Viergever: 'We missen ervaring bij Ajax'

giobelloni, 21-10-2017 om 09:54, 5207 views, Trouw | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Nick Viergever denkt dat er bij Ajax nog steeds een gebrek is aan ervaring. Dat vertelt hij tegen Trouw. De 28-jarige verdediger is zelf een van de meest ervaren spelers en ziet dat het jonge elftal dat nog mist.

Zelf werd er over Viergever weleens gezegd dat hij eigenlijk geen typische Ajax–voetballer is. 'Maar wat is een typische Ajax-voetballer? Elk team heeft bepaalde types nodig. Je kunt niet elf spelmakers en stofzuigers hebben. Elk succesvol team heeft een zekere balans.' En misschien ontbreekt die balans wel bij Ajax. 'We missen een beetje ervaring, het 'voetbalgogme'. Sommige jongens hebben bepaalde situaties nog nooit meegemaakt. We hebben veel talent, maar er komen ook andere dingen bij kijken.'

Daarom vindt Viergever het ook zo jammer dat Ajax dit seizoen geen Europees voetbal speelt. 'Als individu ontwikkel je daar sneller. Je krijgt te maken met fysiek geweld, verschillende speelstijlen en je wordt je ervan bewust wat ervoor nodig is om dat soort wedstrijden te spelen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Nigel de Jong natuurlijk.
0 0
Bertus2002
Ervaring met kwaliteit missen we.
2 0
Multi
Wat ik vooral mis is een echte strijder. Iemand die voor elke bal vecht en die iedereen opzweept. In plaats van 11 ideale schoonzonen. Een type als Sanchez, dat is wat nu vooral ontbreekt een leider in het veld en in zijn spel. Niet per se iemand die de lijnen uitzet, maar iemand die het goede voorbeeld geeft en erin durft te klappen.
3 0
Daneman
Nigel de Jong
1 0
talent020
Met S, De Jong Schone, Veltman, Viergever, Huntelaar beschik je over voldoende ervaring en ook Sinkgraven en Ziyech hebben al wat jaren profvoetbal in de benen,

wat je mist zijn spelers met ervaring die ook nog een toegevoegde waarde hebben, echter komt die categorie spelers niet naar Ajax( Huntelaar uitgezonderd)
3 0
ambtenaar
Mis een goeie trainer en een echte aanvoerder.
3 -1
fanforeffer
Trainer ben ik niet mee eens,man heeft weinig goede kansen gehad.
0 0
Daneman
Ik mis kanjers in de top van ajax. Van de Sar en Bergkamp hopeloze gevallen.
Het hele Dijks verhaal is echt om te janken. En eigenlijk de verkoop van Sanchez ook. Een goed bestuur had de topper Sanchez nooit laten vertrekken op het moment zoals het nu gegaan is. Timing kon niet beroerder. Ajax had eerlijker/helderder naar Sanchez moeten zijn. Aktief met Sanchez de markt op gaan. Enkele maanden voor begin seizoen. Pers bespelen.
Dat Sanchez is vertrokken en dat geld van verkoop Klaassen enzo niet is besteed voor het halen van goede lb kan ons dadelijk de titel kosten.
1 0
fanforeffer
Ook met jouw eens. Ze betaald als profs met leveren amateur werk.
0 0
Tscheu
Eens
1 0
Daneman
dank je
0 0
AlexIbarra
Die ervaring zou jij moeten bieden Nick, samen met Klaas, Siem, Lasse en Joel.

Maar tegen Heracles vallen twee goals in jouw zone omdat je niet coacht.
Tegen Nice krijgen we twee tegengoals waarbij Lasse (cvm) totaal niet oplet / omschakelt.
Klaas werkt keihard, speelt goed maar is juist niet rustig genoeg ('geroutineerd') in de afronding.
Joel was de afgelopen maanden vooral druk met zichzelf en Siem is nu pas wedstrijdfit.

