Blessures: Ruijgrok breekt pink, O16 gekwetst

BvdPloeg, 08-11-2017 om 13:55, 12059 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

UPDATE - Het seizoen is drie maanden onderweg en alle elftallen bij Ajax zijn onderweg in de competitie. De afgelopen weken werd er volop gepresteerd en dat komt mede door het uitblijven van veel blessures. Ajax Showtime biedt een overzicht:

Ajax 1: Van Leer kwakkelt
Bij het eerste elftal heeft Marcel Keizer vooralsnog niet te klagen over blessures. Daley Sinkgraven heeft hij inmiddels weer helemaal terug en op het middenveld en voorin had hij wekelijks de beschikking over een fitte selectie. Nu ook de aankopen van afgelopen zomer langzaam aansluiten, zorgt dat voor concurrentie. Keizer maakt om die reden langzaamaan keuzes.

De spelers die naar de reservebank zijn verdreven, zullen om die reden moeten hopen op een kans of een blessure bij een concurrent. Kostas Lamprou zat de afgelopen wedstrijden op de bank, nadat Benjamin van Leer een blessure opliep tijdens de training. De goalie lijkt echter niet te hoeven rekenen op een lange hersteltijd, maar kwakkelt wat met zijn enkel. Mitchell Dijks heeft op zijn beurt wat last van de hamstring en Amin Younes heeft last van de knie. Dijks en Van Leer meldden zich woensdag wel weer op de training. De grootste domper kreeg Ajax echter tegen ASV De Dijk te verwerken. Vaclav Cerny zakte door zijn knie en ligt er lang uit.

Jong Ajax: Dekker op de weg terug
Bij de beloften heeft coach Michael Reiziger geen klagen over veel blessures. Momenteel ligt alleen Vince Gino Dekker (knie) in de lappenmand, maar hij is op de weg terug. De buitenspeler is inmiddels wel bijna hersteld van een zware knieoperatie. Het is aan de linksbuiten om in de komende weken topfit te geraken, om na de winterstop zijn rentree te maken. Tegen die tijd ligt hij er ruim een jaar uit, maar de video's en foto's van een gemotiveerde Dekker op zijn Instagram-pagina bieden in ieder geval veel hoop.

Tot slot Kaj Sierhuis, die na een knie- en schouderblessure weer zo goed als fit is. De spits had te maken met een kleine terugslag na een zware interlandperiode met Oranje O20, maakte reeds zijn eerste minuten van het seizoen bij de beloften. Zijn eerste goals maakte hij tegen Legia O19 voor Ajax O19 in de Youth League. Ook Noa Lang is na een rugblessure terug. 

Ajax O19: Tegenslag voor Thethani
John Heitinga startte stroef met Ajax O19, maar heeft zijn ploeg inmiddels aardig op de rit. Ook dat komt mede door het feit dat er niet veel geblesseerde spelers te noteren vielen en vallen. Momenteel zijn Mateusz Gorski en Leo Thethani niet beschikbaar door respectievelijk een schouder- en knieblessure. Voor de rest heeft Heitinga zoveel spelers, dat hij er zelfs wekelijks enkelen buiten de wedstrijdselectie moet laten.

Dat betekent dat ook Nick Plomper hersteld is van een knieblessure en dat Oliver Horvath weer een tijdje fit is na een zware knieblessure. Landgenoot Szabolcs Schön had wel last van een gebroken neus, maar met een masker weerhield hem dat er niet van om te kunnen spelen. Martijn Kaars keerde reeds terug na een bilblessure. Danilo Pereira is op zijn beurt juist een aantal weken uit de roulatie door een hamstringkwetsuur. Hij hoopt er in januari weer te zijn.

Ajax O17: Fosu-Mensah bijna terug
Bij Ajax O17 ook keuze te over door het ontbreken van veel geblesseerden. Paul Fosu-Mensah is de belangrijkste naam die bijna terug is. De verdediger liet zich vorig seizoen opereren aan zijn knie en is na een lange revalidatie bijna klaar om zijn rentree te maken. Dat zorgt voor nog meer keuzes achterin, waardoor onder meer Niciano Omzigtig al gepasseerd werd voor de wedstrijd tegen FC Twente, afgelopen weekend.

