Schöne kan goed leven met concurrentie

JesseTH, 28-10-2017 om 23:19, 5410 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne is blij met de concurrentie die de spelersgroep van Ajax momenteel aan elkaar kan bieden. Hij ziet ook de spelers die vandaag niet in de basis stonden het goed doen. Even leek de avond op een deceptie uit te lopen voor Schöne, toen scheidsrechter Dennis Higler de bal op de stip legde na een vermeende overtreding van de Deen.

'Hij hangt aan mij, ik hang een beetje aan hem en hij laat zich makkelijk vallen', oordeelt Schöne na de beelden voor het eerst te zien, tegenover FOX Sports. 'Ik geef de scheidsrechter een reden om hem te geven, achteraf had ik er beter achter kunnen blijven.' Het spel van Ajax was niet om over naar huis te schrijven en dat zag ook de Deen. 'Veel voorzetten die net niet aankwamen, of we net niet in kopten. Dan moet er iets gebeuren in een wedstrijd. Eerst in ons eigen doel en daarna gingen we eigenlijk voetballen. Het was niet groots vandaag, maar dit zijn drie prima punten.'

Het was de middenvelder die scoorde en zijn ploeg op een belangrijke 1-1 zette. 'Er zat een beetje een zwabber in, maar hij ging wel makkelijk naar de hoek. Het was niet moeders mooiste.' Schöne kon niet zitten met het feit dat hij gewisseld werd. 'Daarna maken we er nog een en we hebben drie punten, dus ik ben heel blij', aldus een eerlijke doelpuntenmaker, die tevens geniet van de concurrentie. 'Ik vind het goed, hoe meer, hoe beter. Er zitten genoeg goede spelers op de bank. Dat zie je vandaag ook; Siem valt in en doet het goed. Hij scoort en is belangrijk. Frenkie (De Jong red.), die er voor mij inkomt heeft het van de week ook heel goed gedaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Zijn toch andere teksten dan toen hij op de bank zat.

Moet ook weer snel naar die plek, Schone zorgt gewoon voor slecht spel.
0 0
Babayaka
Je kan zeggen wat je wil, maar er zit op schone wel een goeie kop, Hij blijft zich terug knokken en zeurt niet als ie eens wordt gepasseerd. daarbij is hij nog steeds nuttig
0 0
reaguurder
Knap van m dat ie ermee kan leven dat ie in de basis staat
0 0
iammike
Als ik Keizer was zou ik zo gaan spelen tot we in de winter een goed linksbuiten kunnen kopen.

Ziyech (vrije rol), Dolberg, Neres
S. De Jong, F. De Jong, Van de Beek
Singraven, Wöber, De Ligt, Veltman
Onana

- Ziyech op links in een vrije rol.
- Sinkgraven linksback. Er komt ook veel ruimte op links als Ziyech een vrije rol krijgt en dan zie ik hem liever als Viergever.
- Frenkie is wat mij betreft een ideale 6.
- Siem moet in de basis want hij heeft diepgang vanuit het middenveld en is de makkelijkst scorende speler.
- Dolberg is voetballend veel sterker dan KJH. Huntelaar is een ideaal breekijzer waarvoor hij ook gehaald is.
- Derest van de opstelling spreekt voor zich.
3 -1
Ajaxsupzuidned
Of vd Beek op 6 maar ik zou ook altijd met een middenveld van 2x de Jong en vd Beek spelen.
0 0
Bensco
Ik had toch wat meer verwacht van Lasse dit seizoen. Afgelopen 3 jaar speelde hij een belangrijke rol in het kampioenschap en nu is die nagenoeg onzichtbaar. En dat terwijl hij niet meer Europees hoeft te spelen.
1 0
FlyingDutchMan
Je kan van Lasse zeggen wat je wilt, maar niet dat hij zijn stempel niet drukt op het spel van Ajax. Weet niet wat je nog meer van hem wilt verwachten, want hij zit aan zijn max en doet net als Siem wat hij goed kan.
1 0
Bensco
Nou, de voorgaande jaren prikte hij er nog weleens eens een belangrijke vrije trap in of wist die wedstrijd op slot te gooien als die werd ingebracht. Vreemd genoeg zie ik daar dit seizoen weinig van terug.
0 -1
reaguurder
Heb je gisteren niet gekeken?
2 -1
cr_zuiden
Waarom is het altijd Lasse vs Frenkie? Laat de Jong eens inkomen voor vd Beek. Lasse komt toch beter tot z'n recht als hij wat dieper in het veld staat. Zeker hij nu niet meer die Sanchez passes krijgt door het centrum.
1 0
JanTa
En toch heb ik liever v/d Beek op zijn positie met F. de Jong ervoor.
4 -1
Suarez16_
Klopt, maar de titel met Siem en Schone of de 2de plek met Donny en Frenkie dan zou ik het wel weten. Overigens zou ik Donny op "6" zetten.
0 0
echtgras
Donny heeft daar een paar keer gestaan en had toch wel elke keer een of twee slippertjes. Kan daar goed spelen en geweldige speler maar met Frenkie op 6 heb je hetzelfde maar dan zonder die foutjes...
Vooralsnog dan. Maar hij lijkt heel zeker te spelen daar.
Ik zou Frenkie altijd op 6 zetten en naast Ziyech kunnen Donny, Siem en Schøne rouleren voor de andere plek
0 0
MSwertz92
Frenkie moet niet controlerend gaan spelen maar aanvallend.
1 0
JanTa
Jurist en Donny moet meer controlerend gaan spelen. Vorig seizoen als invaller van Schöne laten dat hij die rol aan kan.
0 0
echtgras
Goed onderbouwd ;0)