Wat je mist zijn ervaren jongens die het team beter maken, niet ervaring op zich.
5 0
Freddy Al
En kennelijk is dat niet voldoende; goed voetballen is een must maar als dat gekoppeld gaat aan ervaring dan heeft dat een grotere meerwaarde.
0 0
Joseph
Ervaring in de vorm van Vertonghen, of Suarez.. Dat missen we, maar wat die jongens vooral hebben, is kwaliteit. We halen ook geen 30'ers uit de Jupiler league.
3 0
Mr.P.
heeft hij zelf geen ervaring inmiddels, schöne, veltman en huntelaar ook niet? meer ervaring dan voorgaande jaren..
1 0
Red Devil
De kwaliteit is ook ver te zoeken.
Het zijn geen echte winnaars.
2 -4
Lagasj
Neeskens!
1 0
Red Devil
Neeskens,Krol en Vasovic dat zijn types dit dit Ajax goed kan gebruiken.
1 0
HarryHarHar
Kerels missen we, kerels die het gras op vreten en voor iedere bal willen gaan, en blijven gaan en met een gelijkspel geen genoegen nemen, waar maar één ding telt, en dat is winnen en liefst met zo veel mogelijk doelpunten verschil!.. DIE!!!! die kerels missen we!..
1 -3
A Kind of Magic
Zoals Gudelj?

We missen gewoon kwaliteit op de linkervleugel, centraal achterin en op de rechtsback positie
3 0
zuidzuid
Iemand die zn benen scheert vreet geen gras....
1 0
Rsv
Centraal achterin staat het met Wober en de Ligt nu wel stabiel.
1 0
Joseph
Nee druif, we missen kwaliteit en een aanvoerder met persoonlijkheid die het team op sleeptouw neemt. De Ligt is onze jongste speler, die zou een betere aanvoerder zijn. "Ervaring",laat me niet lachen.
3 0
Bjorn
Veltman, 5 seizoenen Ajax 1
Viergever, 4 seizoenen Ajax 1
Schone, 5 seizoenen Ajax 1
Siem de Jong, 6 seizoenen Ajax 1
Huntelaar, heel Europa gezien

Wat wil je nog meer?
1 -1
Ruff Rhythim
Daar zit niemand bij die de kar kan trekken...
Dat soort ervaring missen we al jaren.
1 0
fanforeffer
sieem kan dat.
0 0
Wereld
Ziyech heeft ook genoeg ervaring lijkt me zo.
Alleen geen CL, maar dat spelen we nu toch niet...
Sinkgraven is misschien geen ervaren speler, maar een groentje is ie ook niet meer.
1 0
Rsv
Precies, we hebben meer dan genoeg ervaring dit seizoen.
2 -1
Sampaoli
Toch zijn de 'ervaren' spelers onder de fans wel onderschat, Veltman, Viergever, Schöne, Huntelaar; allen zijn geen geweldenaren maar zorgen voor drive, stabiliteit en spelen vrijwel altijd een voldoende.
1 0
reaguurder
Voldoende is niet goed genoeg voor Ajax.
2 -1
Babangida83
Goed gezegd. Viergever voelt zich ondergewaardeerd. En terecht naar mijn idee. Hem in het centrum was een openbaring. We zijn inmiddels al vergeten wat het verschil tussen hem en Riedewald was.

Lijkt op de discussie El Ghazi vs Traore. Toen Traore speelde riep iedereen dat El Ghazi moest spelen. Die was veel beter. Toen El Ghazi eindelijk de kans kreeg omdat Traore de finale haalde op de Africa Cup, toen miste iedereen Traore pas. Zo is het met Viergever ook. Hij oogt niet zo belangrijk, maar hij is wel degelijke een slimme voetballer en zet de verdediging goed neer. Speelt het balletje ook altijd de juiste richting op. Dat zijn dingen, dat doen jonge spelers gewoon veel minder. Dus heb je een Viergever nodig.
4 0
myazdi
Ik heb respect voor Viergever dat hij altijd zo hard z'n best doet maar... hij blijft toch voor FC Oss begrippen pure middelmaat? Laat staan voor ons aller Ajax. Hij heeft geen techniek, snelheid en opbouw is het maar matig. Verdedigend maakt hij op veel cruciale momenten domme fouten wat ons in 2015/16 de titel heeft gekost. Wij als supporters beginnen nu ook al genoegen te nemen met dit soort spelers en dat baart mij zorgen. Al ben ik het met je eens dat je liever hem heb dar Riedewald die nog net niet wordt gezien als een G speler.
1 -1
zuidzuid
Openbaring?
Alle goals in de voorbereiding en in de voorrondes kwamen vanaf de linkerkant. Zijn kant dus. Ineens zonder Sanchez wordt t wel karig

