Ziyech: 'Rivaliteit van hen naar ons groter'

JesseTH, 20-10-2017 om 16:39, 3877 views, Ajax TV | Kortingen tot wel vijftig procent in de online webshop van Ajax..

Hakim Ziyech kijkt met volle teugen uit naar De Klassieker van aankomende zondag. Niet alleen kijkt hij ernaar uit, maar ook het vertrouwen op een goed resultaat is aanwezig. De spelmaker is er klaar voor, ondanks het voorval van eerder deze week, waarbij hij zijn hoofd stootte tegen de camera.

'Een kleine bult op mijn hoofd, maar voor de rest zit het wel goed', reageert een blije Ziyech op het kleine incident tegenover Ajax TV. De Marokkaan straalt en dat is niet totaal los te zien van de beterende resultaten. 'Ik zit lekker in mijn vel en dan ga je automatisch stralen. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en dat ik het team kan helpen en op sleeptouw kan nemen. Dat voelt niet anders dan voorheen.'

De creatieveling ziet dat wedstrijden als De Klassieker de wedstrijden zijn waar je het als voetballer voor doet, maar op de trainingen merkt hij tot nu toe weinig verschil. 'Het is misschien net iets scherper, maar over het algemeen valt het mee. Wij werken rustig naar de wedstrijd toe en we weten dat we er zondag moeten staan. Als de wedstrijd begint, dan denk ik dat er toch wel wat andere krachten vrijkomen. Dat is dan voor zondag, nu train ik gewoon hard en doe ik mijn best.'

In vergelijking met de rivaliteit tussen andere clubs in Nederland beschouwt Ziyech die tussen Ajax en Feyenoord wel als extreem. 'Ik denk dat de rivaliteit van hen naar ons groter is dan die van ons naar hen. Uiteindelijk is het wel De Klassieker en is het een prachtige wedstrijd. Die wil je gewoon winnen.' Ondanks de vele afwezigen ziet de middenvelder nog wel een stabiel elftal bij Feyenoord. Een elftal dat, na wat mindere resultaten, aast op revanche. 'Zeker omdat Ajax langskomt, is het voor hen het ideale moment, maar wij zullen er alles aan doen om dat plannetje niet door te laten gaan. Met drie punten naar huis, hoe maakt niet uit.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
A Amsterdam is de mooiste Stad Van de wereld.
B Ajax heeft de meeste prijzen gewonnen.
C Ajax speelt het mooiste voetbal.
0 0
skaradonna
Volgens mij moeten alle Rotterdammers ook eerst een IQ test afleggen.
Op basis van die testen moet men voor een ploeg gaan supporteren.

Boven de 110 --> Sparta
90 tot 100 --> Excelsior
Lager dan 90 --> Feyenoord.
7 0
fanforeffer
Die riva is toch lochies : Wij hebben toch veeeeel meer gewonnen. Halen ze nooit weer in.
2 0
Redrum
Geen enkele club in Nederland kan ons ooit evenaren, laat staan inhalen.
4 0
Stibba020
Groot deel van de feyenoordsupporters zijn ook gewoon een beetje simpele mensen..
6 -1
Redrum
Een waarheid als een koe
4 0
EricvantZelfde
De haat van Ajaxsupporters naar de club feyenoord is er ook amper. Het is meer haat naar de supporters van hun. En bij feyenoord hebben ze vooral haat, lees jaloezie, richting het superieure Ajax dat hun jaar in jaar uit vernederden. Ook is er nog een gevoel van minderwaardigheid bij feyenoordfans. Als Ajax er niet was geweest waren zij de populairste club van het land. Daarom is er in de Kuip veel meer frustratie dan in de Arena. In de Arena heerst er vaak wel een goede voetbalsfeer op een paar incidenten na. In De Kuip is het 90 min lang stil nagelbijten en vooral spotten met de Holocaust.
8 0
kleinedraaicirkel
Waar wij ajacieden spelers van Feyenoord nog op waarde schatten met betrekking tot kwaliteit en in wat ze uitblinken - op het standaard "kutkakkerlak" na - kunnen de feyenoorders maar een ding en dat is ons uitschelden en doodwensen.

Ik kijk graag naar een spelers zoals Kongolo of Vilhena. Zij zien een Ziyech nog liever dood dan dat ze een compliment geven.
1 0
AFCARSCA
Je hebt duidelijk de beginjaren van de Arena gemist :p Toen waren er zelfs rellen met de wws. Omdat er een bal die in het vak werd geschoten, niet terug gegeven werd. Daarnaast ook een hoop narigheid bij psv en Twente. In die tijd waren er echt geregeld rellen. Nu lijkt het heel rustig, gelukkig maar ook. Ons imago kan wel een boost gebruiken.
0 0
Redrum
Precies, wij zijn de grootste en dat weten zij ook dondersgoed.
0 0
ajaxminimax
Zelf moet ik ook zeggen, dat ik veel liever de club feyenoord heb dan de club psv, alleen als ik kijk naar de fans, ja dan is het toch omgekeerd.
1 -1
Kikke
Echt? Nou die boeren van PSV, vind ik nog verschrikkelijker hoor!
0 0
Redrum
Haha ja zo is het helemaal.
0 0