Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Veltman ziet ook buiten het veld Ajax groeien

SJvanveen, 29-10-2017 om 09:53, 6541 views, AT5 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Joël Veltman zit het bij Ajax steeds beter in elkaar. Zowel op als naast het veld boeken de spelers onderling progressie en dat vindt de aanvoerder mooi. Zo vertelt Veltman in gesprek met AT5

Of Veltman progressie bij Ajax ziet? 'Ja en nee', antwoordt de verdediger stellig. 'We winnen makkelijker, maar we staan niet altijd goed. Dan maak je het jezelf onnodig lastig. Maar uiteindelijk win je wel gewoon. De daadkracht na de achterstand vind ik echt mooi. Je ziet in het veld dat we karakter tonen, maar ook buiten het veld valt het me op dat het echt wel mooi is.' 

De basis staat zo goed als, maar ook op de bank heeft Ajax genoeg kwaliteiten. Dit beaamt ook Veltman. 'Ik ga geen uitspraken doen of hij moet starten ja of nee', doelt de rechtsback op Siem de Jong, die drie duels op rij scoorde. 'Daar ga ik niet over. We hebben heel goede middenvelders. Frenkie heb ik laatst op de positie gezien, Donny... Siem ook. Het is dus aan de trainer om het te beslissen. Concurrentie is heerlijk en als je Siem kan inbrengen, zit je lekker.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Heel mooi maar we worden dit jaar weer tweede met 80 punten, derde jaar op rij. PSV is gewoon te constant en hebben ook geen afleiding van Europese wedstrijden. Negen keer winst, een keer verlies is de reeks van een kampioen. Na volgende week zitten we al op een-derde van de competitie.
0 0
Ajax412
Veltman speelde een puike wedstrijd, met goede voorzetten vooral in de eerste helft. Daar had uit gescoord mogen worden. Mooie actie voorafgaand aan de assist van Huntelaar op Siem. In de basis zie ik liever Donny of Frenkie dan Siem, omdat die beter zijn in de combinatie, Siem is vooral goed om het in de diepte af te maken als de wedstrijd al op gang is. Als je met Siem start en de tegenstander begint met vol druk geven, ben ik bang dat hij te vaak van de bal gelopen gaat worden.
0 -2
insectenverdelg
Speler al een aantal weken goed en stabiel. en idd de bal op Siem was goed. ook omdat hij de andere kant bewust opkeek. Voordeel van dit team is dat er heel veel spelers zijn die een doelpunt kunnen scoren. Ook als ze niet zo goed spelen.
1 0
Robinjo1988
Ik zag nog steeds een paar waardeloze voorzetten hoor. Het is nog steeds zwaar onder de maat met onze backs. Vind het nogal triest dat je als profvoetballer zoveel moeite hebt om een goede voorzet te geven.
1 -4
insectenverdelg
Welke back of buitenspeler geeft alleen maar voorzetten op maat? Hij kwam er gisteren goed overheen en geeft 4 bruikbare voorzetten. Verder was hij verdedigend bijna foutloos. Ik klaag over Veltman als hij slecht speelt, maar als hij goed speelt mag dat ook gezegd worden. en gisteren was hij 1 van de 3 basisspelers die een ruime voldoende verdiende.
3 -1
Robinjo1988
Ik zag Veltman gisteren een bal zomaar over de achterlijn knallen. Dat mag niet gebeuren. Er zijn genoeg backs die 8 van de 10 voorzetten goed geven.

Gisteren was iedereen achterin bijna foutloos omdat we tegen Willem II speelde. Dus dat zegt niks. Ik vind dat jij nogal snel tevreden bent.
0 0
Suarez16_
Gelukkig krijgen de jongens net op tijd het goede gevoel. Zo'n wedstrijd als gister had je 6 weken geleden gewoon verloren, maar een wedstrijd zoals tegen ado en heracles had je gister dan weer wel gewonnen denk ik. Langzaam kruipen we uit de hoek waar de klappen vallen (gelukkig). Heel belangrijk om deze reeks nu door te drukken. Komende 3 wedstrijden komen utrecht en roda naar de Arena en hebben we een uitwedstrijd in breda. Hopelijk kunnen ze de reeks door drukken de komende weken (moet zeker lukken) dat kan echt bepalend zijn voor de titel. feyenoord won vorig jaar ook aan de start 10x op rij en toen zag je het vertrouwen groeien in hunzelf. Dat hebben onze spelers op dit moment ook nodig.
4 0
mickey2602
Dat hoekje waarin we zaten hebben we nu doorgeschoven naar Rotterdam Zuid;-)
0 0
Suarez16_
Hahahaha inderdaad. Die gaan een paar leuke weken tegemoet. Shaktar uit, ado uit, vvv thuis, City uit, groningen uit, vitesse thuis, Napoli thuis, utrecht uit, heereveen thuis en sparta uit. Alleen vvv thuis is een echt zekerheidje voor feyenoord in deze vorm. ado, sparta, groningen en utrecht zijn vervelende uitwedstrijden voor feyenoord (3 vd 4 met een Europese wedstrijd voor af). vitesse en heereveen maken tegen feyenoord in deze vorm denk ik best kans in de kuip voor 1 punt. Na de winterstop gelijk de klassieker in de Arena, dus dan kunnen we sowieso de defenitieve tik uitdelen, maar ik zie ze veel punten verspelen de komende weken.
0 0
insectenverdelg
probleem is ook voor Feyenoord dat ze bijna elke pot tot het gaatje moeten. Denk dat ze in Rotterdam blij zijn dat na volgende week er een interlandweek tussen zit.
0 0
Middenweg401
Goed zo positivo. :) En een mooie zondag.
0 0
Suarez16_
Jij ook een fijne zondag ;).
0 0
jollie18
Ajax hoort tot aan de de winterstop alles te winnen. Utrecht en PSV moet je thuis winnen.
0 0
Suarez16_
Klopt. Uitwedstrijden zijn ook wel te doen. az en twente zijn qua naam wel vervelend, maar az onder van de brom houdt vaak open huis tegen de top 3 en twente is dit jaar echt zwak.
0 0