Cerny: 'Hierna gaat het alleen maar omhoog'

BVeenstra, 03-11-2017 om 12:20, 3825 views, Ajax TV | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax-aanvaller Vaclav Cerny is ondanks zijn zware knieblessure positief gestemd over de toekomst. De Tsjech liep onlangs een gescheurde kruisband in zijn rechterknie op tijdens het bekerduel met ASV De Dijk. Voor de buitenspeler betekent dat dat zijn seizoen al vroeg ten einde is.

'Ja, het gaat nu wel wat beter', vertelt Cerny in gesprek met Ajax TV. 'Die avond toen het gebeurde en ik thuiskwam dacht ik echt: dit is niet goed. Een dag later toen ik de uitslag hoorde in het ziekenhuis wist ik dat het niet goed was', aldus de aanvaller, die veel steun heeft. 'Mijn vader was toevallig hier en met een paar vrienden aan wie ik alles vertel had ik ook contact. Ook in het team leeft iedereen mee, dat waardeer ik enorm.'

Cerny kreeg verder veel berichten op sociale media en dan vooral via Instagram. 'Dat is leuk, maar aan de andere kant niet want je beseft dat het serieus is. Maar aan de andere kant zijn er mensen die je steunen. Ja, ook Arek steunt mij. We hebben regelmatig contact. Hij weet ook hoe het is (Milik is na zijn knieblessure van vorig seizoen ook nu geblesseerd aan zijn knie, red.). Hij weet hoe ik het mentaal moet aanpakken, het is lief dat hij aan mij denkt', aldus Cerny, die zich verheugt op zijn rentree. 'Het is weer een tegenslag, een hele grote en belangrijke. Als dit klaar is, gaat het alleen maar omhoog', blikt Cerny, die vorig seizoen lange tijd kampte met rugproblemen, positief vooruit.

ZiggoCam - Vaclav Cerny: 'lief dat Arek Milik aan mij denkt'

Vandaag in de ZiggoCam zoeken we Vaclav Cerny op, die tegen De Dijk een ernstige knieblessure opliep. ►SUBSCRIBE NOW http://ajax.ms/subscribe ►FOLLOW US Twitter: http://twitter.com/afcajax Facebook: http://facebook.com/afcajax Instagram: http://instagram.com/afcajax Snapchat: http://snapchat.com/add/afcajax

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gras
Ziet er toch nog aangeslagen uit. Hij heeft genoeg voetbalkwaliteiten. Zag je ook in die afgrijselijke wedstrijd tegen de Graafschap, waarin hij alleen niet koelbloedig genoeg afrondde.

Het is meer mentaal. Maar hoop iig dat hij volledig hersteld. Waar hij verder doorbreekt maakt dan minder uit. Maar voor hem en ons hoop ik nog bij Ajax.
1 0
koenos1
Ik heb nog enorm veel vertrouwen in deze jongen! Heeft in het verleden zeker laten zien dat hij wat kan! Ik geloof dan ook dat hij er fysiek sterker uit zal gaan komen en dat hij snel weer zijn kwaliteiten showt op de Toekomst. (Cerny is nu nog erg fragiel/mager en heeft last gehad van zijn rug, door krachttraining zal dit ook zeker gaan verbeteren)
1 0
ajaxinho
Jouw tijd komt nog Vac!

Daar geloof ik heilig in.
1 0
megaonion
Meen je toch niet? Hij kwam niet eens de rechtsback van "De Dijk" voorbij xD hahahahaha die vent is net zo goed als de eerste de beste doorgesnoven koekenbakker die je van de tribune pakt. Je heb toch helemaal niks aan deze vent? Enige wat hij leuk kan doen is mooi bewegen. Rendement van een chinese fortune cookie deze vent...
0 -7
Ajax#1900
Beetje flauw om het op deze manier onder woorden te brengen, maar ik denk dat je wel gelijk hebt. Op niveau heeft Cerny nog niets laten zien.
2 0
Afcagauke95
Kan mij nog wedstrijden Europa league herinneren in zijn eerste seizoen, Celtic speelde hij sterk en was de gevaarlijkste speler.. daarnaast vaak pech met blessures.. vorig seizoen te lang eruit geweest en nu hetzelfde
2 0
Labrador
Wat is dat toch een mooie vrouw
2 0
Keffie L
Zet ‘m op jongen!
1 0