevraagd waarom dingen bij Ajax zo hard achteruithollen sinds eind vorig seizoen?

Da's de prijs die je betaald als je niet doet wat het netwerk wil.

V/d Sar ,Overmars,Bergkamp enz,hebben geen kans tegen de psy-ops waar Ajax nu bloot aan staat.

Ze zouden niet eens weten waar de ellende vandaan komt.
0 -2
de-Ajacied
Het wordt tijd dat Sjaak president van Ajax wordt. Om te beginnen voorzitter van de bestuursraad
2 -1
de-Ajacied
Het wordt tijd dat Sjaak president van Ajax wordt. Om te beginnen voorzitter van de bestuursraad
1 -1
Babayaka
Wat een club is het ook eigenlijk.
Types als neeskens Krol Ling Jesper Olsen schoenaker schrijvers Zuurbier Hulshof rep Geels Koeman Wouters lerby arnessen hebben niks of weinig meer met Ajax.

Hoe meer ik er over denk hoe lelijker de club Ajax eigenlijk wordt. Echter echte Ajacieden worden ook door het publiek uitgekakt. Adriaansen van gaal, de boer blind van Basten

Nee we staan op de banken nu voor spelers die zo gauw ze meer dan 10wedstrijden achter elkaar goed spelen willen vertrekken.
0 -3
FlyingDutchMan
Klopt, voor de Tête fanboys
1 -1
Red Devil
Hadden we nu maar spelers met de mentaliteit van Johan Neeskens dan zag het er een stuk beter uit.
Zo ga je niet met je helden uit het verleden om.
Goede stap van v d Sar.
4 0
gras
Kleinzielig dit. Maar goed initiatief van Sar, mag ook wel gezegd worden. En altijd mooi dat zulke iconen op de club rondlopen. Kunnen er niet genoeg van hebben. Zulke mensen op het complex laat het Ajax hart harder kloppen. Mensen gaan verhalen ophalen, ouders voeden hun kleintjes op door naar hem te wijzen en te vertellen wat voor speler hij was etc. Prachtig altijd.
5 0
Aeter
Inderdaad, echt absurd dit. Wel klasse van Neeskens, die was in het veld net zo stug. En goed van Edje dat hij ff een bakkie gaat drinken met Johan 2.
2 0
IDJosh
Slaat nergens op dat hij zo behandeld is toentertijd. Ik vind het alleen wel triest dat je na 20(!) jaar nog steeds met die wrok zit, omdat 1 persoon toen moeilijk deed.
2 -2
talent020
inderdaad die steward zal intussen ook niet meer bij Ajax werken:P
3 -1
De_Realist
Als ik Neeskens was zou ik sowieso nog even wachten om weer in de ArenA te komen want het voetbal is niet om aan te zien dit seizoen.
9 -1
Ferd
Dus bij een wedstrijd van Oranje krijg je te maken met een vervelende steward, dan besluit je Ajax te boycotten maar komt nog wel in de arena bij wedstrijden van Oranje? Ik snap de logica van Neeskens niet! Zeker niet omdat Sjaak Swart je nog wilde helpen en Van Plaag al jaren juist bij de knvb werkzaam is.
0 -7
talent020
heb je het artikel wel gelezen? het was bij een wedstrijd van Ajax en Van Praag deed juist erg moeilijk,
0 0
Ferd
Oh shit, je hebt gelijk, ik zag ‘assistent bondscoach’ staan en met m’n slaperige hoofd legde ik de link met oranje wedstrijden
1 0
vanVleuten
Lees!
1 0
MichelAngelo66
Die steward begrijp ik nog wel. Zijn meestal niet al te snugger en wordt er denk ik ook zomaar uitgegooid. Maar een half woord van Swart zou al genoeg moeten zijn. Als dit echt zo is dan is het echt ongelofelijk.
Neeskens, wat een geweldige speler voor Ajax en Nederland. Een van de belangrijkste spelers ooit. In 74 en 78 hadden we zonder hem nooit zover gekomen. Samen met Cruijff mijn idolen.

Ps ik vergeet nooit de wedstrijd in oranje Dat hij na langere afwezigheid als routinier teruggehaald door Kees Rijvers (toen bondscoach als ik me goed herinner). Oranje zat heel erg in een dip en Neeskens "de aanjager" werd even erbij gehaald. Als vanouds zag je spelers op zijn tegen vol druk zetten. Zoals in de oude tijden bij Ajax. De Kuip zat nokkie vol voor hem. Genieten was dat.
4 -1
PJK54
Ik neem aan dat jij gaat solliciteren naar de functie van bv groepsleider bij de stewards?
0 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Nu als Mister Ajax zo'n grote Ajacied niet binnen kan krijgen en een steward dat kan tegenhouden, dan staat dat symbool voor de hele gang naar de Arena. Zakelijkheid, kil etc. Want een steward die tegen Mister Ajax ingaat die mag toch nooit meer in de Arena komen... Van Praag die Neeskens niet binnen kon krijgen maar naar een steward moet luisteren.....Kan toch niet.
4 -2
mvdk
Echt schandalig. Ik vroeg me al af waarom ik zijn naam zo weinig hoorde. Van Praag moet zich schamen.

Johan was overigens assistent bij FC Barcelona en Galatasaray. Zou een prima sterke man naast Keizer kunnen zijn. Een brok ervaring en bovendien een topspeler van het gouden Ajax. Een boegbeeld dus.
11 0
Babayaka
Nee dat kan niet want dan worden lamie en Spijkerman boos, en winter brult ik ook.
0 0
Horrontelli
Als Van der Sar Neeskens weer naar Ajax krijgt is dat zijn eerste antoonbaar goede actie als directeur.
1 -2
Bjorn
Doe je hem klein beetje tekort mee: zie alle sponsor deals met Chinese bedrijven bijvoorbeeld.
1 -2
@Maar7en
Volgens mij doet Vd Sar het commercieel vrij aardig... Veel sponsors voor Ajax binnengehaald en de markt geopend in China. Maar het is altijd makkelijker een zeikreactie te geven natuurlijk.
2 -2
Wijnvoord
zielige reactie, met zijn eerste aantoonbaar.
0 0
mvdk
Vergeet Ziggo EN Abn Amro niet. Ook dat is voor een deel aan hem te danken. Van der Sar is ondanks alles een enorm uithangbord. Hij was de beste keeper ter wereld bij Manchester United. Qua suportersschare de grootste club ter wereld...
1 -1
Redrum
Ok dan ben je best zielig
0 0
NielsKster
jup
0 0