Denilho Cleonise speelde dit seizoen nog niet voor Ajax. De nieuwkomer van afgelopen zomer ligt er al een tijdje uit en Ajax is voorzichtig met hem. Hij kwam in juni voor het laatst in actie tijdens een seizoensafsluitend toernooi van Ajax O17 in Varsseveld. Jord Ruijgrok is de meest recente gekwetste. Hij brak zijn pink tijdens een training en moet geopereerd worden. Het herstel zal even gaan duren.

Ajax O16 en O15:
Bij Ajax O16 en O15 ook enkele geblesseerden. Alen Karahasanovic brak vorig seizoen zijn been, maar maakte reeds zijn rentree bij O15. Jeiël Peroti kwam deze zomer over van de amateurs en speelde om onduidelijke redenen lang niet bij O16. Tegen Roda JC zat hij voor het eerst op de bank.

Bij O16 zijn er verder wel wat personele problemen. Max de Waal, Dook de Vries, Niyi Scholten en Dillon Hoogewerf vielen weg met blessures en speelden niet tegen Roda. Over de ernst van hun blessures is op het moment van schrijven nog niets bekend.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com) 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Milan95
Top dit AS! Vaak is er heel weinig info te vinden over blessures in de jeugd, dus een overzicht als deze is heel fijn.
0 0
Pieter433
Informatief artikel. Beantwoordt enkele (voor mij) vraagtekens. Top!
0 0
Ozymandias
Ik hoop enorm dat Lang zo snel mogelijk weer op het middenveld wordt gezet. Hij doet het niet slecht als (recht)buiten maar heeft meer veel potentieel als middenvelder. Ik zou Eiting (mits hij niet bij het eerste zit) bij Jong Ajax een vaste basisplaats als '6' geven en Mazraoui, Bijleveld en Lang roulerend als halven gebruiken. Het zijn alle vier ik een kans(je) geef om het eerste van Ajax te halen.

Door de blessure van Cerny zal Johnsen waarschijnlijk een vaste plaats in de wedstrijdselectie van het eerste krijgen. In de wedstrijden die hij daardoor niet mee kan spelen met Jong Ajax hoop ik dat Reiziger er voor gaat kiezen om met Alblas; Zeefuik, Bergsma, Kemper, Bakker; Mazraoui/Lang, Eiting, Mazraoui/Bijleveld; Nunnely, Cassierra en Mees te spelen.

Kemper en Bakker zijn het niveau van de A1/o19 ontgroeid en zouden alleen nog in de Youth League wedstrijden met dat team mee moeten doen. Door de blessure van Cerny en het doorschuiven van Johnsen kunnen Mees en Nunnely een basisplaats krijgen. Persoonlijk lijkt het me geweldig om twee klassieke buitenspelers bij Jong Ajax in de basis te zien.
0 0
Ajaxvooraltijd
Tja die Fosu-Mensah zal toch wel vertrekken (zo is die familie).
1 -4
BvdPloeg
Lol, weet je hoe die familie echt was? Een familie die iedere euro moest omkeren, een familie die de rekeningen soms niet meer kon betalen en een familie die is gered door de transfer van Timothy. Sportief heeft hij het bij United overigens geweldig gedaan, totdat Mourinho kwam.
1 0
GrandMasterFlex
Precies datgene wat veel mensen vergeten. Hij had waarschijnlijk ook liever nog bij Ajax gespeeld, maar door zijn move kan zijn broertje wel bij Ajax wachten op een contract en zijn familie rustig leven.
0 0
OKP-AFCA
Tja als je geen contract krijgt bij Ajax omdat je maar “gewoon” moet willen spelen voor een club is het niet zo heel gek dat je een club opzoekt die (wel) (meer) betaald.

“Kleine” fout van Ajax.
4 0
Ajaxvooraltijd
Ja want een jaar wachten tot je wel een contract krijgt van de club die je opgeleid heeft is not done natuurlijk.
0 -1
afcas
ja want jongens die de leeftijd hebben bereikt om een contract te ondertekenen een jaar laten wachten om zo nog even wat centjes te besparen is de juiste gedachte...
0 0
10Pele10
Zucht.....je kent de familie ook persoonlijk zeker?
0 0