Frenkie kan zeker ook aanvallend maar dat kunnen Ziyech, Siem, Donny en Lasse ook.
Maar controlerend spelen en onder druk alsnog goed kunnen passen, het spel kunnen versnellen, snel kunnen omschakelen waardoor de aanvallende middenvelders de bal krijgen in een positie waardoor ze gelijk gevaarlijk worden omdat de tegenstander nog niet met 11 man in hun eigen 16 staan, dat kan Frenkie uitstekend.
Anders krijg je dat oeverloze rond getik net als gisteren en dat is een stuk lastiger om dan een ploeg stuk te spelen
0 0
PetrosQ
Dat was zeker het probleem gisteren. Ajax moet meer en directer door het midden spelen. Maar dan moeten de medespelers degene aan de bal ook die mogelijkheid geven door goed vrij te lopen. Ook dat gaat niet goed.
1 0
NouriVandeBeek
Was toch wel een domme actie van Lasse. Waarom op die positie?
2 -5
Suarez16_
Hou op man. Schone doet helemaal niks. Die kerel van willem 2 hing gewoon tegen hem aan en liet zich gewoon achter uit vallen. Dat die higler vervolgens Ajax wilt naaien en hem op de stip legt vind ik niet de fout van Schone. Zelden zo'n makkelijke pingel gezien. Zoals marcel zou zeggen:"Vermoedens van matchfixing."
8 -2
NouriVandeBeek
Ik vond het ook geen penalty, maar Lasse had hem wel degelijk even vast. Niet nodig. je geeft Higler de mogelijkheid.
5 -1
ST
Ziyech - F. De Jong - S. De Jong
5 -1
Bjorn
Van de Beek op 6 liep anders ook wel aardig vorig jaar. Wil ik ook nog wel eens zien met Ziyech en Siem.
1 0
AFCAWZAWZDB
Beetje rouleren tussen Schöne en Frenkie de Jong & Donny en Siem de Jong kan geen kwaad. Net als tussen Dolberg en Huntelaar. Kijken wie je het best kan gebruiken tegen die tegenstander.
3 0
Ajaxvooraltijd
Sterker nog alleen dan speel je goed vanaf de bank.
0 0
W Z A W Z D B
Sorry, maar ik vind Donny echt het minste bakken van ons middenveld.
4 -5
Suarez16_
Ik vind Schone veel zwakker dan Donny. Schone maakt ontzettend veel onnodige overtredingen en na minuut 60 lijkt hij helemaal op. Donny daarentegen speelt misschien niet opvallend, maar maakt nooit domme overtredingen en zijn passing en afstandschoten zijn heel goed. Zonder Schone mis je wel +-5 goals uit vrij trappen (direct op doel) want die van Ziyech zijn het nog net niet al snijdt hij corners en vrije trappen (voorzet) wel heerlijk aan.
7 0
Ajaxvooraltijd
Ja maar die heeft nog snelheid.
0 0
Ajax#1900
Ideale speler om in je selectie te hebben. Jammer voor Frenkie, hij zal geduld moeten opbrengen.
3 -1