Naast Sanchez zou Sjaak Swart t nog goed doen in het centrum. Die corrigeerde de fouten van viergever vorig jaar.Dat is dus t verschil.
3 -2
AjaxCitizen
Viergever corrigeerde ook vaak genoeg de fouten van Sanchez. Die had ook af en toe momentjes van zwakte. Ze vulden elkaar gewoon prima aan.
1 0
Luie
De Ligt stond vorig seizoen toch tussen hun
0 0
LezDeBoer
Alleen in de laatste fase toen Sinkgraven geblesseerd raakte. Daarvoor was Viergever-Sanchez een perfect duo
1 0
PeterVKV
Hij wil dus contractverlenging.
0 -1
zuidzuid
Fout. Ervaring zat.
Je mist een leider.
3 0
ajax4ever01
We missen kwaliteit, dat is het. Met name op de linksbuiten positie
1 -2
Siemmie
Dat is een beetje gelul. Je hebt Schöne, Huntelaar, S de Jong, Veltman, Dijks en hijzelf. Ervaring genoeg lijkt me. Dat ze allemaal geen leiders zijn en het team niet op sleeptouw kunnen nemen, is een ander verhaal.
7 0
3*stars*3
Idd en vorig seizoen zaten Boer en Westermann erbij maar daarvoor zijn Klaas en Siem terug gekomen.
Genoeg ervaring en jongens als Ziyech lopen ook al wat jaartjes mee.

Toch lijkt het mij prima als Viergever nog ff blijft.
Als hij vertrekt, gaan we het weer opvangen met een jonkie.
1 0
NouridolbergNeres34
Het technisch hart en de staf krijgen van verschillende spelers een aantal tikken om de oren( viergever heeft dit al eerder aangegeven dat we geen hoog druk meer zetten, kwaliteit missen, spelers die naar overmars gingen dat er spelers moesten bijkomen.

Als TH gewoon volhouden dat alles volgens plan loopt en er niks aan de hand is, dat zal het antwoord van edwin ook zijn morgen of dat we pech hadden ,het zat niet mee enz.

Alleen missen we niet zo zeer ervaring maar meer gewoon kwaliteit als sinkgraven geblesseerd is hebben we geen fatsoenlijke linksback, rchtsback is ook nog matig bezet aanvallend gezien. En linksbuiten is ook niks met younes.

Verwacht wel winst morgen want ook met deze groep moet je gewoon 010 kunnen verslaan en kampioen kunnen worden, hopelijk komt keizer wel met een fatsoenlijke opstelling.
0 0
Freddy Al
Er is helemaal geen tegenstelling tussen kwaliteit en ervaring; een speler heeft ,als onderdeel van zijn kwaliteit wel of geen ervaring.
Gebrek aan ervaring heeft tot gevolg dat er wisselvallig gepresteerd wordt in die zin geeft hij dus aan dat het met de voetballende kwaliteiten goed zit.
0 0
Suarez16_
Klopt, maar we missen ook ervaren spelers van kwaliteit. Een Gabri, Danny Blind, Galasek of Stam zie we niet. Niet dat onze ervaren spelers slecht zijn, maar ze hebben ook niet dat beetje extra dat zorgt voor 5-10 punten meer in de competitie en 1 of 2 rondjes verder in Europa.
0 0
jaribombari
Gabri en Stam werden nooit kampioen met Ajax volgens mij.
0 -1
NouriVandeBeek
Ligt echt niet aan ervaring hoor. Kwaliteit is meer de oorzaak. Ervaring wordt zo overschat
2 0
Freddy Al
Een onderdeel van kwaliteit is ervaring
0 0
Rmokum
Waarom loopt iedereen vlak voor zo'n belangrijke wedstrijd te zeiken man. Younes, Viergever, concentreer je op 3 punten in de Kuip en hou je verder stil.
2 -1
AjaxCitizen
Ooit bij nagedacht dar hem misschien de vraag wordt gesteld wat er bij dit Ajax mist dit seizoen en dat hij vindt dat het aan ervaring ontbreekt?
1 0